Prvo i osnovno, velik broj ljudi ne cijeni ono sto sami rade. Tj. ne cijene radno mjesto, itd., ne trce bas okolo govoreci sami za sebe da su nesposobni, lijeni ili slicno. Ali dobro misljenje o svojem radnom mjestu nemaju, kao niti o organizaciji za koju rade. Placu ne moram niti spominjati. Velikim dijelom je za to krivo stanje u drzavi - place su takve kakve jesu i u ogromnom broju slucajeva jedva vrijedne spomena, ako i to. (Ovo pisem iz vlastitog iskustva, ne znam koliko vas ovdje stvarno cijeni svoj posao/radno mjesto i misli da je placa adekvatna onome sto se tamo radi. Ljudi u mojoj zagrebackoj okolini bili su, uglavnom, misljenja kao sto je ovo sto sam navela.)

Nakon toga slijedi sve ovo vec napisano u topicu - od stjecanja znanja na internetu do ljage koju spominje krumpiric.

Netko je napisao da se uvijek zna tko je dobar frizer, vulkanizer, automehanicar. Zna se, naravno, ali i dalje mi se cini da vecina ljudi koje poznajem ne bi bila sretna i ponosna na djecu koja bi se odabrala time baviti. Ni priblizno onoliko koliko se takva, a i sva druga zanimanja, cijene u ovim krajevima. (No o tome se pisalo u drugoj temi.)