-
Nasmijala sam se iskreno i od srca s ovom temom 
meni ne smetaju curičke petituše, ali mi nije jasno zašto mi netko ne ponudi neko lijepo drvo s jabukama, naheklanim oblakom i leptirićem ...
Bobica , samo ti crtaj , neće ti iz SAnria nitko doći... Imaju oni većih problema sa mejd in čajna kopijama. Tvoji kreativni ispadi se ne bi mogli ni nazvati kopiranjem u svrhu osobne koristi...
Jer u današnje doba govoriti o originalu je već i deplasirano...Sumnjam da je WArhol tražio dopuštenje kad je osvanula njegova CAmbell soup.
Neću govoriti o pravnim regulativama , jer nije moja domena, ali o kopiji i originalu mogu...
Kopirali su svi i to oduvijek... Mali umjetnici, zanatlije i svi kopiranti, su kopirali identično, a veliki su uvijek unosili dio sebe, i kopiranjem unosili dio sebe, i samim time išli prema naprijed... Renesansa je najveće plagijatorsko doba... Kopirali su antiku koliko su mogli... Michelangello je radio kopije antičkih skulptura i živio od toga. Isklesao bi skulputuru po uzoru na grčku ili rimsku umjetnost, premazao je smjesom svega, između ostalog i izmeta i zakopao na mjesec dva u zemlju. Kad bi je izvadio našla bi se neka budala koja bi kupila skupi grčki arheološki original....
I jel se netko usuđuje pred veličinom jednog Buonarrotija reći da nije originalan...Jer ono na što je stavljao svoj potpis, bilo je njegovo ...
Tako da jedna maca Kitty na nekoj majici u Sigetu ili Travnom, sigurno neće nikoga zasmetati. Jer nećeš pod mačketinu staviti potpis ni Sanria, a ni sebe
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma