Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Carina na kolica

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Carina na kolica

Spremam se preksutra u Brežice po ta nesretna PegPerego kolica. Idem izabrati, naručiti ako nemaju, škicnuti za Roemerove sutosjedalice. I sad, zanima me (obzirom da nigdje ne mogu naći "univerzalnu" informaciju), da li moram platiti carinu na kolica. Do sada nijednom nisam bila u Brežicama, ali znam da od njih moram tražiti formular za merver kojeg onda potvrdim na izlasku iz Slovenije i ja s novim kolicima u gepeku dođem na Hr granicu, striček u plavom me pita:"Imate li što za prijaviti?" I ja kažem što?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...I ti se pravis englez. To ti je jedini nacin izbjegavanja placanja carine (i PDV-a). Kad te pita sto imas za prijavit kazes da nemas nista, i drzis palceve da ne zaviri u gepek pa te ne ocarini. Ili kazes da imas neke stvari za bebu pa ako i pogleda u gepek, mozda ga spuca sentiment pa te pusti onako, jer je za bebu. Meni je ovo drugo upalilo. Fino sam s trbusinom sjela za volan, strateski, i kad me trazio da otvorim gepek, odgegala se do njega drzeci se za leda. A kad sam ga otvorila imao je sto za vidjet (kolica 3 u 1), kinderbet, gomilu odjece... ma svasta)! Pogledao je, spustio vrata i rekao:" hajde, hajde, kad je za bebu!".

Uglavnom, carinu bi trebalo platit al sve ovisi o cariniku i sreci! Drzim ti palceve!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto Iznenadjena ti je sve rekla. I mi smo išli po kolica ali u Novo Mesto, stavili kolica u gepek a autosjedalicu na zadnji sic i i držali fige da striček ne zaviri u gepek i da niš ne pita. I nije.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad cu ja kontra. Kad sam ja isla u Trst kupiti kolica PP (i autosjedalicu) pitala sam prijateljicinog muza, carinika, placa li se carina na to i rekao mi je NE!
    Na granici nije bilo sanse da to prosvercarm tj.da carinik to ne vidi jer sam bila sa Unicem i kolica su bila na zadnjem sjedalu. Onako umotana u vrecu vidjelo ih se iz aviona. Pitao je sta imamo, sve sam lijepo rekla, pitao me racun iz ducana (koji sam ovjerila na Slo granici radi povrata IVE), pogledao, vratio i zazelio sretan put. OK, malo se zezao s nama (prijateljica i ja), pitao gdje nam je beba (kad smo rekle da imamo stvari za bebu), a beba je bila u mom trbuhu, pa je pitao kolegu u drugoj traci da sta ce s nama itd. Sve je to bilo uz smijeh i onako...dosle dvije zenske pa cemo malo procaskati (ah ti muski).

Tako da ja mislim da se ne moras tresti.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije bas pametno reci 'nemam nista' a iz auta curi na sve strane ja bih radije rekla 'kupili smo neke svari za bebu' i ponosno pokazi svoj trbuh.
    Inace carina se ne placa na te proizvode, ali ti moze naplatiti PDV ... iz mog skromnog iskustva ako ga ne muljas, uvijek dobro prodes i nista ne platis.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te pita sto imas za prijavit kazes da nemas nista
    poznajem jednog carinika i on mi je rekao da NE PODNOSE kad im se to kaže jer znaju da lažeš, i da polude što ljudi mogu biti tako bezobrazni i misliti da su carinici toliko glupi da ništa ne kuže. slažem se s njim.

i zato mi NIKAD ne kažemo ništa, odgovorimo npr. "evo bili smo malo u H&M i IKEI, uglavnom stvari za dijete...."
    ponekad nas odmah puste.
    ponekad nam nakon toga pogledaju gepek, pa nas puste.
    ponekad pogledaju račune, pa nas puste (ok, nikad ne pokažemo sve račune, ali pokažemo više nego što se smije unijeti u zemlju), pa nas puste.
    samo jedan jedini put smo platili carinu, i to na nešto iz ikee. bili smo stvarno puno potrošili na zaru (jedno 400 eura), i to nam nije carinio - samo tih nešto stvari iz ikee.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala vam cure!

Ja imam jedno loše iskustvo kad sam kupila laptop, ovjerila na Slo granici (radi povrata Ive), sakrila laptop u kufer ( a iznad njega more prljave robe jer smo mama i ja išle kod tate koji radi u Italiji, pa nam je to uvalio)
    i došle smo lijepo na Hr granicu Pasjak, sve su druge pustili, samo se ispred nas odjednom stvorio carinik i pitao: "Što imate za prijaviti?", a mi: "Ma bile smo kod tate u Veneziji, kupile nešto krpica, neke stvari za doma i to je to." A on: "A laptop?" Mama i ja blenule :shock: :shock: . Odkud mu sad to? Kako je znao? I on nama:"Dajte, nemojte me zahebavati, nemam ja cijeli dan, dajte taj račun i platite carinu. Što mislite da nas ne zovu sa slovenske granice i ne kažu tkom što ovjerava itd..."
    I masno sam platila carinu. Nisam do tada znala za tu praksu.
    Sad imamo jaku vezu na Bregani, ali opet, nikad ne znaš. I reći ću da sam kupila stvari za bebu, pokazati tibu i valjda će se smilovati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slovenci ne prijavljuju sve, nego samo cifre veće od 400 eura, ako se ne varam.
    tako da, ako ovjeriš manje od toga, nikom ništa neće biti javljeno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bila sam jučer u Brežicama.
    ZA rođendan Irmi sam kupila triptrap stolicu i nekaj robe (nisam mogla odoliti)
    Na našoj carini sam rekla da imam stvari za dijete, i to stolicu za hranjenje i robu, te znakovito isturila trbuh.
    Pitao me koliko, ja priznala, a on reko " ajd' dobro - to je poklon za bebu i od nas" :D

Inače, jednom su me carinici ukebali da lažem, i nikada više nisam rekla "nemam ništa za prijaviti"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh, da, laptop je bio nekih 2500 eura (a ja već u sebi računala što ću kupiti kad mi vrate Ivu -sandaliceee, haljinicee, šminkice..., ali "košulja plava" je rasturila sve moje iluzije.

Sigurna sam da će kolica biti više od 400 eura...Igrat ću na sreću, na vezu i reći ću istinu.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se slažem sa curama. Samo reci da imaš stvari za bebicu. Što se računa većeg od 400 eura tiče, postoji trik. Ukoliko je moguće, traži da ti stvari raspodjele na onoliko računa koliko je potrebno da najveći bude ispo 400 e. Uživaj u šopingu! :D

grrrrrr

Početno

Što god napravili nemojte ostaviti račune u pretincu za rukavice pored suvozača.

Mi smo u Sloveniju išli kupiti nove gume za auto.

Na carinikovo pitanje imam li što za prijaviti i moj odgovor ništa odmah mi ga je otvorio pretinac i našao uredno složen račun za gume.

Platio sam i carinu i kaznu.

Nije mi žao love nego moje stupidnosti jer sam mogao za te novce kupiti gume koje sam htio.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo išli po naručena kolica u Slo, poveli smo sa sobom frendicu i njeno dijete koje je tad imalo godinu dana. Kolica smo izvadili iz kutije, sklopili i tutnuli u gepek i pravili se da su to njihova kolica. Nisam znala za te fore s prijavom kad ovjeriš povrat :? , doduše račun je bio ispod 400 EUR.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

podizem temu,

planiramo otici u brezice po peg perego kolica, pa me zanima dal netko ima iskustva sa vracanjem DDV-a, koliki je povrat, dal se stvarno ne placa carina itd...
    jer sam nasla pp venezia za 2.090 kn, a koliko vidim na webu tamo je 66.000 sit, to je nekih 2.015 kn, sto i nije neka razlika, pa me zanima koliko nam se to uopce isplati?!?!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam bila zadnji put u Brežicama, kupila Navettu, torbu za pelene i more robe, potrošila oko 77345 SIT i povrat DDV-a je oko 12900 SIT, što će reći oko 50 eura.
    Ako ti račun dođe oko 66000 SIT, odbij od toga 20 % i to ti je DDV, vjerojatno negdje oko 35 eura. Samo budi sigurna da, uđeš li u dućan, sigurno nećeš kupiti samo kolica, nego ćeš upiknuti i još nešto, pa će ti se i račun povećati. Ako platiš gotovinom (vrijedi samo za opremu - kolica, krevetić, hranilica, autosjedalica...) imaš 5 % popusta. Ja sam tamo kupila kolica, košaru, torbu za pelene, autosjedalicu, poplun i more robice i posteljine i prošla puno povoljnije nego kod nas.
    Eto, zahvaljujući tome što sam uštedila sve mervere, sutra idem u Ikeu

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam se sjetila: kupili MM i ja u Italiji hranilicu Peg Perego Prima Pappa DT, kostala je 105 Eura i u to vrijeme bila hvaljena kao jedna od boljih (i kuc-kuc u drvo, nama je super posluzila, a E se jos uvijek voli zavaliti u nju i iz nje gledati crtane ).

I dodjemo na nasu granicu, pita nas carinik sto imamo, MM kaze hranilicu, carinik pita da ju vidi. Hranilica je bila u kutiji. Kad je vidio sliku, carinik odmahne rukom: "Ma to je neka plasticna..." i pusti nas da prodjemo (a imali smo kupljenog za ukupno cca 300 Eura).

A sto se tice racuna:
    - konkretno za Italiju, na svaki iznos iznad 155 Eura imas pravo na povrat IVE ili na Tax Free (ovisi od ducana do ducana);
    - mozes traziti da ti razdijele racune, no na slovenskoj granici pokazujes fakturu na ukupno koliko si potrosio u odredjenom ducanu na temelju koje trazis povrat IVE ili Tax Free iz tog ducana;
    - ako je UKUPNA cifra veca od 400 Eura, ili ako si recimo kupio 2 mobitela ili slicno (ako bi sumnjali da svercas), Slovenci zovu nasu carinu i prijavljuju te;
    - ti mozes pokazati jedan racun do 400 Eura, ali oni na temelju slovenske prijave (one fakture koju si im i sam prijavio radi povrata IVE/Tax Free) znaju tocno i gdje si kupovao i sto si kupovao - ako je slovenski carinik njima faksirao tvoju fakturu.

Iz mog obilnog iskustva, najbolje je reci da si kupio stvari za bebu, i nema problema.

tellii

Početno slovenija

Znam da svatko od nas gleda da prođe što jeftinije, ali sam sigurna da niti jedan Slovenac ne bi kod nas kupio ništa po makar je jeftinije jer jako drže do sebe i svojih trgovina. Zato i jesu napredniji od nas, htjeli mi to priznati ili ne!

Zato JURIŠ SVI KOD JANEZA , uštedite 100 Kn (koje se i onako potroše na put, cugu i par gluposti koje se kupe usput).

Ne zamjerite mi, danas me pere južina!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala, valjda ce sve dobro proci...javit cu kak je bilo...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo samo da javim da smo obavili shoping u babycentru brezice (kolica i autosjedalica)
    nismo platili carinu :D :D :D jer nas je "stricek na granici" pustio kad smo rekli da imamo samo neke stvari za bebu (btw. autosjedalica je bila smontirana na straznjem sjedalu tako da ju je vidio, uz neke vrecice)

inace frend od moje mame, carinik je rekao da se sve carini i da ne postoje stvari koje se kao ne carine, i da ako hoce moze te carinit za svaki racun veci od 200kn po zakonu

uz povrat ddv od 20 % i 5% za cash smo stvarno jakooooooo dobro prosli (vise od 1000 kn smo ustedili)

p.s.
    kolica su mi predivna i stalno ih gledam

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: slovenija

Citiraj tellii prvotno napisa
    Znam da svatko od nas gleda da prođe što jeftinije, ali sam sigurna da niti jedan Slovenac ne bi kod nas kupio ništa po makar je jeftinije jer jako drže do sebe i svojih trgovina. Zato i jesu napredniji od nas, htjeli mi to priznati ili ne!
    nije ti to baš točno
    naime od kada su oni kakti u EU, Metro je vikendom prilično zatrpan slovencima jer dobiju povrat PDV-a.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni tak svejedno gdje tko kupuje, glavno da sam ja dobro prosla...inace su kolica kod nas 2.300 + autosjedalica 1.100, znaci 3.400 kn

a mi smo ih kupili zajedno za 2.300 kn

i onda zakaj nebi isla tamo ako mogu 8) 8) 8)

beso

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: slovenija

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Citiraj tellii prvotno napisa
    nije ti to baš točno
    naime od kada su oni kakti u EU, Metro je vikendom prilično zatrpan slovencima jer dobiju povrat PDV-a.
    Da ne govorimo koliko ih vikendom bude u Bosni, recimo u Velikoj Kladusi.

Da toliko drze do svojih trgovina, ne bi se tamo zaputili .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da li u Brezicama u tom baby centru ima i nekih drugih kolica osim PEg Perego? I koja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nama su carinu na kolica uredno naplatili :/

a tip koji radi u banci u konom kontejneru na samoj granici nije mogao sebi doći kad je vidio da plaćamo carinu za dječja kolica...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    nama su carinu na kolica uredno naplatili :/

a tip koji radi u banci u konom kontejneru na samoj granici nije mogao sebi doći kad je vidio da plaćamo carinu za dječja kolica...
    I na kraju sa carinom ispadne kolika cijena u odnosu na kupovinu istih kod nas?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa došlo nas kao da smo ih kupili ovdje...čak mislim nešto skuplje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    pa došlo nas kao da smo ih kupili ovdje...čak mislim nešto skuplje
    A jooj.. :/ Ustvari, nije carina problem, nego carina nekih 5% plus pdv 22%... zar ne?

Ma, onda mi se ni neda zezati sa time.

Al stvarno, ima li jos tamo kojih kolica osim Peg Perego... meni se ta kolica uopce ne svidaju...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ne, ne, mi bili u Trstu.. Ne znam za ovu drugu trgovinu..ali najbolje ti je da odeš pogledati.

U konačnici ako ti naplate carinu, platit ćeš ih kao ovdje, a ako je ne naplate-možeš proć puno jeftinije.

Mislim da se isplati riskirati

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kada imate racun veci od 400 €, ovjerite ga na slo carini, npr. Bregani, i vratite u sloveniju i predjete granicu preko Harmice i nitko vas nece nista pitati. PROVJERENO

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

imaju i druga kolica, pogledaj na web stranici
    na gotovinu je 5% popusta (mozes dobiti njihovu karticu i skupljati bodove) i 20 % povrat DDV-a (al ne onaj tax free kaj podizes u posti nego moras opet kod njih u ducan)

www.beby-center.si

mi smo cak 10 dana ranije nazvali i narucili boju koju hocemo tako da su nas docekala (teta je cak nazvala 3 dana prije i rekla da su stigla)
    tako da ne moras ici 2 puta ako ne nades ono sto hoces

mislim da sam vec pisala da smo mi svoju autosjedalicu namontirali na zadnje sjedalo, a kolica su bila u gepeku/portapaku

rekli smo da imamo samo neke stvari za bebu i postio nas je...vidio je on ovo na sicu

ne znam
    goog luck

beso

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorry tipfeler

www.baby-center.si (ne beby)

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li je itko platio carinu na kolica? ...i ako je koliko?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U principu dječja kolica ne podliježu naplati carine, ali ti može opaliti PDV...A ako se baš namjeriš na "popio sam svu pamet ovoga svijeta" carinika, može te tražiti dokaz o podrijetlu robe da ti ne naplati carinu, tj,ovjerenu potvrdu da kolica nisu proizvedena u Hrvatskoj (a kao što znamo ni jedna nisu, no opet...)
    Mada ti čak ni taj dokaz o podrijetlu u pravilu ne treba jer kolica uvoziš za privatne svrhe, pa se lijepo par minuta tako upučena raspraviš sa njim, kao moja špediterska duša, i MORA te pustiti...

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Off topic ali recite mi curke, može li se u Italiju i Sloveniju s osobnom iskaznicom (znam da se prije moglo) ili je potrebna putovnica?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u sloveniju sigurno moze!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vidim na internetu da u Mariboru postoje dva baby centra. Jedan je u City centru, malo dalje od Europarka, a drugi je u centru Tabor. Gdje je taj centar Tabor?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi kupili viper i dvoje traperice, sve skupa potrošili oko 150€. na dječju robu ne ide carina, ali ide pdv i platili 108kn pdv-a (kao 1000kn - 300kn bez carine po osobi je bila osnovica).

MM je pitao, pa nećete nam valjda na to naplatiti carinu, žena je rekla, ma ne, samo pdv..

uredno rekli, pokazali račun, ali bila je žena na granici...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Off topic ali recite mi curke, može li se u Italiju i Sloveniju s osobnom iskaznicom (znam da se prije moglo) ili je potrebna putovnica?
    Putovnica je potrebna samo za dijete.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem ovu staru temu. I mi planiramo u Brežice po Peg perego kolica, nismo još nikad bili u shoppingu tamo pa ne znam kako to sve funkcionira.
    Da li nam se uopće isplati? Ipak daju povrat, ne?

I kakva je situacija oko "gledanja gepeka"?

Hvala!
    Posljednje uređivanje od mašnica : 23.04.2010. at 08:39

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nedavno bila s bratom po peg perego kolica. Kolica su komplet i imaju jednu cijenu tako da nije moglo na vise racuna. prijavio je na carini i pokazao racun. Carinik je rekao da slovenci odmah salju obavjest kad je racun veci od 400 eura. Ispricavao se sto mora naplatiti carinu buduci je oprema za dijete pa to inace progledaju kroz prste. uglavnom naplatio mu je minimalnu carinu nekih 700 kn. I s tim je ispalo nekih 1200 kn jeftinije. Tako da ako ne prijavite na carini dođe vam na kućnu adresu za platiti i carina i neka kazna.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja je prijateljica prošli tjedan u Murskoj u Baby centru kupila kolica, 3600kn, potrvdili merwer, prijavili na carini, al ženska velli da je to ipak za bebu, da je dobre volje i nije im niš naplatila.....

Sad ovisi na koji prelaz ideš i na kakvog carinika naletiš.....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koji prijelaz preporučate?

Mi ćemo kupiti samo kolica bez košare i autosjedalice pa mislim da nas ne bude možda toliko izašlo(400E) vidjet' ćemo...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Koji prijelaz preporučate?

Mi ćemo kupiti samo kolica bez košare i autosjedalice pa mislim da nas ne bude možda toliko izašlo(400E) vidjet' ćemo...
    Najveći: npr. velika Bregana, na autoputu. Na "maloj Bregani" (ne znam naziv prijelaza) ili posebno na Harmici (Zaprešić) carinici imaju i previše vremena za posvetiti se jednom autu. Na velikim prijelazima je obično i veća gužva, pa ako nisi baš posebno "sumnjiv", obično prođeš bez problema.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mašnice, ja imam bon za popust na peg perego kolica u fun4mum koji vrijedi za gotovinsko plaćanje do 30.04., pa ako ti se više isplati s tim popustom kod nas - poklonim ti to

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bubička, rekli su mi da općenito na cash imaju 20% popusta a gledam cijene kolica u Babycentru su jeftinije nego kod nas čak i ispod 2000kn pa opet ispadne jeftinije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

aaa... nisam to znala da i inače imaju taj popust...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo sa placanjem carine suludo

pa otkud na carini znaju da ne vozas ta kolica sa sobom stalno u autu? meni su kolica od malog stalno cucala sklopljena u autu i vadila sam ih od garaze ili parkinga pa do tamo di je trebalo doci

raspakiraj i slozi kolica, slozi sjedalicu i nek ti neko dokaze da ne postoji dijete koje je negdje na cuvanju dok ti ides u brezice

nemrem vjerovati da su na carini i dalje nabrijani ko da je jugoslavija pa se ponasaju ko da se zemlja vrti zbog njih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

p.s. pa pokupi sa sobom racun od nekog ko je kupio kolica u hr i imaj to u autu ako su i dalje nadobudni

koliki je merver na kolica? ako se ne varam dobijes na tax free oko 10% vrijednosti pa si izracunaj da li ti se vise potvrditi merver i dobiti 40 eura (ako platis 400) ili ne prijaviti na izlasku iz slovenije

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hm... izgleda da nam se ipak NE isplati....355eura kolica a kod nas su ta ista 400eura -20% popusta ako ja dobro računam...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    meni je ovo sa placanjem carine suludo

pa otkud na carini znaju da ne vozas ta kolica sa sobom stalno u autu? meni su kolica od malog stalno cucala sklopljena u autu i vadila sam ih od garaze ili parkinga pa do tamo di je trebalo doci

raspakiraj i slozi kolica, slozi sjedalicu i nek ti neko dokaze da ne postoji dijete koje je negdje na cuvanju dok ti ides u brezice

nemrem vjerovati da su na carini i dalje nabrijani ko da je jugoslavija pa se ponasaju ko da se zemlja vrti zbog njih
    Stray, pa stvar je u tome da ako na slovenskoj carini prijaviš DDV, a onda te slovenski carinik prijavi hrvatskom cariniku, ne možeš onda reci da su ta kolica stalno u autu, ako si Slovencu par minuta prije pokazao racun i rekao da kolica izvozis iz Slovenije.

Koliko znam, ti ne zivis u Lijepoj nasoj, pa ti nasi problemi izgledaju nevjerojatni, ali nazalost, neki od nas nemaju srecu da zive u civiliziranoj Europi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •