-
Ja mislim da je najvažnije djeci ne davati prerađenu hranu koja sadrži razne umjetne zaslađivaće, zgušnjivaće, razne E-ove i one, pesticide, hormone..., izbjegavati slatkiše, grickalice..., a za domaću, zdravu i sezonsku hranu ne treba previše brinuti.
Nema mi smisla skakati nekome za vrat zato što je bebici mjesec-dva prije ili kasnije dao jogurt ili par kapi razrijeđenog soka od naranče. Ništa se strašno ni dramatično neće dogoditi zbog toga.
Imajte na umu da i sva pretjerana briga oko prehrane može imati kontraefekt - nažalost, često sam svjedokom roditeljima koji prate tabele, sablažnjavaju se nad slanim štapićem u ruci 1. godišnjeg djeteta... i tako..., a imaju djecu koja jedu slabo, malo... i najglasniji su u kuknjavi o kilaži i natjeravanju u vrijeme hranjenja.
Nismo li mi generacija koja je s 2mj. pila "limunadu", a s 4mj. obavezno jela žumanjke... ne kažem da je to u redu, ali danas se puno toga promjenilo u odnosu na prije, a alergije današnje djece su se utrostručile u odnosu na našu generaciju.
Mislim da hrana kao hrana i vrijeme uvođenja (ako je u granicama zdravog razuma) čini najmanji problem kod pojave alergija, naravno pod uvjetom da i kad se krene s dohranom da se pazi da je to isključivo ekološka, domaća i sezonska hrana.
Ne znam zašto treba ukalupljivati djecu što se tiče dohrane (ako to ne radimo u ostalim slučajevima), nije svako dijete isto, neko jede češće, a manje, a neko rijeđe a više, neko je osjetljivo na kiselo, neko na bljutavo, neko pije na litre mlijeka, neko samo tu i tamo sisa... sve je to o.k. ako je dijete zdravo i ako se u ničemu ne ide u krajnost.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma