Drage mame lijepo vas molim za pomoć. Rodila sam prije 12 dana malu curicu rođenu mjesec dana prerano. Prvih 7 dana bila je na intenzivnoj, te su ju prva 4 dana dok meni nije krenulo mlijeko hranili na bočicu, a nakon toga sam se ja izdajala te su joj davali moje mlijeko. Nije znala prihvatiti dojku, niti je imala snage povući mlijeko. Sada smo od ponedjeljka kod kuće i pokušavamo izgurati bočicu i isključivo dojiti, ali nam ne uspjeva. Naime problem je u tome što ona mora papati isključivo svaka 3 sata. Kada ju stavim na prsa ona na njima "cica" po dva sata, ničim ne pokazuje da joj je u nekom momentu dosta te da je sita i zadovoljna. Kada je želim maknuti sa dojke plače i jako se uzruja. Većinom na dojci spava, ne zna dobro uhvatiti bradavicu pa svaki podoj boli za poluditi, a i ona se ubrzo nakon cicanja ako i zaspi brzo probudi i onda sve ispočetka tako da je u konačnici po cijeli dan ili na cici ili na rukama jer ju drugačije ne mogu utješiti.
Problem je i u tome što ja kada izdojim mlijeko izdajalicom primjećujem da se količina mlijeka ne povećava, te da joj sada već na jedvite jade izdojim 60ml iz obe dojke a ona toliko pojede po obroku. I iz tog razloga mi se dojenje čini nemogućom misijom jer bi ona tako malena i nevješta u sisanju trebala obe dojke isprazniti kako bi se najela. Ja jednostavno mislim da za nju trenutno nema dovoljno mlijeka i najveći mi je strah da će nakon što pojede tih svojih 60 ml početi štucati te da ću joj morati dati još da malo gucne a ja nemam više ni kapi. Vjerujem da je jedno od mogućih rješenja za povećanje količine mlijeka da ona počne kvalitetno cicati ali kako da to postignemo?
Pomažite želim dojiti svoju curicu.