Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 244

Tema: Ubili Pitona na Pelješcu

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    X

U svakom slučaju, životinja nije kriva što se tamo našla, niti je pokušala napasti nekoga. Da je napadala to bi bila druga priča. Tu je paralela.
    Tu sobu su mogli zatvoriti dok se ne nađe neko (humano) rješenje. Nisam baš sigurna koliko se frajer trudio i zvao.
    ja držim da je ova retorika "ne vjerujem/nisam sigurna da se baš trudio i zvao" vrlo uvredljiva
    prema čovjeku kojemu cijeli dan nitko nije htio pomoći
    jer je on ustvari pitona zatvorio u sobu i cijeli dan sjedio i smišljao što da radi
    i na kraju je smislio da ga dade ubiti
    i za tu pomisao trebao mu je cijeli dan

ja iz pouzdanih izvora znam da je zvao cijeli dan i da su ga svi odreda otkantali
    pa sad nemojte vjerovati meni
    kao što niti nećete
    jer je ovako turbo uzbudljivije

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

...ne bi ga ubila makar morala zatvorit konobu na tjedan dana.

Kapitalizam je izvor svog zla.

Umjesto da je otjerao goste usred sezone i riskirao sa nepoznatom opasnom životinjom...

Kakav Maksimir?
    Mislite ZOO?
    I šta bi mu oni rekli?
    Ne, pitoni vam nisu opasni, pozovite svu djecu iz susjedstva da se poigraju.

Mislim da malo pretjerujete. Sama činjenica da je čovjek zivkao službe naokolo govori o tome da nije divljak koji je samo htio zaklati nevinu bezazlenu životinju.
    Zvao je dvije nadležne službe.
    Koje mu nisu pomogle.
    Zašto se ne skoncentriramo na to?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ono, ne mogu se borit protiv vjetrenjača, provala and it didn't work. Sad se učim da mi ne smeta, jer evo i mm upravo tamani Tbone steak.
    Ne učiš se ti da ti ne smeta nego voliš papati meso i nositi kožne cipele-tu je kraj priče o ljubavi prema životinjama. Možemo mi sad nadugo i naširoko o ovoj temi ali poanta je ova gore koju sam ti napisala. Nemoj biti licemjerna.

Pitala bi tebe da ti odvratna zmijurina uđe u kuću da li bi ti na pameti bio tvoj Špiro ili nekakav piton. Ma ko j.. pitona i sve te beštije, važniji je ljudski život. Sve ovo ostalo su prazne priče

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako znaš iz pouzdanih izvora da je zvao cijeli dan onda vjerujem da je. Na žalost, znam da puno ljudi nebi zivkalo cijeli dan nego bi ga odmah odlučili ubiti.
    I ja volim meso, ali ne smatram da zbog toga ne volim životinje. Priroda je to tako uredila i mislim da je uredu ubiti zbog hrane i u samoobrani. Ovdje nije bilo ništa od toga.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja volim volim životinje i volim meso. Ali zato se ne zgražam nad ovim događajem i ne kidam vene kad se u određenim situacijama mora napraviti nešto tako rigorozno.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja volim meso, ali ne smatram da zbog toga ne volim životinje. Priroda je to tako uredila i mislim da je uredu ubiti zbog hrane i u samoobrani. Ovdje nije bilo ništa od toga.
    interesantno mi je ovo, ubiti zbog hrane, a dnevno se po čitavom svijetu, posebno zapadnom, baca na tona ne pokvarenog nego neprodanog(!) mesa i opet se svaki dan zakolje toliko novih životinja i oduzme novih života, hm da ubiti zbog hrane. ne bi rekla. već odavno ne ubijamo radi hrane, već radi profita, zato mi je čitava ova tema toliko licemjerna da ne mogu vjerovati da se to tako otvoreno očitava, i još se tvrdi da nije tako. :confuse:

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dvostruka mjerila, eto, tim riječima bi bilo moguće sažeti cijeli ovaj topic.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne učiš se ti da ti ne smeta nego voliš papati meso i nositi kožne cipele-tu je kraj priče o ljubavi prema životinjama. Možemo mi sad nadugo i naširoko o ovoj temi ali poanta je ova gore koju sam ti napisala. Nemoj biti licemjerna.
    Eci je dobro rekla - i s tim se slažem, a to dal ja jedem meso ili ne, il nosim kožne cipele ili ne je u ovoj raspravi nevažno pa uopče neću padat na te fore i ulazit u nekakvo pravdanje sebe.
    Sladjana zvanje Maksimira je prvi logičan potez.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zgodno je da vam je nevažno sve ono što vam u ovoj raspravi ne ide u prilog.

Ok je i nije bed ubiti komarca, moljca ili žohara; ok je stvarati profit svakodnevnim klanjem životinja, svakodnevno bacati na tone i tone mesa koje se nije uspjelo prodati, ok je nositi kožne torbe i cipele - dok se u raspravi sasvim zanemaruje činjenica da je nesretni čovjek cijeli dan zvao za pomoć i premišljao što učiniti da bi na kraju odlučio ubiti zmiju i na taj način zaštititi i sebe i druge.

Čovjek je, po ne znam koji put ponavljamo, cijeli dan molio za pomoć koja mu nije pružena, ismijan je i ponižen.

Znači, trebao je zvati za pomoć tjedan, mjesec, dva... i što na kraju?
    Udomiti zmiju u svojoj kući?
    Bi li vi to bile učinile, Roza, Eci i druge?
    Ako je odgovor ne, uopće se ne razlikujete od nas ostalih, "divljaka i primitivaca".
    Ove zadnje epitete sam bila slobodna citirati jer se neprestance provlače u ovoj raspravi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eci je dobro rekla - i s tim se slažem, a to dal ja jedem meso ili ne, il nosim kožne cipele ili ne je u ovoj raspravi nevažno pa uopče neću padat na te fore i ulazit u nekakvo pravdanje sebe.
    Sladjana zvanje Maksimira je prvi logičan potez.
    ja ti ništa ne podvaljujem da bi ti sad trebala na nešto padati. Samo ti hoću reći da si svoju veliku ljubav prema životinjama ograničila na svoj komfor-koliko ti paše toliko ti je ok, ono što ti remeti udobnost, to je već pretjerivanje. Pa onda ispadaš smiješna

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ti ništa ne podvaljujem da bi ti sad trebala na nešto padati. Samo ti hoću reći da si svoju veliku ljubav prema životinjama ograničila na svoj komfor-koliko ti paše toliko ti je ok, ono što ti remeti udobnost, to je već pretjerivanje. Pa onda ispadaš smiješna
    Trina jel ti mene poznaješ? Jel znaš išta o mom životu? Nemoj molim te ti sada ispadati smješna. Ja sam jedna od osnivačica Prijatelja Životinja i 15 godina vegetarijanka, sa izuzetkom zadnje trudnoče, gdje mi je doktor prepisao da MORAM jesti meso zbog mog cervixa. Kožne cipele ne bih obukla ni u ludilu, ne koristim proizvode testirane na životinjama, imam 4 psa iz šinteraja, 4 mačke, 1 štakora, 3-4 kornjače koje sam našla na putu. Ne vuci me za jezik i ne misli da znaš sve najbolje, jer eto o meni ništa ne znaš i ti ispadaš smješna jer ja nisam licemjerna kad pričam o ubojstvu pitona iz svoje presšektive.
    Ustalom mužu spravljam meso kupljeno direktno na selu, jer mrzim Factory farming i to sranj* ne bih u životu podržavala, mljeko pijemo isključivo svježe izmuženo od prijateljičinih krava, jaja su od free range kokoši. Ako te još nešto zanima, prije nego me nazoveš licemjernom, slobodno pitaj! Netko actually walks the talk.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam jedna od osnivačica Prijatelja Životinja i 15 godina vegetarijanka, sa izuzetkom zadnje trudnoče, gdje mi je doktor prepisao da MORAM jesti meso zbog mog cervixa. Kožne cipele ne bih obukla ni u ludilu, ne koristim proizvode testirane na životinjama, imam 4 psa iz šinteraja, 4 mačke, 1 štakora, 3-4 kornjače koje sam našla na putu. Ne vuci me za jezik i ne misli da znaš sve najbolje, jer eto o meni ništa ne znaš i ti ispadaš smješna jer ja nisam licemjerna kad pričam o ubojstvu pitona iz svoje presšektive.
    Ustalom mužu spravljam meso kupljeno direktno na selu, jer mrzim Factory farming i to sranj* ne bih u životu podržavala, mljeko pijemo isključivo svježe izmuženo od prijateljičinih krava, jaja su od free range kokoši. Ako te još nešto zanima, prije nego me nazoveš licemjernom, slobodno pitaj! Netko actually walks the talk.
    Stojimo na imaginarno suprotnim stranama u ovom topicu, ali moram ti skinuti kapu Roza...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Roza, svaka čast, ali... molim te, ako želiš, odgovori mi - da si se zatekla u istoj situaciji, da ti nije pružena pomoć danima, tjednima... što bi učinila? Bi li udomila pitona u svojoj kući?
    I, moram priznati, nikako mi nije jasno da, uz toliku tvoju odanost životinjama, kažeš da je u redu ubijati kukce, stvarno mi nije jasno - jer poznajem ljubitelje životinja koje ne rade razliku među njima - samo zato jer su sitne i rasprostranjene. Kako to objašnjavaš? Iskreno me zanima.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To je istina kako pravi radikalni vegani idu u poštivanje i shvaćanje života kao takvog...Pričali su mi prijatelji kako mnogi stari Indijci vodu cijede kroz gazu kako ne bi slučajno popili male organizme...

Ja volim životinje na onaj biblijski način, čovjeku je danu da se brine o njima, a životinjama da mu služe, sve iznad i ispod toga mi je iskreno tumač....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, svaka čast, ali... molim te, ako želiš, odgovori mi - da si se zatekla u istoj situaciji, da ti nije pružena pomoć danima, tjednima... što bi učinila? Bi li udomila pitona u svojoj kući?
    I, moram priznati, nikako mi nije jasno da, uz toliku tvoju odanost životinjama, kažeš da je u redu ubijati kukce, stvarno mi nije jasno - jer poznajem ljubitelje životinja koje ne rade razliku među njima - samo zato jer su sitne i rasprostranjene. Kako to objašnjavaš? Iskreno me zanima.
    Imam i ja frendova koji jedu samo plodove biljaka jer vjeruju da i biljke mogu patiti. Sve je to od čovjeka do čovjeka, što zapravo želiš da ti rečem? Da mi je isto ubiti crva i pitona? Pa nije jer jednostavno nije. Da jest i crvi bi bili ugrožena vrsta a nisu. Bića koja imaju oći i pokazuju promjene raspoloženja su mi ipak puno bliža od onih koja skoro pa ni ne vidim prostim okom.

Da sam se zatekla u toj situaciji, sa nekim svojim poznanstvima bi vjerovatno znala koga dovesti ili zvati. I več sam rekla, tražila bi i kopala rješenje dok ga ne bi našla, a našla bi ga vrlo brzo jer mi je stalo da ga nađem.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošto je tema još živa ( što ne mogu vjerovati ) da napišem da ja ne bih bila mirna da mi je takva zmija u kvartu a kamoli u dvorištu ili sobi i da definitivno pri susretu s njom ne bih trčala po enciklopediju ili sjela za komp kako bih saznala jel opasna ili nije. Također, ne bih se pomirila s činjenicom da netko dođe i na štapu je baci 5 m dalje.....hebi ga, možda je to zato jer živim u gradu pa nisam naviknuta viđati zmije.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vegetarijanci ili vegani se dijele na 3 skupine: Oni koji su to radi životinja i okoliša, oni koji su to radi svog zdravlja i oni koji su to iz duhovnih razloga. Kad ih usporediš nemaju ama baš ništa zajedničkog sem da ne jedu meso (i neki od njih ostale živ. proizvode), dakle ja i netko tko je recimo Hare Krišna ne moramo imati apsolutno ništa zajedničko. Svako generaliziranje je besmisleno.

Al OT smo, razglabanja o načinima prehrane su stvarno "out" i besmislena...po meni...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam samo došla poviriti i ne mogu vjerovati da vi još uvijek raspravljate da li ubiti pitona ili ne ako ti je on zalutao u kuću.

Ja bih ga ubila istog trena, bez razmišljanja.

A zamislite, ljubitelj sam životinja.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imam i ja frendova koji jedu samo plodove biljaka jer vjeruju da i biljke mogu patiti. Sve je to od čovjeka do čovjeka, što zapravo želiš da ti rečem? Da mi je isto ubiti crva i pitona? Pa nije jer jednostavno nije. Da jest i crvi bi bili ugrožena vrsta a nisu. Bića koja imaju oći i pokazuju promjene raspoloženja su mi ipak puno bliža od onih koja skoro pa ni ne vidim prostim okom.

Da sam se zatekla u toj situaciji, sa nekim svojim poznanstvima bi vjerovatno znala koga dovesti ili zvati. I več sam rekla, tražila bi i kopala rješenje dok ga ne bi našla, a našla bi ga vrlo brzo jer mi je stalo da ga nađem.
    Ti bi situaciju riješila svojim poznanstvima, to je u redu, ali što stvarno mislim da nije u redu je da pogrdnim imenima i teškim riječima nazivaš one koji su tražili adekvatnu pomoć, ali ju nisu dobili. I čini mi se da u ovo nisi ni bila upućena kad si otvorila temu.

Po tvom odgovoru pretpostavljam da ipak ne bi udomila pitona.

ivancice, i ja bih ga ubila bez razmišljanja, samo da imam hrabrosti.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

n.grace, mislim da se razumijemo, ne bih ga ja ubila sigurno, ja bih vrišteći bježala van iz kuće glavom bez obzira, s djecom u naručju.

Ali bi odmah poslala nekoga da ga smakne.

A ja se čak uopće nešto spešl ne bojim zmija. Čak sam kao cura držala bou u rukama i ona je gmizala po meni. Bila je još mala. I bilo mi je zabavno.

Ali ovo je situacija u kojoj su mi i djeca ugrožena, a i ja sama, pa bih razmišljala na sasvim drugačiji način, instinktivno zaštitnički.

Zar se za pitona na naški ne kaže udav? A udav me podsjeća na davljenje. No thanks!
    Posljednje uređivanje od ivancica : 29.07.2010. at 15:02

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da smo otišli u vode "kako pod svaku cijenu dokazati da ga nije morao ubiti".
    Mislim - nije morao, da je pravi ljubitelj životinja.
    Mogao je zvati baš svaku kombinaciju brojeva iz hr imenika - od 1111-111 do 9999-999. Kad tad bi došao do jedne od vas koja bi mu pomogla.

Isto kao što bi svaka od nas mogla prodati stan, svu imovinu i cijelu plaću davati za gladne u Afriku. Mislim, da smo stvarno pravi humanitarci.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da smo otišli u vode "kako pod svaku cijenu dokazati da ga nije morao ubiti".
    Mislim - nije morao, da je pravi ljubitelj životinja.
    Mogao je zvati baš svaku kombinaciju brojeva iz hr imenika - od 1111-111 do 9999-999. Kad tad bi došao do jedne od vas koja bi mu pomogla.

Isto kao što bi svaka od nas mogla prodati stan, svu imovinu i cijelu plaću davati za gladne u Afriku. Mislim, da smo stvarno pravi humanitarci.

x

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, ja bi ga udomila. Već sam rekla da MM odavno želi zmiju (ja ne želim jer mi baš nisu za kučne ljubimce), ali sigurno bi je prije udomila dok ne nađem rješenje (a sigurno bi ga našla) nego ubila.
    Roza - svaka čast na tvom životinjskom carstvu. Imam i ja svoje doma.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svaka čast vama, ali meni nikad na pamet ne bi palo udomljavati nekaj takvoga. Ne hvala...
    Ali to što se po tome razlikujete od nas većine ovdje koliko mogu primjetiti, ne znači da smo mi loši, a vi super.
    Vi radite ono što volite, ja to ne volim, za to nemam živaca.
    Slatki su mi peseki i mace i još svakakve neke životinje, ali ne da bi ih imala u stanu, kamoli nekakvog tam pitona ili štakora . Ne bih.
    Ako ću ikada imati pesa, bit ćr to kad jednog lijepog dana budemo imali kuću i taj bu pes bio vani u svojoj kućici, a maca ne smije ni blizu unutra, može oko kuće loviti miševe i isto tako spavati u nekoj svojoj kućici u garaži npr.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, ja bi ga udomila. Već sam rekla da MM odavno želi zmiju (ja ne želim jer mi baš nisu za kučne ljubimce), ali sigurno bi je prije udomila dok ne nađem rješenje (a sigurno bi ga našla) nego ubila.
    Roza - svaka čast na tvom životinjskom carstvu. Imam i ja svoje doma.
    I onda bi ga hranila misevima iz zamrzivaca. Koji se zamrzavaju zivi.

Tako sam barem procitala na jednom forumu gdje su ljudi koji imaju zmije pricali o tome. Ne znam, ne bih imala srca staviti zivoga misa u skrinju. Neki moji frendovi ubijaju laboratorijske miseve u sklopu svoga posla. To nije jednostavno, ali to bih mogla raditi, da mi je to posao.

O temi: mislim da je od svega najproblematicnije to kako su mediji izvijestili o dogadjaju, kao da se zivotinje treba i mora ubijati, kao da je to junastvo. Zapravo, jednako je problematicno i to sto policija/vatrogasci i tko vec nisu htjeli raditi svoj posao.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku

Tako sam barem procitala na jednom forumu gdje su ljudi koji imaju zmije pricali o tome. Ne znam, ne bih imala srca staviti zivoga misa u skrinju.
    Brrrrr, en bih mogla miša samo ne staviti u zamrzivač jer je to okrutno, nego ne znam kako bih mogla živog mišta staviti u zamrzivač u kojem držim hranu koju pripremam svojoj obitelji i sebi! Fuj!
    A kupiti škrinju samo radi miševa? Yeah, right!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku

Dobra poanta.
    Ili bi ga prešaltali na vege prehranu. Pa završiš u novinama kao žena čiji piton pase travu.

OT - bila je jednom reportaža o nekom ljubitelju životinja koji psa hrani samo povrćem jer su oni (on i pas) vegetarijanci. I tako on priča kako je potpuno normalno da pas jede povrće, štoviše njegov pas obožava povrće. Dašta.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne treba hraniti zmije zamrznutim miševima, vidite da nam je ana.m napisala za slučaj kad se zmija izgladnjivala da bi mogla pojesti svog vlasnika.
    Stvarno užasno.
    I dobro si rekla, ana, mi smo ti koji su loši - koji u svom domu ne želimo zmije, štakore i slična stvorenja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma mozda postoji humaniji nacin, mislim na miseve... moja poanta je da zmije i divlje zivotinje ni ne trebaju zivjeti u zatocenistvu. Jer ne bi mogle prezivjeti ponovno u divljini. Zato im se i serviraju mrtvi misevi, jer bi ih zivi koje inace jedu kad nisu u zatocenistvu, mogli ozlijediti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    OT - bila je jednom reportaža o nekom ljubitelju životinja koji psa hrani samo povrćem jer su oni (on i pas) vegetarijanci. I tako on priča kako je potpuno normalno da pas jede povrće, štoviše njegov pas obožava povrće. Dašta.
    Moja kujica koja je uginula prije 3 godine je 13 godina živjela sa teškom bolešlu sa kojom je rođena, našla sam je na cesti i šugavu i bolesnu udomila. Veterinar joj je prepisao vegetarijansku prehranu pune 4 godine, i to sirovo povrče, rižu i jogurt. Nakon te 4 godine dijete je napokon prohodala i više nije imala žive rane po sebi. Nije samo hrana doprinjela, al su veterinari sigurni da je bila bar pola ljeka, s obzirom da je bila prvi pas u Hrvatskoj zalječen od te bolesti. Tako, ima svega, nije ništa za čuditi se.

Eci razumjemo se

Inače štakori, oni albino, su fenomenalni kučni ljubimci, pogotovo su slatki kad vam spavaju u kosi dok tipkate na kompjuter a rep im pada sa vašeg ramena sve do prsi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sorry, ali meni je štakor ŠTAKOR!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Inače štakori, oni albino, su fenomenalni kučni ljubimci, pogotovo su slatki kad vam spavaju u kosi dok tipkate na kompjuter a rep im pada sa vašeg ramena sve do prsi
    Jeza me prolazi dok ovo čitam. Ja imam fobiju od štakora. Mojoj strini je odgrizao komad uha dok je spavala. Ušao joj je u kuću i krevet po noć. UŽAS!

Samo da napomenem da moj pas obožava povrće i voće. Dapače, dosadan je kao uš kada vidi da netko jede npr. bananu, ili jabuku, ili mrkvu. Ma za ne povjerovati. Daje šapu, pada na leđa mrtav, ne bi li umolio komadić.

I sad ti reci da su psi po prirodi mesožderi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

udav udav. ajde nemojte se prepucavat oko toga, nema smisla. svima nam je sve jasno. ovi koji su ga na kraju ubili, ja ih nebi osuđivala, posto su prethodno trazili drugu vrstu pomoci, jedino mi nije ok mucit zivotinju i to kaj je bila ranjena 3 il kolko sati pa su ju dokrajcili. al malo je bezveze kaj se iscuđavate nama koje ne volimo ( blago receno ) zmije.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Brrrrr, en bih mogla miša samo ne staviti u zamrzivač jer je to okrutno, nego ne znam kako bih mogla živog mišta staviti u zamrzivač u kojem držim hranu koju pripremam svojoj obitelji i sebi! Fuj!
    A kupiti škrinju samo radi miševa? Yeah, right!
    da je moja majka znala da u škrinji uz filane paprike čuva izoliranu jetru štakora (vlastoručno izvađenu), mislim da ne bi paprike nikad došle na stol...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo ću primjetiti da psi jesu mesožderi po prirodi.
    To najbolje pokazuje njihovo zubalo s razvijenim očnjacima (za trganje mesa jel'), kutnjacima za mljevenje mesa i slabo razvijenim sjekutićima (koji im ne trebaju da njima pasu travu).
    A to što su neki psi jeli povrće ili što je jedna moja mačka jako voljela smoki () i dalje ne znači da oni nisu mesojedi.

Bolje i dalje raspravljajte o pokojnom pitonu, sad se meni ne da vaditi tešku artiljeriju, a ne da mi se ni čitati baš potpune besmislice

I da, zmije jedu miševe, u svakom terariju sa zmijama mogu se vidjeti nimalo lijepe scene paraliziranih miševa koji nemaju kud pobjeći. Tako da bi udomljavanje pitona zahtijevalo nimalo humano ubijanje drugih (eto, opet manjih) vrsta.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    To najbolje pokazuje njihovo zubalo s razvijenim očnjacima (za trganje mesa jel'), kutnjacima za mljevenje mesa i slabo razvijenim sjekutićima (koji im ne trebaju da njima pasu travu).
    A to što su neki psi jeli povrće ili što je jedna moja mačka jako voljela smoki () i dalje ne znači da oni nisu mesojedi.

Bolje i dalje raspravljajte o pokojnom pitonu, sad se meni ne da vaditi tešku artiljeriju, a ne da mi se ni čitati baš potpune besmislice

I da, zmije jedu miševe, u svakom terariju sa zmijama mogu se vidjeti nimalo lijepe scene paraliziranih miševa koji nemaju kud pobjeći. Tako da bi udomljavanje pitona zahtijevalo nimalo humano ubijanje drugih (eto, opet manjih) vrsta.
    Sad si me sjetila jednog prizora iz ZOO-a od prije godinu dvije. Ušli smo u terarij i gledamo po redu kornjače, krokodile, ribeee...došavši do zmija, doživjela sam šok!!! Taj prizor nikada neću zaboraviti. U jednom odjeljku sa ne znam sad točnom kojom vrstom su bila 2 živa zeca. I danas se sjećam da je jedan bio crno bijeli, prekrasan. Ja sam se rasplakala. Kako su mogli staviti žive zečeve u kavez im? Djecu sam odmah izvela van jer mislim da bi se oni šokirali da su vidjeli kako zmija počinje proždirati tog živog zekana.
    Ja zeca nema šanse da bih mogla pojesti(a inače jedem meso), on me podsjeća na plišanu igračku.

Je OT, ali morala sam.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno, nije nitko ni rekao da nisu. Nije moja pasica uživala u povrču, al joj je pomoglo. Nitko sretniji od nje kad se vratila na kuhano meso.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A taj faktor sa hranjenjem zmija mi je number 1 zašto nikad ne bih imala zmiju, a tek onda to da mi nisu predrage.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Roza, ne poznajem te i vjerujem da si velika ljubiteljica životinja. I baš super što jedeš samo one organski hranjene krave isl, i jaja istih takvih kokoši. Bogami, ja koja sam mesožderka oduvijek, nebi se bunila da imam mogućnosti i love za takav način mesožderstva. Ali ok, sve 5, ti si jedna od osnivačica..i sve pohvale. Ali ja tvrdim da npr ja više volim pse i mačke nego većina onih koji ne jedu meso i onih koji se nameću kao veliki ljubitelji životinja. Pa sad ti prevodi kako te volja.

I onako najiskrenije, ja bi ti oduzela dijete da u kući imaš i udava.
    Posljednje uređivanje od Trina : 30.07.2010. at 09:13

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I meni su preočajne te scene kada zmija jede zeku, pa i miša čak...
    To mi je toliko okrutno i grozno...Puno okrutnije od ovoga da se čovjek riješio zmijurine iz kuće. Kak je tek zigledalo to dok je ta zmija pojela mačku i male mačiće...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovu temu citam i nikako mi nije jasno kako imate toliko toga reci.
    pa da se i ja slozim da su krive institucije, da su krivi mediji o nacinu izvjestavanja. da vjerojatno bi i ja u danoj okolnosi kad bi se na kraju dana osjecala bespomocno utamanila jadnu zivotinju.
    ali za one koje zele ili pak imaju istu kao kucnog ljubimca molila bi da mi objasne zasto je imaju/zele. naime da li postoji neka interakcija s zmijom kao kucnnom ljubimicom? je zmije su ugodne na dodir, i nisu uopce bljak kako se cini, hvala PMF-u na Noci biologije. ali da li je to razlog zasto je imati u kuci? pa meni je lijepo dirati i moju dekicu, a ipak ta moja dekica je i funkcionalna. ili pak imanje zmije, iguane, tarantule kao kucnog lubimca je jedna vrsta potrebe za biti drugacijim od drugih?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I onako najiskrenije, ja bi ti oduzela dijete da u kući imaš i udava.
    Jel potreba komentirati? Ja tebi tvoje ne bi oduzela, jer znam koliko boli ostat bez njega...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žao mi je što si izgubila svoju djecu, čitala sam tvoje postove i plakala s tobom, nijedna forumašica me nije dirnula kao ti sa svojom pričom, veselila se ko da si mi sestra kad si rodila živog i zdravog sina. Ali ova tema nema apsolutno nikakve veze s tim. I žao mi je što vidim da svoju tragediju povlačiš kad god se osjetiš ugroženom.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam ti napisala odgovor na tvoj post. To što ja pišem iz svoje prespektive tebi ne daje za pravo da mi sad diraš u bolnu točku - al ajde, što i očekivat od nekog tko bi mi oduzeo dijete jer imam zmiju u terariju. Ako ti ne vidiš da si neumjesna, ne samo prema meni, nego reći takvo nešto bilo kome je neumjesno i svatko bi ti odgovorio, onda je to tvoj problem draga Trina.
    I please, čitaj što ti pišem, ja ne jedem organske krave, ako si članica PETA-e onda vjerovatno NE JEDEŠ MESO! Informiraj se prije nego kreneš siktat il jednostavno čitaj što ljudi pišu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa da se i ja slozim da su krive institucije, da su krivi mediji o nacinu izvjestavanja. da vjerojatno bi i ja u danoj okolnosi kad bi se na kraju dana osjecala bespomocno utamanila jadnu zivotinju.
    ali za one koje zele ili pak imaju istu kao kucnog ljubimca molila bi da mi objasne zasto je imaju/zele. naime da li postoji neka interakcija s zmijom kao kucnnom ljubimicom? je zmije su ugodne na dodir, i nisu uopce bljak kako se cini, hvala PMF-u na Noci biologije. ali da li je to razlog zasto je imati u kuci? pa meni je lijepo dirati i moju dekicu, a ipak ta moja dekica je i funkcionalna. ili pak imanje zmije, iguane, tarantule kao kucnog lubimca je jedna vrsta potrebe za biti drugacijim od drugih?
    Slažem se s tobom, mislim da je riječ o potrebi da se bude drugačiji od drugih, potreba za isticanjem, šokiranjem okoline...

I, ponavljam, raditi razliku između životinja na temelju toga jesu li veće, manje, imaju li oči, pokazuju li promjene raspoloženja ili su jedva vidljive prostim okom - od strane jednog ljubitelja životinja mi je... neshvatljivo.

Uz objašnjenje "pa nije isto, jer jednostavno nije isto."

Dok svim silama nastoji dokazati da je trebalo prevrnuti brda i doline da bi se spasila životinja koja je mogla ugroziti živote tolikih ljudi, male djece...

I mislim da, između ostalog, i zato imamo puno toga za reći na ovu temu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je ova tema zrela za zatvaranje..curke, smirite strasti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neznam, nemam živaca sve čitati, ljudi su napravili što su napravili, nisu dobili pomoć koju su tražili satima, snašli su se kako su znali, očito ih je bilo i strah i nisu niti znali humanije ubiti životinju ili riješiti drugačije, a zoo-Zagreb im najvjerojatnije nije pao na pamet. U cijeloj stvari mislim da smo se skoncentrirali na krive ljude. Mene zanima čiji je to piton, gdje je taj čovjek, ta obitelj kojima je životinja pobjegla, domaći, stranci, turisti...Ipak se ne radi o bezopasnoj životinji, a nije niti mala pa da ju preneseš u đepu. Dakle nezna se čija je životinja i taj vlasnik koji je najvjerojatnije "veliki" ljubitelj životinja i koji je izgubio svoju "dragu" životinju nije smatrao ispravnim nekoga obavijestiti što se dogodilo, potražiti životinju. Zašto?
    Ti ljudi su po meni najveći negativci i trebalo bi ih kazniti isto kao i ljude koji uzmu životinju pa ju izbace na cestu kad im dojadi. Mi smo prije par godina imali incidente sa srnama. Prvo mi je jednu ispred ulaznih vrata lupio auto. Zvala sam lovačko društvo, policajce, policiju...ma neznam više. Nitko nije dolazio. Životinja je bila smrtno ranjena i više od dva sata je ugibala u agoniji ispred mojih vratiju. Nakon dugo vremena naišla je policija i stala, jer se skupilo čudo ljudi i kad je uginula strpali su je u auto i odpeljali. Druga je upala u korito potoka (koje je izbetonirano) i ugibala dva dana sva izranjavana jer nije mogla van. Nakon dva dana upornog moljenja došli su vatrogasci i izvukli sirotu životinju. E sad nitko nije potegao pitanje tko to neadekvatno, ako se to uopće tako može reći u centru nam velegrada drži te prekrasne životinje i taj vlasnik je jedini krivac i opet nitko nije odgovarao niti se zna tko je taj kr...n. Ljuta sam. Svaki dan vidim neodgovorne vlasnike životinja koje podlijeću pod kotaće vozila, kopaju po smeću jer ih se eto netko "nauživao" i riješio. Za mene su to krivci i negativci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    možda tebe primjete, ja sam valjda 3 puta ovo napisala ovdje i nitko ništa ?! koja je svrha držanja zmije doma ?!

moja mačka se sa mnom mazi, prede , igra se.... igra se s Markom .... predivna i predobra životinja ... ne mogu zamisliti da takvu interakciju imam sa zmijom
    Posljednje uređivanje od maria71 : 30.07.2010. at 11:08

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je ova tema zrela za zatvaranje..curke, smirite strasti

Upravo ovako.

Nevjerovatno je koliko teme o životinjama izazovu "zlu" krv među našim forumašima. I nevjerovatno je kako ne traju duže od 3 strane.

Molim da se smirite, jer tema stvarno ide pod ključ.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A gle, netko ima i ribice doma. Ali dobro, ja ih nemam jer isto volim interakciju. Nekoga opušta gledajući ih. Što je meni isto super, ali nedovoljno da ih zbog toga imam za kućnog ljubimca.

MOžda je tako i s pitonima i ostalim terarijskim životinjama.

Valjda će odgovoriti netko tko to želi/ima.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •