Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2721

Tema: Potpomognuta u SPLITU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon prvog šoka od spermiograma s 4%brzo pokretnih,sporo pokretnih 10%,neusmjereno pokretnih 3% i nepokretnih čak 83% broj spermija 18 milijuna.Išli smo u Cita na konzultacije za prvi postupak i uradili onako tek toliko
    još jedan kontrolni spermiogram i sad šok nad šokovima
    brzo pokretnih 27.8%,sporo pokretnih 12.9%,neusmjereno pokretnih 6.7% i nepokretnih 52.7% broj spermija 52.2milijuna
    Nova dijagnoza astenozoospermija gr 1.
    Uz ovakav nalaz moguća spontana trudnoća
    Drage cure, i opet ponavljam: ovakva razlika se dogodila i meni, i još nekim curama na ovom forumu. O spermiogramu ovisi tijek vašeg liječenja, zato ako u bolnici dobijete jako loš nalaz spermiograma, savjetujem vam da ga ponovite još negdje - u Cita ili u Analize, svejedno, samo ga ponovite prije donošenja konačne dijagnoze i odluke o liječenju!

Pea, jeste li razgovarali s biologom u bolnici kada ste dobili loš nalaz, što vam je savjetovao?
    Drago mi je da ste na vrijeme otkrili grešku, i želim vam puno sreće za dalje!

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa Vidi poruku
    Drage cure, i opet ponavljam: ovakva razlika se dogodila i meni, i još nekim curama na ovom forumu. O spermiogramu ovisi tijek vašeg liječenja, zato ako u bolnici dobijete jako loš nalaz spermiograma, savjetujem vam da ga ponovite još negdje - u Cita ili u Analize, svejedno, samo ga ponovite prije donošenja konačne dijagnoze i odluke o liječenju!

Pea, jeste li razgovarali s biologom u bolnici kada ste dobili loš nalaz, što vam je savjetovao?
    Drago mi je da ste na vrijeme otkrili grešku, i želim vam puno sreće za dalje!
    Rekao nam je da nemamo šanse prirodno ostvariti trudnoću i da se odmah
    javimo u neku kliniku za potpomognutu oplodnju.
    Nisam ni pomislila,evo do sada da su u bolnici falili,mislila sam da je mikoplazma
    uzročnik lošeg spermiograma
    Meni je do sada sve uredno,nema cista,hormoni uredni.. sad još da vidimo prohodnost jajovoda,,nije mi jasno ako su oni falili u bolnici:Zašto mi do sad
    još nismo ostvarili trudnoču? a već duuugo se ne štitimo...
    Sad sam cila
    A možda su mi stvarno jajovodi začepljeni

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pea prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je do sada sve uredno,nema cista,hormoni uredni.. sad još da vidimo prohodnost jajovoda,,nije mi jasno ako su oni falili u bolnici:Zašto mi do sad
    još nismo ostvarili trudnoču? a već duuugo se ne štitimo...
    Sad sam cila
    A možda su mi stvarno jajovodi začepljeni
    Čuj, i s nama je ista sitvacija, sve je dobro, a trudnoće nema. Najteže je otkriti uzrok kod ovih parova kojima je "sve u redu", na žalost. I ja sam kopala, i povadila sto stvari, sve u nadi da ću naći nešto za što se mogu uhvatit, i reči: "Aha, to je sad to, kad to izlječimo, dobit ćemo bebu!" Sve smo izlječili i zalječili što se god mjoglo, lani sam operirala miom, Poljak i Šparac su me par puta uvjeravali kako je stanje "unutra" zaista da ne može bolje, jajovodi, maternica, ma sve 5, muž super... ali bebe niotkud, i nemam se više za što uhvatit...

Ipak ne gubim nadu - možda su mi slabije ovulacije, možda plivaći ne mogu doći do stanice, možda... možda... uvik ima neki MOŽDA šta me drži na površini. Na kraju smo krenuli u taj IVF, pozitrivnija sam nego ikad u životu i nekako vjerujem da će od ovih 12 "jaja" što sam uspila napravit barem jedno ili dva izać u "Rodinoj pošti".

Pokušaj ostati pozitivna ako ikako možeš - zašto bi ti jajovodi bili začepljeni? Ja baš vjerujem da nisu, a što se HSG-a tiće, on na neki način ipak "pročišćava i podmazuje" jajovode, njegov terapijski učinak traje par mjeseci, i bilo je dosta slučajeva da su cure baš nakon HSG-a ostale trudne, što od srca želim i tebi!

P.S. Moja topla preporuka, napravite HSG u Cita, puno je manje traumatično nego u bolnici i gotovi ste za pola sata.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •