Stranica 12 od 15 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 708

Tema: Cvjetni balkoni - ima li ih još?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa

peterlin...kako se drže te ruže u loncima? ja sam mislila staviti dvije na terasu al na kraju nisam stigla a i odustala sam jer ionako imam već previše toga. jel ostaju po zimi vani?
    Ova bijela je ovogodišnja. A susjeda već godinama drži ruže u loncima na terasi. Smjesti ih na mjesto koje je koliko toliko zaklonjeno od direktnog udara vjetra i samo ih prikrati na duljinu pedlja.

Ja imam iskustvo s čempresom koji je nekoliko zima prezimio na balkonu. Samo bih pazila da ne bude na jakom vjetru.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Južni balkon - lovor, ružmarin, lavanda, kadulja (moj balkon je okrenut na jug i zapad i ovo jako dobro raste). Najjednostavnije i najmirisnije.
    Mini ruže i gerberi isto vole jako sunce, samo, njih treba i dva puta dnevno zalijevati, a ruže hoće napasti i uši.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

curke (i dečko), pratim topic otpočetka, ali nikak da prokomentiram ovogodišnje fotke, pa ću sad nakon što sam našla malo vremena

1. kahna... krasne biljke i dvorište... posebno mi se sviđa onaj mali kamenjar
    jel znaš kak se zove ono za što si napisala da miriši po medu?

2. andream... kod tebe mi se jako sviđa podloga na podu...jel to drvo ili...? kak se održava?
    i zanima me kad pustinjska ruža cvjeta? ja ju imam već par mjeseci, al nema cvjetića, pa ne znam jel sve ok...
    i jel imaš fotku kak su ti izgledali žuti paradajzići kad su dobili plodove?
    i one gazinije su mi prekrasne...kak se uzgajaju?

3. tatek - prekrasan raznolik balkon,uređen s mnogo mašte... zanima me kak se timijan razrastao onak jako...ste ga kupili već posijanog ili ste sami sijali? ja sam sama sijala, pa mi nekak sporo raste

4. dunja&vita... zgodan balkonček...sviđaju mi se tegle od terakote

5. hrčkić...oduševljena sam profinjenošću i usklađenošću boja na tvom balkonu

6. mislava...koje bogatstvo i raznolikost! :D ...zanima me kak uspijevaju suncokreti? su zahtjevni?

7. gita75, kod tebe mi se posebno sviđa cvijeće na zidu... odlična ideja za male balkone

8. alkemicar - lijepo, lijepo... posebno mi se sviđaju lobelije

9. babyboys... puuunooo biljčica... bravo... nego, može neka informacija o plamencu...kak se uzgaja? jako mi je lijep... i ono što si napisala da je vrsta filadendrona zove se scindapsus i doista je zahvalna biljka... ja sam ga već hrpu razmnožila

10. Peterlin, svaka čast za uzgoj ruža... mislim da bi ih meni odmah nešto pojelo... već drugu godinu imam probleme s crvenim paucima, a sad se pojavile i uši...i nije mi jasno kak to dođe tak visoko
    :/

eto, gotova sam s pohvalama... nadam se da nisam nikog izostavila

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bubička hvala , na žalost nemam pojma kako se zove ta biljčica :/
    Jedino znam da je jednogodišnja.

A ti, koliko primjećujem zaboravila si link na svoje fotografije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma naravno da nisam... ali ove godine sam toliko angažirana oko nekih edukacija da nemam ni mrvicu slobodnog vremena...tako da ni moja terasa ni biljčice nisu baš za pohvaliti ... ali potrudit ću se ovih dana staviti fotke od prošlog ljeta

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

suncokret je procvjetao, prekrasan je!

bubička,
    suncokreti nisu nimalo zahtjevni. barem moji.
    česti i obilno ih zalijevam, i to je to.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moje pelargonije i surfinije su se napokon razbuktale. Ali sad ja idem na GO i neće me biti 5-6 tjedana.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lucij@
    nemaš nikog "od povjerenja" tko bi brinuo o njima dok te nema?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nešto ću iskombinirati. Makar, 6 tjedana je stvarno dugo. Imam susjede koji zbog bolesti u obitelji ove godine ne idu na more, a jako vole ići. Zamoliti ću ih, ali to mi je kao da im baš sjedam na muku.
    Vjerojatno ću sve staviti uz ogradu tako da kada će zalijevati zale i moje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja se za vikend vraćam kući, nakon mjesec dana, živo me zanima kako "to" sve izgleda.
    Draga frendica ( i ovim putem, hvala joj do neba ) zaljeva kad je potrebno
    zbog tih silnih kiša u Zg-u.
    Samo ne znam koliko je napredovalo bez sunca.

A o korovu u kamenjarima neću niti razmišljati :/

Kak se vaše cvijeće ponaša na tim kišurinama?

Kod mene pozitivno - cikasica istjerala 8 listova :D :D :D (valjda joj ipak paše vlaga u zraku)

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Možete mi dat koju ideju?
    Nemam balkon. Ne mogu niti na prozore van staviti cvijeće. Puše jaka bura i sve bi odnijela.
    Imam francuski balkon. Vanjska daska je široka koliko bi stala jedna dugačka žardinjera.
    Stavili smo pleksiglas na rešetke.
    Ja bi tu posadila neko cvijeće. Južna je strana sa puno sunca i bilo bi kao u stakleniku zbog pleksiglasa a i zaštićeno od vjetra.

Koje cvijeće?

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imam bebe - vodenike!
    jučer su se sramežljivo probile, taman nakon što sam vidjela kako čudesno vodenika "katapultira" sjeme.

najviše sam se bojala za bakopu, jer je stalno bila na udaru kiše i vjetra, ali me ugodno iznenadila - izgleda da joj je pasalo.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bubička, ja sam na taj plamenac ilitiga phlox slučajno naletjela. navodno je jako jednostavan za održavanje, a može biti trajnica i jednogodišnja. ja ne radim s njim ništa extra, dobije vode kad i sve druge i to je to. ako ga zasadiš u vrt di ima mjesta, razraste se u prekrasan grm, kao tepih. ima ga u preko nekoliko boja.

inače, danas sam se vratila s mora i prvo išla provjeriti cvjetiće...
    petunije su se rascvale nenormalno, stvarno ima hrpa krasnih cvjetića i jako puno pupova.
    sve cvate... milina... čak i verbena pokazuje znakove života, pa ima dva velika cvata...

ipak se moja šogi koja tvrdi da nema pojma o biljkama dobro brinula za njih...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

proljeće je stiglo, hoće li i ove godine biti rascvjetanih balkona?
    ja sam oprala tegle, sutra sam se nameračila otići do dolca da vidim kakva je situacija s ponudom. računam da više neće biti jako hladno, pa da bi mogla lagano krenuti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su neke biljke uspješno preživjele zimu: maslina, pitospora, nekoliko smilja i timijan - on se najbolje drži. Mali ružmarin je živ, a veliki mi je uginuo. Nisam još obnovila cvjetni park, ali namjeravam uskoro.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo i mene sramežljivo na topic :neiskusna: . Počela sam optimistično prije 2 tjedna sa 6 žardinjera (begonije i lavanda)...svaku sam večer čekirala meteo.hr, pa su begonije u par navrata spavale u stanu .

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam još prije 2 tjedna izbacila na prozore lanjske pelargonije da vidim što će biti od njih. Čini se da će većina biti okej. Nove ću kupiti na Floraartu, tamo stvarno ne mogu odoljeti cvijeću.
    Je li netko bio u Botaničkom vrtu, jučer im je počela prigodna prodaja. http://hirc.botanic.hr/vrt/hrv/Usluge.htm#Prigodna

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila sam jučer u Botaničkom vrtu i kupila nekoliko zanimljivih biljaka. Osoblje koje tamo radi zana zaista SVE što vas zanima. A ne kao kad kupujem u Baumaxu ili Bauhausu da mi nitko ne zna pomoći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam jučer u Botaničkom vrtu i kupila nekoliko zanimljivih biljaka. Osoblje koje tamo radi zana zaista SVE što vas zanima. A ne kao kad kupujem u Baumaxu ili Bauhausu da mi nitko ne zna pomoći.
    I ja volim botanički, ali Bauhaus mi je bliže.... Kupili prije nekih mjesec dana dvije biljke mesožderke - naš mlađi sin ih obožava. Vrčonoša nije dobro, hvata joj se plijesan na treset, ali zato venerina muholovka (ona s klopkama) napreduje ok. Izbacila je dugačak cvijet i jedan malo manji... Kad smo preseljavali kaktuse na balkon, našli smo sin i ja nekoliko uspavanih muha, pa smo je nahranili. Radi! Klopke se uredno zavaraju. Jest da joj treba 2-3 dana da pojede debelu muhu, ali radi to bez pol frke... Kako će opstati dalje, nemam pojma. Te biljke se zalijevaju demineraliziranom vodom, treba ih špricati bar jednom tjedno i osigurati tropske uvjete. Nisam sigurna da imamo prikladno mjesto za njih, ali da su zabavne i zanimljive - jesu.

Btw. daaavno prije nego su ih dobili u Bauhausu, znalo ih je biti u botaničkom vrtu. A što se tiče informacija, slažem se da je osoblje botaničkog vrta bolje, ali dobar mi je i internet, a i knjiga "Houseplant Expert".
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.04.2010. at 21:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, sredila i ja balkon.... Budući da je zapadni i popodne na jarkom suncu koje prži sve živo, najbolje uspijeva kaktus svekrvin jezik (trenutno cvate), aloja vera i druge sukulente u kamenjarima. Imam jednu bijelu ružu, druga mi se smrzla pa sam pod nju posadila lavandu. I to je sve... Odustala sam od pelargonija i drugog bilja koje treba puno vode jer mi krepa po ljetu. Na drugom balkonu (istočnom) ponešto od toga i uspije, ali tamo sušim veš pa mi nije zgodno... Posadila sam nekoliko jagoda na tu stranu, pa bumo vidli. Danas sam dovršila drugu fazu sređivanja balkona pa još nemam slike... možda drugi tjedan.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dakle, bila ja jučer na dolcu, ponuda i nije neka. mislim, ima cvijeća, najviše ružica , maćuhica i begonija - sve što bi na mom istočnom balkonu pocrkalo odmah. mill. bellsa nema još.
    uzela sam tri ljubičaste surfinije za jednu saksiju, dvije bbijele bakope za drugu i tri ljubičasta osteospermuma za jednu okruglu.
    još bi mb i prkose, možda kadifice, vidjelt ću. i možda lobelije i gazanije, a vidjela sam i pustinjsku ružu. i to je to. s djecom ću posijati začine, pa šta uspije, ali to više jer je njima fora, da gledaju kako raste, a za svoj gušt imam one u teglicama kupljene.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

babyboys, koje su cijene tih biljčica koje si uzela? ja prekjučer bila u mbm-u i kupila i neke vrste koje do sada nisam nikad imala, pa ću vidjeti kak će mi ići

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, bila ja jučer na dolcu, ponuda i nije neka. mislim, ima cvijeća, najviše ružica , maćuhica i begonija - sve što bi na mom istočnom balkonu pocrkalo odmah. mill. bellsa nema još.
    uzela sam tri ljubičaste surfinije za jednu saksiju, dvije bbijele bakope za drugu i tri ljubičasta osteospermuma za jednu okruglu.
    još bi mb i prkose, možda kadifice, vidjelt ću. i možda lobelije i gazanije, a vidjela sam i pustinjsku ružu. i to je to. s djecom ću posijati začine, pa šta uspije, ali to više jer je njima fora, da gledaju kako raste, a za svoj gušt imam one u teglicama kupljene.
    mill. bellsa ima na Trešnjevačkom placu (bila jućer) u barem tri različite boje. Cijena 6 kn.
    Posljednje uređivanje od sirius : 19.04.2010. at 14:00

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svaka je po 6 kn.
    vidjela sam danas na gklavno kolodvoru da prodaju cvijeće, kaže neka teta da su tamo do 10.05. ja sam na jednom štandu samo snimila crveni bosiljak, sutra ću po njega, već si ga dugo želim. on je 10 kn, ali lijepi grmić

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što preporučate za istočni balkon?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su sjajno uspijevale viseće pelargonije (i obične, ali njih izbjegavam jer mi smetaju za veš, visoke su), timijan, bakopa, begonije december, portulak.... Nema ograničenja. Zapravo, ako je balkon jako izložen vjetru, onda treba izbjegavati te viseće stvari. Kod mene to najčešće nije slučaj. Istok je dobra strana za cvijeće jer ujutro ima sunca, a popodne ljeti ne prži. Nisam nikad sadila petunije i m.bells (to traži puno vode) ali vjerujem da bi to na istočnoj strani baš dobro raslo. Možda probam ove godine.

I začinsko bilje kontinentalno fino raste na istoku (peršin, celer, vlasac) a za timijan i srodne mediteranske biljke bolji mi je bio zapadni balkon. Rikulu i bosiljak sam također imala na istočnoj strani. Bosiljak jako loče vodu i smeta mu suša. Imala sam lani običan i neki s mirisom limuna, super su rasli onak bezveze, među cvijećem. Zimski viseći karanfil također sam imala na istočnom balkonu.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam jučer u rasadniku kupila roze i bijele viseće pelargonije s time da sam donijela svoje žardinjere, oni posade, čuvaju i njeguju cca 20 dana u stakleniku i onda ih preuzimam. Gđa koja radi tamo je super upućena, dala mi je dobre savjete.
    Za info curama iz ovog kraja, riječ je o rasadniku ispod Kastva prema Rešetarima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima tko kakav savjet za južni balkon i za sjeverni?
    Stavila bih neke višegodišnje biljke, a ne znam što, jer sunce stvarno prži cijeli dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za južni ona tzv. pustinjska ruža ( trajnica), meni preživljava i preko zime. http://www.rasadniksevar.com/proizvo...ooperi-68.html Ona spada u porodicu sukulenata i stvarno joj ne smeta suša, osim ružičastih viđala sam i one sa narančastim cvjetovima.

Na sjeverni možeš viseće fuksije (meni su krasne) u kombinaciji sa nečim zelenim , ili petunije ...Zapravo sjever nudi dobar izbor , virni tu http://www.cvijet.info/tagovi/savjet...vito/90/2.aspx

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Molim savjet za zapadne balkone (samo njih imamo) - ukrasno i začinsko bilje. Što najbolje uspijeva ?

Napominjem da se ljeti u popodnevnim satima zna dignuti temperatura i do 40 stupnjeva - trebaju biti stvarno neke žilave biljke. Planiramo ugraditi neku tendu, ali za sada ništa od toga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zapad - kaktusi, svih vrsta... Ove godine posadila sam i lavandu u veliku teglu, pod ružu koja je uredno prezimila na balkonu i upravo tjera mladice.
    Moja mama imala je na zapadnom balkonu japansko drvce (to je isto sukulent), a dobro joj uspijevaju i člankoviti kaktusi (uskrsni i božićni - nemaju iglice) ali iznutra. To se zove Zygocactus, pa koga zanima, može potražiti slike. Imala je i kaktuse lopatare, ali riješila ih se (teško ih je zimi održati, jako su nespretni za preseljavanje i nisu prikladni ako su djeca u blizini).

Od začinskog bilja - dalmatinske biljke koje ne traže puno vode (timijan, origano, ružmarin bi sigurno odlično uspijevao - u većoj posudi to će biti cijelo stablo i višegodišnja biljka... treba ga šišati). Imam i smilje, isto je ok. Na istočnom balkonu mi se smrzlo. Pred zgradom u zemlji preživljava mi i lavanda i smilje već nekoliko zima, baš na zapadu, pa vjerujem da bi bilo ok i na balkonu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    moj balkon je istočni, pa viudi šta sam gore nabrojala, sve je bez problema uspjevalo i lani

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj balkon je zapadni, čitavo poslijepodne na žarkom suncu. Izdržalo mi je začinsko bilje, ali ono čvršće - ružmarin, timijan, kadulja, a bosiljak i mažuran to ne mogu izdržati. Imam smilje, maslinu i pitosporu, a od cvjetnica su se najboljima pokazali prkosi, malo manje klinčići i gazanija. Jedino prkosi su izdržali ono najžešće razdoblje i dali su mi malo boje među mirisnim začinskim biljkama. Imala sam i pustinjsku ružu, ali ne znam zašto nije cvala, nije joj se sviđalo na mom balkonu. Kaktuse nemam, zbog djece i mačaka. Ove godine opet čekam prkose, a za proljeće ću kupiti par klinčića.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imam ja pitanjce
    onaj ukrasni paradajzić od lani
    osušio se skroz
    nemam pojma dal je jednogodišnja biljka ili nije, zna li tko?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja pitanjce
    onaj ukrasni paradajzić od lani
    osušio se skroz
    nemam pojma dal je jednogodišnja biljka ili nije, zna li tko?
    Naravno da je jednogodišnja. Kao i na vrtu. Moji su od jeseni u smeću. Sad na placu tražim flance - krenulo je.... I treba im dati frišku zemlju. Ne znam hoću li ih saditi (jer posadila sam jagode) ali ako nađem cherry kao lani, baš bih i mogla.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam posadila jagode u tegle, lavandu, ružmarin, kadulju, origano, smilje i još 3 komada na istu foru, a ne znam više kako se zovu.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer u rasadniku kupila roze i bijele viseće pelargonije s time da sam donijela svoje žardinjere, oni posade, čuvaju i njeguju cca 20 dana u stakleniku i onda ih preuzimam. Gđa koja radi tamo je super upućena, dala mi je dobre savjete.
    Za info curama iz ovog kraja, riječ je o rasadniku ispod Kastva prema Rešetarima.
    Kakve su cijene tamo? Mogu ja cvijeće uzeti odmah doma ili ga mram ostaviti? I dal to naplaćuju posebno?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    moj balkon je istočni, pa viudi šta sam gore nabrojala, sve je bez problema uspjevalo i lani
    hvala

baš sam htjela nešto poput sarfinija ili bakopa..
    idem sutra u potragu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imaš krasnih na dolcu, 5 i 6 kuna komad

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jel netko išao vidjeti ponudu u botanički?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa Vidi poruku
    jel netko išao vidjeti ponudu u botanički?
    Bila sam ja prošli tjedan, kupila sam nekoliko trajnica za vrt, bio je dosta dobar izbor. Pitanje kako je sada, prodaja im traje već 9 dana.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

peterlin, sad me zbunjuje to kaj su frendici počeli izbijati novi listići (ne njoj nego paradajzu)
    mojima još ništa, ali se ipak nadam
    mamin što je na moru posadila vani - isto je preživio

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kahna,
    ovi naši paradajzići nisu jednogodišnji. moj se sav razrastao, stavit ću fotku. negdje sam pročitala da se ta biljka zapravo zove japanska trešnja, ilitako nekako. iako, meni baš miriši po rajčici.

za sad kupila bakopu, million bells i fuksiju
    u planu još imam petunije i verbene
    i naravno - idući tj krećem saditi suncokrete

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

uh, nadam se da moj onda nije uginuo
    valjda će krenuti, šta da mu radim?
    poreckam grane koje su suhe ili da ga ne diram?
    samo sam suho lišće skinula

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da se ne zove japanska trešnja, malo sam zabrijala...
    ali nekakva trešnja jest.

kahna, nemam ti neki pametan savjet, nisam baš iskusna vrtlarica.
    njima sad treba puno sunca i dosta vode, moji se dobro drže za sada, nikako poslikati.
    još nema plodova, samo bijeli cvjetići.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Trebam informaciju: gdje ovih dana ima za kupiti million bells? i gdje ima za kupiti zemlja za njih?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi se uskoro selimo i imat ću balkon okrenut na istočnu stranu, pa pažljivo čitam ovaj topic!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima li još te prodaje u botaničkom vrtu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sandy-l prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam informaciju: gdje ovih dana ima za kupiti million bells? i gdje ima za kupiti zemlja za njih?
    Kako sam već napisala na Trešnjevačkom placu sigurno ima, kod nekoliko prodavača. Sadnice su malene u nekoliko boja (narančasta, crvena , ljubičasta...) i cijena je 6 kn.
    Danas sam kupila nekoliko sadnica. Osim njih ima ogrooooman izbor raznih sadnica.
    Ja sam ih stavila u običnu zemlju za balkonske biljke, ali ću ih u sezoni prihranjivati povremeno sa gnojivom bogatim željezom.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.05.2010. at 01:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •