Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: teleći šnicli - što s njima?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    1,405

    Početno

    šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu

  2. #2
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    šniceli u toću s gljivama:
    - naglo ih ispržiš s jedne i druge strane, 1-2 minute, izvadiš
    - na istom ulju izdinstaš crv.luk, dodaš svježe šampinjone isjeckane na tanke fetice, dinstaš 5 min dok gljive ne puste tekućinu
    - u to ubaciš šnicele, 1 šalicu vode u kojoj si razmutila 1 žlicu konc. od rajčice + 1mala žličica brašna ili 1/2 šalice pelata +1/2 šalice vode, 1-2 češnja češnjaka, peršin, sol, papar
    - sve skupa kuhaš oko 40-ak min ovisno o debljini i starosti mesa
    - kao prilog poslužiš pire krompir/rižu/palentu
    Njam

  3. #3

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    187

    Početno

    Ajme, jadan moj muž, nakon što sam pročitala sve ove recepte gore, moj je jednostavan da jednostavniji ne može biti, a on kaže da mu je super:

    šnicle malo istučem, bacim na malo vrućeg ulja (samo da pokrije dno) s obje strane, onda dodam vode da pokrije šnicle i eventualno malo umaka od rajčice, tj. pasirane rajčice, smanjim vatru i to se krčka dok šnicle nisu gotove. Na kraju pospem s peršinom. Uz to on jede tjesteninu ili rižu.

    Ponekad šnicle prije pečenja uvaljam u malo brašna - da umak bude gušći.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •