Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Ruke nisu bile tako krute a sad su užas

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Ruke nisu bile tako krute a sad su užas

Ja neznam jel to zbog vježbi ili čega ali moja beba sad tako ukoči ruke da ona vježbica dignem ruke u vis i pomazim koljena ili bilo koja dignem ruke u vis je nemoguća... ruke su totalno ukočene zadnja 2 dana, to prije nije bilo tako kritično... dapače jednu ruku sam normalno mogla dignut u vis... da li je moguće da su vježbe pojačale tonus ili beba jednostavno neda ruke??

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moguće je da jednostavno previše brineš, a vjerojatno i da beba pruža otpor.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 08.06.2010. at 21:09

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa iskreno nemogu da ne brinem i ja i MM smo to primjetili i nemožemo vjerovat da ona tako kruti ruke sad odjednom... jednostavno me zanima jel moguće da vježama se postigne kontra efekt?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a kako se beba inace ponasa dok pokusavate vjezbati? jel place ili se smije ili...? ako joj vise ne odgovaraju vjezbe (kao sto mojem nisu nakon nekog vremena), dat ce to do znanja i drugim reakcijama (moj je urlao, suze su se slijevale, ruke i noge su bile potpuno ukocene...)
    i mislim da se vjezbama, ako se dobro rade i ako su ti ih pokazali strucni ljudi, ne moze postici kontra efekt u fizickom smislu.
    Posljednje uređivanje od L&L0809 : 08.06.2010. at 21:25

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ne plače onako me ozbiljno gleda ja uvijek nastojim pjevat, ili je nekako zabavit al ruke neda nikako gore, nogice sve normalno... tako ih stisne da nema šanse ninakoji način da ih dignem gore, nego ono po lopatici je dragat pa lagano prema gore... inače sam mogla normalno dignut ručicu lijevu.. a desnu pomalo kočila bi, al ovo sada je stvarno previše.. prepali smo se jer je vodim na dva mjesta, jedna terapeutica ima bobathov pristup ništa sa plačem a ovaj drugi grezo... sad me frka jeli zbog grezog pristupa pojačao se tonus?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a zasto vjezbas s njom po 2 razl.pristupa? mi smo vjezbali po bobathu, za ovaj grezo iskreno nisam ni cula (mozda je nesto novo) i ne znam na koji nacin se vjezba po njemu. ali ako vam je 1 pristup odgovarao, cemu promjena, mozda joj se ne svidja (bubam jer fakat ne znam kak te vjezbe izgledaju).
    a kako djeca postaju starija, tako se sve vise bore za sebe, i ako im se nesto ne da, trudit ce se svim silama da to ni ne moraju, pa bilo to i kocenje ruku.
    ne znam kakva vam je dijagnoza, ali ako je do sada radila sve normalno, def.mislim da vjezbe ne mogu pogorsati stanje, samo dijete moze postati tvrdoglavije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla iz svega što pišeš da ste pretjerali. Nemoj se uvrijediti.
    Ispravi me ako sam što krivo navela. Išli ste kod neuropedijatra, ok, bili kod fizijatra dobili vježbe i to je ok. Koliko sam shvatila, dijete hvala Bogu nije "teži slučaj".
    Malo se opustite, barem mrvicu, nemojte ju promatrati kao pod povečalom svaki dan.
    Radite vježbe koje ste dobili, nemojte ih miješati s nekim tamo drugim vježbama i kad treba idite na kontrole, ako te nešto baš tako brine, idi i ranije na kontrolu, ali nemoj onda zanemarivati mišljenje neuropedijatra.
    Opredijelite se konačno kojem dr. vjerujete i šibajte po njegovom.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nije da ja nevjerujem doktoru, nego nas je to začudilo... možda je gledamo pod povećalom, i možda pretjerujemo, ali samo da ona počne nešto raditi u pogledu motorike, znam da će nam biti lakše... ovako si nemožemo pomoć da se ne brinemo....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije da ja nevjerujem doktoru, nego nas je to začudilo... možda je gledamo pod povećalom, i možda pretjerujemo, ali samo da ona počne nešto raditi u pogledu motorike, znam da će nam biti lakše... ovako si nemožemo pomoć da se ne brinemo....
    Znam, zato i pustite nepristranom stručnjaku da vam "diktira" što je zabrinjavajuće, a što ne, jer ćete inače samo izluditi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma njoj je očvrsnuo karakter a ne mišići. pa da vježba u teretani ne bi bila tako čvrsta

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja mislim da previše brinete (ti i TM)
    opustite se i uživajte u svom djetetu

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme užas... stvarno se brinem, idu mi na živce ove vježbe koje moram radit s njome... po cijeli dan je natežem... aufff

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme užas... stvarno se brinem, idu mi na živce ove vježbe koje moram radit s njome... po cijeli dan je natežem... aufff
    čuj, slažem se s ostalim curama, probajte se bar malo opustiti.. jer čim ti misliš "po cijeli dan je natežem" garantirano si ti sama već ukočena prije nego uopće počneš s njom vježbati i onda je njena potpuno normalna reakcija na tebe da se i ona ukoči

ja sam imala sličnu stvar s dojenjem, toliko sam se trudila na početku (a nije baš sve išlo po loju) da sam se unervozila i prije nego sam ju primila.. i onda, kad sam već počela paničarit, pomogla mi je prekrasna Roda na SOS telefonu i smirila sam se
    i oodma je i moja frajla bolje odreagirala

sjeti se samo koliko joj dobrog donosiš time što je sad "natežeš" i veselit ćeš se jer ćete poslije kad sve to prođe uživati!

možete vi to sigurno!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

negdje sam pročitala ovdje na forumu da ti je beba stara oko 3mj, mislim da tad već puno kuže i izražavaju što žele, a što ne, tako da je moguće da ukoči ruke kad joj se ne da vježbat, jednostavno vam pokazuje svoj stav
    iako razumijem što znači biti zabrinuta jer sam i sama puno brinula, ako te tako muči, otiđi prije na kontrolu, čisto radi sebe, da si mirna

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    čuj, slažem se s ostalim curama, probajte se bar malo opustiti.. jer čim ti misliš "po cijeli dan je natežem" garantirano si ti sama već ukočena prije nego uopće počneš s njom vježbati i onda je njena potpuno normalna reakcija na tebe da se i ona ukoči

ja sam imala sličnu stvar s dojenjem, toliko sam se trudila na početku (a nije baš sve išlo po loju) da sam se unervozila i prije nego sam ju primila.. i onda, kad sam već počela paničarit, pomogla mi je prekrasna Roda na SOS telefonu i smirila sam se
    i oodma je i moja frajla bolje odreagirala

sjeti se samo koliko joj dobrog donosiš time što je sad "natežeš" i veselit ćeš se jer ćete poslije kad sve to prođe uživati!

možete vi to sigurno!
    slažem se

vidi ovaj članak o tome kako bebi ne možeš sakriti svoje emocije
    http://www.24sata.hr/metro/bebe-popu...e-moci/176173/

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    a zasto vjezbas s njom po 2 razl.pristupa? mi smo vjezbali po bobathu, za ovaj grezo iskreno nisam ni cula (mozda je nesto novo) i ne znam na koji nacin se vjezba po njemu.
    Da ne googlaš, mislim da to "grezo" znači grubo, ružno, suprotno od ove prve terapeutice.

Thegirl25, nadam se da ćete čim prije početi uživati u vašoj curici. Pričam iz perspektive panične, zabrinute mame i znam da je teško pustiti, ali morat ćete naći način jer ćete sluditi i sebe i malenu. Briga je nekonstruktivna. Ako problem postoji, vidjet će ga doktor, ne 5 forumašica iz jednog tvog posta. I ako problem postoji, a bili ste kod doktora, znači da radite na rješenju, da radite najbolje što možete i da ćete ga riješiti najbolje što možete. Propustit ćeš od brige prve osmijehe, okretanja, otkrivanja stopala, a ništa nećete dobiti. Ljubite malenu i smijte se s njom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Htjela sam samo pitati, da li se uopće smije vježbati po dvije "suprotne" metode?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam samo pitati, da li se uopće smije vježbati po dvije "suprotne" metode?
    to i mene zanima. ne cini se bas logicno.

mozda sam ja prelezerna, ali moja malena je isto ko tvoja dugo drzala palac...izvukla ga je. tek nedavno se pocela okretati na bok, ali u pravilu samo ako misli da ce sisu dohvatiti. ako joj se ne da vjezbati stisnut ce ruke tako da nema sanse da joj se podignu...ima svoju volju, svoj tempo i mislim da i to treba uvazavati. bebe nisu mala tabula rasa koje cemo mi sad isprogramirati prema vlastitom tempu i zeljama. ti si napravila sve sto je u tvojoj moci. posavjetovala si se sa strucnjacima, vjezbas s njom i radis sve kako treba. znam da ti je tesko od onog nesretnog pada, ali daj se probaj opustiti i pustiti dijete da neke stvari napravi svojim tempom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ne znamo jesu li to različite metode.

Inače, smiju, metode se nekad kombiniraju pa se djeci koja vježbaju po bobathu uvede vježba ili dvije po Vojti.
    Sve to pod nadzorom liječnika, i naravno, vrlo važno je za djecu koja imaju ozbiljne probleme.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i ne znamo jesu li to različite metode.

Inače, smiju, metode se nekad kombiniraju pa se djeci koja vježbaju po bobathu uvede vježba ili dvije po Vojti.
    Sve to pod nadzorom liječnika, i naravno, vrlo važno je za djecu koja imaju ozbiljne probleme.
    Mislim da je i mama sama na jednoj temi napisala da su totalno različite (nemam pojma).
    Naravno, POD NADZOROM LIJEČNIKA - kombinirati, a to je ovdje izostalo, ako sam dobro shvatila. Druga vrsta vježbi je uvedena na svoju ruku.
    Unaprijed se ispričavam ako sam pogrešno shvatila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da različito izgledaju - tj. fizioterapeuti imaju vrlo različit pristup.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovog drugog mi je savjetovala pedijatrica da je jako dobar, inače čovjek to radi samo u Crnoj gori... bebe jako plaču kod njega ali mame ga jako hvale... neidemo tamo zadnje dane jer me njezin plač dotuče, slične u to vježbe, razne rotacije i otvaranje šake, samo što u bolnici to radi nježno, a ovaj baš ne tješi bebu... grezo znači malo silovitije...
    On je jedini što radi privatno u našem gradu.. trudim se svom snagom ne bit zabrinuta, i toplo se nadam da će krenut sve na bolje... sa tri i pol smo naručeni ponovo kod fizijatra mogu mislit šta će mi sve nabrojat...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •