-
Axe u dobi od 10 i 13 godina??? 
Draga, prvo isključi televizor (djeca ti gledaju previše reklama), drugo - ako tm koristi tako nešto, nek im kaže da se to može tek od ... ne znam, šesnaeste godine na primjer.
Ja sam GREŠKOM nedavno u dm-u kupila malu plavu putnu bočicu nekakvog dječjeg gela koji se zove SauBar (sa umlautom na a, ne znam kako bih to napisala). Smrdi po pitralonu i socijalizmu....fuj! I još ako ti djeca imaju osjetljivu kožu, to je put ravno u katastrofu, da od laganog dermitisa može nastati prava pravcata alergijska reakcija. To kaže osoba koja je to i sama na vlastitoj koži osjetila, pa su mi danas kozmetička sredstva ograničena na najskuplje deodorane sa isključivo prirodnim sastojcima, a gelove ne mogu ni koristiti, osim bezmirisnih.
Ne radi se o tome da li miriši ili smrdi. Ta sredstva tipa Axe sadrže antiperspirante koji su dugoročno štetni i za odrasle, a pogotovo za nježnu dječju kožu. Obični sapun (Dove je meni dobar, ali nije jedini) i nivea ili slični blagi gelovi poslužit će dobro ako se djeca peru 2 puta dnevno. I to je sve.
Za suhu kožu 2xtjedno kupke s maslinovim uljem (1 žlica jušna maslinovog ulja, 1 žlica vrhnja za kuhanje ili mlijeka da se ulje lijepo rasprši + nekoliko kapi eteričnog ulja tipa lavanda ili ružmarin i uživancija, a koža poslije bude fiiiina mekana). Te uljne kupke osim toga dobro otklanjaju i neugodne mirise jer ulje otopi i ono što voda ne otapa. Umjesto maslinovog može biti i bademovo ulje iz ljekarne (1 dl = 10 kn ako nije neka marka) ali za odrasle i ovako veliku djecu gusto maslinovo ulje je bolje. Izbor eteričnih ulja može biti i drugačiji ali to bolje konzultiraj nekoga tko se razumije u aromaterapiju. Bergamot je ok za takve stvari, ali nisam neki stručnjak.
Axe - nekako mi se jako jaaako prerano čini. Btw. spojevi aluminija iz deodorana koji razgrađuju te neugodne mirise jako su nezdravi i treba to djeci objasniti. Sretno! Znam ja kako znaju biti tvrdoglavi dečki te dobi, ali moji su još na nivei i johnsonovom šamponu s lavandom. Ništa jače...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma