Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Vrtić ili jaslice...dvojba?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Vrtić ili jaslice...dvojba?

Dakle...L. ima 2 godine i mj.dana. Sutra idemo na upis u vrtić. Dobno ona pripada u jasličku skupinu. U 9 mj. kad bi trebala krenuti u tu ustanovu imat će 2 god. i 5 mj. Moja želja je da je dam u vrtić. Sada su mješane grupe i djeca u grupi su različitog uzrasta. L. ne nosi više pelene i jede samostalno pa mi se čini da bi bilo ok da je dam u vrtićku skupinu. Psihologica je rekla da će na razgovoru vidjeti i da će procjeniti te da ništa nije isključeno.
    Ono što mene muči je pitanje da li je uredu da je u toj dobi guram u vrtić.
    Ima li tko neko mišljenje ili slično iskustvo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to je teško znati unaprijed, vidjet ćeš kakve će biti grupe, pa ju možeš naknadno prebaciti.
    obično djeci koja su naprednija nije najbolje okruženje među mlađima

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Naše iskustvo: upisani u jaslice i nakon par teških tjedana u jaslicama prebacili se u vrtićku grupu i preporodili se.
    Nije samo stvar u djetetu, nego su u vrtićkoj grupi su tete bile manje fizički okupirane drugom djecom (pelene, bočice, dudice, nošenje...) pa su se lakše posvete adaptaciji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas su curu koja je rođena u 5. mjesecu prebacili u stariju grupu, jer je mama rekla kak je mala napredna ( je) i kak je njoj glupo da bude s bebama, istom pričom je jedno dijete ( 3. mjesec) prebačeno u grupu manje, jer je mala jako sitna, duda i sl.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nisam rekla da je moje dijete napredno. Moje dijete je mentalno sasvim normalno i potpuno usklađena sa vršnjacima. Fizički je napredna visinom. Jedino što je povoljno, ali mislim da nema veze sa naprednim je činjenica da jede sama i ne nosi pelene što je uvijet za vrtić, ili je povoljno. E sad, vidjet ćemo. Krenut će u vrtić pa ćemo vidjeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E sad moja je klinka sama jela, i bez pelena bila kad je došla u mlađu jasličku. ( 19 mj)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko znam, u našem vrtiću, djeca koja nemaju navršene 3 godine su u jaslicama bez obzira imaju li pelene i da li sama jedu. Od 3 godine nadalje su vrtićke grupe.
    Posljednje uređivanje od davorka : 08.05.2010. at 16:20 Razlog: slovo viška

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U našem se to može, ali kod djece koja su blizu tri godine, sama jedu, sama se oblače i nemaju pelenu. Dakle, ne vidim u tome doista ništa loše, samo koje mjesto više u jaslicama, a to se uglavnom i radi iz tog razloga. Ja sam isto razmišljala o tome, ali osim što moja curka sama jede s ostalim smo u banani, pa mislim da nam ove godine ne ginu jaslice, ako uopće dobijemo mjesto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas automatski te prebace u vrtić, ako si po školskoj godini s onim koji imaju 3 godine.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    samo koje mjesto više u jaslicama, a to se uglavnom i radi iz tog razloga. Ja sam isto razmišljala o tome, ali osim što moja curka sama jede s ostalim smo u banani, pa mislim da nam ove godine ne ginu jaslice, ako uopće dobijemo mjesto.
    To je i nama jedini razlog. U jaslice primaju 16 djece, a zainteresiranih je preko 50. U vrtiću je 78 mjesta i nisu sva popunjena. Ne želimo izvisiti, pa smo sami pomislili kako bi s obzirom na dob i činjenicu da jede sama i da ne nosi pelene mogla bit primljena. To nam je jako važno zbog posla, a opet nismo joj htjeli priuštit neku traumu među starijom djecom. Uglavnom psihologica je rekla da joj se čini ok. L. nije jedina i bit će manja skupina djece koja još nemaju 3 godine.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja Matea je u jasličkoj skupini, ima 32 mjeseca, bez pelena je, samostalno jede, pije, priča..Trenutno smo na prilagodbi, ali promatrajući njezine vršnjake daleko je ispred njih. (ostala djeca su tek napunili 2 godine, a to je velika razlika u ponašanju i interesu djeteta..)Prošli put kad smo bili tamo ona se igrala sa starijom djecom. Možda najbolje da sad u početku porazgovaram još sa psihologicom prije nego se veže za tete i djecu. Ako je premještaj prije navršene 3. godine uopće moguć..

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Moja Matea je u jasličkoj skupini, ima 32 mjeseca, bez pelena je, samostalno jede, pije, priča..Trenutno smo na prilagodbi, ali promatrajući njezine vršnjake daleko je ispred njih. (ostala djeca su tek napunili 2 godine, a to je velika razlika u ponašanju i interesu djeteta..)Prošli put kad smo bili tamo ona se igrala sa starijom djecom. Možda najbolje da sad u početku porazgovaram još sa psihologicom prije nego se veže za tete i djecu. Ako je premještaj prije navršene 3. godine uopće moguć..

toga se i ja bojim. Moja kreće u ponedjeljak, isto će biti najstarija u grupi, a još k tome imaju "otvorena vrata" sa najmlađom jasličkom grupom. A za dva mjeseca i doma ćemo imati bebeka, a nju, naravno, jako privlače starija djeca. No, koliko sam shvatila, nemam ju gdje premjestiti jer stariji jasličari su između 2 i 3 godine starosti, a u vrtić ne može.

Ovo su moje strepnje unaprijed, vidjet ću kako će od sutra izgledati prilagodba. Još k tome, na prilagodbu ide muž s njom, a on nema te dvojbe pa se nadam objektivnijem viđenju.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj dečkić ima skoro 2,5godine...
    U jaslice je krenuo u petome mjesecu ove godine, (tada je imal točno 2g i 2mj), super se prilagodio, niti tjedan dana nije trajala adaptacija....
    Ima u grupi samo jedan dečkić stariji od njega, ostali su od 1-2godine.....
    On jedini nema pelene, jedini sam priča, sam jede, sam se obuva/oblači....

U 7. i 8. mj je bio u mješovitoj grupi, na ljetnom dežurstvu s klincima do 5godina straosti, super se on s njima slagao i igrao, mogao je pratiti njihov ritam (čakmu je i zanimljivije bilo s starijima od sebe) ali to je trajalo do četiri popodne, a tek onda bi se vidjelo da je ipak takava ritam prenaporan za njega, jer doma je došao jako umoran i stalno je neš cendral......
    I ja sam razmišljala dal da ga upišem u veću grupu, al nakon razgovora s tetom zaključila sam da do proljeća (kad će napuniti 3g) ostaje u jaslicama...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 05.09.2010. at 14:23

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo evo u srijedu krenuli. L. ima 29 mjeseci i najmlađa je u cijelom vrtiću, ne i najmanja (mama je ponosna). Moram reći da je malo izgubljena i tužna, ali kažu tete da je to normalno. Nije spavala, nije jela...plakila je puuuuuno. Miš moj mali, a onda su je odveli kroz hodnik u jaslice malo jer tamo je njen mali prijatelj sa kojim se igra i doma i u parku. To je od moje frendice sin. I kaže teta da je tih sat vremena bila jako vesela sretna. Čak ga je i zagrlila kad ga je vidjela. Kad su je vratile u vrtić opet suze.
    Ipak kažu tete da će je proći. Baš mi je mozgom manja i mlađa od onoga što sam vidjela tamo. Možda smo pogriješili. Sad što je tu je. Stisnuti zube i vidjeti. Bo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •