Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: naknade za pomoć obiteljima koje se isplaćuju iz sredstava grada Zagreba

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno naknade za pomoć obiteljima koje se isplaćuju iz sredstava grada Zagreba

interesira me ovo:
    trudna sam i prebivalište mi je u Zagrebu od 85.g.
    budući otac djeteta (nismo oženjeni) ima prebivalište u Zaprešiću

kakve su šanse za naknadu grada Zagreba ili bi se i on trebao prijaviti kod mene?

unaprijed zahvalna na odgovorima

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mora se prijaviti u zg.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

zna li netko kakva je procedura?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj stuskan prvotno napisa Vidi poruku
    zna li netko kakva je procedura?
    ako mislis na proceduru za promjenu prebivalista onda on mora otici u petrinjsku sa vlasnikom stana kod kojeg se prijavljuje (ili njegovom izjavom ovjerenom kod biljeznika da on dozvoljava da se tamo prijavi) i sve tamo obavi...

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da podignem temu, pomoć za drugo dijete rođeno početkom 11 mj. prošle godine, dali će mi isplata drugog dijela ići u 11 mj, ili 12 mj ove godine, prošle godine sam dobila za 30 dana od predaje zahtjeva,

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mene to interesira. Dijete rodeno u lipnju 2009, prvi dio isplacen u srpnju prosle godine. Isplatu u ovoj godini jos nismo dobili.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U slučaju promjene adrese, bez obzira da li se radi o gradu Zagrebu ili ne, gubiš pravo na naknadu - osim ako im se u roku od 2 tjedna od izmjene javiš - doneseš im pismenu obavijest - tražiš urudžbeni broj da ne zagube. Isto vrijedi u slučaju rođenja drugog djeteta.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 25.10.2010. at 13:57

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to interesira. Dijete rodeno u lipnju 2009, prvi dio isplacen u srpnju prosle godine. Isplatu u ovoj godini jos nismo dobili.
    ne mogu vjerovati da ti nisu isplatili drugi dio, trebali bi valjda po pravilima isplatiti kad i prvi dio, dakle u isto vrijeme druge god, bar tako milslim, ali nisam sigurna, pa sam zato i ja postavila ovo pitanje, čudno, a nadam se tim novčekima.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima li tko kakvih novosti o isplatama grada, meni bi trebala ići druga isplata.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo rođeni krajem 9 prošle godine i još ništa,pa valjda bude

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jel ima tko da je dobio drugi dio isplate od grada, za rođenje drugog djeteta?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja je rođena krajem 8. mj. Dobili smo drugu ratu nekad u 10., a treću nećemo dobiti jer nam stiže nova beba pa se grad boji da ne živimo "na teret" djece pa obustavljaju isplate za stariju kad stignu mlađa djeca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    da ne živimo "na teret" djece pa obustavljaju isplate za stariju kad stignu mlađa djeca
    gdi to piše?

kissy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    17

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    ako mislis na proceduru za promjenu prebivalista onda on mora otici u petrinjsku sa vlasnikom stana kod kojeg se prijavljuje (ili njegovom izjavom ovjerenom kod biljeznika da on dozvoljava da se tamo prijavi) i sve tamo obavi...
    savjet za uštedu: dovoljno je otići na pu sa vlasnikom stana i prijava se napravi besplatno,dok ovjera kod javnog bilježnika košta oko 50kn(neznam točno),osim ako to već nemate.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Izgleda da grad kaska s isplatama, hm...........

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je rođena krajem 8. mj. Dobili smo drugu ratu nekad u 10., a treću nećemo dobiti jer nam stiže nova beba pa se grad boji da ne živimo "na teret" djece pa obustavljaju isplate za stariju kad stignu mlađa djeca
    Ovo je bila šala ili?
    Ni mi nismo dobili drugu ratu...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je bila šala ili?
    Ni mi nismo dobili drugu ratu...
    U rješenju piše:

Pravo na novčanu pomoć prestaje, sukladno odredbi čl. 6. st 1. alineja 1., 3. i 4. Odluke, isplatom trećeg obroka ili posljednjeg dana u mjesecu u kojem je odjavljeno prebivalište bilo kojeg roditelja ili djeteta za koje je podnesen zahtjev, odnosno posljednjeg dana u mjesecu u kojem se promijenio broj djece u zajedničkom kućanstvu u smislu čl.3. st 3. Odluke.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ode post....

To mi piše na rješenju za drugo dijete.

Za prvo smo dobili sve, ali je tad su isplaćivali u komadu.

Mislim da ovakvim ograničenjima ne sprečavaju zanemarivanje djece od strane roditelja koji ih samo redaju tek toliko jer će ih oni zanemarivati kako god da bilo, već uskraćuju nas koji pošteno radimo i uplaćujemo prirez, a eto usudili smo se imati djecu s razmakom ispod dvije godine.

Također, uskraćeni su podstanari jer se oni najčešće sele i mlade obitelji koje nakon nekog vremena napokon smognu sredstva za preseljenje u nešto svoje, a većina ljudi ne zna da se SVAKA promjena adrese, bez obzira da li prebivalište ostaje u Zg, ili ne, MORA dojaviti u Poglavarstvo u roku od 15 dana ili ostaješ bez naknade.

A o ovome
    odnosno posljednjeg dana u mjesecu u kojem se promijenio broj djece u zajedničkom kućanstvu
    ne želim previše razmišljati jer mi se čini da netko kome npr umre prvo dijete gubi naknadu za treće jer se promijenio broj djece. Iskreno se nadam da nije tako!

Treba iskopati čl. 3. i čl. 6. Odluke pa ćemo biti pametniji. Na Rješenju piše samo ono citirano.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

marija, jel to tvoje rješenje od pred godinu i pol???

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

04.09.2009.

Nešto se promijenilo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

posle bum pogledala svoje rješenje ak ga nađem,

ali bil je u tome štos ak prijavljuješ novo dete, dobijaš dalje isto za prvo i drugo, a treće dobiva kaj treba.
    inače i prošle i ove godine moja sister je dobivala za dvoje klinaca i nije bilo problema ( to su kinci s popisa 4+)

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jelena.O, hvala!

Ispričavam se ako sam digla paniku. Naime, pročitala sam to u rješenju i pomirila se s time da nećemo dobiti naknadu sljedeće godine. Ne kužim, šta im to onda znači. Možda ako netko od starijih postane punoljetan?! Pa ti onda npr. 3. postaje 2. dijete?

Iskreno se nadam da sam u krivu i da sam krivo protumačila ovo za djecu!

Jedino znam (javljali se ljudi ovdje na forumu) da oni koji promjene adresu, a ne dojave u Poglavarstvo u roku od 15 dana, gube!!! To je dosta važan podatak za sve koji se planiraju seliti!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je priča o punoljetnosti hoda, ali tvoji su tak sitni!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad kad je izglasan novi proracun i kad je naknada za drugo dijete smanjena na 3600 kuna ali od 01.07.2011

dali oni koji su rodili do 01.07.2011. godine (dakle prije nego sto novi proracun stupa na snagu), dali ce oni dobiti ipak naknadu od grada po starom (znaci 7200 kuna) ili po novom (3600 kuna).

ili ce isplatitit prvu ratu po "starom" a sve ostale po "novom"

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    sad kad je izglasan novi proracun i kad je naknada za drugo dijete smanjena na 3600 kuna ali od 01.07.2011

dali oni koji su rodili do 01.07.2011. godine (dakle prije nego sto novi proracun stupa na snagu), dali ce oni dobiti ipak naknadu od grada po starom (znaci 7200 kuna) ili po novom (3600 kuna).

pa vjerojatno rođeni do 01.07 idu isplate po starom, ali kako je krenulo s isplatama, tko zna kako će to funkcionirati, kasneeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo dobili drugu ratu ,a za treću ne znam hoče li uopće

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku

Uh, ja treće dijete očekujem prije 01.07.11., a već sam se pomirila s time da će nam i onih 11000 kn rezati. Ako nam i za drugo dijete isplate i treću ratu po kojem god pravilu, neću znati kud ću od para. Odoh ja u penziju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma oni bu dali lovu manje od 1.7. ali štos je u tome da i oni koji su rođeni recimo u 5/10 budu dobili manje jer im budu kasnije dali lovu.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jučer zvala u vodnikovu da vidim hoću li ove godine uopće dobiti 02/03, ratu za drugo dijete, i striček rekao da se nadaju do 31.12 novcima iz proračuna grada , i da sam u obradi, a sada sve je sreća, ma baš su...............uh!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja trebam drugo roditi u 1 mjesecu 2011g, i rekli su u Vodnikovoj da od 1.5.2011g. ,kreću sa isplatama naknada po novom.
    To znači da za drugo je 7200 kn do 1.5. 2011g., a od 1.5.2011 g, je 3600 kn, ali postoji caka.
    Prvu ratu ću dobiti 2400 kn po starom kad vrijedi 7200kn (što također djele i po starom u 3 obročne ,godišnje isplate),
    razliku do 3600 kn ,odnosno ostalih 1200 kn u naredne dvije godine.
    Tako su odlučili. A što će biti sa ostalima koji su rodili prije 2011g i imaju rješenja po starom to ne znam.
    Najbolje otići u Vodnikovu i pitati za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •