Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: BeSafe Izi Comfort Isofix ili Romer Duo Plus?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno BeSafe Izi Comfort Isofix ili Romer Duo Plus?

Kupujemo novu sjedalicu za nasu curicu i citajuci sve postove na temu ovih dvaju proizvodjaca i dalje ne znam sto bi bilo najbolje kupiti...
    Ima li netko tko je imao istu dilemu, kako je rijesena i kako ste zadovoljni s izborom?

Prema ADACovom testiranju Romer Duo Plus je bolje ocijenjena od Izi Comforta, postoje li i neki drugi testovi koje mozemo pogledati?

Razmisljamo i o sjedalici koja bi se montirala u smjeru suprotnom od smjera voznje a buduci da nasa malena za drugo ni ne zna, nadam se da bi joj to bilo OK jos koju godinu. Medjutim kako na HR trzistu postoji samo Izi Comfort koji kosta duplo zbog opcije mijenjanja smjera a u smjeru voznje nije bas siguran ?! to mi je nekako glupo kupovati ako mogu izvana nabaviti Izi Kid. Jel netko mozda nabavljao tu sjedalicu, i od kuda?

I da ne duljim, koja je najbolja sjedalica grupe I s isofixom koja se kod nas ili u susjednim zemljama (SLO, IT, AUT) moze nabaviti?

Hvala unaprijed

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Prema ADACovom testiranju Romer Duo Plus je bolje ocijenjena od Izi Comforta, postoje li i neki drugi testovi koje mozemo pogledati?
    postoji jedan vrlo bitan test, a trebao bi ga provesti svatko tko kupuje AS: isprobavanje kompatibilnosti određene AS i točno određenog auta

dakle, sjedaj u auto i pravac dućani koji drže AS koje te zanimaju i tamo lijepo zamoli da ti daju AS da na parkingu isprobaš kako sjeda u auto

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na savjetu, svakako cemo prije kupnje isprobati. Iako, ja sam mislila da ako ih montiramo isofixom, i ako je auto na popisu da je kompatibilan sa sjedalicom, da mora dobro sjesti? Ali ionako bi prvo isprobali.

U medjuvremenu ako netko jos ima kakav savjet ili iskustvo, pls pisite.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moralo bi dobro sjesti, ali bolje provjeriti prije kupovine nego poslije muku mučiti s namještanjem

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nemam sad podatke, ali mislim da je safefix plus tt prošla na testovima bolje od Duo Plus. kod izbora je važno odrediti što nam je važno i po tim kriterijima odabrati sjedalicu. naravno, mora biti i kompatibilna s vozilom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa, najvaznije nam je da je dijete sigurno, a onda i da joj je udobno, da nije vruce...cijena je najmanje bitna u cijeloj prici, jedino ne zelim preplatiti nesto sto nije dobro ili sto nam ne treba, kao recimo kod Izi Combi koji u voznji u smjeru voznje ima lose ocjene.

Auto mi nema TT pa ne znam koliko to utjece na smanjenje sigurnosti Safefix TT/a i Duo Plusa. Za isofix nogu mjesta ima dovoljno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako nema TT onda nema 3 tocke uposrista, jel tako deddy? jesam dobar broj tocaka navela? uglavnom i kod Duoplusa i kod safefix-a TT je to jako bitno.
    ja imam i duoplus i imam i obicni safefix. zadovoljna sam, ali ja sam uzela i highline materijal koji je ugodniji i dize cijenu sjedalice.

meni se BeSafe svidja, pogotovo jer mozes voziti djete u suprotnom smjeru od voznje. materijal im je super na dodir. na zalost nisu bili na nasem trzistu kad sam ja kupovala sjedalice.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi nismo imali TT i naravno odabrala sam Safefix duo plus jer ostalo nije dolazilo u obzir zbog tog TT
    Sjedalica je odlična, udobna, ima ležeći položaj za spavanje, sigurna, a to je najvažnije. Nama nema niti jedan nedostatak.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ako nema TT onda nema 3 tocke uposrista, jel tako deddy? jesam dobar broj tocaka navela? uglavnom i kod Duoplusa i kod safefix-a TT je to jako bitno.
    ja imam i duoplus i imam i obicni safefix. zadovoljna sam, ali ja sam uzela i highline materijal koji je ugodniji i dize cijenu sjedalice.
    da, točno. zato bih ja u tom slučaju svakako odabrao sjedalicu sa nogom koja služi kao treća točka uporišta i sprečava rotaciju prilikom sudara. iako romer na svojim "compatibility" listama za sjedalice koje predviđaju TT, a vozilo ga nema često napišu da je to ok, i ja vjerujem da su oni u toj konfiguraciji sjedalicu i testirali, ja bih ipak bio mirniji kada bi iskoristio sve sigurnosne potencijale sjedalice koja, u krajnjoj liniji, košta puno novaca.

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo imali TT i naravno odabrala sam Safefix duo plus jer ostalo nije dolazilo u obzir zbog tog TT
    Sjedalica je odlična, udobna, ima ležeći položaj za spavanje, sigurna, a to je najvažnije. Nama nema niti jedan nedostatak.
    samo mali ispravak, pretpostavljam da si mislila na Safefix plus, bez duo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da jesam, u brzini pisanja krivo ispalo Hvala na ispravku.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi imamo safefix plus sa nogom, papreno skupa ali je bila na testovima najbolja
    Nasa konkretno nas malo muci s kopcanjem i zatezanjem remena, ali znam da ima novi model safefix plus click and safe (tako nesto koja signalizira kada je remen dovoljno zategnut)
    Mana je tesko skidanje presvlake i jako tesko stavljanje ljetne presvlake (mora se cijela rastaviti, skinuti pojasevi itd sto bas nije lagano)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala puno na info. Definitivno cemo pogledati Safefix s nogom, i vidjeti mozemo li nabaviti taj novi model click and safe, smedja, hvala!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

clik and safe imamo na evolvi i OK je, na ostalim nemamo i iskerno nemamo ni problema s zatezanjem. doduse ja nemam problema, klinci imaju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uopce nisam uspjela pronaci na webu imaju li sad safefix sjedalice taj click ili ne...morat cu pitati uzivo prodavace.

Jos jedno pitanje za savjetnike: je li veca tezina AS prednost ili mana u smislu sigurnosti? Procitala sam na drugim topicima da je recimo Safefix znatno teza od Duo plus AS i cinilo mi se da je to nekako izreceno u negativnom kontekstu.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam dal ima veze sa sigurnošću, ali znam da se ta težina primjeti ako stalno premještaš sjedalice
    iz auta u auto, kao npr. ja . Ali evo, malo treniram mišiće i kičmu Možda su zato to napomenuli

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

upravo tako. težina nema direktnog utjecaja na sigurnost u smislu da se može reći da je teža sjedalica manje ili više sigurna, za to nam služe testovi. ali ukoliko se sjedalica mora premještati težina utječe na praktičnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •