Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Debljanje djeteta i dojenje??

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Debljanje djeteta i dojenje??

Muči me to što je moja starija curka, koja ima 18 mj., "natukla" u zadnjih 2 mj. 13 kg i izgleda kao mali sumo borac. Dojim je skroz, sad dojim tandem nju i bebu, ima li to veze s dojenjem? Uvjeravaju me svi da se deblja od mog mlijeka , ja ne vjerujem u to.
    Inače je jako aktivno i živahno dijete, dosta se kreće, voli papati sve, a najviše kuhanu hranu (juhu, varivo i sl.) i voće, ne jede puno slatkiša, a grickalice uopće ne jede.
    Kaj da radim?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ništa, uživaj dojeći svoju djecu! Neka jede zdravo i mislim da je to sve.
    Zlih jezika uvijek ima, vidiš i sama.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Potpis na bijelko,
    moj je bio isto takav, bez brige, sad je već nekih godinu i pol na istoj kilaži, a raste u visinu kao gljiva.
    sve to dođe na svoje

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesam dobro shvatila, dobila je 13 kg u dva mjeseca?? Mislim da je to ipak malo puno..

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam dobro shvatila, dobila je 13 kg u dva mjeseca?? Mislim da je to ipak malo puno..
    X

Definitivno, jesi li je vodila liječniku? To bi bilo najbolje za početak!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, vjerojatno s 18 mjeseci ima 13 kg, kako drugacije?

Moja je kao beba istio bila bucka, stala je na 11 kg i skoro kroz cijelu godinu bila na toj kilazi (rasla je, naravno), tako da ce vjerojatno i tvoja doseci neki plato pa neko vrijeme stagnirati u kilazi.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa 13 kg mi se čini sasvim normalna težina za 18-mjesečno dijete i takva nikako ne bi mogla izgledati kao sumo borac. Oko mene bebe najčešće imaju 10 kg sa 6 mjeseci, a 12-13 sa godinu dana, pa za 18-mjesečno dijete to je i više nego ok težina, da je i kilo teža, bila bi ok!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tako i ja mislim, zato sam i shvatila da je dobila 13 kg u dva mjeseca a to je puno previše.. MOja je sa 18 imala 12-13 kg, izgledala je normalno, ne kao sumo borac.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma dajte pa nemoguće da dijete u 2 mj. dobije 13 kg a da joj mama tu otvara topic umjesto da ide doktoru
    sveukupno ima 13 kg
    moj je imao 15,5 sa 18 mj
    a sad sa 2,9 god ima 16,5

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa zato mi i je bilo čudno, pa sam htjela provjerit, meni "natukla" znači dobila.. u gornjem postu sam malo slagala, moja je sa 18 mj imala 11 kg, a sada sa 3g ima 13 i nešto sitno.. Mala mršavica..

zapravo, sve ovisi o visini djeteta, ako je mrvicu niže, može izgledati i sa 13 kg kao mali sumo-borac
    Posljednje uređivanje od klaudija : 02.09.2010. at 16:26

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Muči me to što je moja starija curka, koja ima 18 mj., "natukla" u zadnjih 2 mj. 13 kg i izgleda kao mali sumo borac. Dojim je skroz, sad dojim tandem nju i bebu, ima li to veze s dojenjem? Uvjeravaju me svi da se deblja od mog mlijeka , ja ne vjerujem u to.
    Inače je jako aktivno i živahno dijete, dosta se kreće, voli papati sve, a najviše kuhanu hranu (juhu, varivo i sl.) i voće, ne jede puno slatkiša, a grickalice uopće ne jede.
    Kaj da radim?
    čitam i nikako mi nije jasno.
    dijete s 18 mjeseci 13 kila je najnormalnije dijete, ne bi trebalo izgledati kao sumo borac. mali susjed ima 11 mjeseci i 11 kila i izgleda skroz ok.
    ali 13 kila u 2 mjeseca definitivno nije normalno.
    winnerica ako je ovo drugo, vodi dijete doktoru i to jučer.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ajde da nisam jedina kojoj nije jasno..

ja se ipak nadam da je samo nesporazum, da nije ovo drugo koje je stvarno zabrinjavajuće..

Winnerica, rasjasni nam

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopce ne mogu zamisliti kako bi tako malo dijete u 2 mjeseca moglo dobiti 13 kg. moja je s godinu dana imala 11 kg i bila je prava sumoborkinja

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni je prvi post malo zbunjujuc pa sam ga shvatila kao i vecina vas, da dete ima 18 meseci i 13kg.
    Zavisi koliko je dete visoko i kakve je gradje, ali moja N je sa godinu dana imala 12kg i zaista je izgledala kao sumo, dok neki njeni vrsnjaci koji su visi su izgledali cak i mrsavo.

Ako je pak ovo drugo, onda je svakako za otici doktoru pod hitno.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne, ima 13 kg!!! Da je i odrasla osoba dobila 13 kg bilo bi previše (u trudnoći sam dobila 6!!!)!!!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Upravo to, prvo sam sebi dodala 13 kila u 2 mj pa sam se malo splašila, a kamoli tako malo dijete da se udeblja toliko..
    a koliko se zapravo udebljala u dva mjeseca, koliko je imala sa 16 mj?

nema te šta mučit, ima najnormalniju kilažu.. mojoj starijoj valjda od rođenja govore da je premršava, a dijete normalno,nije mršava da joj se kosti vide, nego je ima ali je sva tanka.. sad je tek sa tri god počela malo više jesti, pa i sama kaže da se malo "podebljala"..

E baš si nas zbunila, barem mene..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

daj ti jednu fotku pa ćemo mi presudit u koju kategoriju je smjestiti!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nemoj se uzrujavati što ti drugi kažu (dojenje je, jel'te, uvijek krivo - i zato što je dijete mršavo, i zato što je dijete buckasto ). Pripazi da ne jede grickalice, puno slatkiša i ostalih gluposti, da ne pije puno soka, da se dovoljno kreće, a ostalo će sve doći na svoje.

Primjer: kad je A. imao 9 kg (i bio je mali "sumo"), naš mali prijatelj - vršnjak imao je 12 kg, bio je zaista ogromni. Sad A. ima 22 kg, a prijatelj 17-18, puno je sitniji od A.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne jedemo uopće grickalice, a slatkiše rijetko. Sokove baš i neće piti, više voli cicu
    Bila sam s njom kod dr. koja je zaključila da je ona normalne težine ali da djeluje bucmasto (tj. debeljuškasto) i da nije zabrinjavajuće...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •