Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 101

Thread: Jednostavna Nutella torta

  1. #1
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default Jednostavna Nutella torta

    sastojci:

    1.5 l mlijeka
    5 pudinga
    1 mliječna čokolada
    Nutella od 400 g
    300 grama keksa
    4 veće banane
    posudica jagoda
    šlag po želji

    skuhati 5 pudinga u litri i pol mlijeka, bez dodavanja šećera.
    u topli puding umiješati nutellu dok se ne rastopi, pa zatim i izlomljenu čokoladu.
    natrgati kekse na veće komade (mrvice koje su nastale sam maknula) i njih umiješati u kremu.
    kalup ili posudu prekriti prozirnom folijom i slagati red kreme, pa red narezanih banana, pa opet krema, pa red jagoda i tako dokle ide
    ostaviti u frižideru par sati, maknuti kalup, foliju (ja sam slagala u zdjelu pa sam samo preokrenula) i ukrasiti šlagom.



    meni je bio najveći strah da mi se neće sve to skupa stvrdnuti, no na kraju je izgledala kompaktno, a bila preeefinaa

    sastojke si pripremite unaprijed jer izrada zahtjeva brzinu, pošto se puding hladi - recimo te kekse možete natrgati prije svega

    ja sam ju radila malo modificirano. mlijeko je bilo djelomično i zobeno, keksi su bili oni grancereale i u originalnom receptu je i šećer koji apsolutno nije potreban

  2. #2
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    zaboravila sam reći da se i banane i jagode režu na kriškice

  3. #3
    Dragonfly's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    677

    Default

    Ovo zvuči prefino!! Javim kako je ispalo.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    BiH
    Posts
    56

    Default

    Pravila jučer. Odlična!!! Jako brzo bude sve gotovo a brzo će je i nestati čini mi se Radila sam je bez dodanog šećera, sa grancereale keksićima i bez jagoda jer mi je još rano za jagode. Kada dođe sezona jagoda onda ću ponoviti i ubaciti i njih. Hvala ivy.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    ivy, nemoj mi to raditi!!!

  6. #6

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    395

    Default

    puding je od čokolade?

  7. #7
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by paklenica View Post
    puding je od čokolade?
    je

  8. #8
    Superman's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Osijek
    Posts
    1,269

    Default

    Jel se izlomljena čokolada otopi u pudingu ili ostanu komadići?

  9. #9
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    otopi se jako brzo

  10. #10
    Willow's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ZG
    Posts
    2,829

    Default

    400g nutelle
    mora biti da je prefina

  11. #11
    happy mummy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ST
    Posts
    661

    Default

    1 mliječna čokolada od 100grama? 200? 300?

  12. #12
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Quote Originally Posted by happy mummy View Post
    1 mliječna čokolada od 100grama? 200? 300?
    je,je još kilu mliječne čokse dodaj

    ja samo čitam i slinim

  13. #13
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    A kako bi bilo da su keksi samljeveni?

  14. #14
    happy mummy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ST
    Posts
    661

    Default

    Quote Originally Posted by MIJA 32 View Post
    je,je još kilu mliječne čokse dodaj

    ja samo čitam i slinim
    pa čuj, ja se držim recepta: piše 1 mliječna čokolada.
    sad ne znam da li da stavim 1 kom životinjskog carstva od 25g ili 1 kom milke od 270 gr.
    i jedno i drugo je komad

  15. #15
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    čokolada od 100 grama
    ok, ak stavite veću , neće škodit

    keksi su baš fora jer nisu mljeveni, onda ti komadi dođu do izražaja u vizualnom doživljaju
    mislim da bi mljeveni keksi stvorili kašu

  16. #16
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    dodajem da su keksi dosta krupno trgani, tako kada se slaže sloj kreme, oni uvijek dođu u vodoravan položaj i samim time izgledaju kao "nazovi" sloj kada se torta krene rezati.uglavnom totalno avangardno izgleda komad u presjeku

  17. #17
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Quote Originally Posted by happy mummy View Post
    pa čuj, ja se držim recepta: piše 1 mliječna čokolada.
    sad ne znam da li da stavim 1 kom životinjskog carstva od 25g ili 1 kom milke od 270 gr.
    i jedno i drugo je komad
    po meni je minimalni dovoljni kom čokse od 20 dkg,al zato imam .... kg viška
    tak da na ove fine čokoladne okuse mogu samo sliniti

  18. #18
    DiLala's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    osunčani dvorac
    Posts
    1,049

    Default

    Kak ta torta izgleda - jel se vadi iz kalupa? Jel ju je moguće malčice ukrasiti i nabosti svječicu? Mojoj kčeri se očajno sviđaju sastojci i poželjela je to za ročkas...Koliko se stvrdne sve to skupa? Meni su sastojci atomska bomba - meni je to i bez šećera turba-mega too much slatko - no djeca će pretpostavljam tražiti još.

  19. #19
    DiLala's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    osunčani dvorac
    Posts
    1,049

    Default

    aha - vidim vadila si iz kalupa i ok je, mislim može proći ko torta za rođendan zar ne?Nije problem malo je ukasiti - ma ak im se sviđa radim je, meni su one torte plastikus od savršenstva tak i tak presavršene - gotovo da mi izgledaju ko od komada kartona - nejestivo, volim kad hrana izgleda ko hrana. Ova torta izgleda u mojim mislim ko ogromne naslage čokse..... mojoj djeci se to sviđa. I previše.

  20. #20
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    stvrdne se taman da ju možeš lijepo ukrasiti s ćim hoćeš
    znam da zvuči kao bomba, međutim okusom je lagana

    dilala, ako nisi sigurna probaj skuhati jedan puding u 3dcl mlijeka, unutra umiješati veliku žlicu nutelle i par komada keksa. stavi da se ohladi pa ćeš dobiti približni dojam

  21. #21

    Join Date
    May 2007
    Location
    Strmec
    Posts
    444

    Default

    ajme, od samog recepta cure sline..... moram se primiti posla!!

  22. #22
    spunky125's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    657

    Default

    keksi idu u topli puding, ili kad se ohladi? i grancereale keksi-koji okus-kakao, voćni ili zobeni ili je svejedno?

  23. #23
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by spunky125 View Post
    keksi idu u topli puding, ili kad se ohladi? i grancereale keksi-koji okus-kakao, voćni ili zobeni ili je svejedno?
    Da ja odgovorim, mada ju nisam radila.
    Keksi obavezno u vruči puding, kako bi ih inače u hladni puding zagurala?
    A grand cereale koji ti bolje odgovara okusom.
    Last edited by Anemona; 30.04.2010 at 12:55.

  24. #24
    Nia_Zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,276

    Default

    Jao, jao, Ivy što nam radiš, ne želim ni probati, taman smo se MM i ja "skinuli" s nutelle, jer smo pretjerivali do prije par mjeseci i svaki tjedan smo u staklovinje nosili po 2 prazne staklenke
    A da, meni bi bolje u to išli keksi tipa digestive. No, morat ću obavezno probati, to je taman torta po našem ukusu: čokolada, nutella, keksi i voće

  25. #25
    r_i_t_a's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    split
    Posts
    303

    Default

    predivno,još da je stavit slikicu pa da bude slikovito prikazano

  26. #26

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb
    Posts
    2,118

    Default

    đizus, padam u nesvijest-kako to može biti lagano????

    i dajte jednu sličku zakeljite...

  27. #27
    DiLala's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    osunčani dvorac
    Posts
    1,049

    Default

    Ja je radim za cca 3 mj - za rođendan, čini mi se zgodno - za čokoljupce i svu djecu. A i priprema je lagana a ne ono - ispeci 3 podloge, napravi 2 kreme, ohladi ovo, zagrij ono, prelij 1 podlogu, 2 podlogu suši..... Nekada sam radila i takve ubitačne recepte i torte, odnedavno svaki recept koji se radi duže od 20 min - isključujem. Optimalno 10 minuta. Ali za ovu tortu dat ću i pol sata ak treba. Znam da će mi biti zahvalni slatkoljupci. Thanks!

  28. #28
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    ajd napravit ću u opet, pa ću vam staviti sličku (pronalazim razlog)

    keksi obavezno u vrući puding

    u originalnom receptu su petit b. keksi, no ja sam stavila gran.c., sigurno bi bili dobri i digestive ili već koji vam dođu pod ruku

    torta stvarno je lagana

  29. #29
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Željno isčekujemo slikicu...

    Ivy, što misliš o tome da se jagode i banane zamijene višnjama iz kompota? Nekako m i banane i jagode nisu baš drage u kolačima, pogotovo u kombinaciji s a čokoladom.

  30. #30
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    valjda može, samo ih dobro ocijedi da ti ne skliznuo gornji sloj kreme

  31. #31

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    moram probati

  32. #32
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Ajme, ajme... đe me nađe..

  33. #33
    spunky125's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    657

    Default

    torta je prefina.

    ja inačene volim pudinge, ali ovo je bilo super. bile bi i piškote dobre unutra, to ću probati 2. put.

  34. #34
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ja sam mislila ušparati i staviti lidlovu nutellu, choco nussa. Jel tko to probao? Jel bih puno izgubila na okusu?

  35. #35

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by spunky125 View Post
    ja inače ne volim pudinge, ali ovo je bilo super. bile bi i piškote dobre unutra, to ću probati 2. put.
    i ja ne volim pudinge, ali tortu se isplati probati jer je zaista jednostavno za napraviti
    i meni su piškote pale na pamet
    nisam stavila nutellu, nego neku inačicu

  36. #36
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    nije baš pretjerano puno kreme ako slažete slojeve tako da idu i sloj banana i sloj jagoda, pa čisto zbog toga, nisam sigurna da li bi piškote možda bile predebele za takvu kombinaciju.

  37. #37
    Arijana's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,225

    Default

    Evo ja napravila.
    Isprva me okus nije oduševio, valjda jer je još bila topla... pa nije to to. Ali zato kad se ohladila, m-mmm. Imali smo goste danas, oduševili su se skroz... ostala su mi još 2 komadića.

    Jedino što se Nutella ne osjeća onako kako bi ja htjela....
    Meni bi bilo najbolje da u Nutellu ubacim malo keksa i banana i onda tako jedem žlicom

  38. #38
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    I moj obol temi...

    Fora mi je torta, i fakat je lagana, čovjek ne bi rekao s obzirom na sastojke. Ali nema biskvita, voće osvježi, ma baš super. MM baš nešto nije bio oboren s nogu, ali dobro, ona je posebna biljka.

    Stavim večeras fotku torte u presjeku.

  39. #39
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    Ni mm nije oduševljen. Torta nije torta ako nema biskvita....
    Ja ću samo u svom recesijskom duhu reći da je preskupa za svakodnevni desert. Mislim da bi moglo proći 4 pudinga na 1,5 l mlijeka, sa 50 g čokolade za kuhanje, bez nutele. Ionako se ne osjeti previše.

  40. #40
    mislava's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    na rubu pameti..
    Posts
    893

    Default

    Čekam slikicu

  41. #41
    anchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    1,170

    Default

    Ja samo mogu reći da je Jelkina torta bila super!

  42. #42
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by anchi View Post
    Ja samo mogu reći da je Jelkina torta bila super!


    http://img88.imageshack.us/img88/2432/nutellac.jpg

  43. #43
    Felix's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,219

    Default

    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?

  44. #44
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by Felix View Post
    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?
    trebalo bi probati, ne znam na šta bi to ličilo

    možda puding od vanilije, bijela čokolada i margarin umjesto nutelle

  45. #45
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by Felix View Post
    a jel moze neki drugi puding, recimo od vanilije, za one koji ne vole puding od cokolade?
    Ja mislim da bi svakako moglo. Vanilija ima fini okus, jedino što vizualno neće biti baš tak jako fora.

    ivy, za margarin si se šalila?

  46. #46
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Mislim da se nije šalila, jer u bijelu varijantu nutella baš i ne bi išla... Osim toga, nutella i nije ništa drugo nego biljna mast, šećer, nešto lješnjaka i kakaa. Zato mislim da ovdje margarin može zamijeniti nutellu (možda izrađen sa šećerom u prahu).

  47. #47
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    sad baš gledam na wikipediji, jedino u hrvatskoj nutella sadrži biljni margarin, svuda drugdje ima ulje

    nisam se šalila za margarin, ide u brdo takvih recepata jedino što ga ja ne bih stavljala (blju)

  48. #48
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    U mulleru se može kupiti ta EU nutela s uljem i razlika se itekako osjeti.

  49. #49
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    n.grace, nutella ne bi išla zbog vizualnog efekta? Inače ne kužim koji bi drugi razlog bio.

    ivy, i meni je margarin bljak, i nikad ne radim recepte s kremom u koju on ide.

  50. #50
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Kakva je to jednostavna Nutella torta bez Nutelle? Nemojte se tako okrutno šaliti.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •