Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Testira se cjepivo protiv raka dojke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Autor kroz priču o vlastitoj borbi s rakom tvrdi, više-manje, da zdrava prehrana, kretanje i meditacija vrlo uspješno sprečava ali i liječi rak.
    Vjerujem da može odgoditi nastanak raka (pa ako čovjek umre od nećeg drugog, ne razvije rak i izgleda kao da je spriječio rak), ali ne mogu nikako prihvatiti da se hranom i liječenjem može izliječiti rak (osim onih koji bi se ionako povukli).

Nevjerojatno je kako se ozbiljno shvati kada netko u knjizi opiše iskustvo samo jedne osobe - vlastito i na temelju toga se zaključuje kako je to pravvilo.
    A s druge strane, ne vjeruje se podacima temeljenima na desecima tisuća ispitanika.....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Nevjerojatno je kako se ozbiljno shvati kada netko u knjizi opiše iskustvo samo jedne osobe - vlastito i na temelju toga se zaključuje kako je to pravvilo.
    A s druge strane, ne vjeruje se podacima temeljenima na desecima tisuća ispitanika.....
    Zapravo se autor nije čudesno ozdravio, nego imao recidiv. Još uvijek se bori da ostane živ , i pritom nikako ne umanjuje vrijednost uobičajenih metoda liječenja. Poanta je u propitivanju što nam se još nudi...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da može odgoditi nastanak raka (pa ako čovjek umre od nećeg drugog, ne razvije rak i izgleda kao da je spriječio rak), ali ne mogu nikako prihvatiti da se hranom i liječenjem može izliječiti rak (osim onih koji bi se ionako povukli).
    Ok, pogrešno sam napisala, trebalo je reći da navedeno pomaže pri izlječenju raka. Autor knjige nije ni na jednom mjestu napisao da se rak liječi samo prehranom i meditacijom a da kemoterapije možemo zaboraviti. On je sam bio više puta na operacijama i kemoterapijama. Ali zapadnjačku medicinu ipak kritizira u smislu da se bazira na to da se izvadi tumor umjesto da se liječi cijelo tijelo, i da se uklone uzroci bolesti, kako bi se spriječilo da dođe do recidiva.
    Ovo je sve rečeno mojim riječima, po blijedom sjećanju. Osim toga nisam liječnik, niti imam ikakve veze ili znanja o tome.

Baš sam i očekivala što ćeš ti napisati, mujice, kao stručna osoba. Ali još više bi me zanimalo da baciš pogled na knjigu ako stigneš pa da je komentiraš. Moji komentari o knjizi nisu baš previše mjerodavni, ali knjigu bih svakako preporučila, ako ni zbog čega drugog zato što budi nadu.
    Meni nestručnoj djeluje prilično logično i jasno. Nitko ne može reći da je svejedno ako živiš pod stalnim stresom, hraniš se nezdravo, krećeš se malo i zanemaruješ svoje duhovne potrebe. Onda se cijepiš protiv raka dojke pa te za godinu dana sredi kolesterol

Ne smeta mi istraživanje cjepiva, ali ipak, logičnije bi bilo da se puno, puno više truda uloži u osvještavanje ljudi da do bolesti ne dođe.
    Zapamtila sam jednu rečenicu iz te knjige - kad autor o raku dojke ispituje liječnika s istoka (Kina, koliko se sjećam) on mu odgovara: to je bolest bogatih žena, kod nas je rijetka.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 08.06.2010. at 11:46

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    *Ali još više bi me zanimalo da baciš pogled na knjigu ako stigneš pa da je komentiraš.

**Nitko ne može reći da je svejedno ako živiš pod stalnim stresom, hraniš se nezdravo, krećeš se malo i zanemaruješ svoje duhovne potrebe. Onda se cijepiš protiv raka dojke pa te za godinu dana sredi kolesterol
    .
    *Stvarno bih volio.
    I budem ako stignem. Samo se bojim da neću skoro stići, jer ne stignem niti pročitati sve što bih trebao o onom najužem dijelu posla kojim se bavim. (možda preko godišnjeg odmora?)

**Naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •