-
Evo vam podataka koji su prezentirani na plitvicama: slika slajda simuniceve prezentacije od koje su uzeti podaci: http://potpomognutaoplodnja.info/ima...vice%20173.jpg
U 54 odmrzavanja odmrznuto je 158 j.s. (što bi značilo oko 3 po odmrzavanju, ako je vjerovati ovim brojevima)
Od tih 158 j.s. 64 ih je vraćeno ženi u 33 transfera. To znači 40% odmrznutih j.s. na kraju postane zametak za transfer
Od 33 transfera bilo je 8 trudnoća, od kojih 2 višeplodne i 2 spontana. Znači 10 zametaka se uspjelo implantirati.
Znači 10 od početnih 158 j.s. je zapravo dalo trudnoću. (ako su ovi podaci točni. nažalost, ja sam počela sumnjati u istinitost bilo kakvih brojeva jer su nažalost događaji pokazali itekakve manipulacije. ipak, ovo su jedini brojevi koji postoje.)
Gala, ja ti mogu reći da je zbilja čudno da su išli odmrzavati svih 12j.s. najednom. Bilo bi puno razumljivije da su zamrznuli 6j.s. u jednoj a 6j.s. u drugoj cjevčici, ili da su zamrznuli 3 puta po 4j.s. Ovako vjerujem da je mnogo vjerojatnija situacija da su odmrzli sve, da se uspjelo odmrznuti 80% znači 8-9j.s., da su od tih 8 nasumce pogađali koje 3 će oploditi, a ostale j.s. su propale. Zašto su tako napravili je dobro pitanje. Možda zato da čim prije dođeš do sljedećeg svježeg postupka jer je ipak vjerojatnost trudnoće veća iz svježeg postupka. Da se po zakonu mogu oploditi SVE odmrznute j.s. naravno da bi uspješnost iz zamrznutih j.s. bila veća, ali oni smiju oploditi samo 3 (jer se milinović tako iživljava nad ženama donošenjem nepravednog i okrutnog zakona. pardon na ovoj primjedbi, ali zbilja mi je jedini mogući komentar na to da se 5 j.s. jednostavno baci u smeće umjesto da se iz njih pokuša dobiti dijete).
Sanjička, na ovom forumu još nismo imali trudnoću iz odmrznute j.s. Ali ja se za svaku od vas/nas nadam da će biti prva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma