Pokazuje rezultate 1 do 50 od 386

Tema: alkoholizam ili ...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa Vidi poruku
    Da sam kojim slucajem napisala da netko ima leukemiju i bori se snjom onda bi to izazivalo suosjecanje i bilo opravdano, a ovo nije?
    Ako i je alkoholizam, nije li i on bolest, i to jedna od gorih bolesti danasnjice?
    Da bleeda je bolest, i niti u jednom postu nitko ti nije ništa ružno napisao. Ja potpuno žalim tvoju prijateljicu, i ne mislim ŽALIM onako jadno da se rugam, nego mi je stvarno žao. Ali to niej bolest koja dolazi kao leukemija za koju ljudi i da vode najzdraviji život nisu krivi. Alkoholizam je bolest za koju je čovijek kriv sam. Da li karakter ili ne, ali je činjenica da nema opravdanja za to da obitelj često ne reagira na vrijeme, prijatelji ne znaju što bi ( ne mislim na tebe i ništa loše) i da se to gura pod tepih. Na žalost često se baš obitelj i prijatelji ne snađu i zbunjeni su jer ne znaju jel je ili nije alkoholizam. Baš kao i ti sada.
    Tako da ja ne bih uspoređivala alkoholizam, narkomaniju i ovisnosti općenito sa karcinomima i sličnih oboljenjima.
    Vjerujem da ti je žao prijateljice i možeš se posavjetovati sa nekom udrugom. Ja sam imala u obitelji isti problem, neću reći koga, i sad se riješava. Otišli smo u jednu udrugu na razgovor bez te osobe i polako su se stvari počele otpetljavati i sve ide na bolje. Tim osobama definitivno treba pomoć jer sami će samo krenuti dublje često ne mogu priznati nešto za što i sami vjeruju da se njima ne događa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    Da bleeda je bolest, i niti u jednom postu nitko ti nije ništa ružno napisao. Ja potpuno žalim tvoju prijateljicu, i ne mislim ŽALIM onako jadno da se rugam, nego mi je stvarno žao. Ali to niej bolest koja dolazi kao leukemija za koju ljudi i da vode najzdraviji život nisu krivi. Alkoholizam je bolest za koju je čovijek kriv sam. Da li karakter ili ne, ali je činjenica da nema opravdanja za to da obitelj često ne reagira na vrijeme, prijatelji ne znaju što bi ( ne mislim na tebe i ništa loše) i da se to gura pod tepih. Na žalost često se baš obitelj i prijatelji ne snađu i zbunjeni su jer ne znaju jel je ili nije alkoholizam. Baš kao i ti sada.
    Tako da ja ne bih uspoređivala alkoholizam, narkomaniju i ovisnosti općenito sa karcinomima i sličnih oboljenjima.
    Vjerujem da ti je žao prijateljice i možeš se posavjetovati sa nekom udrugom. Ja sam imala u obitelji isti problem, neću reći koga, i sad se riješava. Otišli smo u jednu udrugu na razgovor bez te osobe i polako su se stvari počele otpetljavati i sve ide na bolje. Tim osobama definitivno treba pomoć jer sami će samo krenuti dublje često ne mogu priznati nešto za što i sami vjeruju da se njima ne događa.
    za ovisnost se treba poklopiti dosta faktora. niko se bas iz srece i veselja ne uvuce u ovisnost. opet ako i kroz eksperimentiranje dodje do toga (pusnje, lokanje, droge, tablete koje ekipa uredno dobije na recept) i ako je taj neko stabilna osoba, otvorena za oporavak oporavak ce ici brzo.

e sad dolazis do cinjenice da karcinom recimo izaziva stres. ili taj neko ko dobije karcinom pusi, ili je pasivan pusac. da li je recimo tocna teorija da je karcinom pad imuniteta i da je taj neko ko je dobio karcinom mozda jeo nezdravu hranu, puno secera (ne mislim na slatkise, secera imas u ugljikohidratima, laktozi, fruktozi i ni jedan secer nije zdrav plus sto pokrece rak. ili hranu koja nije iz organskog uzgoja i punio se pesticidima na dnevnoj bazi. da li je netko tko vjeruje i ideju da je mlijeko zdravo i kupovao industrijsko mlijeko u ducanu u pakovanjima koji sadrze dioksin i pio tu kemiju sam kriv za rak jer nije analiticki sjeo i intenzino proucavao sto jede i sto je stvarno zdravo a sto je reklama? da li je onda netko sa karcinomom sam izazivao vraga jer je nezdravo zivio?

da li je zena koja nije dojila nakon poroda recimo sama kriva ako dobije karcinom dojke? ili zena koja uopce nije rodila (bez obzira na razloge)

ako citas sve i svasta u principu mozes nekim ljudima i karcinom nabiti na nos kao da su samo krivi za to

i onda dodjes do toga da osobu kojoj treba pomoc osudjujes. u principu zlostavljas zbog neceg sto je u tom trenu kad povlacis crtu proslost. proslost ne mozes mijenjati, od bisera tipa "fino sam ti ja tad govorila, trebala si me tad slusati" nitko nema nista. na tebi je da velis da li ces se upetljati i od danasnjeg dana tom nekom dati ruku da se pokrene unaprijed. ako nemas takvih ambicija bolje se makni jer predbacivanje nije metoda koja motivira i pomaze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •