Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 244 od 244

Tema: Ubili Pitona na Pelješcu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nemam zmiju i iskreno ne bih je nikad pomišljala imat, malo se i bojim. Pogotovo je ne bih mogla imati jer je moraš hranit štakorima a njih obožavam.
    Ali imam frenda koji ju ima, ima i iguanu, i 2 psa. On zaljubljen u svoje ljubimce i kune mi se da ima interakcije. Ajde nisam nikad ulazila dublje u njegove odnose, neču ga sigurno osuđivat jer voli zmije!!

I da, ja nisam nikad rekla da vlasnik nije največi krivac u svemu ovom, on je van svake konkurencije. Pitam se samo zašto smo mi ljudi u prirodi takvi da eto zakoljemo sve što ne razumijemo i čega se bojimo.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Inače štakori, oni albino, su fenomenalni kučni ljubimci, pogotovo su slatki kad vam spavaju u kosi dok tipkate na kompjuter a rep im pada sa vašeg ramena sve do prsi
    Bljaaaaaakkkkkk!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

RozaG lijepo si ovo napisala i mislim da je to ustvari bit sve ove rasprave:

I da, ja nisam nikad rekla da vlasnik nije največi krivac u svemu ovom, on je van svake konkurencije. Pitam se samo zašto smo mi ljudi u prirodi takvi da eto zakoljemo sve što ne razumijemo i čega se bojimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

uff, pratim cijelu raspravu, svega je ovdje bilo

no, da, ova rečenica je ključna. ljudi reagiraju kako reagiraju baš zato što nešto ili nekog ne razumiju ili ne poznaju materiju.
    čovjek je reagirao tako jer bolje nije znao ni mogao u tom trenutku. da si se ti, Roza, našla tamo, ti bi sa svojim znanjem i poznanstvima
    situaciju riješila drugačije. da je bio netko treći, možda ne bi nikoga ni zvao...

ja bih, npr., zatvorila vrata (ako) i pobjegla glavom bez obzira i tražila od nekog trećeg da riješi problem.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da ovakvo generaliziranje zaista nema smisla; zanima me koliko nas koji ovdje razgovaramo "koljemo sve što ne razumijemo i čega se bojimo".

Apsolutno sam protiv mučenja i ubijanja životinja, ali, kao što već prije rekoh, ako biramo između zmije i ljudskih života, mislim da tu nema nikakve dvojbe.

Jer, "u principu ne napada", "vjerojatno ne bi napala" - nije mi dovoljno.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 30.07.2010. at 13:46 Razlog: tipfeler

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja potpisujem n.grace.
    I naprosto mi se više ne da sudjelovati u temi u kojoj se pošto poto hoće dokazati da divljak nije morao ubiti pitona. I da ga ne bi ubio da je educiran.
    Baš me zanima tko je ovdje "najeduciraniji" po pitanju životinja - ja nisam. Imamo li biologa ili veterinara da nam potvrdi tezu da je piton 100% bezopasan?

Eto, toplo se nadam da će idući piton (ili krokodil) dolutati do kuće jedne od deklariranih ljubiteljica životinja koje ga nikad ne bih ubile, a ne kod npr. mene, divljakuše.

Također bih se složila s jednom Trininom rečenicom uz jasnu napomenu da ne ciljam na ikoga da se krivo ne shvati.
    Nikad ne bih dozvolila (da sam nadležna ofkors) ljudima da imaju dijete u kući u kojoj odluče udomiti pitona. Ili krokodila.
    Pogotovo ne nestručnim osobe čiji je jedini izvor o opasnosti navedenih vrsta internet.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku

Eto, toplo se nadam da će idući piton (ili krokodil) dolutati do kuće jedne od deklariranih ljubiteljica životinja koje ga nikad ne bih ubile, a ne kod npr. mene, divljakuše.
    ili recimo pirana iz drave.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ova tema je postala baš pravi udav u mojoj konobi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dvije rijeke teku kutkom za filozofski trenutak. I nikad se ne približe. Pa tako jest u redu, što bi svi isto mislili. ( uz par kanala koji se trude smiriti bujice.) I baš je zanimljivo, zar ne?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

J
    Nikad ne bih dozvolila (da sam nadležna ofkors) ljudima da imaju dijete u kući u kojoj odluče udomiti pitona. Ili krokodila.
    Pretpostavljam da bi uzele dijete nekome tko ima pitona i dale ga u dom za napuštenu dijecu, tamo bi mu bilo mrak!
    Hvala Bogu da niste vi nadležne, gdje bi bile ljudske slobode da jeste

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sloboda jednog čovjeka prestaje tamo gdje počinje sloboda drugoga, iliti sloboda mog susjeda da drži krokodila se kači s mojom slobodom da živim pa si uzimam za pravo tražiti nadležne, a ako isti zakažu i one krvožedne, da mi omoguće konzumiranje moje slobode kako god znaju i umiju.

I jasno mi je da krokodil u cijeloj priči nije niti najmanje kriv. A šta ću mu ja. Loša sreća.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Malo si otišla preširoko Marija. Nikom ja ne oduzimam slobodu ako imam svoj dom i u njemu uvjete za neznanijakojeg kučnog ljubimca. Uostalom, neznam jeste gledale nedavno reportažu o onom dječaku iz Hrvatske koji je fasciniran i očaran zmijama a ima svega 6-7 godina. Rukama ih hvata i več se odnosi prema njima kao pravi mali znanstvenik.
    Al stvarno i ti roditelji, baš bi ih trebalo prijavit socijalnoj službi!
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 30.07.2010. at 19:25

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja bih ih prijavila, baš kao što bih prijavila roditelje koji daju djetetu bombone i tablete zajedno, a on kao pravi mali farmaceut hrabro jede m&mse dok tablete stavlja sa strane.

Djete od 6-7 godina nema šta hvatati zmije, osim ako se ne nađe u prostoru gdje postoji 100% garancija da su sve do jedne neotrovne i da ga ne mogu udaviti pa nek ih hvata i mazi. Životinja ko životinja... meni nebitno da li mazi macu ili zmiju.... dok je siguran....

To nije poticanje razvoja i intelekta, već čisti strah od prosječnosti.... Bitno je da je dijete napredno pa makar ga i zmija ugrizla....

A taj roditeljski strah od djetetove prosječnosti je opet sasvim nova tema, pa neću dublje....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pretpostavljam da bi uzele dijete nekome tko ima pitona i dale ga u dom za napuštenu dijecu, tamo bi mu bilo mrak!
    Hvala Bogu da niste vi nadležne, gdje bi bile ljudske slobode da jeste

Sloboda jednog pojedinca završava tamo gdje kreće zlostavljanje / ugrožavanje slobode i sigurnosti druge osobe.
    Rolaj očima do sutra - no uopće ne vidim kakav bi to roditelj dozvolio da mu dijete živi kraj opasne životinje (mislim na pitona ili krokodila) o kojoj ne zna puno.

Vidim da si uspješno izignorirala ostatak mog posta - jesi li konkretno ti "nadležna" osoba (veterinar, biolog...) koja može sa 100% sigurnošću potvrditi da je piton potpuno bezopasan'?
    Bi li uopće tražila takvu potvrdu prije nego bi udomila navedenu životinju u istom domačinstvu gdj je dijete?
    Ili bi udomila pod svaku cijenu?

Po tvojim postovima ispada da bi - a ja se zaista nadam da se varam.

Jer otišli smo zaista predaleko u dokazivanju ljubavi prema životinjama.

Postavi si pitanje - bi li udomila životinju nauštrb sigurnosti svoga djeteta?
    Ako bi - mislim, što da dalje komentiram

A ako ne bi - o čemu onda pričamo?
    Da tamo neki xy udomljuje nepoznatu životinju koja mu može progutati dijete na 10dana dok mu netko ne odluči pomoći?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma kakvo udomljavanje životinja, kakvi libakrači, šta je vama? U nedostatku argumenata se hvatate bilo čega. Nisam rekla da bi držala pitona u Špirovoj sobici i zajedno ih hranila za stolom, nego sam rekla da bi SIGURNO našla rješenje, i udomljenje za njega. Mislim đe vodite temu preko brda i dolina, pa sad ajmo dokazat da svatko tko misli da su ovo dvoje nasilnika reagirali nezakonito i nehumano, nije dobar roditelj i dijete bi maltene bacili grizlijima da ga odgajaju. I kakvo je to hipotetsko ubacivanje krokodila i neznamnijačega u raspravu da bi se iznio svoj point - pa onda neko nepotrebno razvlačenje u to tko što jede i jesu bakterije u wc školjki dobre ili loše - jel se vi pravite lude il želite napraviti glupima nas par koji smo na ovoj "ljevoj" strani?! Fakat što god da osoba ovdje napiše se savršeno politički izvrti i ubaci u neki žnj kontekst i eto ti debilane, onda nitko uopče ne čita to da sam npr ja odmah u postu pitala "a što je s vlasnikom" nego odmah pišu da oni misle da je vlasnik kriv - i predstavlja se kao da ga ja nisam nikad spomenula. Pa hello čitajte i ja mislim da je vlasnik KRIV, al su mi ovo dvoje kasapitelja u drugu ruku jednako strašni - uostalom oni su ga iskasapili pa i njih smatram odgovornima bar za brutalnu smrt.

Vrtim očima jer čitam nebuloze!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A gdje bi taj piton bio dok ti tražiš rješenje?

Jel bi u toj istoj kući držala i bebu "dok tražiš rješenje"?

Prvo i najbitnije - jesi li stručna prosuditi da ta životinja nije opasna?
    Ako je životinja opasna onda je naprosto neodgovorno reći da bi tražila rješenje, makar to trajalo danima/tjednima, a piton ti slobodno luta kućom.

Izuzetno me zanima mišljenje stručnjaka - jel piton 100% bezopasan?
    Itko?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Snašla bi se, več sam rekla da bi odvela svih valjda u susjeda il svekrve il frenda, đe god. Ko je ikad rekao da bi ga pustila da se udomači zajedno sa nama?? Ipak mi IQ nije dvoznamenkasti!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pazi, par dana nakon događaja, u toplini svog doma i sigurna iza kompa ti i dalje ne znaš konkretno objasniti kako bi se to snašla.
    I ne znaš odgovoriti jel piton 100% bezopasan ili ne.

A očekuješ da to zna osoba koja odlučuje na licu mjesta i osoba čiji ukućani su ugroženi.

Dakle - dok god netko ne potvrdi da je piton 100% bezopasan (molim vas obratite pozornost na ovo!!!!!) ne ide mi u glavu tvrdnja da bi se spomenuti divljak trebao nekako snaći. I da bi ga netko od forumaša držao doma, makar tjedan dana.

A i sigurna sam da je netko napisao da bi ga udomio :lijena za traženje:

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Složit ću se s miniminiom, tema odista postade "udav".
    Mislim da sam bila jasna, svoje mišljenje sam obrazložila najbolje što sam mogla. Drago mi je da mnogi dijele moje mišljenje.

Draga Roza, pretpostavljam da nisi očekivala da će se tema razviti u ovom smjeru, vjerujem da si očekivala puno više onih koji bi dijelili tvoje mišljenje.

I pretpostavljam da je to tako jer nije u ljudskoj prirodi da kolje sve ono što ne razumije, već zato jer u prvi plan stavlja ljudske živote i njihovu sigurnost.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

st na ovo!!!!!)

A i sigurna sam da je netko napisao da bi ga udomio :lijena za traženje:
    Eci bi ga udomila, tj. NJM, pa i ona s njim...

Pratim Vas i dalje, ali nemam snage više pisati. Potpisujemn.grace i icy

Btw. moje dijete ooooooobožava pese (ma općenito životinje, trenutno lovi guštere i žabe kod bake što ja ne bih ni u snu), ali mu svejedno ne dozvolim da skače na njih, dira ih i "gnjavi" kak se sjeti...
    Jer su to živa bića i ne znaš što im je na pameti i kako će reagirati.
    Nije jedan pas ubio dijete svojih vlasnika. Jer su malom djetetu dozvolili da radi s pesom kaj hoće, u stilu, ovaj mu nikaj ne bu napravio, nikad nije...Aha!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 30.07.2010. at 21:59

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Icy mislim da ni za psa niti za mačku ne moš reči da su 100% bezopasni, ma ne mogu reč ni za susjedovog klinca da je 100% bezopasan.
    A neki egzaktni odgovori NIKAD nisu dani na kutku za filozofski trenutak. OVdje svi davamo svoja mišljenja/vjerovanja/uvjerenja, i moje vjerovanje i uvjerenje je da bih ja postupila humanije, i tražila bi nenasilno rješenje. A nema tog stručnjaka na ovom svijetu koji ti može dati odgovore koje ti želiš. To je kao da pitaš: da li mi netko može 100% reći da mi neče ništa biti ako se popuznem na tapitu u dnevnoj sobi. Nitko ti ne može reći to sa tolikom sigurnošču...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

n.grace nisam očekivala neku pretjeranu podršku, no worries, a i nije da me nešto pogađa to što se ekipa ne slaže sa mnom u nekoj temi, iako je i meni ljudski život apsolutno na prvom mjestu, apsolutno. Samo ne mislim da je ičiji život ugrožen ako evakuiram svoju obitelj iz kuće u kojoj se nalazi piton i pokušam naći humano rješenje. Al ajde, sto ljudi sto čudi...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Off : Ja jednostavno volim životinje.
    Uvijek sam imala kućne ljubimce, svih vrsta : mačke, papige, ribe i naravno pse.
    Bilo je tu i bubamara u kutiji za cipele, mrava, jež, kornjača, ranjenih ptica. O svima smo brinuli i svih puštali, koji su mogli živjeti slobodno. Zmije nisu bile opcija. Negdje moram podvući crtu.

Živimo u kući, imamo ograđeno dvorište i vrt i zašto ne bi moja djeca, a i mi, uživali u društvu životinja. Problem je što imaju kratak životni vijek, pa imamo i groblje ljubimaca u vrtu. Najbolja mi je bila izjava moje cure: "Posadili smo Kokija". A meni je to najgori dio života sa životinjama, znati da ću ostati bez njih.
    Ali mislim da djeci treba dozvoliti igru sa kućnim ljubimcima u skladu s uzrastom, i brigu o njima, i tugovanje za njima. Tako uče o životu. Naravno, životinje moraju biti zdrave i čiste.

A moja mala pasica (kako se lijepo kaže ženski pas?) da i ugrize, manje bi bilo nego kad ugrize komarac. Ali u pet godina pokazala je samo i isključivo ljubav prema svima nama. I gostima.

Piton je prestrašan i prevelik, i najviše bih voljela da mislim da njih ima samo negdje daleko, a ne da su i tu. I neka se takva priča više ne ponovi u blizini.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pitoni su dio porodice kržljonoški:
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Kr%C5%BEljono%C5%A1ke

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ova rasprava je otišla predaleko i neda mi se više u njoj sudjelovati. A i baš me iznendio broj mojih neistomišljenika. Potaknuta ovom temom malo sam porazgovarala sa frendovima i svi dijele moje mišljenje. Tak da, Roza, ima nas još.
    Samo sam htjela dodati da sam napisala da bi ga udomila dok ne nađem rješenje (koje nebi bilo ubiti jadnu životinju). Nisam od onih koji bi držali doma zmije i sl. (ako ništa drugo zbog hranjenja ), ali ih ne osuđujem ako imaju za to uvjete i znanje. Ovog iz priče svakako osuđujem.
    I recite mi koja je to životinja 100% bezopasna osim zlatnih ribica. I moj hrčak može ugristi dijete i izazvati infekciju...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovaj argument mi je super - ni pas ni mačka nisu bezopasni, zašto njih imamo doma, a pitone ne?
    Mislim, nije bezopasno ni šetati cestom, dijete može pasti i slomiti vrat. Pa zašto da onda koristimo AS?
    Neku granicu možemo povuči.

No pošto nisam konfliktna niti tjeram mak na konak, odustajem

Samo ću se našaliti na "snašla bih se nekako" argument.
    Jednom sam gledala neku političku emisiju i "rešetaju" nekog oporbenjaka (iz neke manje poznate stranke).
    I kaže striček - bla,bla, mi da dođemo na vlast bi smanjili nezaposlenost, smanjili vanjski dug, povećali bdp, blabla...
    Pita ga voditelj - kako biste to napravili?
    I krene on u priču, pa napravio bi ovo, napravio bi ono - a voditelj mu na sve da kontraargument.
    Na kraju kaže striček sav iznerviran - je, pa snašli bi se nekako.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može progutati zlatnu ribicu pa se ugušiti
    znači ni ribica nije 100% bezopasna

mislim koji argument

vi stvarno nemate ni najmanju predodžbu koju snagu ima piton od 3.5 metra?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

mislim koji argument

Fakat, zove se drugim imenom udav! Zato jer tako ubija, udavi! E pa hvala ne bi strepila nad tim ni, 2 sekunde a kamoli nekoliko dana dok se ne snađem...
    A zbog opasnosti koje bilo koja životinja može prouzrokovati, moja djeca još neko vrijeme neće imati niti jednu. Htjeli bi peseka, ali ja mislim da bi taj pesek samo bio jadan tak da ništa od toga...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

mislim koji argument

i ne samo da ima snažan "zagrljaj" kojim zapravo uguši svoju žrtvu, nego ima, kao i druge zmije, tu specifičnu, pokretljivu os quadratum (kvadratnu kost) spojenu s donjom vilicom, koja im omogućava da otvore usta jako široko i time progutaju i jako veliki plijen...

Tako da, iako formalno slove kao 'neopasne', bilo bi ispravnije samo reći da su neotrovne...
    Jer neopasne nisu...
    Pa tko voli, nek izvoli...
    Posljednje uređivanje od Forka : 31.07.2010. at 01:10

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

malo prije sam s mališom gledala knjigu o džungli
    i jedino što mogu reći je - kaa je mjesto u džungli, a ulazak u selo plaća glavom

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo ovako, s velikom sigurnošću mogu reći da piton jest opasan
    Čak puno opasniji od recimo... zlatne ribice.
    Naravo, nezgoda se može dogoditi s oba ljubimca, ali puno je vjerojatnija kad je u pitanju piton.

Ili slikovitije - i u prometu možete stradati iako poštujete sva pravila i pazite. Ali puno je veća vjerojatnost da ćete stradati ako se vozite autocestom u suprotnom smjeru.

Tako da uopće ne stoje usporedbe pitona i nekih drugih kućnih ljubimaca poput zlatne ribice ili mačke.

I ne, ja ga ne bi udomila, učinila bi sve što mogu da ga pokušam spasiti (tj. učinila bi isto što i ovi nesretnici na Pelješcu, telefonirala, telefonirala, telefonirala...) i na kraju bi, opet jednako kao i oni, procijenila da mi je važnija sigurnost moje obitelji, ukućana i gosta nego taj jadni piton.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo par linkova na kojima se može očitati karakter ubojica pitona, i također par puta im je izletilo kako se više nakon 3 sata nije radilo o strahu več o tome da ga treba ubiti. Meni sve to djeluje kao primitivno dokazivanje muškosti. A pogovoto mi nije jasno, ako je piton bio u toj nekoj prostoriji zavaljen na police, što nisu zatvorili sve, zaključali prostor i pokušali nači manje nasilno rješenje? Ne, umjesto da reagiraju civilizirano, oni su reagirali agresivno, i bez problema i panike otišli po osti i harpun da bi jadnu životinju izmrcvarili. Kasnije su se divno hvalili njegovom lešinom "vidi koliki je moj..." Apsolutno zaslužuju največu moguču kaznu i nadam se da če bar jednom u Hrvatskoj - kad je riječ o zlostavljanju životinja, nadležne službe odraditi posao kako spada.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...jal.html#video

Inače isto vjerujem da kad prođe onih prvih minutu-dvije šoka, ljudi se adaptiraju na novonastalu situaciju i ipak uključe mozak - ako ga imaju, i sposobni su odreagirati racionalno. Fascinira me onaj slučaj stranca koji je nedavno u Istri vidio nasukanom morskog psa, i dok su naši ljudi buljili u životinju i snjimali mobitelima, on je odjurio pomoć živini

http://www.24sata.hr/news/turist-kod...za-rep/179579/
    slažem se, i za mrcvarenje i za šok

osobno bih se u prvom trenutku vjerojatno jako uplašila, posebno ako bi M. bila sa mnom...
    ali nikada, baš nikada mi ne bi palo na pamet krenuti ubijati bilo koju životinju jer bih se kao prvo, bojala, a kao drugo, bilo bi mi zaista žao... pa i pitona
    maknula bih se, ako bih bila u prilici i takvom stanju svijesti, nazvala bih sve žive koji bi mi mogli pomoći da odnesu zmiju (skoro sam napisala svinju) i to je to
    no, ne mogu reći da se zmija smrtno bojim (nisam nikada vidjela ni jednu u živo, osim bjelouške) i da su mi odvratne...

preprestrašno mi je ovako se iživljavati na bespomoćnoj životinji... sigurna sam da bi ova ekipa mogla bez beda tako ozlijediti i čovjeka (sad me osudite, baš me briga), ali to mi je taj psiho profil osobe

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Moja poanta je (i zbilja ne želim da se netko zbog toga uvrijedi): umjesto da vrištite kad vidite zmiju ili pauka, savladajte se i budite racionalni, barem pred svojom djecom! Naučite nešto o tome čega se bojite! Naučite i svoju djecu da znanjem savladaju strah! Nije ugodno bojati se pasa, kukaca, šišmiša. Isto kao što ne bi bilo ugodno bojati se auta i glisera. Zato pokušajte izliječiti sebe od svakog straha, kako biste pomogli svojoj djeci.
    Meni to vrištanje ide na živce. Iju! Pauk! Mo'š mislit'! A skakavci? Halo! Što ti može napraviti jedan skakavac!?
    Slažem se s POmikaki kad kaže da djeci ne treba svojim ponašanjem usađivati strah od životinja. Sretni su oni koji mogu živjeti uz životinje svih vrsta, a ja kad šetam s M. pokazujem joj sve životinje... ne diram ih jer ih ne volim uznemiravati jer neke od njih u samoobrani mogu ugristi. Isto je sa psima. I pas je opasan ako ga dijete povuče za rep, uši... i on može u samoobrani ne samo ugristi, nego i rastrgati malo dijete...

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sto se bezopasnosti pitona tice, evo nekoliko nedavnih zabelezenih slucajeva:

iz 2002: Piton pojeo decaka pred grupom prestravljene dece
    Pise o tome kako je piton pojeo decaka od 11 godina. Posto se to desilo pred svedocima, u clanku ima i opis dogadjaja.

iz 2008: Zenu ubio njen ljubimac piton od 4 metra
    Piton udavio 25-togodisnju zenu.

iz 2009: Piton protiv razljucene majke za nozem
    Zena napala pitona nozem, posto se on obavio oko njenog trogodisnjeg deteta. Uspela je da izbavi dete.

iz 2009: Covek ujeo zmiju u epskoj borbi
    Covek i piton od 4 metra su se borili 3 sata. Coveka je na kraju izbavila policija.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bravo Zoranova draga
    to stavlja tačku na i, barem što se tiče rasprave o (bez)opasnosti velikih zmija kao kućnih ljubimaca

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šteta pitona što ga nisu na brudet priredili.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    bravo Zoranova draga
    to stavlja tačku na i, barem što se tiče rasprave o (bez)opasnosti velikih zmija kao kućnih ljubimaca
    X

Mislim da je ovoj raspravi ovdje KRAJ!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je ovoj raspravi ovdje KRAJ!
    Brijem da jest - iako svejedno ja bi...
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 01.08.2010. at 22:28 Razlog: pravopis

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dubrovački vjesnik: priča jedan od "divljaka": Ušao sam u prostoriju i upalio svjetlo... (Piton se) ispružio i propeo, pola tijela mu je bilo u zraku.
    počeo je mlatiti i zijevati prema nama... Htjeli smo ga vezati, ali se onda smotao u klupko. Da ste vidjeli kako mlati i tuče. Imali smo osjećaj
    da je velik k`o cijela prostorija..."

Ljudi nemaju pravo na strah od smrtonosnih zmija, kaže RozaGroza i kompanija.
    Ali činjenica je da ove koje "ni mrava ne bi zgazile" i dalje sjede u svojim piton free sobama
    i daju si za pravo ljude proglašavati divljacima.
    Otkud vam samo obraz za to?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Dubrovački vjesnik: priča jedan od "divljaka": Ušao sam u prostoriju i upalio svjetlo... (Piton se) ispružio i propeo, pola tijela mu je bilo u zraku.
    počeo je mlatiti i zijevati prema nama... Htjeli smo ga vezati, ali se onda smotao u klupko. Da ste vidjeli kako mlati i tuče. Imali smo osjećaj
    da je velik k`o cijela prostorija..."
    Ja sam se smrzla od straha samo čitajući ove retke..

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa Vidi poruku
    Šteta pitona što ga nisu na brudet priredili.
    pa napisah ja to već prije tri strane, niko me nije shvatio ozbiljno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Otkud vam samo obraz za to?
    daj odi vodi hdz-u kampanju za predsjednika, sve savršeno politički izvrčeš da me to več nasmijava

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja cu ko totalni padobranac reci da bih bila presretna da ako ikad udjem u kucu koja nije ZOO i vidim pitona samnom bude netko dovoljno hrabar da ga ubije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ću ja reći dosta. Hvala

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •