Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Kad narastem biti cu...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kad narastem biti cu...

Prvo sam govorila da cu biti doktorica, pa prodavacica, pa balerina, odvjetnica...neznam ni ja sta sve ne. Danas sam nezaposleni dipl. ekonimist. Ekonomiju sam upisala jednim dijelom jer me to i zanimalo,a opet i jer mi je jedino taj studij bio dostupan (osim pedagogije u kojoj se nikako ne nalazim). U principu sam zadovoljna svojim odabirom, (to cemo jos vidjeti kada pocnem i raditi u struci), no ponekada mi se cini da bih vise uzivala u nekoj drugoj vrsti posla, malo kreativnijoj.

Sto ste vi kao mali zeljeli biti kada odrastete i da li vam se zelja ostvarila ili ste postali pak nesto sasvim deseto? Jeste li zadovoljni svojim sadasnjim odabirom, odnosno, da ponovno upisujete skolu biste li opet izabrali isto ili nesto drugo?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hmmm
    htjela sam biti časna
    završila sam kao nadrkana karijeristica

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najprije sam željela biti vozačica tramvaja, tramvaji su me fascinirali, pogotovo skretnice...

U kasnijoj fazi sam željela studirati medicinu, specijalizirati pedijatriju...

Postala sam profesor teoretskih glazbenih predmeta, jako volim svoj posao. Opet bih odabrala isto.

Mellyca, tema ti je super...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam htjela biti veterinarka, jedno vrijeme časna i učiteljica. Vjerojatno i još nešto između, ali se sada ne mogu sjetiti.
    Postala sam prof. hrvatskog jezika i knjiž. koja nikada nije radila u struci.
    Radila sam kao novinarka, ali mi novine propale pa sad sanjam o poslu u školi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pjevacica, to mi je bio san s negdje 5-7 godina...

kasnije se ne sjecam nekih zarkih zelja, do srednje skole. onda sam "dvoumila" izmedju arheologije, prava, jezika, strojarstva i arhitekture

upisala (jer sam jedino to mogla financijski) strojarstvo (nakon upravno-pravne srednje), zavrsila visu (stjecajem raznoraznih vanjskih, nelijepih okolnosti).

nikad radila u struci.

prvo godinu i nesto radila u jednom ducanu gdje sam bila sve - trgovkinja na malo, skladistarka, veletrgovkinja, nabavljacica, cistacica i jos ponesto... iz tog "ducanskog" iskustva volim rec da sam "trzila" najbolje u zivotu - tamo sam upoznala mm-a

onda jedno godinu-dvije radila kao daktilografkinja i narednih osam kao tehnicka urednica (dnevne novine, grafika)...

od diplome - ni tocka na i...

a sad sam vec par godina na radnom mjestu "mama (k)od kuce" i vremenom vise ni sama ne znam sto bi i kako radila "za pravo"...

mislim da mi je svu "profesionalnu" buducnost odredila "greska" pri upisu u srednju skolu. da sam tada, umjesto upravno-pravne, imala "muda" upisat matematicku - sto mi je bila velika zelja - cijela moja daljnja putanja bila bi potpuno drugacija...

ono o cemu s ove pozicije razmisljam je - bi li ta drugacija putanja znacila i to da ja sad ne bi bila ovo sto jesam - ne samo u profesionalnom smislu? kako bi osobni dio putanje izgledao da sam krenula drugom stranom? mm-a tada sasvim sigurno ne bi srela - bar ne u onom trenutku u kojem sam ga na ovoj putanji srela - i kako bi moj osobni zivot sad izgledao? bih li bila - sto kaze magriz - "nadrkana karijeristica" ili bih uzivala u svom poslu kao n.grace (i opet birala isto)? bih li imala djece uopce? a "kamoli" cetvero?

ne znam... nisam odavno vec "sretna" smjerom kojim se krece taj moj profesionalni "zivot", al nekako si mislim - taj dio mi je lakse "dovodit" u red kasnije, ovo drugo sto sam postigla na obiteljskom polju - vec nesto teze... i osobno mi je draze da mi je taj dio sredjen vec godinama i zbog toga ne patim (previse) zbog posla i karijere...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prvo časna, pa vozačica tramvaja, pa veterinarka, pa violinistica, pa slikarica. Završila sam slikarsku školu, pa školu za dizajn, diplomirala menađment, radila kao DJ, otvorila putnički agenciju, radim kao dizajnerica...ma tonu nekih poslova...
    A pred 8-9 godina zapalim se za konje i za vrtlarstvo iznenada. I par godina nakon nađem papir sa profesionalne orijentacije za upis u srednju, kaže: Katija bi se najbolje snašla u zanimanjima vezanim uz uzgoj konja i vrtlarstvo, kao i u vizualnim umjetnostima poput slikarstva. I eto, danas radim na tome da pokrenem svoju farmu organskog povrča i ljekovitog bilja, i terapijsko jahanje a kao hobi imam fotografiju i slikarstvo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bankarica, veterinarka,učiteljica.

ali najviše učiteljica. i eto .

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao klinka sam imala raznorazne ideje o tome što bih htjela biti (pjevačica, doktorica, učiteljica). S devet godina sam u školi počela učiti engleski i od tada sam znala da želim završiti engleski na Filozofskom. I završila sam ga, ali umjesto usmenog prevođenja (što mi je bila želja), bavim se pismenim prevođenjem. Ali, nkad nije kasno... Želim još završiti i postdiplomski (usmeno prevođenje), samo da moja klinčadija još malo poraste.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam željela biti spikerica ili učiteljica. Završila sam kroatistiku, jer se za prijemni gotovo nisam morala spremati, išlo mi je. Ne radim u školi, što mi je ponekad žao, no radim u struci, a još više mi je žao što mi se nije dalo spremati biologiju za prijemni pa da odem na PMF ili psihologiju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Htjela sam biti učiteljica, kasnije se to iskristaliziralo i odlučila sam upisati biologiju i kemiju na PMF - u. Upisala iz prve, bez imalo muke, završila sve vježbe prva i među najboljima, i onda,.... odustala. (Razlozi su bili toliko nezamislivo banalni, da ne bih o njima).
    Nakon toga upisala ekonomiju i završila u roku (VŠS), a to je jedini fakultet za koji sam rekla da ne mislim apsolutno nikad na njemu studirati.
    I eto, sad sam ekonomske struke, radim posao koji je mix svega i svačega vezano za metaloprerađivačku industriju.
    Ne znam što je gluplje kad se život našali tobom, ili kad se sam sa sobom našališ.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U čudu sam koliko je ljudi htjelo biti časna kada odraste
    Ja sam kao mala htjela biti balerina, zatim spikerica a kao malo veča veterinarka ali od toga sam odustala pošto mi je bilo žao životinja na kraju sam završila kao medicinska sestra i zadovoljna sam i sretna sa svojim izborom, sada planiram i daljnje školovanje.
    Mislim da nismo još dovoljno zreli i posloženi da bi iz osnovne znali što zaista želimo, meni su moji sugerirali medicinsku i zahvalna sam im zbog toga, a i kada sam ja upisivala srednju nije bilo baš nekog velikog izbora što se naravno može ispraviti izborom faxa za koji ja nisam uopće do nedavno imala interesa

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

joj, ja sam htjela biti prodavacica u kiosku
    naime, bila sam luda za romanima - stripovima - i citanjem inace, a ni slatkisi mi nisu bili mrski, pa mi se to cinilo idealnim zanimanjem
    onda sam htjela bilo sta di ce bit pecati, blokovi, pisaca masina i indigo papir

kao starija nisam znala uopce sta bi, podjednako me sve zanimalo
    onda se zaljubila u racunala i programiranje
    na kraju - dipl. ing. elektrotehnike/racunarstva, radim u IT jedne banke
    Posljednje uređivanje od summer : 22.06.2010. at 12:19

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kolko časni na ovom forumu

summer i prodavačica na kiosku :mgreen:

ja isto nisam imala pojma šta bi bila jer me sve zanimalo, dosta dugo me držala arheologija, a onda pred kraj srednje biologija/oceanografija i tako.
    i onda sam radi spleta okolnosti, ratne godine, nije bilo novca za zg, kao anemona upisala jedini faks za koji sam bila sigurna da nikad neću upisati, ono - bilo što, samo to ne dolazi u obzir - ekonomiju.
    i cijeli faks sam mrzila tu ekonomiju i samu činjenicu što sam upisala ekonomiju.
    na kraju, ispalo je odlično.
    radim zanimljivi posao, koji mi je taman po mom guštu što se tiče i samog posla i angažmana koji od mene zahtjeva (nit previše, nit premalo )

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam, htjela sam biti i slastičarka, da mogu cijeli dan jesti sladoled.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uf... bolna tema
    I ja sam htjela biti časna , pijanistica, književnica, a najviše od svega sam sanjala, što kaže Seve, "zemlje daleke", velike gradove, mora i kako ću ja slobodno putovati svijetom i uživati. Sve svoje snove sam donekle ostvarila. Bila sam se jaaako posvetila duhovnom životu, završila sam glazbenu školu, pišem sama za svoj gušt, a iskusila sam i avanturistički, lutalački život. Iskusila sam te prekrasne gradove i mora iz svojih snova (čak se i rimuje ) i na kraju cijele balade postala dipl.oecc
    Sada sam sretno udana, majka prekrasne djevojčice, ali život me je odveo tamo gdje sam govorila da nikada neću i teško se mirim s time. Često se osjećam sputano i zarobljeno u tom našem selu, patim za slobodom, ali moja obitelj mi je najveća utjeha i najveće dostignuće u životu i zauvijek će tako ostati.
    Znam da će opet doći vrijeme kada ću moći otići u mjesta koja volim, usavršavati jezike, učiti i uživati, ali ovaj put sa svojim predivnim malim bićem koje mi ispunjava život

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas kao mala, mala govorila sam kako cu biti pjevacica, od sluha nemam niti s...

Srednju skolu sam sama odabrala - medicisku, u to sam doba sanjala da cu ici u pomorsku (i ploviti morima), ozbiljno sam bila zabrizla i za vojnu skolu, ali na kraju sam odabrala medicinsku...
    U 4. srednje mi klikula psihologija, super sam zadovolja svojim odabirom i poslom. Ponekad se ipak pitam sto bi bilo da me netko u srednjoj usmjerio prema tadasnjim ekvivalentima gimnazija za sto sam defiitivo imala i smisla i ocjena (mojima je bilo draze da imam neki zanat u rukama), opet bi ja odabrala psihologiju, ali mislim da bi ja kao osoba vise profitirala s kvalitetijim srednjoskolskim obrazovanjem...
    Posljednje uređivanje od Bubica : 22.06.2010. at 14:36

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    hmmm
    htjela sam biti časna

to pa krojačica pa još štošta.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.06.2010. at 14:55

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku

to pa krojačica pa još štošta.
    da nisam imala ocjene za bolju skolu sigurno bih isla za krojacicu (dok su mnoge cure htjele biti frizerke, ali ja nikad nisam voljela previse prckati po kosi). I nisam danas daleko od krojacice - to mi je danas jedan od hobija

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam htjela biti slikarica ili prevoditeljica, a završila sam u građevinarstvu...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u jednoj fazi, mislim negdje oko 1975., htjela postati Neda Ukraden :škarnicl:

A ovo za časne, kao mala poznavala sam nekoliko sestara, ali one su sve imale svoje zanimanje, bile su medicinske sestre, kuharice, vjeroučiteljice, jedna je radila na fakultetu...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam htjela biti uciteljica. mislim da sam falila u izboru srednje skole (ekonomska) iako mi je ta skola odlicno isla. fakultet, nazalost, nisan zavrsila, zivot me odveo u drugom smjeru ali mastam da cu jednog dana jos nesto zavrsiti.
    radila sve i svasta, doslovno - konobarila, radila u fast foodu, pekari... zadnjih par godina radim sezonski u turistickoj agenciji u nasem malom mistu, to je posao koji mi se jako svidja, steta sta nije za cilu godinu ...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u jednoj fazi, mislim negdje oko 1975., htjela postati Neda Ukraden :škarnicl:

A ovo za časne, kao mala poznavala sam nekoliko sestara, ali one su sve imale svoje zanimanje, bile su medicinske sestre, kuharice, vjeroučiteljice, jedna je radila na fakultetu...
    Ja poznajem i časnu sestru stomatologinju, pa čak i jednu koja ima dva fakulteta - agronomiju i teologiju A i sa mnom su na faksu studirale dvije časne sestre, moje godište, dakle jako mlade, ali su dolazile i na predavanja u habitu, bilo je jako zanimljivo to vidjeti.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 22.06.2010. at 19:28

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nikad nisam željela biti časna, nemam pojma žašto bi to netko poželio? časne koje sam ja upoznala živjele su sa svećenicima kao njihove domaćice (ko prosječan brak).
    ja sam najduže željela postati veterinarka, pa književnica/novinarka.
    upisala sam srednju školu u koju su krenule moje prijateljice (nešto poput mioc-a) i nakon toga etf jer sam mislila da kao inženjer neću morati raditi s ljudima nego s papirima i kompjuterom. i nisam nešto nezadovoljna (uglavnom sam super dok ne idem sastančiti).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja poznajem i časnu sestru stomatologinju, pa čak i jednu koja ima dva fakulteta - agronomiju i teologiju A i sa mnom su na faksu studirale dvije časne sestre, moje godište, dakle jako mlade, ali su dolazile i na predavanja u habitu, bilo je jako zanimljivo to vidjeti.
    Ma znam i ja sad, htjela sam reći da sam 70-ih, kao dijete, kad sam upoznala te konkretne žene koje sam spomenula, shvatila da biti časna nije zanimanje, tj. da i one moraju odlučiti što će u životu raditi, koju školu i faks odabrati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam htjela biti lepa Brena, kad sam bila skroz mala.
    Kad sam bila malo veća, onda sam se htjela bogato udati i ne raditi ništa.

Završila ovako kao magriz

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kad sam bila mala, htjela sam biti doktorica, malo kasnije sam htjela biti ludi znanstvenik koji će otkriti lijekove za sve teške bolesti (to je bilo inspirirano tadašnjom životnom situacijom).
    u osmom razredu sam zabrijala na zrakoplovstvo, htjela sam biti kontrolor leta, u zrakoplovnu na upis došla kao jedina cura na IRE smjer i - nisam upala. o jada o tuge.
    i otišla familijarno u kemijsku, pa na PBF. nisam ga završila jer se desio - život.

osim na PBF , koji je bio kao logičan izbor, čitavu srednju sam brijala na komparativnu i povijest , išla i na prijemni na FF. upala, ali zbopg istog ovog dešavanja života - ošla na krivu stranu.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 23.06.2010. at 01:02

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam najduže htjela biti - stjuardesa, obožavala sam letjeti i uvijek su me fascinirale stjuardese.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam htjela bit nadrkana karijeristica al mi nije uspjelo.
    Posljednje uređivanje od marta : 23.06.2010. at 10:26

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam htjela biti lepa Brena, kad sam bila skroz mala.
    Kad sam bila malo veća, onda sam se htjela bogato udati i ne raditi ništa.

Završila ovako kao magriz
    je, ali si startom bila predodređena

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Želje su mi se izmjenjivale iz dana u dan, ali nekoliko ih se stalno ponavljalo. Htjela sam raditi u cirkusu (kao mala redovito sam zabavljala svoje društvance stavljanjem nogu iza glave i lupanjem rukama po stražnjici, ili sviranjem tamburice u istom položaju), biti operna pjevačica, astronautkinja, balerina, voditeljica na radiju, učiteljica.... i postala učiteljica. Nikada do sada nisam poželjela da sam drugačije odabrala, iskreno uživam u radu s djecom, sretna idem na posao i još sretnija se vraćam!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam htjela bit nadrkana karijeristica al mi nije uspjelo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam se oduvijek igrala profe klavira, šarala sam note "učenicima", svašta im pisala u "bilježnicu", ponekad ih i izbacila sa "sata" - note kroz prozor, "oni" kroz vrata. Sve to po uzoru na (blago rečeno) temperamentnu profu klavira ... svejedno, bila sam zaljubljena u nju, jako mi je imponirala znanjem i obrazovanjem.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam kao icy htjela bit Lepa Brena, s časnom razlikom što sam se ja još pride i htjela udat za Miroslava Ilića :nematogsmajlija:
    Poslije sam htjela bit tzv. zemljana stjuardesa....(mislim da me još nije pustilo)
    Al sam nekim čudom upisala turizam a htjela sam upisat kriminalistiku ili višu zrakoplovnu.
    A cijelo vrijeme šljakam u špediciji, logistici i transportu... eeee da.
    Posljednje uređivanje od petarpan : 23.06.2010. at 13:17

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od vrtića sam htjela biti astronaut. i još uvijek to želim. da mi se pruži prilika da uđem u svemirski brod i odem zauvijek, ne bih nimalo dvojila. sve bih ostavila.
    uf, sad me baš tuga uhvatila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se oduvijek igrala profe klavira, šarala sam note "učenicima", svašta im pisala u "bilježnicu", ponekad ih i izbacila sa "sata" - note kroz prozor, "oni" kroz vrata. Sve to po uzoru na (blago rečeno) temperamentnu profu klavira ... svejedno, bila sam zaljubljena u nju, jako mi je imponirala znanjem i obrazovanjem.
    Imala sam takvu u osnovnoj glazbenoj. Histeričnim švrakopisom: "ovaj takt ponoviti 100 puta! usličnik, uskličnik, uskličnik!"

Ili na produkciji u 4. razredu, pred svim roditeljima: "D. nam je dugo bila ko uspavana ljepotica, ali konačno se probudila i počela je vježbati kako treba, i po pet-šest sati dnevno!" (Roditelji, naročito mlađih učenika, ne mogu vjerovati što čuju, gledaju me sažaljivo, zatim dugo grle svoje potomke.)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joooj, ja sam htjela biti frizerka.

Moj tata je u ono vrijeme predavao stručne predmete u strukovnoj školi, pa su imali godišnje izložbe (trgovci, frizeri, bravari, tokari.... ne znam ni ja). Oduševljavale su me renesansne frizure i slično. Htjela sam biti i balerina, ali u provinciji nije bilo baletne, pa sam završila u običnoj glazbenoj školi.

Drugo - od najranije mladosti kuham i htjela sam biti kuharica.

Eto, tako je to izgledalo do moje desete godine. Kuhanje i danas obožavam, skupljam recepte, isprobavam i zabavljam se... ali budući da sam imala profesionalnu kuharicu u obitelji, brzo sam skontala i dobre i loše strane toga. Isto vrijedi i za učitelje - imala ih u obitelji odustala od ideje da mi to bude poziv (zapravo to je bilo krivo - s današnjom pameću vjerujem da bi mi neko prosvjetarsko zanimanje najbolje odgovaralo). Život me odnio u smjeru tehnike, a to mi kao djetetu nije bilo ni na kraj pameti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tajna agentica ili barem privatna detektivka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ufff, zaboravih teenagerski san, kad sam pod utjecajem BBC-ove serije "Tutankhamonov Egipat" silno željela studirati arheologiju. Sva sreća pa sam se na vrijeme prizemljila.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam takvu u osnovnoj glazbenoj. Histeričnim švrakopisom: "ovaj takt ponoviti 100 puta! usličnik, uskličnik, uskličnik!"

Ili na produkciji u 4. razredu, pred svim roditeljima: "D. nam je dugo bila ko uspavana ljepotica, ali konačno se probudila i počela je vježbati kako treba, i po pet-šest sati dnevno!" (Roditelji, naročito mlađih učenika, ne mogu vjerovati što čuju, gledaju me sažaljivo, zatim dugo grle svoje potomke.)
    Moja profa iz klavira je bila (i još uvijek jest) fantastična.
    Jednom sam zaboravila navježbati nešto što je zapisala u moju bilježnicu.
    Kad sam stigla kući nakon sata, otvorila sam bilježnicu i pročitala njen komentar na nenavježbanu etidu - "Skleroza?!!!"

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

htjela sam biti knjižničarka.
    iz istih razloga zbog kojih je summer htjela radit na trafici.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo još jedne koja je dugo duuugo htjela biti veterinarka.
    Dok me otac (isto veterinar) negdje u 2. srednje nije posjeo i lijepo mi objasnio neke životne činjenice ("nije ti to draganje dupina i peseka, ponekad trebaš zavući i ruku u kravu" ).
    Pa sam odustala od veterine (ali je ljubav prema životinjama i dalje ostala).
    Uvijek sam voljela književnost, pa sam se bavila idejom da upišem komparativnu i bavim se pisanjem.
    A onda je stigao 3. srednje i genijalna profa iz psihologije koja mi je ukazala koji bi mogao biti moj profesionalni put. Pa sam (iz 2. pokušaja) upisala psihologiju. Posao sam malo duže tražila, ali kad sam ga našla-to je bilo TO. Radim kao psiholog-kliničar. Usput završavam i postdiplomski iz psihoterapije ... imala sam neku fiks-ideju da ću ga dovršiti sad dok sam na porodiljnom ... jea rajt.
    A kad sam bila mlađa: balerina, klizačica, stručnjakinja za DNK ...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

željela odmalena biti veterinarka,završila školu ali nažalost ne i fakultet....radim u prodaji.bezveze

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Htjela sam biti liječnica ili zubarica, završila u humanističkim znanostima/prosvjeti, a danas bih radije da sam studirala nešto konkretnije (ekonomiju ili možda informatiku, a ne bih se žalila ni na arhitekturu).

Čini se da se ja još uvijek tražim

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Maštala sam da imam svoj bend, ja da pevam. I dalje to želim. Ne sećam se pre osnovne o čemu sam maštala, verovatno balerina ili vaspitačica. U osnovnoj sam jako volela biologiju, maštala da postanem lekar, ali onda ipak upisala društveno-jezičku gimnaziju sa namerom da nakon nje upišem arapski. Odatle(iz gimnazije) otišla na veterinu, od koje sam odustala posle par godina i upisala i završila za fizioterapeuta...nisam lekar, al' bar pomažem bolesnima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam takav tip da se ni nakon 10 zivota ne bi mogla odluciti.
    U ranom djetinjstvu sam zarko zeljela biti cirkusant, najradije dreser zivotinja a mozda i akrobat na konju.
    Pa onda kroz osnovnu skolu: veterinar, crtac animiranih filmova, knjizevnica i ponovo dreser pasa.
    Kroz srednju su mi se zelje prividno konkretizirale: novinarka (po mogucnosti za National Geographic), profesorica matematike.
    Onda sam se kao nesto odlucila za fakultet. Odmah po zavrsetku istog preselila u Amsterdam. Cekajuci sredjivanje dokumenata i posao u struci te raduckajuci po kuhinjama imala sam dovoljno vremena da mastam o idealnom zanimanju. Tad mi se jako svidjalo zanimanje policajke na konju.
    Iz ove koze:
    Najvise bih voljela da me posrecilo zanimanje direktno vezano uz putovanja, duga i avanturisticka.
    Interesiraju me autonomne alternative tipa cuvanje ovaca ili svjetionika.
    Kad bih cula da neka europska kraljevska kuca ima otvorenu poziciju dvorske dojilje, odmah bih se javila.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Veterinarka, časna sestra, glumica, novinarka... ovisi kojeg je zanimanja bio glavni ženski lik u trenutno aktualnom filmu
    Ali ozbiljno, kad narastem, ja ću ilustrirati slikovnice, svirati violončelo, pričati portugalski (i prevoditi one iste slikovnice na i sa), biti fotoreporter/fotograf... svašta nešto

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sve do srednje škole sam htjela biti frizerka, odgovorili su me i još uvijek žalim.
    Završila HTT puna entuzijazma, u gradu gdje se jedina tur. agencija zatvorila prije nego se otvorila.
    Od željenog faksa razredne nastave + engleski sam odustala zbog besparice. Da sam tad bar bila uporna, sad vidim da sam i mogla.
    Nakon srednje radila u dućanu što sam proklinjala svaki dan kad bi išla na posao.
    Odselim na more za poslom u struci, idealno radno mjesto, san snova! Firma je propala...
    I eto mene opet u dućanu...
    Al ne dam se, idem dalje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    ,
    Kad bih cula da neka europska kraljevska kuca ima otvorenu poziciju dvorske dojilje, odmah bih se javila.
    ovo je dosad definitivno najluđa ideja za posao

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

htjela sam biti pilot. al vojnih aviona. nakon sto sam saznala da ne mogu, tuga golema.
    previse toga volim/zelim, ali nista ne prevladava.
    da, i dosta vremena, specijalist za krvne delikte ili mozda profiler

...
    sad sam domacica

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ah da, ja sam htjela biti i pjevačica. Čak sam napisala pjesmu za Eurosong. Moram li reći da nikada nisam svirala, ali mi se sviđao dečko koji je svirao u crkvenom zboru. Onda sam napisala pjesmu i smislila melodiju što sam mu, kao, htjela predložiti... ma, kad se samo sjetim svojih fiks ideja.
    Htjela sam biti i književnica. Smislila sam čak naziv knjige i koncept (još u osnovnoj, mislim)...
    I sad imam u planu nešto takvo...
    Ma, moja je glava puna pustih želja.
    Barem mi nije dosadno...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •