Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Biorezonanca pro i contra

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hmmm... na osnovu čega bi bila reklama? jer žena ima 1 post? ajd.. dobro... jel i ja reklamiram?
    A propos znanstvenosti i neznanstvenosti, konkretno fizike...
    Ja generalno nisam ovdje da bih popunjavala ničije rupe u znanju, niti je forum mjesto gdje možemo kvalitetno raspravljati o kvantnoj fizici. Ali, koga zanima ZNANSTVENA pozadina, neka pođe od pojmova rezonanca, energija, stanična komunikacija.
    Iako, u konačnici, razumijem i ljude koje ne zanima kako npr. radio prijemnik, mobitel, televizor... zapravo funkcioniraju, da bi ih sa zadovoljstvom koristili.
    Biorezonanca djeluje, postižu se drastična poboljšanja kod alergija, i to je ono što je većini mama najbitnije. Za mnoge stvari ni dan danas znanstvenici ne znaju KAKO djeluju, ali itekako dobro znaju da djeluju. Znaš li da primjerice gravitacija nije objašnjena? (jedna od teorija tako pretpostavlja postojanje tzv. gravitona, naglasak na "pretpostavlja postojanje", tako ti je to u znanosti, drugi pak nude objašnjenje u teroiji struna) A svi dobro znamo da će jabuka pasti s drveta, jeli tako?
    Biorezonanca je s druge strane finije objašnjena, i što je najbolje od svega djeluje....
    Tako da što god neko da izlinka... mogu i ja sad linkati da je nebo zeleno, more roza, i da imamo 2 sunca...
    Rezultati govore za sebe.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 09.09.2010. at 11:56

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali rezultati govore da ne djeluje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A propos znanstvenosti i neznanstvenosti, konkretno fizike...
    Ja generalno nisam ovdje da bih popunjavala ničije rupe u znanju, niti je forum mjesto gdje možemo kvalitetno raspravljati o kvantnoj fizici. Ali, koga zanima ZNANSTVENA pozadina, neka pođe od pojmova rezonanca, energija, stanična komunikacija.
    Iako, u konačnici, razumijem i ljude koje ne zanima kako npr. radio prijemnik, mobitel, televizor... zapravo funkcioniraju, da bi ih sa zadovoljstvom koristili.
    Solange, autori metode biorezonance NISU odgovorili na legitimno pitanje znanstvene zajednice, o tome kako ta metoda radi, na cemu se konkretno temelji, nisu uopce postovali znanstvenu metodologiju. Neeticno je proizvoljno proglasavati nesto znanstvenim, ne bi li dobilo na kredibilitetu, a istodobno ne biti u stanju objasniti princip djelovanja. Ne mislim tu na tebe, nego na autore i one koji tu metodu prodaju.

Ako u svome postu aludiras na to da ne znam o cemu pisem, polazis od krivih pretpostavki. (Ne poznajes me osobno - otkud znas sto radim u RL?)

Biorezonanca djeluje, postižu se drastična poboljšanja kod alergija, i to je ono što je većini mama najbitnije. Za mnoge stvari ni dan danas znanstvenici ne znaju KAKO djeluju, ali itekako dobro znaju da djeluju. Znaš li da primjerice gravitacija nije objašnjena? (jedna od teorija tako pretpostavlja postojanje tzv. gravitona, naglasak na "pretpostavlja postojanje", tako ti je to u znanosti, drugi pak nude objašnjenje u teroiji struna) A svi dobro znamo da će jabuka pasti s drveta, jeli tako?
    Biorezonanca je s druge strane finije objašnjena, i što je najbolje od svega djeluje....
    Tako da što god neko da izlinka... mogu i ja sad linkati da je nebo zeleno, more roza, i da imamo 2 sunca...
    Solange13, ovo sto pises metodi biorezonance ne daje nikakav kredibilitet.

Metoda je od strane znanstvene zajednice proglasena pseudoznanstvenom. Apsurdno je naknadno je proglasiti "znanstvenom" jer je netko na internetu napisao da se ona temelji na principima QM. Naravno, moguce je da ja imam pogresne i nepotpune informacije, pa te u tom slucaju molim da mi das referencu na rad u kojem je metoda znanstveno opisana.

Kao sto rekoh, nemam nista protiv toga da itko koristi takvu metodu, uopce ne ulazim u to djeluje li ili ne, ali imam protiv toga da ju se na silu naziva znanstvenom. NHF.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •