Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ne trpi obucu na nogama

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno ne trpi obucu na nogama

ima 9 meseci, stao je samostalno na noge, nije jos prohodao.

znam da je najbolje da prohoda bos i do sada mu i nisam oblacila cipele u tu svrhu.

par puta sam htela da mu obucem neku obucu u toku zime. nista sto steze, ali u slingu su mu carape bile prelagane i hladno je bilo u njima.
    ipak, oduvek je insistirao da bude bos pa je i tu toku jake zime bio skoro pa bos ili u termo carapicama.

kupila sam mu cipele unapred i povremeno proverim da li ih je prerastao.
    on ne trpi ni pola minuta bilo sta na stopalima.

sta da radim? da li ga forsirati da nosi nesto ne bi li se navikao ili ce tolerisati cipele onog momenta kada prohoda.

brine me da ne dodjemo u situaciju da prohoda a nece cipele. vec sada staje uz namestaj na noge a napolju hoce da izadje iz kolica. ne moze valjda bos, ko ce cekati da skroz samostalno prohoda. idemo kojekuda, a kolica nikada nije tolerisao.. nosim ga u slingu od rodjenja vise nego u kolicima.

vasa iskustva, saveti?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

join the club
    i danas ne mogu da je natjeram da se obuje po kući
    za napolje je bilo "obuj se ili nećemo napolje"
    pa bi se obula

ne mogu je kriviti, i ja sam vječito bosa

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

rodila sam Aboridzina hihi
    a vec su mu tesne Gucio br. 20
    Posljednje uređivanje od frost : 28.06.2010. at 22:24

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto mislis da ne moze vani hodati bos?

zbog hladnoce? ili prljavstine?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto se tice aboridzina, ne brini, ne hodaju samo oni bosi svaki "posteni" aussie vecinu vremena provede bos. ili u carapama. pa i u shoppingu ili kad ide po benz bose noge su im, pored japanki, zastitni znak

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    join the club
    i danas ne mogu da je natjeram da se obuje po kući
    za napolje je bilo "obuj se ili nećemo napolje"
    pa bi se obula

ne mogu je kriviti, i ja sam vječito bosa
    evo ovako

secam se, februar, N ima 10 meseci, u kolicima sedi, svukla carape i neke strikane slape, bose noge prebacila preko sipke na kolicima...
    pored nas mama sa detetom slicnog uzrasta, cizme, pokriven cebetom, gleda nas
    dan danas je bosa gde god stigne

kad bude hteo da hoda napolju obuj ga kad ga budes pustala iz slinga ili kolica, bice toliko zaokupljen idejom o hodanju pa mu nece smetati cipe. al cim sedne racunaj na izuvanje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je bilo previse gadno pustati N da hoda bosa napolju. psecih govana na sve strane, trava puna svega i svacega.... ulica upljuvana, park isto! staklo, opusci....

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja curica isto nije podnosila nikakvu obuću na nogama kad je bila skroz mala. Barem ne onu tešku tipa Bambi, za koju su me ljudi ubijali da joj trebam obuvati takvu obuću da joj "drži zglob"
    Pa sam joj u tu svrhu kupila jedne takve, ali mi je bila nemoguća misija obuti tu krutu cipelu na tako nježnu nogicu, a i cura se žestoko protivila pa sam odustala i shvatila da je dijete potpuno u pravu. Onda sam joj kupila one skroz mekane u OshKoshu i cura ih je prihvatila. Lagano su se obuvale, a bile su joj skroz lagane pa su joj se sviđale. Kada je prohodala bila je samo u PediPedicama i ShoeShoeicama jer su joj isto tako bile udobne i lagane. Sve druge nisu dolazile u obzir.

Eto, možda jedino da probate sa drugim modelima cipelica i drugim proizvođačima jer možda je i kod vas u tome problem.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

litala, nije zbog prljavstine vec vise zbog hladnoce jer ce na jesen verovatno hodati napolju. takodje, ako je full obucen i ima jaknu, bice prilicno glupavo da nema cipele na nogama, zar ne?
    a i valjda je normalno da nauci da nosi cipele.

vissnja, racunala sam na iskustvo sa nadjom znam da je i ona free spirit

ninci, ne trpi on ni mekane, nije hteo ni kao mali bebe u sred zime (slapice marke just sheep skin). on je kao vissnjina nadja, bio je u vise mahova bos kad je bio sneg. upitnih pogleda na sve strane, a bogami i pitanja zasto je bos.
    samo sam u slingu uspevala da mu zadrzim nesto na nogama jer su mu noge razdvojene. on nikada nije skidao rukama. on kao sumanut trlja nogu o nogu dok se ne oslobodi. nema veze da li sam cvrsto vezala ili ne. ako mu ne ide onda i zavristi dok se ne oslobodi "stege" na nogama.
    Posljednje uređivanje od frost : 29.06.2010. at 09:53

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bih radila dramu oko nenosenja cipela dok ne prohoda dovoljno stabilno za samostalno hodanje vani.
    Do tada bih ga pustila bosog ili u carapicama.

Sto se tice slinga - dva para carapa ili carape i babylegs i sigurno nije hladno. To govorim za zimu, sad valjda nicarape ne trebaju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ni moja ne podnosi cipele
    a bome ni ja
    ni mm

kad god možemo, bosi smo.

za vani, kad je tek prohodala, imala je neke najmekše moguće cipele, i nosila ih je jer je znala da bez cipela ne idemo u šetnju, a voljela se šetati. doma nema šanse. ili u parkiću, npr. stalno je bosa (jer s cipelama se sporije spušta toboganom )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •