Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 244

Tema: Ideal ljepote-pogledajte ovo, meni je laknilo :)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je ovo jako tocno: "Manekenke koje šeću pistama nisu realni prikaz stvarnih žena..." - ne kazem da ih nema anoreksicnih po gradu... ali ipak ovih drugih, normalnih, ima, falabogu, vise
    ima i lijepa slika
    i sad ce sasa rec da to nisu standardno lijepe zene jer imaju koju kilu viska... te su zene po sasinim mjerilima DEBELE (ko antonija npr.)

ti sasa ocito nikad nisi vidjela debelu zenu...
    mene npr.
    al za takve, poput mene, ocito u tom svijetu standardneljepote, postoji jos neka kategorija iznad "debela zena"...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Eto npr. meni osobno to depiliranje, pedikura i pravljenje frizure jednom mjesečno zvuči ko waste of time and money,
    I meni isto.
    Ok mi je našminkati se povremeno, paziti da kosa nije zapuštena, ispucala, srediti nokte (moji su trenutno odvratni od branja dudova, ali briga me kad moja M. voli papati crne dudove) i izdepilirati se u vlastitom aranžmanu, ali za sve drugo nemam ni vremena, ni živaca, ni novaca.
    Roza Groza, moja ti sveki kad ide u drugu smjenu raditi, jede u podne (na brzinu) da bi se do pola dva mogla sređivati. Meni je to totalni gubitak vremena. Kad bih ja imala to vrijeme, radije bih lagano klopala, čitala uz to novine ili kakvu knjigu, poslije toga popila kavu...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni farbanje kose, pogotovo kad dođu sijede) i depiliranje dolaze pod osnove higijene, isto kao i pranje zubi i umivanje ujutro. Ne želim nikoga uvrijediti nego je to moj osobni stav. Inače, Antonija Blaće mi izgleda odlično i ne samo zbog izgleda (a kad se dotjera izgleda fenomenalno) nego zbog njenog pozitivnog karaktera. Ta žena sva zrači pozitivnom energijom. Ove žene što ih je mukica stavila su debele. Ali svaka od njih prema toj svojoj debljini može se postaviti na skroz drugačiji način. Zamisli jednu od njih polusijedu u gegama i majci br 60. A drugu uređenu i obučenu onako da njeno tijelo i obline dolaze do izražaja. Pa nema više seksi od punije žene obučene točno kako treba. Meni nijedan komad robe neće dati guzice kad ih nemam

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je ovo jako tocno: "Manekenke koje šeću pistama nisu realni prikaz stvarnih žena..." - ne kazem da ih nema anoreksicnih po gradu... ali ipak ovih drugih, normalnih, ima, falabogu, vise
    ima i lijepa slika
    i sad ce sasa rec da to nisu standardno lijepe zene jer imaju koju kilu viska... te su zene po sasinim mjerilima DEBELE (ko antonija npr.)

ti sasa ocito nikad nisi vidjela debelu zenu...
    mene npr.
    al za takve, poput mene, ocito u tom svijetu standardneljepote, postoji jos neka kategorija iznad "debela zena"...
    gle, ja sam se osvrnula na usporedbu dvije voditeljice i istaknula da je meni jedna ljepša od druge jer mi je druga preobla, predebela, ima vika kilograma. nije mi ružna, daleko od toga, i nema puno viška, ali u usporedbi sa tatjanom jurić mi je ružnija. dozvoljavam da postoje ljjudi koji imaju obrnuto mišljenje od mene. i ne znam zašto se itko vrijeđa. standardi ljepote su takvi kakvi jesu- i sve prekrasne manekenke su visoke, ja sam ekstremno niska, pa šta sada, ne mislim da sam ružna, ali bome niti da bi trebala nosit revije. a debele žene postoje, i znatno ih je više nego anoreksičnih.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi žene tu sad komentiramo žene...
    Ali evo, kakve muškarce volite vidjeti??
    Iskreno, meni su manekeni preumjetni, prenabildani, a da ne pričam o onim mršavim muškima koje nemaš za kaj uloviti...
    Volim vidjeti normalno muško, koje ima po sebi mesa, ne sala, mesa...Ali to ne moraju biti steroidni mišići i sl.

A kaj se tiče sjedih i ostalog, pa meni osobno se podrazumijeva da ih ofarbam, da hodam okolo čista, kad je potrebno našminkana, lijepo obučena, ali zbog 5 kila viška ne mislim da sam debela i neprivlačna.
    Ali isto mi je bitno da na sebe stavim nešto što odgovara mojoj figuri, iatiče ono što je lijepo a skriva ružno, a to znači da baš i ne mogu biti rob modnoj industriji...I ne želim to. Osim toga, posebnost mi je puno ljepša od ukalupljenosti!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    i sve prekrasne manekenke su visoke, ja sam ekstremno niska, pa šta sada, ne mislim da sam ružna, ali bome niti da bi trebala nosit revije. a debele žene postoje, i znatno ih je više nego anoreksičnih.
    Ja baš mislim da bi ti, kad bi htjela, trebala imat priliku za nositi revije, tj. da bi i niske žene mogle nosit reviju da nije izmišljen taj maniristički mindframe. Mislim koji im je vrag s tim da žena mora bit 175-180 da bi nosila revije, fakat para da su sve koje kupuju te haljine masai bandere!

A vezano za anoreksiju i debele žene kojih "ima više". Ima ih više samo iz jednog razlog: Ako sam ja 175 visoka, po nekim standardima moram imam 65 kg (recimo, jedno više jedno manje ovisno o građi) ako imam 55 to je još uvjiek OK, jer onda sam full mršava al po današnjim standardima još uvijek "full zgodna" ali ako imam 68 - E sorry, debela si...a ako ne daj bože imam 72 - predebela sam...a ne želim ni pitati što sam ako imam 80+ :padamukomu:

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

užasno me smetaju ove krajnosti kojima se ovdje barata- žena od koje smo krenuli ne izgleda kao ove na mukičinom linku- anoreksičnom. no činjenica je da su sve fatalne ljepotice današnjice mršavije od antonije. gdje je tu problem? ako ja kažem da mi, štajaznam, penelope cruz izgleda bolje od antonije jer mi ima bolje tijelo. slažem se ito sam rekla već u svom prvom postu da je današnji fokus na vanjskom izgledu pretjeran i sulud, no isto sam tako rekla da me smeta kada se onda odmah počne komenatirati kako su prave žene s oblinama jedino dobre. mislim, ja obožavam svog muža, divan je, najduhovitiji i najprekrasniji na svijetu, ali ima škembu. i johnny depp je defin itivno zgodniji od njega. kao i megan fox od mene. pa? kao da je bitno... a što se tiče anoreksije i bulimije, to jest veliki problem, ali istaknula bih da je svugdje u modernom svijetu, znatno veći problem debljina i zdravstveni problemi koje ona nosi. dapače, to je jedan od najvećih problema današnjice.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja baš mislim da bi ti, kad bi htjela, trebala imat priliku za nositi revije, tj. da bi i niske žene mogle nosit reviju da nije izmišljen taj maniristički mindframe. Mislim koji im je vrag s tim da žena mora bit 175-180 da bi nosila revije, fakat para da su sve koje kupuju te haljine masai bandere!

A vezano za anoreksiju i debele žene kojih "ima više". Ima ih više samo iz jednog razlog: Ako sam ja 175 visoka, po nekim standardima moram imam 65 kg (recimo, jedno više jedno manje ovisno o građi) ako imam 55 to je još uvjiek OK, jer onda sam full mršava al po današnjim standardima još uvijek "full zgodna" ali ako imam 68 - E sorry, debela si...a ako ne daj bože imam 72 - predebela sam...a ne želim ni pitati što sam ako imam 80+ :padamukomu:
    to nije točno- statistički čisto, ne pričam o subjektivnim mjerama nego očinjenici da s nekom kilažom tvoje srce postane preopterećeno, tvoje žile začepljene, tvoji zglobovi onemoćali, tvoj šećer visok itd. i toga evidentno ima više nego anoreksije.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel ti znaš, a ja znam, koliko moraš debela biti da bi ti to zaista ugrozilo zdravlje?
    Cijeli život imam urođene probleme sa srcem i moram paziti na kilažu, al 10 kg viška ti apsolutno ništa ne znaći za zdravlje i nečeš dobit trombozu, nit če ti se začepit vene, nit če te čopit herc. Dakle stvar je samo estetske naravi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se sa sašom, debljina je najveći problem sadašnjice, ne zbog estetike nego zbog zdravlja. Kad se okrenete malo oko sebe prije 20 god. i danas, koliko je prije bilo debelih ljudi i djece a koliko ih je sad? Prije je u jednom razredu bilo eventualno jedno bucmasto dijete, danas su bucmasti skoro svi. A sa sašom se slažem i s ovim vašim krajnostima. Nisu sve mršavice anoreksične i nisu sve mršavice mršave zato što su na dijeti i zato što su robovi današnjice. Niti su sve debele žene debele iz nekog nepoznatog razloga nego zato što vole papati. A bome niti su sve debele žene "prave žene" a sve mršave bezvezne. Ja sam se uvijek čudila tom izrazu "prave i "prirodne" žene. Malo smo pobrkali pojmove čini mi se.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisu sve debele žene debele jer vole papati, nit su sve mršave žene mršave jer su zdravstveno osvještene več zato jer su pale pod utjecaj i poludile od želje za "savršenim" tijelom.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidiš kako krivo razmišljaš.
    Neke žene jednostavno imaju mjeru u papanju a neke nemaju pa traže milijun i jednu izliku zašto su debele.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf ne da mi se natezat.
    Meni je Antonija Blaće zgodna, Jurić mi je grozno mršava, zato i izgleda ko da ima glavu ko cocin bubanj, tijelo joj je toliko krhko da ona glava samo strši van!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK.
    Meni je isto Antonija Blaće super a Tatjana Jurić mi je bomba od ženske.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

gle, ja sam se osvrnula na usporedbu dvije voditeljice i istaknula da je meni jedna ljepša od druge jer mi je druga preobla, predebela, ima vika kilograma. nije mi ružna, daleko od toga, i nema puno viška, ali u usporedbi sa tatjanom jurić mi je ružnija. dozvoljavam da postoje ljjudi koji imaju obrnuto mišljenje od mene. i ne znam zašto se itko vrijeđa. standardi ljepote su takvi kakvi jesu- i sve prekrasne manekenke su visoke, ja sam ekstremno niska, pa šta sada, ne mislim da sam ružna, ali bome niti da bi trebala nosit revije. a debele žene postoje, i znatno ih je više nego anoreksičnih.
    Kada odrasle osobe uspoređuju ljude na ovaj način, čini mi se to nekako... nezrelo.
    Naravno da su ukusi različiti. Osobno meni, današnji standardi ljepote ne znače puno.
    Ipak bih se suspregnula od pisanja da je netko ružniji od nekog drugog, pokušala bih to sročiti na drugi način.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

joj n.grace, nadovezala sam se na tudji post o tome koja je ženska prava ženska, a koja nije, sada sam ti navela,što bi vidjela da si pročitala, da je meni to svejedno. ne procijenjujem sveukupnog čovjeka po ljepoti, ali valjda se možemo složit da jbga netko je ljepši od nekog drugog. OMG.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

btw, ako svi tak brijemo na ljepotu koja dolazi iznutra, onda fakta ne kužim cijelu temu i kome je zbog čega laknulo.

a što se tiče debljine rozagroza, znam koliki je problem težina danas, završila sam medicinu, cijeli nas faks kljukaju time, a i sama sam se nagledala boleština uzrokovanih ili barem potpomognutih debljinom. i naravno da su mnoge od tih bolesti kronične i da ih nećeš osjetiti sa 30, nego sa 60. mislim ja stvarno nemam frku s timr tko koliko ima kila, briga me za tvoje ili tudje prehrambene navike, ali činjenice su činjenice.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

btw, ako svi tak brijemo na ljepotu koja dolazi iznutra, onda fakta ne kužim cijelu temu i kome je zbog čega laknulo.

a što se tiče debljine rozagroza, znam koliki je problem težina danas, završila sam medicinu, cijeli nas faks kljukaju time, a i sama sam se nagledala boleština uzrokovanih ili barem potpomognutih debljinom. i naravno da su mnoge od tih bolesti kronične i da ih nećeš osjetiti sa 30, nego sa 60. mislim ja stvarno nemam frku s timr tko koliko ima kila, briga me za tvoje ili tudje prehrambene navike, ali činjenice su činjenice.
    a kako završe oni s manjkom kila?

lol sory. tatjana jurić je premršava i toj bu se kukovi polomili još tamo u 60oj.
    ako dotad ne krepa od gladi.

i ti si neki "medicinar"...cccc...
    a antonia blaće ima cca 5 kila viška što onako već slavuji znaju da nije nikakvo opterećenje za zdravlje...štoviše, za žene je poželjno.

btw. kad smo kod muških.
    neki dan mi je muž priznao da sam mu bila više sexy još davno prije poroda kad sam bila "buca".
    imala sam tad oko 77 - 78 kila na svoju visinu 180cm.
    sad se krećem oko 68 s tim da mi kile još uvijek padaju prema dolje makar jedem prilično puno.
    mislim da ne izgledam mršavo ali već mi se naziru rebra pa ću morati pripaziti da ipak ne idem niže od ovoga.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    a kako završe oni s manjkom kila?

lol sory. tatjana jurić je premršava i toj bu se kukovi polomili još tamo u 60oj.
    ako dotad ne krepa od gladi.

i ti si neki "medicinar"...cccc...
    a antonia blaće ima cca 5 kila viška što onako već slavuji znaju da nije nikakvo opterećenje za zdravlje...štoviše, za žene je poželjno.

btw. kad smo kod muških.
    neki dan mi je muž priznao da sam mu bila više sexy još davno prije poroda kad sam bila "buca".
    imala sam tad oko 77 - 78 kila na svoju visinu 180cm.
    sad se krećem oko 68 s tim da mi kile još uvijek padaju prema dolje makar jedem prilično puno.
    mislim da ne izgledam mršavo ali već mi se naziru rebra pa ću morati pripaziti da ipak ne idem niže od ovoga.

da li sam ja negdje negirala postojanje zdravstvenih problema zbog manjka kilograma??? ja sam samo rekla da ima puno više zdravstvenih problema svugdje u modernom svijetu zbog viška kilograma- to nije moje mišljenej- to je činjenica, kao što je činjenica da je danas nedjelja. a što se tiče antonije blaće, po 200ti put, ja isto ne mislim da ona trenutno ima zdravstvene probleme, niti da ima suludo puno viška, ali meni osobno je predebela- to jest, da bi mi neka žena bila privlačna, mora biti mršavija- u čem je problem? da li bih trebala biti istog mišljenja kao i tvoj muž da ti ne bi komentiraala moju naobrazbu???

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

da li sam ja negdje negirala postojanje zdravstvenih problema zbog manjka kilograma??? ja sam samo rekla da ima puno više zdravstvenih problema svugdje u modernom svijetu zbog viška kilograma- to nije moje mišljenej- to je činjenica, kao što je činjenica da je danas nedjelja. a što se tiče antonije blaće, po 200ti put, ja isto ne mislim da ona trenutno ima zdravstvene probleme, niti da ima suludo puno viška, ali meni osobno je predebela- to jest, da bi mi neka žena bila privlačna, mora biti mršavija- u čem je problem? da li bih trebala biti istog mišljenja kao i tvoj muž da ti ne bi komentiraala moju naobrazbu???
    ne. ja samo mislim da nemaš pojma šta pričaš.

uhvatila si se antonije blaće kao predebele. znači za tvoj pojam je netko s 5 kila viška predebeo.
    dakle, sa 30 nema tegoba ali sa 60 će imati?
    jer predebeo je i vas su učili na faksu da su ljudi s 5 kila viška predebeli i da umiru masovno od 5 kila viška.

svašta.

koji je to faks da mi je znat.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i ne znam kako tatjana jurić može biti više privlačna od antonije kad antonija izgleda zdravo.
    a tatjana ko smrt s onim svojim uvučenim obrazima.

pa da je ne znam kakav ideal ljepote...zdravlje je zdravlje.

i ja velim da je antonia blaće sigurno zdravija od tatjane jurić.
    zato i izgleda bolje.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

apsolutno nema smisla- jer ti očito ne razumiješ razliku izmedju mog subjektivnog mišljenja o estetskom dojmu koji antonija blaće ostavlja i činjenice da danas znatno veći broj ljudi pobolijeva zbog prekomjerne težine nego zbog preniske. eto. faks je medicinski. u zagrebu.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

apsolutno nema smisla- jer ti očito ne razumiješ razliku izmedju mog subjektivnog mišljenja o estetskom dojmu koji antonija blaće ostavlja i činjenice da danas znatno veći broj ljudi pobolijeva zbog prekomjerne težine nego zbog preniske. eto. faks je medicinski. u zagrebu.
    da. ovi s preniskom tjelesnom težinom jednostavno umru u vrlo brzom roku tako da to ne možemo niti nazvati konkretnim obolijenjem.

svejedno, mislim da kao "medicinar" ne bi smjela na takav način proklamirati anoreksiju a proklamiraš ju. indirektno.
    samim time što si antoniju blaće nazvala predebelom velika je vjerojatnost da ćeš i jednu normalnu, zdravu, punašnu djevojku od 16 godina nazvati predebelom i time ju otjerati u ralje anoreksije.

al ajde neka ti je.

i ne, nemoj mi se sad izvlačiti tu na neke fore tvoje subjektivno mišljenje, tvoje ovo tvoje ono.
    jednostavno, pričaš nebuloze.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

joj n.grace, nadovezala sam se na tudji post o tome koja je ženska prava ženska, a koja nije, sada sam ti navela,što bi vidjela da si pročitala, da je meni to svejedno. ne procijenjujem sveukupnog čovjeka po ljepoti, ali valjda se možemo složit da jbga netko je ljepši od nekog drugog. OMG.
    Naravno.
    Primjerice, meni je moj muž ljepši od Brada Pitta.
    jbga.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja imam 71 kg i zdrava sam u potpunosti. Moja sestra ima 47 kg i ima zdravstvene probleme. Podjednake smo visine i sličnih godina. Ona je također medicinske struke ako je to bitno. Estetski niti jedna ne izgledamo savršeno ali niti loše, zadovoljne smo sobom obje. Eto.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno.
    Primjerice, meni je moj muž ljepši od Brada Pitta.
    jbga.
    da li to znači da ti je brad pitt onda malo ružniji? da li je to malo nezrelo od jedne odrasle osobe?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem DOA kod ovog saša da ti ipak kao medicinar ne bi trebala nazivati AB predebelom, jer zaista zvučiš kao pro anoreksik, a to za nekog tvoje struke nikako nije dobro.
    I daj please ako tako misliš, reci mi da je tvoje stručno mišljenje da osobe koje imaju 5-10 kg viška, samo radi toga, dođu u loše zdravstveno stanje?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da li to znači da ti je brad pitt onda malo ružniji? da li je to malo nezrelo od jedne odrasle osobe?
    Ne, to znači da joj je njen muž malo ljepši

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Obojica su lijepi.
    Muž mi je ljepši.
    Zrela sam. I odrasla.
    I oprosti ako sam te uvrijedila.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam 71 kg i zdrava sam u potpunosti. Moja sestra ima 47 kg i ima zdravstvene probleme. Podjednake smo visine i sličnih godina. Ona je također medicinske struke ako je to bitno. Estetski niti jedna ne izgledamo savršeno ali niti loše, zadovoljne smo sobom obje. Eto.
    I??

da li to znači da statistika laže? i da na primjeru tebe i tvoje sestre možemo zaključiti da su prekomjerno teški rijeđe bolesni s obzirom na prekomjerno mršave? i da li na primjeru mog djeda iz like koji puši 2 kutije cigareta dnevno i ima 100 godina možemo zaključiti da cigaret nisu štetne za zdravlje?

btw- na svoju sam se naobrazbu pozvala isključivo zato da dam do znanja da baratam nekim stvarnim podacima, a ne onima iz znanstvenih časopisa tipa Jutarnji list

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jesi ti ozbiljna? naravno da si me uvrijedila. svojom uvijenom političkom korekcijom se javiš na temu samo da bi iskomentirala kako sam nezrela jer sam prokomentirala kako je jedna osoba lčjepša tj. ružnija od druge. na temi na kojoj se iskljuičivo komentira vanjski izgled.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ha ha ha Bijelko, izgleda da si ti samo iznimka koja potvrđuje pravilo

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jesi ti ozbiljna? naravno da si me uvrijedila. svojom uvijenom političkom korekcijom se javiš na temu samo da bi iskomentirala kako sam nezrela jer sam prokomentirala kako je jedna osoba lčjepša tj. ružnija od druge. na temi na kojoj se iskljuičivo komentira vanjski izgled.
    Ozbiljna sam, i ispričala sam ti se.
    Svejedno mislim da nisi u pravu u nekim stvarima, cure su lijepo objasnile, da ne ponavljam.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja kao medicinar imam svako pravo na svoje subjektivno mišljenje o nečijoj ljepoti. ne, ne mislim da netko sa 5-1o kg previše može isključivo radi toga doći do težih zdravstvenih problema. i nisam nigdje napisala da sirota antonija blaće ima zdravstvenih problema. nego da više zdravstvenih problema ima sveukupno zbog prekomjerne težine nego zbog anoreksije na koju se ovdje si pozivaju. i naravno da nisam proanoreksik.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Al koje prekomjerne težine? DA, netko sa 100 kila če sigurno imat ovih il onih zdravstvenih problema, al netko sa zdravih 70-80 neće, al češ ti svejedno govorit da je ta osoba debela, međutim kad govoriš o zdravstvenim problemima uzrokovanim debljinom, nečeš kategorizirati nego češ samo reči: puno zdravstvenih problema uzrokovano je debljinom. Hence, da se zaključit da po tvome zdravstveni problemi kreču od 70 kg nadalje...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim to mi je jedini logičan zaključak, jer onda ne bi na spomen AB ti potezala zdravstveno pitanje...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajoj, da je po vama, mršave cure nikad dečka ne bi našle o ukusima se ne raspravlja, jel tako?

a saša, čini mi se da ipak ne možeš negirati činjenicu da su manekenke jednostavno - premršave. jedna moja poznanica svojedobno je radila u milanu, i pričala nam kako su u frižideru držale plišane životinje - da ne bude prazan.
    jer, ako je debljina povezana s prejedanjem, a slažem se da je tako, onda je i mršavost povezana s izgladnjivanjem.
    i iako je debljina sigurno veći javno zdravstveni problem od anoreksije, razlika između debljine i anoreksije - postoji.
    znam jako puno ljudi s prekomjernom težinom koje nemaju ama baš nikakav psihički poremećaj, osim što vole finu klopu.
    u ovom drugom slučaju - hm, mislim da ćeš se i ti složiti da to nije tako.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja nisam spominjala zdravstvene probleme na račun ab nego na račun spominjanja zdravstvenih problema zbog manjka kilograma. također ja nisam uopće prva spomenula antoniju blaće, nego ana m koja je iskonstatirala da je ona ljepša od tatjane jurić, a ja sam rekla da ja mislim suprotno. i rozagroza daj mi please reci dal ti misliš da je to neistina ili što da više ljudi danas pobolijeva i umire zbog prekomjerne težine nego zbog premale?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se apsolutno slažem s tobom cvijeto 73 oko svega. i da ima premršavih djevojaka među manekenkama i da postoji razlika između bolesti uzrokovanih debljinom i anoresijom i time da su manekenke izloženija skupina za anoreksiju i bulimiju. nigdje nisam tvrdila supotno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    , srediti nokte (moji su trenutno odvratni od branja dudova, ali briga me kad moja M. voli papati crne dudove) i izdepilirati se u vlastitom aranžmanu, ali za sve drugo nemam ni vremena, ni živaca, ni novaca.
    ja isto neki dan s klincima brava murve ( tak mi zovemo tvoje dudove) i dođem kodsusede da je n ešto pitam jer žena radi u labosu, a ona meni kaj si farbala ( 2-3tjedna pred porod) , ja velim brala murve, ondah sam odnjela i njoj porciju, i dođem kasnije a klinci svi crni, ko i moji oko usta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Skroz se slažem da puno ljudi danas umire zbog debljine, al ne ove Blaćinske, nazovimo je tako.
    Westernizacija ćini svoje...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je naprimjer samo Mel Gibsom ljepsi od mog muza, i to dok je bio mlad, jer ja eto ne volim plavokose tipove pa mi je i moj muz ljepsi od Breda Pitta. Mislim da nema smisla raspravljati kome je sta ljepse jer kao sto sam vec rekla ljepota je u oku promatraca, i o ukusima se ne raspravlja. I mislim da nije potrebno da se vrijedjate zbog toga ovdje.
    Tema je zapravo ideal ljepote, a cinjenica je da danasnji ideali ljepote ne promoviraju zdravu tezinu, svidjalo se to nekome ili ne.
    Ideal ljepote je nametnut i govori sta nam treba biti lijepo, ko smije nosit reviju i tko smije nosit kratku suknju. Zato sam ja protiv svakog nametanja ideala, mislim da bi revije trebale nositi zene svih visina i tezina, i mislim da bi zene sa grbavim nogama isto trebale nositi kratke suknje ako im se svidjaju a ne da kratka suknja bude samo za zgodne noge jer je to neko tamo na nekoj pisti ili casopisu rekao. I ja ne volim kratke suknje i imam zgodne noge i visoka sam 174 i ima 63kg, dakle spadam u danasnji ideal ljepote a mozda sam i malo predebela za njega, ali i da drugacije izgledam voljela bih sebe jer sam tako odgojena da sam sebi najljepsa i najbolja. Ja recimo volim nositi robu u boji i zimi izgledam ko papagaj, ali necu i necu nositi crno pa da je stoput u trendu!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mina, slažem se.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga Sasa, u redu je tvoj stav da bi ti Antonija bila ljepša da je mršavija, ali reći da je ona predebela??? Pobogu! Jesi sigurna da je njezin index tjelesne mase 24 ili više? E to je debljina (ustvari, 25, ali 24 je znak da se već bližimo kritičnom i već tada valja reagirati).
    Ona jest deblja od Tatjane Jurić, možeš se tako izraziti i možeš se izraziti da bi ti AB bila ljepša da je mršavija, ali reći da je predebela? To je krajnost i zbog takvih krajnosti mlade djevojke pate, muče same sebe psihički i fizički, a to zna otići i u anoreksiju i bulimiju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    I meni isto.
    Ok mi je našminkati se povremeno, paziti da kosa nije zapuštena, ispucala, srediti nokte (moji su trenutno odvratni od branja dudova, ali briga me kad moja M. voli papati crne dudove) i izdepilirati se u vlastitom aranžmanu, ali za sve drugo nemam ni vremena, ni živaca, ni novaca.
    Roza Groza, moja ti sveki kad ide u drugu smjenu raditi, jede u podne (na brzinu) da bi se do pola dva mogla sređivati. Meni je to totalni gubitak vremena. Kad bih ja imala to vrijeme, radije bih lagano klopala, čitala uz to novine ili kakvu knjigu, poslije toga popila kavu...
    i to je ok, svi smo različiti.
    ok je sve dok ovakav svoj stil ne promatraš kao vrlinu, a svekrvin kao manu i površnost

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    OK.
    Tatjana Jurić mi je bomba od ženske.
    ajme i meni, žena je istovremeno i senzualna i puna seksipila, ima mi lijepe ženske obline.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I??

da li to znači da statistika laže? i da na primjeru tebe i tvoje sestre možemo zaključiti da su prekomjerno teški rijeđe bolesni s obzirom na prekomjerno mršave? i da li na primjeru mog djeda iz like koji puši 2 kutije cigareta dnevno i ima 100 godina možemo zaključiti da cigaret nisu štetne za zdravlje?

btw- na svoju sam se naobrazbu pozvala isključivo zato da dam do znanja da baratam nekim stvarnim podacima, a ne onima iz znanstvenih časopisa tipa Jutarnji list
    Po nekim statistikama bi dijete u određenoj dobi trebalo raditi to i to, pa ne radi. Nije da laže ali može pogriješiti.
    Djedova tajna je što živi u Lici!
    Ne čitam Jutarnji.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I??

da li to znači da statistika laže?
    statistika ne samo da laže nego je statistika najveći shit ikada koji se može upotrebljavati kao argument.

ustvari bi statistiku trebalo kompletno izbaciti iz argumentiranja.

al ono kompletno.
    Posljednje uređivanje od Death-of-Art : 20.06.2010. at 16:49

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    statistika ne samo da laže nego je statistika najveći shit ikada koji se može upotrebljavati kao argument.

ustvari bi statistiku trebalo kompletno izbaciti iz argumentiranja.

al ono kompletno.
    je, živa istina.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •