Pokazuje rezultate 1 do 50 od 391

Tema: Mislite li da na ovom forumu postoji savršena majka (Roda)?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    anchi, pogledaj samo ovaj topic. naći ćeš mnogo primjera gdje se isčitava stav "nek se mijenjaju drugi, oni neprosvjetljeni, mi smo na višoj razini". to je pogubno i loše.
    Ne bi išla u to tko je tu prosvjetljen a tko nije.... no taj stav "nek se mijenjaju drugi" - kako da mi to na forumu izbjegnemo kad osnovna svrha foruma JE da "mijenjamo" druge - da ih upoznajemo s nekim novim vidovima roditeljstva, da im mijenjamo granicu prihvatljivosti dugog dojenja, da im mijenjamo stav da je porod kod kuce nesiguran, da im mijenjamo stav da je ok tući dijete i ne voziti ga u AS itd itd. To je razlog zašto ovaj forum postoji. Ovaj forum nije tu da bi eto mogli pričati o bojama za zidove u kući i gdje kupiti djetetu šlape. To je dodatna beneficija članovima foruma, al osnovna svrha JE mijenjanje nekih duboko ukorijenjenih stavova. I to je vrlo dug i spor proces, i naravno da nailazi na otpor jer promijeniti neki duboko ukorijenjen stav kod nekoga izaziva nerijetko vrlo emocionalnu reakciju kod te osobe (pa vjerujem i otud moguće reakcija "te rode su ovakve i onakve").

Tako da ja apsolutno razumijem sve što govorite, i jednostavno ne znam kako bismo mi to spojili s ovim što pokušavamo napraviti. Dakle i promijeniti ta duboko ukorijenjena mišljenja i stavove i pritom da nas svi doživljavaju kao fenomenalne. Jel mislite da je to stvarno moguće?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi išla u to tko je tu prosvjetljen a tko nije.... no taj stav "nek se mijenjaju drugi" - kako da mi to na forumu izbjegnemo kad osnovna svrha foruma JE da "mijenjamo" druge - da ih upoznajemo s nekim novim vidovima roditeljstva, da im mijenjamo granicu prihvatljivosti dugog dojenja, da im mijenjamo stav da je porod kod kuce nesiguran, da im mijenjamo stav da je ok tući dijete i ne voziti ga u AS itd itd. To je razlog zašto ovaj forum postoji. Ovaj forum nije tu da bi eto mogli pričati o bojama za zidove u kući i gdje kupiti djetetu šlape. To je dodatna beneficija članovima foruma, al osnovna svrha JE mijenjanje nekih duboko ukorijenjenih stavova. I to je vrlo dug i spor proces, i naravno da nailazi na otpor jer promijeniti neki duboko ukorijenjen stav kod nekoga izaziva nerijetko vrlo emocionalnu reakciju kod te osobe (pa vjerujem i otud moguće reakcija "te rode su ovakve i onakve").

Tako da ja apsolutno razumijem sve što govorite, i jednostavno ne znam kako bismo mi to spojili s ovim što pokušavamo napraviti. Dakle i promijeniti ta duboko ukorijenjena mišljenja i stavove i pritom da nas svi doživljavaju kao fenomenalne. Jel mislite da je to stvarno moguće?
    Mislim da nije, ali, kao što sam već prije rekla, s vremenom će se stvari vjerojatno nešto "smekšati" - jer neće sve biti novo i nepoznato.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

to je točno ono o čemu i ja razmišljam cijeli dan nakon što sam se uključila u raspravu.sad mi se čini da sam ishitreno donijela neke zaključke.onako impulsivno.ok stoji i dalje da se zaista zna sresti docirajući,hoch stav članica udruge kad je neka vruća tema u pitanju (ali kao i svih drugih),isto kao i "žmirenje" admina (namjerno ili nenamjerno) kada netko od "njihovih" radi belaj na forumu,ali ne bih rekla da je to obilježje ovog foruma.no,mislim da nije to (forum) razlog neke -relativno i uvjetno rečeno- slabe prihvaćenosti ideja koje udruga promovira ili "nepopularnosti".možda je čak i više faktora u igri.recimo sjećaš se kada su izbačene one čavrljaonice sa foruma?
    pa to su se mame masovno odcijepile od rode,totalno su prestale sa postanjem,prebacile se na neke druge forume itd.bilo je toliko ljutnje,baš se sjećam da ih je jako pogodilo to.ili sad ovo sa davorom je recimo mene pogodilo.meni forum bez davora nije forum.i onda imaš tako neke leteće epizode u životu foruma,povezane sa dosta rigoroznim pravilom forumiranja,u kombinaciji sa našom sredinom.....uh.na krvavom ste putu,ali prilagođavanje sredini neće ništa donijeti.i nije uopće bitno da ljudi misle da ste fenomenalne.bitno je infiltrirati ideje u ljude,da počne ta promjena.e sad,naravno ako je udruga percipirana kao antipatična neće puno postići u tom pogledu.valjalo bi istražiti stavove ljudi o udruzi i vidjeti gjde šteka i onda tu "popravljati" ako je uopće potrebno.s tim da bih ja vjerojatno napravila i malo veći zaokret i recimo po vrtićima i školama osnovnim pričala o dojenju,roditeljstvu,autosjedalicama (prilagođeno dobi) i sl.jer tu bi moglo biti više uspjeha u postizanju cilja.
    nema predaje.treba slušati ljude,osluškivati bilo da se vidi koji bi pristup prezentaciji ideja bio najefikasniji, i vidjeti kaj ne štima ako se uputi kritika,ali put je zacrtan i valja ići njime.mislim,ako vi odustanete šta će nam ostati?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da, mislim da je moguće. Stav treba biti čvrst, način blag (ili blaži).

I možda više projekata na temu za koju je javnost više senzibilizirana(npr. dječja igrališta, nasilje u školama, itd)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da su im druge stvari primarne

mada, bilo bi lijepo kada bi postojala udruga koja bi se zalagala za ljepša, sigurnija i čišća ( mali je opet stao u pseću kakicu ) dječja igrališta........ sam se nadam da sad neće netko napisati da se ja toga primim jer ja imam dara samo za prigovaranje i pronalaženje mana napravljenom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •