Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Savjet oko AS II/III

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Savjet oko AS II/III

Moj sin ima 2.5 g, 19 kila i 100 cm, znači da je vrijeme za novu AS. Čini mi se da mu je u ovoj As još udobno, ali me brine što ju je prešišao kilažom, je l nužno odmah uzimati novu? Malo sam pregledavala As i nekako su u uži izbor ušle Kiddy discovery, Romer kid plus , Maxi Cosi rodi xr i Cybex solution x. Kakva su vaša iskustva s ovim sjedalicama? Imam i nekoliko pitanja za one s iskustvom. J često spava u vožnji i sve mi te sjedalice izgledaju strašno nezahvalne za spavanje. Vidim da Kiddy ima mogućnost nagiba , ali do 18 kg. Može li se to koristi i za težu djecu? Gdje bih mogla provjeriti koja bi najbolje "sjela" u mom autu(Citroen C3, 2006.g.) prije nego je isprobam?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi imamo ;

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=206448

i

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=207313

Zadovoljni smo obadvijema, bitno mi je da ima isofix.....
    S time da evolva ima i položaj za spavanje.....

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evolva nema ISOFIX. ako se ne varam

victory, pronađi dućan koji nudi najviše tvojih opcija i zamoli ih da probaš instalirati. nema druge.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dva uvjeta koja prema tekstu na autosjedalice.info dijete treba zadovoljavati da bi prešlo u as II su
    1. dijete ima minimalnu tjelesnu težinu dozvoljenu autosjedalicom
    2. dijete je dovoljno visoko da se pojas automobila može namjestiti tako da mu donji dio pojasa prelazi preko kosti zdjelice, a gornji dio pojasa preko ključne kosti.

Zanima me kako se kreću te minimalne visine. Naime, moje 20 mjeseci staro dijete ima 20kg i 90cm. Budući da ne spada niti u grupu I niti u II, do sada smo ipak koristili as grupe I bez obzira na kilažu ali sad razmišljamo o prelasku u grupu II jer je grupa I postala preuska. Prema vašem iskustvu, ima li ikoja as grupe II za koju bi bio ispunjen zahtjev 2. ako je dijete 90cm?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sumnjam da ti to itko može reći ovak preko neta

moja preporuka je: klinca u auto i pravac dućani - najprije u dućanu isprobati kak klinac sjedi u AS i kak mu pojasevi prelaze preko ramena i zdjelice, a kad se nađe AS koja zadovoljava taj kriterij isprobati ju kak paše u auto

inače, u tvojem konkretnom slučaju mene bi više mučilo kak tak malom klincu objasniti da se pojas ne smije micati za vrijeme vožnje (u AS grupe II/III djeca se vežu samo pojasom auta)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    inače, u tvojem konkretnom slučaju mene bi više mučilo kak tak malom klincu objasniti da se pojas ne smije micati za vrijeme vožnje (u AS grupe II/III djeca se vežu samo pojasom auta)

Upravo zato je meni evolva super, jer je grupa od 9-36 i ima duge pojaseve....
    Moj dečkić ima 2g i 3mj i nema šanse da bi ga vozila u as koja se veže samo pojasom od auta, (probali smao jednom u sekinoj as i odmah je izvadio ruke pa mu je pojas od auta prolazio samo preko trbuha ....)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo zato je meni evolva super, jer je grupa od 9-36 i ima duge pojaseve....
    Moj dečkić ima 2g i 3mj i nema šanse da bi ga vozila u as koja se veže samo pojasom od auta, (probali smao jednom u sekinoj as i odmah je izvadio ruke pa mu je pojas od auta prolazio samo preko trbuha ....)
    samo kaj Indin malac ima 20 kila i mora se vezati pojasom auta a ne pojasevima AS, sve da i postoje (AS grupe I - s vlastitim pojasevima - predviđeni su za djecu do 18 kila)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znači, do kolko kila djeteta se slobodno koriste pojasevi od as (konkretno as evolva 123plus ?!
    Do 18?

Nezrazumijem zašto se nebi slobodno vezalo dijete tim pojasevima i dalje (sve dok budu dovoljno dugi)?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 12.08.2010. at 14:39

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zato što se trebaju poštovati upute proizvođača koji je sjedalicu testirao i upute napisao u skladu sa testiranjima.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, treba poštovati upute, ali;

meni se čini da je dijete koje ima više od 18kg sigurnije kad je vezano pojasevima od as nego to isto dijete vezano pojasom automobila i tokom vožnje makne pojas....

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dijete koje ima više od 18 kila i pravilno je vezano pojasom auta u odgovarajućoj AS

je sigurnije nego

dijete koje ima više od 18 kila i vezano je pojasevima AS koji su testirani i od strane proizvođača određeni za djecu do 18 kila

je sigurnije nego

dijete koje ima više od 18 kila i izvuče se ispod pojasa auta kojim je vezano

dijete koja ima više od 18 kila i vezano je pojasevima AS koji su predviđeni za djecu do 18 kila u slučaju nesreće može, zbog velikih sila i posljedično višestrukog povećanja težine, vrlo lako potrgati pojaseve kojima je vezano, izletjeti iz AS i ozlijediti sebe i još nekog

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi imamo Cybex sa isofixom i jaaaaako smo zadovoljni,sjedalica je robusna,čvrsta,i najbolje ima nagibe za spavanje,plus još onaj jastučić za glavu,oduševljeni smo i na akciji u Brežicama nas je sa povratom poreza ispala oko 100 eurića...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala svima na odgovorima.
    Mi smo krenuli malo u potragu , ali koju god smo sjedalicu probali, pojasevi automobila mu dođu malo previsoko, tj. ne sjednu mu na rame već nekako između ramena i vrata. I što sad?

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    sumnjam da ti to itko može reći ovak preko neta

moja preporuka je: klinca u auto i pravac dućani - najprije u dućanu isprobati kak klinac sjedi u AS i kak mu pojasevi prelaze preko ramena i zdjelice, a kad se nađe AS koja zadovoljava taj kriterij isprobati ju kak paše u auto

Hmm, da, nisam se sjetila problema s micanjem pojasa...
    Postoji li možda nešto tipa graničnika čime bi se jednom stegnuti pojas mogao fiksirati da se ne može povlačiti?
    Teško ću se moći pouzdati da dijete od 20mj neće micati pojas

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj victory prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na odgovorima.
    Mi smo krenuli malo u potragu , ali koju god smo sjedalicu probali, pojasevi automobila mu dođu malo previsoko, tj. ne sjednu mu na rame već nekako između ramena i vrata. I što sad?
    ili isprobavajte dalje ili se nemojte voziti dok dijete ne naraste, svaki drugi savjet bio bi neodgovoran s naše strane

Citiraj Inda_os prvotno napisa Vidi poruku
    Hmm, da, nisam se sjetila problema s micanjem pojasa...
    Postoji li možda nešto tipa graničnika čime bi se jednom stegnuti pojas mogao fiksirati da se ne može povlačiti?
    Teško ću se moći pouzdati da dijete od 20mj neće micati pojas
    nisam upoznat sa postojanjem tako nečega. s obzirom na problem kojeg je victory napisala mislim da će taj problem kod vas biti još više izražen. iskreno ne znam koji bi vam savjet dao.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ili isprobavajte dalje ili se nemojte voziti dok dijete ne naraste, svaki drugi savjet bio bi neodgovoran s naše strane

A kad bi to bilo "kad dijete naraste"?
    Pitam čisto informativno....

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    A kad bi to bilo "kad dijete naraste"?
    Pitam čisto informativno....
    kad mu pojas vozila ide po ispravnoj putanji, bedreni preko kukova, a prsni preko ramena

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ili ti kada bude imao oko 150 km i oko 30 kg..
    Nemoj se ljutiti ali mislim da su upute za sve sjedalice jasno označene,vezano za kilaži pojaseve i sl.,takoih treba i koristiti..
    A ovo kada kažeš da ti je pojas previsoko,neke sjedalice imaju onaj dio za glavu koji se može pomicati na više razina pa onda spustiš,
    Moj dečec ti je sada oko 102 cm i u njgovoj sjedalici su mu pojasevi bili prenisko pa smo kupili veću i sada se vozi tako da mu je onaj dio kroz koji se provlači pojas koji ide preko ramena, 2 cm višlje od vrha ramena,tako piše u uputama da je najbolje,i ne izvlači se nigdje jer ima mali utorič pa to baš i nije tako lako izvuči a i ne pada mu na pamet...
    Ispričali smo mu pričicu i o tome kako smo uvijek vezani a i skužio je kada sam mu rekla da ako nas zaustavi policija kaznu plača iz svoje kasige prasice... Sretno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Superx, hvala.
    Nitko nam nije skrenuo pažnju da se može još spustiti taj dio za glavu pa će onda i pojas dobro leći.
    Što se tiče izvlačenja za to se uopće ne bojim!
    Ako smijem pitati, koju sjedalicu vi imate?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi imamo Cybex sjedalicu sa isofixom i jako smo zadovoljni zato što se taj dio za glavu da podizati i spuštati na 7 nivoa i imamo malo blaži položaj za leđa znaći ne ide skroz u ležeći ali može se staviti nagib pa je lakše kada putujemo.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja niš ne kužim mi imamo onu od 9-18kg a mala mi sad ima preko 18kg i preko 100 cm, 3,5g ali ja ju ne želim sjedati u boster i vezati pojasevima...šta ne postoje neke konbinirane sjedalice do 36kg s isofixom???

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana zg, na žalost na našem tržištu (koliko sam ja upoznata) ne postoje as nakon 18 kg koje imaju integrirane pojaseve.

Nakon 18 kg, ta autosjedalica u kojem je tvoje dijete ne pruža više zaštitu koju bi trebala, nije više sigurna.
    Trebala bi u boster.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ivana zg, valjda si mislila na booster bez naslona?

Jedina mogućnost ti je booster s naslonom (npr. MC Rodi, Romer kid plus / kid fix), gdje se dijete veže pojasevima od auta. AS može biti sa ili bez isofixa, ali i kombinirana se nakon 18 kg mora pretvoriti u booster s naslonom, tj. maknuti pojaseve od AS za dijete koje si koristila do 18 kg.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 05.11.2010. at 14:42

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

martinap da, mislila sam, da ne želim booster bez naslona za tak,o ipak malo djete od 3,5 g...a istina užasavam se i vezanja pojaseva....znači ipak moramo tako...hvala....a vidim da tu ima puno caka kuda taj pojas mora ići.....joj joj...vidim već da ću morati malo namučiti malu tj. sebe...tko će svaku sjedalicu namontirati u auto i gledati jel joj pojasevi prelaze preko tijela kako treba...pa ju opet vraćati u dućan....ja bi rado s isofixom...ali baš nema neki izbor...a konbinirane sjedalice, barem koliko sam vidjela, nisu baš dobro prošle na testovima sigurnosti..ili se varam....

Nika- informacije radi, postoje li takve sjedalice nakon 18 kg koje imaju integrirane pojaseve, negdje u inozemstvu?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana zg, mozete u booster s naslonom. dapace, trebate booster s naslonom. booster bez naslona u emanualinoj dobi bio bi neodgovoran.

ima na sjevernoamerickom trzistu as koje idu do 22 kg s pojasom u pet tocaka al, taman i da ih mozes nabaviti, ne nose ECE R44 certifikat (europski) pa time i nisu zakonite.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala Ancica na informaciji....moram se stvarno malo našalit...znači za Amere i njihovu djecu je dobro za nas nije (e pitanje jesu li oni nazadni ili napredniju po pitanju AS od Europljana, i spadamo li mi u EU), tako je i s cijepivima...dok ih u jednoj Državi zabranjuju u drugoj (siromašnijoj) su obvezana....i da bez obzira što te sjedalice nemaju odobronje u Europi, tko bi meni u autu sjedalicu kontrolirao jeli atestirana-policija sigurno ne..ili...?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je u tome da, bez obzira na nas status u EU, nasim Pravilnikom o tehnickim uvjetima vozila, UN ECE standard je obvezan.

S Rodinog portala i teksta Hrvatska regulativa o sigurnosti djece u prometu:

Istovremeno, člankom 63. Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama propisano je da dječja sjedala koja se postavljaju u osobni automobil i kombinirani automobil moraju biti u skladu s direktivom ECE R 44.03 i moraju biti postavljena na stražnje sjedalo na način kako to preporuča proizvođač dječjeg sjedala.
    Standardi UNECE, americki, kanadski, australski i ini su razliciti. Jedan nije bolji od drugog u globalu, jednostavno su razliciti.

Cak su kanadski i americki razliciti, iako u praksi obje zemlje koriste iste AS (sto se onda svodi na to da proizvodaci autosjedalica na sjevernoamerickom trzistu rade as koje zadovoljavaju oba standarda).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da naglasim i da je stvar i u razlicitim standardima vozila medu zemljama. Npr., u Kanadi (a mislim da sad i u SAD), svako vozilo proizvedeno od 2000. na dalje mora imati barem dva mjesta na straznjoj klupi koja imaju kuku za gornje sidro (prije toga, od 1989. su morali imati rupe predvidene za ugradivanje kuka, a kuke su dolazile s autosjedalicama), jer SVE AS koje se koriste u smjeru voznje, da bi zadovoljile kanadski standard, se moraju koristiti s gornjom sidrenom trakom.

Tako da ako, recimo, kupis preko frendova ili preko neta sjevernoamericku AS koja se postavlja u smjeru voznje, ti moras prvo znati da u svojem vozilu imas kuku za gornju sidrenu traku (top tether). Ako je nemas, ta AS nece biti sigurna. A sto je dijete teze, to je veca rotacijska sila prema naprijed koja djeluje na sjedalicu u sudaru s udarcem sprijeda, tako da je to od jos vece vaznosti kod AS koja su dizajnirana za veze tezine djeteta.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taj booster mi je tak nespretna rijec, to je autosjedalica za vecu djecu grupe II i III od 15 - 36 kg.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imam Bebe Confort to je ja mislim kanadska sjedalica...ima TT (dok uz druge to moraš kupit) imam američki i talijanski auto (oba proizvedena u Italiji) i jedan i drugi imaju kukice u gepeku i iza sjedala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebe Confort je europski brand. Pripada u Dorel Juvenile Group, koji ima raznorazne brandove.

Bez obzira na top tether i na aute koje vozis, ako upute za sjedalicu kazu da se moze koristiti do 18 kg, onda se ona ne moze koristiti za visu kilazu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

što znači YS na naljepnici na autosjedalici?
    Y znači vezanje u 3 točke:ramena i između nogu, ali nigdje ne mogu nać što znači YS?
    Osim što mi treba za nagradni kviz, sad me baš muči jer su svuda objašnjanja samo za Y

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje pise taj YS?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tamo gdje inače piše Y za vezanje u 3 točke, umjesto Y piše YS

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja je to autosjedalica, model, marka?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda sam nasla odgovor.

Iz UNECE regulacije R44 za autosjedalice:

5.4.2.3. the symbol "Y", in the case of a device containing a crotch strap, in conformity
    with the requirements of supplement 3 to the 02 series of amendments to the
    Regulation;

5.4.2.4. the symbol "S" in the case of a "Special Needs Restraint".
    Jel je ta AS koju si vidjela sjedalica za djecu s posebnim potrebama?
    Posljednje uređivanje od Ancica : 11.11.2010. at 16:20

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo Cybex sjedalicu sa isofixom i jako smo zadovoljni zato što se taj dio za glavu da podizati i spuštati na 7 nivoa i imamo malo blaži položaj za leđa znaći ne ide skroz u ležeći ali može se staviti nagib pa je lakše kada putujemo.
    cini mi se po opisanom da imamo istu sjedalicu, pa da dobijem info iz prve ruke..
    bas ovo sta ti spominjes da je vama super, meni se i cini kao problem. naime, imam osjecaj da je naslon za ledja pre okomit, cak kao da je lagano pogrbljena prema naprijed dok sjedi. mozda mi se samo cini jer smo tek presli sa bivse (roemer) koja je bila onako kao foteljica, lagano se zavali u nju.
    e da, ova nova je cybex solution x-fix..
    Posljednje uređivanje od nely : 08.12.2010. at 16:57

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi našu cybexicu prije uvaljivanja u isofig izvučemo ,zamop otraga kod taoga sistema metalnog na one kukice i izvučeš te kuke da budu najdulje moguće i onda naslon nije tako strm,ali je neusporedivo sa sjedalicom manje kategorije, no brzo se oni naviknu.
    Mislim čak da je to jedina sjedalica koja ima malo nagib za regulitari a ima i isofix
    http://http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=207310
    Evo to je ta.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

baš vam hvala na odgovorima oko ove sjedalice....jer ju želim kupiti ali prvo ju mala mora isprobat...kažu da je bolje prošla na testovima od kidfixa a i jeftinija je...nego vi koje je imata....je li Cybexica manja ili veća od romerice? pošto sam vidjela da je Romerica Kidfix puno veća od MC...ali Cybexicu još nisam vidjela u živo...u Bebi media centru u Garden mallu imaju nekakvo sjedalo iz auta na kojem isprobavate sjedalice...mislim meni to nije jasno...pa nije svaki auto jednak...a veliko sjedalo iza nije usporedivo s sjedalima naprijed?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    Da naglasim i da je stvar i u razlicitim standardima vozila medu zemljama. Npr., u Kanadi (a mislim da sad i u SAD), svako vozilo proizvedeno od 2000. na dalje mora imati barem dva mjesta na straznjoj klupi koja imaju kuku za gornje sidro (prije toga, od 1989. su morali imati rupe predvidene za ugradivanje kuka, a kuke su dolazile s autosjedalicama), jer SVE AS koje se koriste u smjeru voznje, da bi zadovoljile kanadski standard, se moraju koristiti s gornjom sidrenom trakom.

Tako da ako, recimo, kupis preko frendova ili preko neta sjevernoamericku AS koja se postavlja u smjeru voznje, ti moras prvo znati da u svojem vozilu imas kuku za gornju sidrenu traku (top tether). Ako je nemas, ta AS nece biti sigurna. A sto je dijete teze, to je veca rotacijska sila prema naprijed koja djeluje na sjedalicu u sudaru s udarcem sprijeda, tako da je to od jos vece vaznosti kod AS koja su dizajnirana za veze tezine djeteta.
    Znači pošto ja imam kukuice u oba auta u talijanskom u gepeku u američkom iza svakoga sjedala, mogu nabaviti američku sjedalicu!
    Još bih samo htjela znati gdje se mogu nači atesti njihovih sjedalica i ako tko ima preporuku za najbolju!
    Mislim u RH i tako niti jedan policajac ne gleda sjedalice, u kojem je smjeru okrenuta, jeli djete uoće u AS, jeli isključen zračni jastuk ako je dj.jaje naprjed itd. moš mislit kako će meni gledat gdje sam kupili, kako montirala ili vezala djete i jeli on u sjedalici prikladnoj njezinom uzrastu!

No naravno to je sve bitno meni radi sigurnosti moga djeteta a ako ona može još biti vezana u 5 točaka, zašto ne!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad sam na netu našla filmić (neznam odnosi li se na Austrliju ili SAD) gdje se djeca do 25kg ako sam dobro shvatila vežu pojasevima od sjedalice a onda se oni skidaju i do 36kg se vežu pojasevima od auta...dok u Australskom filmiću sjedalica je od 15-25kg, veže se pojasom od auta ali u sredini između nogica postoji mali kratki pojas s plastičnom kopčom (slično kao u sjedalicama 0 i I kategorije)gdje se provuče ili zakači pojas koji ide preko abdomena, a služi tome da u slučaju sudara djete ne klizne ispod pojasa iz sjedalice i tako se ozljedi...isto sam vidjela da su popularne sjedalice Air zaštitom(kao Air Maxi Cosi Rodi)...i da u Ohio-u po zakonu morate biti do 15g u boosteru- ako sam dobro shvatila...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.britaxusa.com/car-seats/parkway-sgl
    to je ta kopčica
    http://www.britaxusa.com/car-seats/frontier-85
    ova ju nema, ali i na njoj se skidaju ovi pojasevi

zna li netko gdje mogu naći crash testove za američke sjedalice

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo ista firma druga pravila za drugi kontinent a nisu li sva djeca ista, ceste i auti slični a zakon o sjedalicama i same sjedalice drugčiji-sorry ali meni to nikako nije jasno.
    http://www.britax.com/

ww.britax-roemer.com/car-seats/overview-car-seats/kidfix

Europe (Britax®, Römer®), Australia (Safe-n-Sound®, Steelcraft®) and the Americas (Britax®). ..... improved the safety of children in cars, such as ISOFIX technology, which has become an international installation standard.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sjela danas u Tintiliniću u Cybexicu i kaže da joj je dobra...ali žena ju je stavila na pod...pa ne mogu vidjeti koliko je plitka...koliko joj noge vise...naime primjetila sam da su mjesta za guzu na tim sjedalicama do 36kg jako plitka...a ova do 18...lijepo joj noge padaju od jkoljena dolje...opet ću danas ić pa ću je probati staviti u auto...idem u Garden probati MC i Romericu..oni imaju sjedalo od auta montirano u dućanu...pa ćemo se odlučiti....s druge strane iskreno mi je žao što joj nisam kupila konbiniranu sjedalicu od 9-36kg...gledam danas u Adaxu (neke žnj marke) KOLIKO SU TE SJEDALICE DUBLJE OD OVIH...A I MOGLA BI JU VEZATI S ONIM POJASEVIMA UNUTRA DO KAD JA HOĆU ako mogu Ameri do 25kg mogu i ja...no sad nemam tu mogućnost........gledala sam crash testove neki dan...usporeba sve 3 kategorije sjedala...stvarno je ova do 36kg čisto ubojstvo...djete se presavije sto puta, leti mu naprijed i glava i noge, te često klizne ispod pojasa...

još jedno pitanje...za drugi auto bi kupila samo busster jer nemam za dvije sjedalica a MM je vozi ulicu dalje do vrtića...mora li on proći neki test i biti markica ili mogu kupizti bilo koji?

Cure dajte recite je li problem ta dubina sjedalica do 36kg Rodi, Kidfix i Cybex...javite se vi koje imate....kod Cybex mi je problem što joj zaštita za glavu ide direktno na ramena...a ne da su ramena unutra...čini mi se da je kod Romerive ili MC drugačije i da imaju za podešavanje tih stranica- dajte hitno mi je iskustva- dans ili najkasnije sutra moram kupiti sjedalicu...svoju poklanjam jednom djetetu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo Romericu, zaštita za glavu se podiže kao dijete raste

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma i ova se podiže ali je iznad ramena nisu ramena unutar "ručnih" obrana- ako me shvaćaš

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://cybex-online.com/site/uk/cars...ionx2-fix.html
    eto sad vidim da im je ovo nova i da je novost upravo u tome što se to miče...e a kad će takve doći kod nas i kako su prošle na testovima..ima li ih u Sloveniji----Solution X fiX

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=2WfDd...eature=related
    evo ovdje su ruke unutar sjedalice...a nama su danas bile na ramenima...žena je rekla da se to ne širi već samo stavlja na ramena (ta zaštita što ide od glave)....što je meni glupo-jako je usko...znači li to da joj je sjedalica,mala ili velik????!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ma i ova se podiže ali je iznad ramena nisu ramena unutar "ručnih" obrana- ako me shvaćaš
    aha, onda je odgovor i na Romerici se bočne zaštite ne podižu nego samo naslon za glavu.
    Moja je visoka oko 125 cm pa ne znam da li će na najvišoj visini izaći ramena van

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam ti napisati da ramena ne idu unutar zaštite za glavu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •