Ima li neko? Volimo kuhanje ali ne podnosim dok se kuha. Jeli eliminira mirise prilikom kuhanja?
Preporucujete li? Hvala![]()
Ima li neko? Volimo kuhanje ali ne podnosim dok se kuha. Jeli eliminira mirise prilikom kuhanja?
Preporucujete li? Hvala![]()
imamo (varijantu zepterovog ekspres poklopca )
volimo
preporučujemo (stvarno praktičko i zgodno i jednostavno)![]()
Naravno, ali ne preporučujem prečesto.
Imam taj čarobni expresni poklopac od Zeptera. Bila sam prisutna na par njihovih prezentacija gdje je bio prikazivan u samoj firmi, ne kod kućnih prezentacija, ali nikad nisu argumentirali sa točnim podacima zašto izbjegavati prečesto kuhanje?
Samo se isticalo da se koristi u slučajevima kad je potrebno na brzinu skuhati nešto, ali kad se ima vremena da se pribjegava normalnom kuhanju.
Stalno ga koristim kad imam starije meso (po starosti životinje), a i grah sam probala koji nisam namočila veče prije skuhati. Stvarno super!!
Ja imam "klasicni" espress lonac (Lagostina) - ne zepter...
koristim ga za juhe maksimalno i obozavam juhe iz njega
Sad sa dohranom pocela sam ga koristiti i za rizu (a budem i za druge zitarice) - kuham ju sat, sat i pol (smedju rizu), a da idem regularno morala bih par sati...
Jadranka Peic u svojoj knjizi preporucuje kuhanje pod tlakom.
Ja imam Silit (od silargana), i jako puno ga koristim, za sve zivo - od kamuta, slanutka, azukija, do najobicnijeg graska i kuhanja na pari. Odlican je, i to mi je jedna od boljih investicija u kucanstvu.
Pace, sat i pol smedju rizu?? Ja ju kuham oko 20-tak min, ovisno o debljini zrna (nenamocenu) i bude savrseno mekana. Mozda ti zelis da se totalno raskasi?
meni se danas dogodila strasna stvar - pao mi je poklopac na pod, i pukla je plastika na rucki![]()
koma
lonac mogu baciti u smece
servisa nema u RH (lagostina) vec tek u sloveniji, a i da ga ima, ovo je nepopravljivo
mozda uspijem negdje naci (slovenija, austrija) za kupiti samo poklopac :/
Nemoj još bacati. Ja sam na lagostitinom loncu kupila novi sigurnosni ventil. Samo da mi se MM sjeti gdje i kako... sad spava.
Podižem,
još uvjek nemam taj lonac, ali sam si ga uvjek željela.
Zanima me od vas iskusnijih u tim stvarima što kažete na ovaj http://www.istra-webshop.com/proizvodi/posue/ lonac . Ne košta puno, u čemu je kvaka što je tako jeftin, isplati li se to kupiti .
Ovo ti je Lagostina klon. Da mi treba, sad bi ga kupila....
Ja imam Lagostinu, 5l (izgleda isto kao najmanji sa slike) i služi me već 12 godina, a prije toga je stajao kod svekrve u ormaru isto toliko, pa ne znam koliko je koštao. Izgleda super!
Inače, i najjeftiniji ekspres lonac je bolji od nikakvog, ali to je sve stvar navike. Ja ne znam živjeti bez toga, čak razmišljam da ga ponesem na more. A kad se dodere, kupiš drugi. Hvala na odličnom linku.
I nadam se da će se naći neka dobra duša i linkati ostale topice o ekspres loncima, ima ih još.
Ja sam kupila neki no-name u Lidlu pred par godina i stvarno se dobro drži, donji dio perem u perilici, gornji sa gumom ručno i zadovoljna sam.
Dobar je link ima svašta, jedva čekam da ga kupim, sama pomisao da
ubrzam kuhanje, a pritom zadržavamo sve vitamine me jednostavno oduševljava.
Dok kupim javim kakav je!
http://www.tefal.com.hr/Consumer+ser...1-35A752F05CD3}
jako dobar lin, s puno savjeta o loncima expres, načinima kuhanja..super-
meni je pomogao puno puta iako ja imam baš Tefal lonac ali vjerujem da je kod svih slično
Evo da se javim.
Kupila sam točno onaj sa linka.
Prvo dok sam ga vidjela, izgleda super lončić, a nakon toga vidjeh poklopac koji se otvara, ne da se poklopi odozgo već se pod koso tanki poklopac umetne-utisne u lonac.
Izgleda kao da češ zagrabiti vodu kad ga stavljaš i kad ga vadiš van.
To me tako odbilo od njega da sam ga par dana onako ispod oka škicala i skupljala hrabrost da mi dođe neki dobar dan pa da imam strpljenja prijeći preko 'nedostataka'.
Uglavnom prvo kuhanje domaća juhica, ma oduševljena sam.
Ovo sa poklopcom uopće nije tako kako se činilo, sve se čisto i uredno zatvara i otvara, super se očiste ti ventili.
Svaki dan jedva čekam da kuham u njemu i uopće ne znam zašto sam tako dugo čekala da ga nabavim!