adaa prvotno napisa
Izjave da žena kada se sat vremena ili više pred ogledalom sređuje da bi samo sebi bila lijepa, ili da hoda na štiklama samo radi sebe su apsurd. Zašto kada je sama i kada je niko ne vidi, nije tip top srđena? Zato što nema ko da je vidi. Priroda žene je da želi da se svidi, da želi da bude lijepa. Ovo govorim jer sam i sama žena i pokrila sam se u 21. godini tako da sam imala period u životu kada sam izlazila na ulicu dotjerana, našminkana itd. U islamu se poštuje ta priroda žene ali je stavljena u određene granice koje su za nju dobre. I inače, sve što je Allah dž.š. propisao čovjeku, propisano je za njegovo dobro, a ne zato što to Allahu dž.š. treba jer On je Svemoćan i nije potreban ljudske pomoći.
Priroda žene i muškarca se ne može izjednačiti koliko gopd to htjeli neki feministički pokreti. Allah dž.š. najbolje poznaje prirodu žene i prirodu muškarca i u skladu s tom prirodom je odredio dužnosti i obaveze jednog i drugog. A ovo možete naći i u knjigama psihologije koje se bave psihologijom muškarca i psihologijom žene. Dostignuća psihologije na ovom polju samo su potvrdila odavno jasne i poznate stvari u islamu.