Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: problemi sa hranjenjem

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ni ne jede za stolom!
    3 žlice za stolom i kaže dota(dosta).
    Onda se igra a ja za njim.Jest će on samo me to žvakanje iscrpljuje,normalno da je mršav kad zalogaj okrene ne 30 nego 300x u ustima.Ili ga drži pod jezikom.Valjda zaboravi na njega.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U J.J. Hura Idemo jesti ima super savjeta. Bar su meni sjeli. Ne znam jesi li ju čitala, ali preporučam.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam čitala,molim te kad budeš imala malo vremena onako ukratko par najkorisnijih savjeta,po tvom.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala. takve savjete tražim

evo danas neće jesti,
    burek joj je jutros bio fuj
    jogurt joj se nije jeo
    sad jede maline u 14 sati...
    strašno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja ću se malo vratiti na svoj prvi post na ovoj temi, koji je shvaćen pogrešno – mojom krivnjom. Htjela sam biti konkretna i sažeta, a sve je ispalo prešturo, zbog mog nedostatka vremena.

Nemam problem koji se ovdje spominje, moje starije dijete lijepo jede, nekada više nakada manje, neke namirnice odbija, ali ne mislim da je to problem i da MORA jesti sve. Ali ona ima tri i pol godine, a sa tim godinama, svaki dan i svaka akcija u obitelji je pravi izazov.
    Uopstalom, tako je sa djecom svih uzrasta, te od njenog rođenja svaki događaj u obitelji, sve ono što se mora i treba napraviti, prilagođavamo njenoj dobi, shvatanju i interesovanju.

Htjela sam reći na početku : VRATITE LJEPOTU OBITELJSKOG OBROKA.
    Prvo : ne nužno obroka sa njom, već obroka sa vas dvoje, troje ili koliko vas je već u kući. Ili na koncu, ukoliko si sama sa njom, probaj joj učiniti privlačnim način na koji ti jedeš i uživaš u hrani. Mislim da bi trebala biti privučena vašim zadovoljstvom dok jedete, pa će uživati u vašem društvu i ugođaju koji to pruža, prije nego što i sama počne uživati u samoj hrani.

Za početak, jedite svi zajedno. Ne nužno za stolom, ali uvijek svi zajedno. Nekada uzmite tenjure sa hranom pa jedite na kaučima u dnevnom boravku. Napravite piknik na terasi, ili u hladovini parka ispred zgrade, ili na podu dnevnog boravka. Servirajte hranu privlačno na tanjuru. Svima isto, njoj samo puno manje da je ne uplaši. Pričajte smiješne zgode ….. ili priče, bajke, što god ona voli …. Neka misli da mama i tata to pričaju jedan drugom, a ne njoj, tek onda će ona sama prići.

Neka učestvuje u pripremanju hrane : muti jaja, gnječi faširano meso, ređa povrće i jaja na sendviče, maže maslac (to za onaj piknik u parku ili na podu).
    Neka svako jede svoju hranu bez opterećenja koliko će ona pojesti, hvalite ono što jedete, vičite kako je fino, ponudite da sama proba iz vašeg tanjura, pa onda iz svoga.

Ukoliko si često sama sa njom, napravite zabavu za lutke i mede. Ili rođendan. Moja cura nije htjela probati bundevu, niti probati iz nekog samo njoj znanog razloga, dok nismo napravili rođendan za Fifi, čašom sam odrezala komad pečene bundeve da izgleda kao torta, zabola sam i zapalila svjećicu – nakon puhanja svjećice, pojela je sama tu „tortu“.

Znam, sve izuskuje strašno puno energije, glume, ali ako bude dugoročno dalo rezultate – vrijedi probati.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na savjetima.

trebaš vidjet mene kak uživam u hrani oduvjek mi svi govre da pokraj mene ogladne i kad su siti
    obožavam hranu i uvijek je kod nas klopa servirana za prste polizat, upravo zato što ja volim jesti.
    Mm hrani ne pridaje nikakvu važnost, baš kao i G. Ali kad je hrana na stolu jede sve.

kad smo svi doma, jedemo zajedno ali ona se prva ustane i ode (bilo od stola ili sa kutne...)

G sudjeluje u pripremanju hrane,
    ja često pravih kiflice, kolače i slično i ona uživa u tome, ali ne voli jesti

ooo da, često slavimo rođendane, a torta bude i od rižota i od krumpira i mesa itd...

vidiš, nisam do sada još hvalila ono što jedem iako ona proba i iz naših tanjura. od danas hvalim svaki zalogaj

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa Vidi poruku
    artep koliko ti je staro dijete i koliko je teško?
    G je sa god imala 8,600, sa dvije oko 11,000, sa tri 12,500
    s tim da poslijednjih pola godine uzima flixotide svakodnevno a to je lijek od kojeg se malo dobije na kilaži ( do tada je pila 11,500-11,800)
    A sta je to pothranjeno?! Moj mali ima 3 godine i 3 mj dakle isto kao Greta i 13,5, do druge je jeo bas sve i to u ogromnim kolicinama aonda je prestao i sada pojede po zlicu dvije, i to jede ugl krumpir i kruh, nikakvo voce ne jede, meso rijetko, povrce isto zlicu dvije. Nece nista, kad smo bili kod pedijatra zbog temperature pitao je koliko ima kila i tako dva puta i o pothranjenosti ni zuc, znaci da nije pothranjem, a nije sitno dijete. Ja ti njega kad nece jesti ostavim gladnog do navecer, ako nece juhu i meso, nedam grickalice, cokoladice sokove, samo vodu i onda navecer pojede i tanjur juhe i zabatak i krumpir i mrkvu. Prvo mi bilo zao djeteta ali zkuzila sam da ne jede jer nije gladan. Najgore sto mi je muz i njegova mama napravili je da jede dok gleda crtice, al hvala bogu to se popravilo kad je krenuo u vrtic tamo nema TV-a.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pothranjen je moj mali koji ima 2g i 10kg.Ispod je nekakve granice po tablicama i krivuljama rasta.

Svi me stalno pitaju "Jel mu ti daješ šta jesti?"Mislim, haloo!!!
    Kako objasnit da on stvarno jede a fakat mu se ništa ne prima.Doduše ne jede neke količine da bi se čovjek zadivio.

sne hvala na savjetima .Mi tako nešto slično i radimo oni se voze po kući na svojim bi-bijima a mi im dajemo goriva i sl.

Naše kumče iste dobi samo je kilu teža od mog malca a izgleda kao da je 3 kile teža.Moj baš ko da je iz Bijafre.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa Vidi poruku
    A sta je to pothranjeno?! Moj mali ima 3 godine i 3 mj dakle isto kao Greta i 13,5, .
    već sam dva puta objasnila kad su joj na liječnički karton upisali pothranjenost. ako pročitaš sve -bit će ti jasno.

blago tebi ako tvoje dijete nakon cijelodnevne apstinencije pojede tanjurehuj i zabatak i krumpir i mrkvu.
    nama je to još uvijek sajns fikšn.

never mind,
    idemo sutra na more, možda joj otvori apetit

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa Vidi poruku
    idemo sutra na more, možda joj otvori apetit

Cure želimo vam lijep provod i puno sunćeka!

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo i doma smo se vratili sa prihvatljivim apetitom,
    sad smo kod mojih gdje ima cijelu ekipu s kojom sjeda za stol.
    jede prihvatljivo... nitko sretniji od mene

i fakat, otkako smo izbacili jutarnje mlijeko, dijete doručkuje a nakon toga najčešće još popije i mlijeko mrak!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ivaa baš mi je drago zbog vas.
    Da li si kupila Multivitamin od ChildLife? Spominjali smo ga ranije.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •