Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kada na komplikacije u trudnoći

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Kada na komplikacije u trudnoći

Cure, imam jedno pitanje (nikako ne mogu pronaći da li je netko već dao informaciju) - da li postoji ograničenje u iznosu naknade preko HZZO-a dok ste na čuvanju trudnoće u odnosu na datum kada je čuvanje počelo? Odnosno jednostavnije - da li imam pravo na punu maksimalnu naknadu od HZZO-a (4.570 kn, buduci da mi je plaća veća od toga) ako otvorim čuvanje od prvog dana kada mi je trudnoća potvrđena? Naime - čula sam da postoji neka caka sa isplatom 80% od maksimalne naknade ako se na čuvanje ode prerano (ali ne znam do kojeg tjedna trudnoće se smatra prerano) - ili imam krivu informaciju? Hvala puno unaprijed!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam ništa o naknadama, ali na komplikacije ideš onda kada za to postoji opravdan razlog tj. komplikacija.
    i kakvo je to prerano čuvanje?

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Krivo sam se izrazila - radi se o tome da sam dobila informaciju ako npr ides na cuvanje kada si 5 tjedana trudna ne dobivas iznos maksimalne naknade, vec 80% od toga iznosa. Htjela sam provjeriti da li je to točno - meni nema smisla, ali sa HZZO-om nikad nisi siguran...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam isla na komplikacije sa 5 tjedana i najnormalnije sam dobivala puni iznos jer mi je placa veca... a rodila sam sad nedavno tako da sumnjam da se nesto promijenilo...

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

super, hvala na odgovoru! I čestitke na preslatkom bebaču

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

dok si na komplikacijama dobivaš punu plaću (naravno bez putnog troška ako ga imaš), isto tako i prvih 6 mjeseci, a nakon 6 mjeseci djeteta dobivaš naknadu koja ne može biti veća od 2.600,00 kuna, bez obzira koliku plaću imaš. eto dakle tako ti naša Hrvatska potiče na rađanje one koje imaju veću plaću. ja nisam imala problem s iznosom na komplikacijama i prvih 6 mjeseci (sad sam na porodiljnom 3 mjeseca) jer mi je plaća oko 3.700 i nisam ni blizu tih 4.750,00 kuna. a vezano uz to ove koje ne rade pa ih netko prijavi kao neke navodne kućne pomoćnice imaju naknadu godinu dana 1.600,00 kuna, a ako imaju treće dijete dobiju 3 godine taj iznos. a mi ne možemo dobiti svoju punu plaću drugih šest mjeseci zbog takvih koje nikad ni nisu imale namjeru negdje raditi.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj martina14 prvotno napisa Vidi poruku
    dok si na komplikacijama dobivaš punu plaću (naravno bez putnog troška ako ga imaš), isto tako i prvih 6 mjeseci, a nakon 6 mjeseci djeteta dobivaš naknadu koja ne može biti veća od 2.600,00 kuna, bez obzira koliku plaću imaš. eto dakle tako ti naša Hrvatska potiče na rađanje one koje imaju veću plaću. ja nisam imala problem s iznosom na komplikacijama i prvih 6 mjeseci (sad sam na porodiljnom 3 mjeseca) jer mi je plaća oko 3.700 i nisam ni blizu tih 4.750,00 kuna. a vezano uz to ove koje ne rade pa ih netko prijavi kao neke navodne kućne pomoćnice imaju naknadu godinu dana 1.600,00 kuna, a ako imaju treće dijete dobiju 3 godine taj iznos. a mi ne možemo dobiti svoju punu plaću drugih šest mjeseci zbog takvih koje nikad ni nisu imale namjeru negdje raditi.
    OVO NIJE TOČNO
    na komplikacijama dobivaš punu plaću samo ako ti je manja od 4250kn (ili tako nekako, nešto malo više od 4000kn), jer je to limit. ako imaš veću, onda ne dobiješ punu plaču nego taj iznos 4000inešto kuna.
    prvih 6 mjeseci-rodiljni dopust- puna plača, bez limita
    drugih 6 mjeseci- max 2650kn (ili tako nekako,nije isto svake godine, par kuna više manje)

nikad nisam čula da se dobije manje ako se ide prerano na čuvanje. a i da je manje (što ne vjerujem) i onako nemaš izbora, ako moraš mirovat, moraš mirovat

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    OVO NIJE TOČNO
    na komplikacijama dobivaš punu plaću samo ako ti je manja od 4250kn (ili tako nekako, nešto malo više od 4000kn), jer je to limit. ako imaš veću, onda ne dobiješ punu plaču nego taj iznos 4000inešto kuna.
    prvih 6 mjeseci-rodiljni dopust- puna plača, bez limita
    drugih 6 mjeseci- max 2650kn (ili tako nekako,nije isto svake godine, par kuna više manje)

nikad nisam čula da se dobije manje ako se ide prerano na čuvanje. a i da je manje (što ne vjerujem) i onako nemaš izbora, ako moraš mirovat, moraš mirovat
    nije točno i onda napišeš sve isto kao i ja, samo drukčije posloženo! pa to sam i napisala

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj martina14 prvotno napisa Vidi poruku
    nije točno i onda napišeš sve isto kao i ja, samo drukčije posloženo! pa to sam i napisala
    sori ali nisi, krivo si napisala
    rekla si
    dok si na komplikacijama dobivaš punu plaću (naravno bez putnog troška ako ga imaš), isto tako i prvih 6 mjeseci, a nakon 6 mjeseci djeteta dobivaš naknadu koja ne može biti veća od 2.600,00 kuna, bez obzira koliku plaću imaš.
    što, ponavljam, nije točno. jer si zaboravila napomenuti da na komplikacijama dobivaš punu plaču samo ako ti je manja od 4250kn. ako je veća onda ne dobivaš punu plaću

delimitirana naknada je samo u prvih 6 mjeseci nakon poroda (i 30 dana prije), a komplikacije i drugih 6 mjeseci imaju limite.

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

delimitirana naknada je samo u prvih 6 mjeseci nakon poroda (i 30 dana prije), a komplikacije i drugih 6 mjeseci imaju limite.
    Da li ovo znaci da ako idem na porodiljni 45 dana prije poroda da za tih 45 dana (odnosno 30+15) dobijem 4.250 ili dobijem neki % svoje place koja je veca od 4.250?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mia prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ovo znaci da ako idem na porodiljni 45 dana prije poroda da za tih 45 dana (odnosno 30+15) dobijem 4.250 ili dobijem neki % svoje place koja je veca od 4.250?
    ako ideš 45 dana prije, tj. po preporuci ginekologa (jer inače bi išla 30 dana prije) onda isto dobivaš ko prvih 6 mjeseci nakon poroda

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ideš 45 dana prije, tj. po preporuci ginekologa (jer inače bi išla 30 dana prije) onda isto dobivaš ko prvih 6 mjeseci nakon poroda
    Ginekolog me vec sada upucuje na mirovanje, ali pokusat cu izdrzati do tih 45 dana prije poroda pa bi onda isla.

Ne razumijem sto znaci ovaj dio "(jer inače bi išla 30 dana prije)"?
    Zar nije moguce ici 45 dana prije ili 28 dana prije poroda?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

iskreno-bez uvrede ali baš su mi fuj one koje čim saznaju da su trudne trče na bolovanje a za to ne postoji razlog. ja sam išla 2 mj prije termina zbog komplikacija i ne- nisam dobila punu plaču -2200 bez putnih, več 800 i nešto kuna- prije malo manje od 2 god. e a kako je sad- ne znam, a radi novca ići ugrožavat djetetovo zdravlje- mia nije vrijedno toga.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mia prvotno napisa Vidi poruku
    Ginekolog me vec sada upucuje na mirovanje, ali pokusat cu izdrzati do tih 45 dana prije poroda pa bi onda isla.

Ne razumijem sto znaci ovaj dio "(jer inače bi išla 30 dana prije)"?
    Zar nije moguce ici 45 dana prije ili 28 dana prije poroda?

28 dana prije termina obavezno se otvara rodiljni dopust.
    45 dana prije termina, otvara se rodiljni dopust za one trudnice kod kojih je to medicinski opravdano (npr. trebala bi mirovati - tad se ne otvara bolovanje, već taj "raniji" rodiljni dopust)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •