anchie76 prvotno napisa
Ne bi išla u to tko je tu prosvjetljen a tko nije.... no taj stav "nek se mijenjaju drugi" - kako da mi to na forumu izbjegnemo kad osnovna svrha foruma JE da "mijenjamo" druge - da ih upoznajemo s nekim novim vidovima roditeljstva, da im mijenjamo granicu prihvatljivosti dugog dojenja, da im mijenjamo stav da je porod kod kuce nesiguran, da im mijenjamo stav da je ok tući dijete i ne voziti ga u AS itd itd. To je razlog zašto ovaj forum postoji. Ovaj forum nije tu da bi eto mogli pričati o bojama za zidove u kući i gdje kupiti djetetu šlape. To je dodatna beneficija članovima foruma, al osnovna svrha JE mijenjanje nekih duboko ukorijenjenih stavova. I to je vrlo dug i spor proces, i naravno da nailazi na otpor jer promijeniti neki duboko ukorijenjen stav kod nekoga izaziva nerijetko vrlo emocionalnu reakciju kod te osobe (pa vjerujem i otud moguće reakcija "te rode su ovakve i onakve").
Tako da ja apsolutno razumijem sve što govorite, i jednostavno ne znam kako bismo mi to spojili s ovim što pokušavamo napraviti. Dakle i promijeniti ta duboko ukorijenjena mišljenja i stavove i pritom da nas svi doživljavaju kao fenomenalne. Jel mislite da je to stvarno moguće?