Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 110

Tema: Dojenje u javnosti - preko zime

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi uglavnom šetkamo po centru grada. Najbolja mjesta za dojenje&kavicu su mi lokali u kojima se ne puši: Kraš u Ilici, Vincek, a kad baš nema mjesta, Gradska kavana jer je dosta prozračna. A dok je na snazi bila zabrana pušenja bilo koji lijepi i ugodan lokal nam je dolazio u obzir. Po dućanima i garderobama nismo išli...nisam se sjetila.

LadyM avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

blago vama u Zagrebu što imate pogodnosti zaštićenog mjesta za dojenje u trgovačkim centrima. ja svoju princezu moram uvijek voditi u šoping jer ju nema tko pričuvati i još dok sam bila trudna istražila sam sve wc-e u Tower centru Rijeka. ostala sam zaprepaštena da ima nekoliko mjesta za presvlačenje djece a nigdje niti jedna stolica za dojenje (a kamo li kauč). srela sam mamu koja je u kutku wc na čučeći dojila svojeg dječaka, a u drugom kraju centra jednu mamu koja je u kafiću blaženo na bočicu hranila dijete. i gdje je tu pravednost?!
    sada kada i mi izlazimo glad najčešće utažimo u autu, a sa starijom djecom najdraže su mi bile klupice u parku, što za sada još nisam isprobala.
    dojenje u javnosti meni je sasvim normalna stvar i nisu normalni oni koji se oko toga zgražaju i negativno reagiraju. zato svima samo naprijed i uživajte sa svojim bebačima u šetnjama i šopinzima.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Death-of-art stvarno si pretjerala, skuliraj se malo, žena se navikava, gle i ja dojim gdje god stignem al nekad mi je baš odgovaralo u tim sobama kad je malena bila u dobi da zvjera okolo i gleda sve osim cice, pa joj se vrati i tako unedogled xy puta,...mislilm da stvarno nisi u redu da nastupiš s ovakvim tonom prema Aiko, jer ipak se vidi da se njoj obraćaš,žena je tražila pomoć i mi smo joj pomogli savjetom that's it.

ti ako ne želiš dojit u sobama za dojenje nemoj! živi svoj život i pusti druge da žive svoj!

ja osobno mislim da je uvođenje soba za dojenje super stvar jer se napokon podiže svijest o važnosti dojenja i potrebi za uvođenjem istih!
    ja baš mislim da je uvođenje sobica za dojenje jedna odvratna stvar jer time samo potičemo još veću diskriminaciju dojenja (u javnosti) i prisiljavamo žene da misle da se trebaju skrivati dok doje.
    tako mislim da te sobice treba zakonski zabraniti jer ispada da je dojenje na razini pišanja npr., a nije.

nitko ne misli da je neukusno pojesti lisnato pecivo nasred trga, ali neukusno je podojiti dijete u javnosti a da to nije prostorija za dojenje?
    ma baš...

i ne, nisam ja napala Aiko uopće.
    meni je žao što žene koje doje uopće imaju takav stav da se srame dojiti u javnosti i izvaditi sisu ako treba i u tramvaju.
    s druge strane mi je jasno zašto se srame, a to sam već rekla, društvo nam je primitivno , nazadno i puno predrasuda.
    a sobe za dojenje samo još više potiču te predrasude.
    zato ih smatram lošom stvari.

kad ne bi uopće bilo tih sobica za dojenje žena bi se jednostavno našla u situaciji gdje ne može birati i izvadila bi cicu da podoji dijete na klupici htjela ono to ili ne, jer jednostavno mora.
    nakon par takvih "prisilnih" vađenja shvatila bi da to i nije nikakva bedara niti nešto strašno, navikla bi se, to bi vidjela druga žena koja bi se povela za njezinim primjerom i više se niti jedna dojilja ne bi skrivala , na kraju bi od silinih sisa čitav narod shvatio da je dojenje sasvim normalna stvar. a ne bi se 90% nedojilačke populacije zgražalo nad hranjenjem djeteta sisom i otrovno pljuvalo po svakoj ženi koja doji u javnosti.

hoću reći...kakvu poruku tim bježanjem u posebne prostorije šaljete?
    da je dojenje pred drugima uistinu jedan nekulturan čin ?

oprosti. ja sam za to da se drugi moraju naviknuti i prilagoditi.
    tako je kako je.
    dijete mora jesti. sad , ovdje i gotovo.

a budete li se skrivale i bježale... lol... onak, što imamo od toga osim da će ljudi oko nas biti još gluplji i zatucaniji.

ja iskreno mislim da ne bih imala danas pozitivan stav o dojenju da nije bilo moje starije sestre koja je po tom pitanju bila slobodnija.
    sjećam se kako je njezin mali trčkarao već po parkiću i u jednom trenu bi samo skočio na nju, dignuo bi joj majicu i počeo bi sisati.
    ja tu sliku nikad neću zaboraviti kako su mi oboje prekrasno izgledali.
    ona onako lijepa, opušteno ga doji.
    a iz njega pršti samopouzdanje i vedrina.
    a što da se skrivala?
    što da se sve žene skrivaju?
    mislim, omg, na ovom forumu se priča protiv reklama za AD mlijeko, proklamira se dojenje , a istodobno bi trpali dojilje u kojekakve sobice zato da se netko ne bi prestrašio što vidi komadić sise.
    ma daj.

Aiko. nemam ništa protiv toga da se ti sramiš dojiti pred drugima... ja ti samo kažem da bi ti bilo pametnije da razbiješ blokadu u glavi i podojiš dijete kad god ono to želi i gdje god ono to želi.
    bez ikakve neugodnosti.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja, naprotiv, volim te sobice za dojenje. Moje bi dijete bez istih ostalo gladno ako sam ja bila prisiljena otići nekud u doba obroka. Naime, ona je izuzetno znatiželjno dijete i kad nismo bile kod kuće, u poznatom okruženju, njene su oklice (a i glava, zajedno sa mojojm sisom) samo skakutale amo-tamo: u parku za pticama, psima, u parkiću za biciklom, trokolicom, djecom, prolaznicima, u restoranu za konobarima... Jednostavno se nije mogla koncentrirati na dojenje. A jednom sam čak i u sobici za dojenje morala ugasiti svjetlo kako bi podojila u miru. (Inače, do svog 10-og mjeseca sisala je svakih sat i pol).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

istina je da dojenje u sobi za dojenje nije dojenje u javnosti, u autu je, po meni, neko polu-dojenje u javnosti
    osobno sam se dosta namučila oko dojenja i već sam sto puta rekla da ću dojit gdje god to moja malena zatraži, nakon toliko muke naše dojenje smatram uspjehom na koji sam ponosna, a ne nešto što trebamo skrivati
    nažalost, kad god moja malena treba jest, ipak se sklonimo od pogleda i to ne zato što je to meni bed, već zato što vidim da osobe oko mene to očekuju (tu ne mislim na supruga koji me podržava), ne znam to opisat, al gledaju me kao teroristu koji bi mogao napasti vađenjem sise , baš tako kao potencijalnu opasnost koja će sve dovesti u neugodnu situaciju
    shvaćam ja da je tu problem u zatucanoj okolini i sve, ali jednostavno volim dojiti svoje dijete u ugodnoj i mirnoj atmosferi i onda se radije maknem iz takve okoline
    iako smo, također, nedavno bile u west gateu i zatražila je jest, nije mi se išlo tražit tu sobu (jer je centar ogroman) niti do auta, nisam htjela da plače dok ja nađem mjesto, pa sam stala u kut vrata i izloga i dala joj jest u mei taiju, ljudi su prolazili i uopće me nije bilo briga
    meni zapravo nisu problem nepoznati ljudi, već poznati, kako vi koje dojite posvuda stojite s time?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj LadyM prvotno napisa Vidi poruku
    blago vama u Zagrebu što imate pogodnosti zaštićenog mjesta za dojenje u trgovačkim centrima. ja svoju princezu moram uvijek voditi u šoping jer ju nema tko pričuvati i još dok sam bila trudna istražila sam sve wc-e u Tower centru Rijeka. ostala sam zaprepaštena da ima nekoliko mjesta za presvlačenje djece a nigdje niti jedna stolica za dojenje (a kamo li kauč). srela sam mamu koja je u kutku wc na čučeći dojila svojeg dječaka, a u drugom kraju centra jednu mamu koja je u kafiću blaženo na bočicu hranila dijete. i gdje je tu pravednost?!
    sada kada i mi izlazimo glad najčešće utažimo u autu, a sa starijom djecom najdraže su mi bile klupice u parku, što za sada još nisam isprobala.
    dojenje u javnosti meni je sasvim normalna stvar i nisu normalni oni koji se oko toga zgražaju i negativno reagiraju. zato svima samo naprijed i uživajte sa svojim bebačima u šetnjama i šopinzima.
    Ja sam, dok je još htjela dojiti svugdje (sad joj stvarno trebaju valjda goli zidovi da u sve ne upire prstićem i govori 'to, to' ), sjela na jednu klupicu u Toweru i podojila dijete. Nije mi bilo baš najugodnije na svijetu, ali ni strašno. Ljudi su prolazili bez komentara, jedino je neki dečkić mami pokazao kako beba papa!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi jučer papali cicu u zoološkom, na klupici ((: puno djechice je u prolazu gledalo i sigurno se prisjećalo lijepih uspomena((:

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi šećemo od 3. tjedna (sad nam je 4,5 mjeseca),a sukladno tome i papamo u javnosti od 3. tjedna. Kafiće izbjegavamo,ali kad je sunčano rado papamo uz kavicu na terasama. A kad je hladno i nije za sjedenje ili nam pak nikakva klupica/terasa nije na vidiku, stavim ga u sling i šetamo dalje.
    Jedino me muči što je već prerasao položaj kolijevke, pa ga onda držim,a sling mi pomaže da mi baš leđa ne pucaju. Kad se napapa,seli se u kolica i nastavljamo dalje.
    U početku mi je bio problem kako se obući da nam je cica uvjek dostupna,a da se ja ne smrznem, a sada smo i taj problem riješili pa bježimo van kad god možemo
    Moram priznati da još nisam čula nikakav negativan komentar, da pače. Nedavno smo se dogovarali sa svećenikom za krštenje, a moj je cicoljubac baš tada upalio sirenu i najnormalnije sam ga stavila na cicu, pokrila slingom i papao je ko veliki. Svećenik je na prvi znak uzbune rekao "samo neka on siše" uz osmjeh i pomazio ga po glavi kad sam ga podigla iz kolica.
    A nedavno sam čula kako je mamin kolega ,koji nas je nekoliko puta vidio kako za stolom u restoranu dojimo, odkomentirao kako nas je prekrasno vidjeti, kao Bogorodica kad doji. To mi je baš bilo drago, on mi je uvjek djelovao nekako konzervativno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moj jedan od omiljenih podoja bio je na skijalistu
    sjela sam na sanjke, otkopcala jaknu, izvadila sisu, i ugrijala malu

kako ide ona...ako je zima, nije lav

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jos nesto...imam predivni, mali, nepromocivi i mekan Rodin jastucic za sjedenje tako da nije bio problem ni po hladnom ili vlaznom vremenu sjesti na klupicu u parku ili centru grada
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.03.2010. at 12:58

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da još nisam čula nikakav negativan komentar, .....
    potpis

za dojenje mi je potrebna samo klupica, ili barem neki kamen/stepenica da sjednem.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    jos nesto...imam predivni, mali, nepromocivi i mekan Rodin jastucic za sjedenje tako da nije bio problem ni po hladnom ili vlaznom vremenu sjesti na klupicu u parku ili centru grada
    Ma da! Ne sjećam se da sam to vidjela... ima to negdje na Netu za vidjeti?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma negativni komentari se obično nađu po nekim većim forumima kad o dojenju u javnosti pišu i oni koji nikad nisu i nikad neće dojiti.

sumnjam da bi se itko od njih usudio komentirati jednako uživo...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

leonisa
    ja sam dojila sedeći na nekoj neeksplodiranoj mini iz II sv. rata u vojnom muzeju to mi je definitivno najčudnije mesto
    http://www.facebook.com/photo.php?pi...9&id=654954678

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jučer sam dojila u cc1 u kafiću s iscjeđenim sokićima i bilo je super-čekala sam da ela postane umorna i gladna tako da ne virka svako malo okolo. jako dobri kauči,za svaku pohvalu.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    ma negativni komentari se obično nađu po nekim većim forumima kad o dojenju u javnosti pišu i oni koji nikad nisu i nikad neće dojiti.

sumnjam da bi se itko od njih usudio komentirati jednako uživo...
    e,baš bih to htjela čuti
    nisam samo sigurna čiji bi odgovor bio žešći, moj ili MM-a

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja fakat nisma imala nikad al baš nikad nikakavo loše iskustvo neki glupi komentar ili pogled baš suprotno svi me gledaju s nježnošću i čak dobace da djetetu dajem najbolje pogotovo žene u 40 i 50-ima, meni je to ful l normalno i ne obazirem se nego uživaaaaam!!!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Aiko,i mi smo bili u CC1 i i vidjeli tu sobicu. A u West Gate-u nismo niti tražili već sam svoju curicu dojila u kafiću na 2.katu. MM mi je kupio onaj prekrivač za dojenje pa je sada sve lakše... i ja sam jedna od onih kojima nije lako dojiti u javnosti.....potpuno razumijem sve što si napisala i što si time mislila reći.
    Posljednje uređivanje od benedetta : 03.03.2010. at 10:49

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    Jel nama onda, ipak, rano da idemo s 2,5 mjeseca po shopping centrima?

Ja sam sa svojom išla u šoping sa 2 mj. Uživa u šarenilu. Inače Kika ima odličnu sobu za dojenje :D

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa
    ja sam dojila sedeći na nekoj neeksplodiranoj mini iz II sv. rata u vojnom muzeju to mi je definitivno najčudnije mesto
    Ja u crkvi, na krštenju

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mina5 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sa svojom išla u šoping sa 2 mj.
    Mi smo išli već sa dva tjedna.
    MM sve krivo donosio, pa nisam imala puno izbora...
    Posljednje uređivanje od piplica : 08.03.2010. at 22:23

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo, samo da usput spomenem da smo danas prvi put papali u *pravoj javnosti* i to u restoranu. Dečkić se probudio u pola našeg ručka, fino ga uzela iz kolica i nahranila. Dojenju je pogodovala činjenica da sam lukavo izabrala stol u kutu i bila leđima okrenuta prema ostatku restorana, hehe... Jedini je bed bio da je on bio opčinjen ambijentom i bilo mu je predosadno okrenuti glavu prema cici... posrkao je na brzinu i nastavio uživati u interijeru! Fotkali smo se i super su fotke! Baš slatko...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

još malo i dojiti ćete svugdje. u početku je najteže.
    mi dojimo i na ovakvim mjestima: http://hotimg23.fotki.com/p/a/95_141...nje-jordan.jpg

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kajsa, ne znam jesi ti to na slici ili ne, ali fotka je fenomenalna haha

usput, moram se pohvaliti da smo i mi počeli dojiti na sve strane! nije da mlatim okolo s cicom, ali naučila sam vješto i brzo izvaditi cicu, staviti mu u ustašca i privinuti ga na sebe da se apsolutni ništa ni ne kuži... to je došlo dotle da smo jučer u pola bijela dana dojili u Tkalči i to na prvoj liniji stolova uz stazu! eto, morala sam se pohvaliti!

taman kad smo se priviknuli na cicu i shvatili sve dobrobiti isključivog dojenja evo ti nama krute hrane na vrata!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I ja sam dojila di god sam stihgla,a najbolje m je bilo kad sam došla u Prenatal,a oni se hvale kako imaju kabine za dojenje,i tražila da tamo podojim djete,kad ono skladište!
    Ma ne morate se sramiti dojenja u javnosti,ja bi stavila pelenu platnenu preko cice i sve 5,niš se ne vidi,doduše imam i podosta špeka,pa se onda fakat ništa ne vidi. Doduše moji bi i brzo pocicali,mi smo bili brzo gotovi.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kajsa, ne znam jesi ti to na slici ili ne, ali fotka je fenomenalna haha

usput, moram se pohvaliti da smo i mi počeli dojiti na sve strane! nije da mlatim okolo s cicom, ali naučila sam vješto i brzo izvaditi cicu, staviti mu u ustašca i privinuti ga na sebe da se apsolutni ništa ni ne kuži... to je došlo dotle da smo jučer u pola bijela dana dojili u Tkalči i to na prvoj liniji stolova uz stazu! eto, morala sam se pohvaliti!

taman kad smo se priviknuli na cicu i shvatili sve dobrobiti isključivog dojenja evo ti nama krute hrane na vrata!

tako i mi
    još smo se ispraksirali papati i u mei taiu

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

oho pa vi ste onda korak ispred nas! ja obično furam potkošulju i na to majicu i kad dignem majicu, potkošulju koja je obično u boji majice spustim samo preko cice, tako da mi se ne bijeli koža hehe... stvarno se ništa ne vidi... skužila sam da je i super fora marama oko vrata pa fino možeš prekriti bebicu, tad smo ne samo diskretni nego je s tom maramom i sinak više koncentriran na cicu, a manje na sve oko sebe! i mi brzo popapamo... ma, sad je to sve uživancija... kad se samo sjetim da u prvih mjesec-dva nisam uopće mogla skužiti kako se dijete doji sjedečki, totalna misterija... a sad mi je totalna misterija šta mi onda nije bilo jasno...

inače, mi smo do sad najviše papali u autu i po restoranima, onda u sobama za dojenje po šoping centrima, par puta po parkićima... a jednom smo i u kabini Shoobeedoo-a (kako se već piše da ne idem sad provjeravati). najprometnije mjesto je bila ta Tkalča hehe, ako smo to riješili, onda smo spremni za sve!

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u crkvi, na krštenju
    I ja

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo se morali naučiti papati u mei taiu jer smo nekad morali i hodati i papati, mi papamo u prosjeku sat vremena (tj. papamo 5-10 min, a onda držimo siku dok spavamo) pa nam je mei tai super, a nosim dekoltiranu majicu i elastičnu potkušulju i sve to samo spustim i papa bez problema

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tina zavidim ti ja imam maramu i nikako nisam uspjela savladati dojenje i nošenje

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

probale smo i u slingu, ide, ali nije tako udobno i jednostavno ni za mene ni za moju curku kao u mei taiu, prebacivanje iz tummy2tummy u kolijevka položaj za dojenje nismo svladale sa slingom
    koji vi položaj pokušavate za dojenje s maramom?
    meni je tummy2tummy u mei taiu super, osim što joj malo držim glavicu kad zaspi dok papa jer se, iako ima kontrolu glavice, skroz opusti

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    . Ljudi u glavnom imaju razumijevanja i rado će ti pomoći ako zamoliš za stolicu i malo topline njihovog dućana. Ne brini...
    na žalost, prošle nedelje u dm-u sam doživela da me odbiju. poludela sam! bili smo na kasi kad se malac počeo derati. kada sam platila, ljubazno sam zamolila za neki mirni kutak (kancelariju, npr), a oni me neljubaznp odbili...izašla u obližnji parkić i tu se nahranili...
    sva ostala iskustva su mi pozitivna - u merkatoru, u shopping centru...zamolim za kabinu za presvlačenje u nekoj radnji i i na miru ga podojim...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa
    hehe, ovo je za prvo mesto u lokacijama za dojenje, definitivno!

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

u marami se može dojiti u koljevka položaju. to bi značilo da trebam dijete odvezati (jer ju nosim u onom križastom vezu) pa ponovno zavezati u položaj koljevke. Možda ni to ne bi bio problem da se mi znamo namjestiti u koljevka položaju :/
    inače, ja dojim gdje treba bez razmišljanja: po kafićima, klupicama u parkovima, jučer usred king kross na klupici....

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    inače, ja dojim gdje treba bez razmišljanja: po kafićima, klupicama u parkovima, jučer usred king kross na klupici....
    na mostu...... .
    http://public.fotki.com/Sandra-z/naj-naj-papica/

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moram se vama požaliti, nemam gdje

jučer sam bila zatečena ponašanjem jedne male obitelji u CC1. crtica iz života. dakle, došli mi u sobu za dojenje, sinak treba cicati. ulazimo u prostoriju, a tamo se na dvosjedu raširila tročlana obitelj koja dijete hrani na žlicu iz bočice. ne trebam napominjati da u prostoriji ima predviđena posebna prava stolica za djecu tog uzrasta gdje komotno dijete može sjesti. ne moram napominjati ni da su mogli sjesti i vani na iste takve dvosjede i nahraniti dijete na žlicu. ne, oni su došli, zauzeli taj dvosjed koji je za dojilje i još komentiraju našeg sina s "joooj viiiidi bebu", malo kasnije "ajoooj, viiidi bebu kako plače", mali naravno sporo jede, gleda nas, a moj sin lagano od kmečanja kreće u plač... preznojila sam se... strpljivo smo čekali više od pet minuta. suprug je bio na rubu i signalizirao mi očima da idemo, a ja baš nisam htjela. stojim okrenuta prema njima, cupkam i čekam. hajde što je ona sjedila s malim, ali da se i trut-otac morao uvaliti dok sinak ne pojede - baš ružno. jer tamo taman stanu dvije žene (koje doje).

p.s. nema veze s temom, ali moram još ovo dopisati... zapravo me to šokiralo više nego sve ovo prije: malom je ispala plastična žlica na pod ispred umivaonika kad su se pakirali, otac je dignuo, gurnuo na sekundu-dvije (doslovno) pod vodu, vratio malom, a mali je nastavio dalje cuclati žlicu u ustima. nešto gadljivije skoro nisam vidjela. :horor:

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja nisam ni znala da postoje prostorije za dojenje... ne opterečujem se. ako je mala gladna jedemo gdje god se našli i to je to.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja nisam ni znala da postoje prostorije za dojenje... ne opterečujem se. ako je mala gladna jedemo gdje god se našli i to je to.
    ja znam da postoje te prostorije, ali ne idem u njih, papamo gdje jesmo

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vezano za one gornje postove i lijepe komentare koje su dobivae - ja sam dojila na splitskoj rivi, na klupici, pa sam dobivala komentare tipa "As ti sise" ili "Aaaaa, jesi ga naranila (nahranila) dobro"
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 16.05.2010. at 23:17

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pogledala slike, krasne sve odreda i fakat ne kužim što ljude muči oko dojenja u javnosti, jer se ništa ni ne vidi...

malecka je skoro 2mj, dojili smo uglavnom po parkovima, autu i jednom u čekaoni kod doktora.

Kao što je netko rekao, meni nisu problem nepoznati, nego poznati ljudi. Imam osjećaj da je njima jako neugodno.
    Želja mi je probiti led i dojiti na terasi...
    Malo mi je bed dok se ja skinem, pa povuci potegni, špricam na sve strane. U planu mi je kupiti neki lijepi grudnjak za dojenje i to neki koji ima žicu, imam iz muellera ali mi je on prezatvoren i neudoban...

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da, vezano za komentare...
    jednom dojila na klupici, gleda u nas čiča i kad je skužio da mala cica brzo je sklonio pogled, onako u šoku.
    Jednom dojila na klupici u perivoju, karlovčanke znaju o čemu pričam neki dečkić, prolazi vrtićka grupa i nekoliko klinaca komentiralo kako beba papa. Barem ih je teta utišala,jer su bili malo glasniji, kao tiho sad, ne budite glasno dok beba papa.
    Uglavnom nitko mi nije direktno uputio negativan komentar. Ali isto tako ne sjećam se da sam nekog u skorije vrijeme vidjela da doji u javnosti.

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo se dojili svugdje,na klupici,u šoping centrima,kafićima. uvijek biram malo intimnija mjesta jer mi smeta gužva,a i bebica je onda nemirna.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo ja sam baš danas doživjela prvo neugodno iskustvo s dojenjem u javnosti i to od mama s dječicom od 2-3 godine
    moja mrvica naprosto mora papati kad god poželi ili se u roku par sekundi strašno naljuti i tako čekamo nešto pred jednom trgovinom i moja malena papa u mei taiju i ja ju nosam malo u krug da zaspi (jer sam vidjela da joj se spava), kad tamo jedna mama skomentira sva u čudu (ko da je vidjela ne znam kakvo čudo): jel to ona cica? (onako zgroženim tonom) i na to se ona i druga mama krenu posprdno smijati
    nisam ih stigla priupitati kakvih problema imaju jer sam bila zaposlena s malenom (neki puta ju zbudi glas ako nešto kažem kad se baš uspavljuje)

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i meni se čini da češće žene imaju negativne reakcije.
    I ja danas doživjela slično ko i ti tina55.
    Isto dvije mame, mlade mame, sa klincima, možda su bile iste te
    Mi smo taman cicale na klupici kod ulaza u pješačku zonu, tamo kod šanca i prolaze njih dvije i komentiraju u stilu gle, jel to beba cica... o moj bože...
    mislim wtf, jedva da se išta i vidilo, baš se moraš zabuljiti u sise da skužiš kaj se događa.
    I primjetih da su ljudi regularno skretali s nogostupa kad su nas dvije ugledali
    osim jednog čiče koji me pitao za smjer dok je mala papala.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo taman cicale na klupici kod ulaza u pješačku zonu, tamo kod šanca i prolaze njih dvije i komentiraju u stilu gle, jel to beba cica... o moj bože...
    mislim wtf, jedva da se išta i vidilo, baš se moraš zabuljiti u sise da skužiš kaj se događa.
    isti komentari...možda su stvarno bile iste...ako jesu, posrećilo im, uz toliko zgražanje uspjele su vidjet 2 dojilje u jednom danu (ja inače još nisam nikad vidjela da neka mama doji u javnosti našem gradu)
    tako i mi dojimo u mei taiju, moraš se dobro zagledat da uopće skužiš, a super nam je što smo uz to mobilne

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    tako i mi dojimo u mei taiju, moraš se dobro zagledat da uopće skužiš, a super nam je što smo uz to mobilne
    To bi mom sinu garant bio san snova! I još po mogućnosti da dignem ruku negdje u zrak pa da može fino gledati što se okolo događa dok cica... ajmeee! No, za sad stojećki cicamo samo kod kuće. Bože, kad se sjetim da prvih mjesec-dva nisam uopće mogla skontati kako se doji da ti je dijete vodoravno u naručju... a gle nas sad!

Nego, što se tiče toga koliko tko vidi dok se doji... ja sam se toliko ispraksirala da izvadim malne samo koliko mu treba da papne, koža okolo se ni ne vidi, tako da stvarno možeš misliti da dijete spava okrenuto prema meni. Mislim da sam to negdje i spominjala, nosim potkošulje u boji majice koje imam na sebi, dignem majicu spustim potkošulju, otkopčam grudnjak (ne nužno tim redom hehe) i kako mi se nigdje ne vidi koža stomaka ili leđa, teško možeš i skužiti što se događa... Ovo što pišete za ove druge dvije mame baš je neukusno i zlobno. Možda su ljubomorne? Zavidne? I da to kaže bilo tko drugi osim samih majki još bih i našla neko "razumijevanje", ali da to od druge mame čuješ, ajme!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    isti komentari...možda su stvarno bile iste...ako jesu, posrećilo im, uz toliko zgražanje uspjele su vidjet 2 dojilje u jednom danu (ja inače još nisam nikad vidjela da neka mama doji u javnosti našem gradu)
    bome im se onda posrećilo

istina, ni ja nisam vidjela ikog da doji u javnosti.
    Iako, neki dan bila na kavi, ja i još jedna mama i obje bebe se rasplakale, gladne, a mi ništa, bebe u ruke i cice u usta. Malo su nas čudno gledali

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ovo što pišete za ove druge dvije mame baš je neukusno i zlobno. Možda su ljubomorne? Zavidne? I da to kaže bilo tko drugi osim samih majki još bih i našla neko "razumijevanje", ali da to od druge mame čuješ, ajme!
    Meni se baš čini da su mame te koje imaju posprdni komentar. I čini mi se da je in sjediš na kavi i daš bočicu... ko je vidio sise vadit. barem što se tiče ljudi oko mene sam stekla takav dojam.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

x
    na ovo još samo da nadodam: sjedeći ili u pokretu, u marami, slingu ili samo noseći se u rukama
    moram priznati da nikad nisam razmišljala dojiti ili ne, kad je gladan dam mu ciku i to je to

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

čitajući ovo sam se sjetila kako sam u trudnoći bila stručnjak za javne WCje - točno sam znala u koji ići a u koji ne
    a nakon toga sam postala stručnjak za sobe za dojenje i mogu dodati da ih stvarno ima svakakvih od do

ako nije bilo sobe u blizini ja bih pelenu zavezala oko vrata (kao da ja imam slinček ) i time prekrila bebu i to ne od srama nego je to bebi radilo neku intimnu zaštitu od vjetra, nečijeg kašlja možda a i od svjetla - stvarno je imala mir. kasnije bi ta pelena bila preko moga ramena kad bi čekali pohvalu za mamin ručak (podrigivanje)
    a lijepo uređene sobe volim prvenstveno zbog sebe - da se uvalim u dobru fotelju i odmorim malo!

prematali smo se u kolicima uglavnom ali i prematalice su mi važna stavka u sobama za dojenje/prematanje

dakle -
    CC1 - nisam nikad bila i ne znam kakav je
    KIKA - super soba, ugodne boje, dobra prematalica, super fotelja nalazi se na katu di je i restoran , uz igraonicu
    West Gate - našla sam je kraj WCa - ima nacrtanu bebu u peleni! super je soba! lijepa kvalitetna prematalica, lavabo, velika fotelja, - jedino bi nekome moglo smetati što je unutra i WC školjka i pisoar u istoj sobi, neodvojeno!
    Av.Mall - katastrofa!! tvrda, plastična stolica za dojenje ali toliko usko da jedva stane stolica a di ću onda ja beba i moj lakat?
    Delta City, Beograd - kao i av.mall - obična plastična stolica? mramorna ploča sa lavaboom ali nema spužve za prematanje?!
    Seisberg, Graz - novi i stari dio se razlikuju ali uglavnom super sobe, fotelja na ljuljanje, papir za prematalicu, ponegdje čak bude i grijač za bočice
    West centar, Graz - sve navedeno plus velika soba sa kaučem za ostatak obitleji i pazi sad ... mikrovalna!
    Ikea, Graz - uvijek neka od Ikeinih fotelja, prematalica sa rolom higijenskog papira za prematalicu, lavabo sa sapunom i papirom, nekom pregradom je odvojen wc za mamu i doljnja soba ima neku igračku na zidu da se veće dijete igra dok se mali presvlači ili da se beba igra dok mama 'pipi'
    u Ikei ima čak i prematalica na rasklapanje u svakom WCu pa i u muškom! ako nekome treba samo pelenu promjeniti a still raum(soba za dojenje) je zauzeta.

prematalica - znam samo da 'dm' ima u svojim trgovinama po većim centrima i da nisu škrti na pelenama i maramicama, što je dobro znati za hitne slučajeve!

dodatak
    - jeste li kad pokušale na WC sa malom bebom? zanimljivo je kako u Austriji rade po jedan veliki WC za mamu sa kolicima, a kod nas toga nema - pa možemo eventualno ugurati kolica u ženski wc i ostaviti vrata otvorena?
    ja sam bila van sebe od sreće kad sam se dosjetila da zapravo mogu u wc za invalide ugurati kolica i obaviti wc i da mi nitko neće zamjeriti. kao da sam otkrila toplu vodu! eto nešto što ti nitko ne kaže jer misli da to znaš!
    u centru Mandi je problem što još moraš loviti čistačicu po centru da ti odključa taj wc - a znate i same kako neke stvari nakon poroda teže kontroliramo!

eto, nadam se da sam nekome pomogla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •