Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: organizacija rada dnevnog boravka

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali onda se vraćamo na temu koja je prva bila otvorena. Djeca odu doma u npr 13 h, ostane npr 5 đaka, u susjednom razredu ostane 6, i u sljedećem 3, i onda nema potrebe za tri učiteljice u dnevnom boravku, nego samo za jednom

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A možda bi trebale pratiti i potrebe djece? Da ne borave u ustanovi 9-9,5 sati , ako za to baš nema nužne potrebe?
    Nekako mislim da većina sedmogodišnjaka ne treba imati isplaniranu svaku sekundu dugog radnog dana , a možda bi i druženje sa obitelji bilo dobro ubaciti u raspored ?
    stvarno ne kopčam što želiš reći (tj kome je adresirano?!)- djeca ostaju u boravku silom prilika odnosno zbog toga jer im roditelji rade. nitko ne tjera puškom ili školskim propisima roditelje da djecu ostavljaju u školi 9 -10h.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A možda bi trebale pratiti i potrebe djece? Da ne borave u ustanovi 9-9,5 sati , ako za to baš nema nužne potrebe?
    Nekako mislim da većina sedmogodišnjaka ne treba imati isplaniranu svaku sekundu dugog radnog dana , a možda bi i druženje sa obitelji bilo dobro ubaciti u raspored ?
    ne kopčam koga ovo ide - škole ili roditelja? nitko ne tjera roditelje puškom ili školskim propisima da ostavljaju dijete u školi 9 - 10h. djeca ostaju u boravku jer roditelji najčešće nemaju druge alternative a da je to idealno - nije.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    da, ali onda se vraćamo na temu koja je prva bila otvorena. Djeca odu doma u npr 13 h, ostane npr 5 đaka, u susjednom razredu ostane 6, i u sljedećem 3, i onda nema potrebe za tri učiteljice u dnevnom boravku, nego samo za jednom
    razredi se slažu prema tome upisuju li se djeca u boravak ili ne

konkretno kod nas ima dva razredna odjeljenje prvašića boravkaša i jedan ne-boravkaša

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    ne kopčam koga ovo ide - škole ili roditelja? nitko ne tjera roditelje puškom ili školskim propisima da ostavljaju dijete u školi 9 - 10h. djeca ostaju u boravku jer roditelji najčešće nemaju druge alternative a da je to idealno - nije.
    Mislila sam reći da je sad bilo moguće uzeti dijete iz škole i prije tog vremena. Ne sviđa mi se ideja da dijete mora ostaja u školi do 17 sati ako roditelji ima mogućnost doći po njega ( recimo) u 15 sati. Naravno , da većina roditelja daje dijete u boravak zbog toga što je tamo zbrinuto.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.05.2010. at 15:10

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku

konkretno kod nas ima dva razredna odjeljenje prvašića boravkaša i jedan ne-boravkaša
    kod nas nisu mogli složiti klasičan razred i u svakom ima neboravkaša, naš je najmanji pa smo vjerojatno prvi na redu za rezanje .
    Ako dođe do spajanja razreda u boravku nadam se da će to funkcionirati kako treba.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku

da, ali ja govorim o praksi. Ovo što se kod nas događa, vrijediti će za boravak u trećem razredu. Do sada je bilo kako sam i pisala, po djecu smo mogli doći u tri termina- ne radi se o formiranju razreda- oni su bili formirani prije dvije godine

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam negdje na pola puta u razmišljanju između ove dvije struje. Naime, boravak će nam biti nužan, za tetu čuvalicu nemamo novaca. Muž radi 7-15, ja (okvirno) jedan dan 8-13, drugi 14-19. Ali dijete mi ima preporuku da ne bude u boravku cijeli dan svaki dan, i što sad? Ok, to je iznimka za koju se nadam da ćemo imati razumijevanja od učiteljice iz boravka, odnosno nadam se da ću je moći podignuti svaki drugi dan poslije ručka, a prije pisanja zadaća.
    Bez brige, za ovakve slučajeve (a ima ih dosta) dogovara se drugačiji raspored. Tu se ne radi o razumijevanju nego o papiru (preporuci) koji je zakon za stručnu službu škole i učitelje, i jutarnje i popodnevne. Možda će trebati malo finog podešavanja (tome služi period opservacije) dok se nađe najbolji način za dijete i kolektiv, ali sve to ide u rok službe.

Nisu problem roditelji koji surađuju, sve se to može dogovoriti. Čak ako treba, može se organizirati sastanak/dogovor između razrednika, stručne službe, učitelja iz boravka i roditelja. Bitno je da dijete ima papir (rješenje o primjerenom obliku školovanja) gdje to piše.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •