Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Pomažite - ne može bez mene

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Pomažite - ne može bez mene

Ljudi moji, strgana sam!!!!

Već danima nosam malu okolo naokolo, ne mogu ni na WC jer ako ju spustim vrišti, plače, urla.. non-stop mi je u rukama, ne mogu napraviti apsolutno ništa, pomoći niotkud, ako se netko i igra s njom, čim mene vidi ili čuje odmah plače da je uzmem.. Sad će 9 mjeseci za koji dan.. Sa starijom se ne stignem poigrat kako se spada i duša me boli jer stalno govorim "čekaj, Lucija ovo, čekaj, Lucija ono"..

Jako se teško uspavljuje i po danu i po noći, kratko spava, vjerojatno su zubi i proći će, ali ne znam kako da izdržim.. stalno bi nešto žvakala, jela, kad joj ne dam ljuti se..umorna sam..

Za tri tjedna započinjem sa praksom u vrtiću, neće me biti doma po barem 8 sati.. Kako da ju pripremim na to, a i sebe?? Ako ova faza ne završi bit će jako teško..

Šta da radim??

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Možda je ona faza "strah od odvajanja" što se zna javiti sa 9 mj.? Nek se javi netko pametniji, ja ću ti doć sutra ko moralna potpora (a možeš me iskoristit i za nekaj drugo ).

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Oooo, napravit ću nekakav popis šta sve treba napravit
    Ima mi tko pomoći, samo što ja ne želim nikog gnjavit i molit..

Vjerojatno se i radi o strahu od odvajanja, na to sam totalno zaboravila.. Najgore mi je to uspavljivanje, spava joj se, vidim da je preumorna ali nikako da zaspi.. a ako i zaspi čim je spustim u kindač budi se..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda će onaj (ona) koga zamoliš za pomoć biti sretan da ti pomogne. Očito ti pomoć treba, jer takva preumorna ne možeš dobro funkcionirati. A većina ljudi voli kad je potrebna. Ja bih pokušala, odmah ćeš po reakciji vidjeti da li ti žele ili ne uskočiti. Sretno!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma vjerojatno će mi pomoći ako zatražim, ali mene najviše muči kako će joj biti dok sam ja na praksi? kako da nas obje pripremim na to?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mogu ti samo reći da znam kako ti je. i ja imam takav problem i moja curica ne mrda od mene točnije ja od nje.kaka se zaigra probam do wc ali već kmeči i dreči...
    apo noći da i ne govorim još uvijek sisa pa se budi svaka 2 sata samo da potvrdi da sam tu i da se malo zasladi.....ludim
    ali ja nemam kome ju ostaviti ni na pola sata....
    a starija isto ispašta, samo zato što je starija pa ono kao moraš popustiti...
    nadam se da če se uskoro nešto promjeniti

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo i moja mm ce 9 mjeseci i polako joj se javlja strah od odvajanja pa kad je neka frka( moram hitno na wc...) a vidim da joj se cubica pocinje tresti stariju zamolim da malo animira mm, koju i inace mm dozivljava kao moj produzetak jer smo stalno zajedno ili joj dam neku igracku koja joj je nova ili jako interesantna.
    O tvojoj bojazni kako ce prihvatiti tvoje izbivanje ti mogu reci samo , prema mojem iskustvu, da ce tebi biti teze nego njoj. "Malo" ce otplakati kad odlazis i onda se utjesiti u onome tko ostaje s njom. Ako je to netko u koga ima povjerenja, bit ce ok. Kad se vratis, pristekat ce se na cicu i nece ti bas dati da se mrdnes od nje, ali vjerujem da ces tada i ti nje biti zeljna pa ti nece smetati.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pripremi ju postepeo, po istim pricipima po kojima funkcioira prilagodba u vrticu. Neka osoba koja ce ju cuvati dolazi par daa ranije i polako preuzme sve vise brige oko curice...

Mozda malo je ezgodno sto ce vam se to odvajanje poklopiti sa ovim separacijskim strahovima ali tu, ocito nema pomoci. Mislim da ce najvise pomoci ako zakljucis: "iz ove koze se ne moze" i mirno budes uz dijete svaki puta kada ona to zatrazi. Oni a taj aci grade osjecaj sigurosti u sebe i svijet oko sebe, tek kada steknu taj osjecaj polako ce te poceti otpustati...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Klaudija potuno te razumijem i ja to isto upravo prolazim ali s nešto starijim djetetom ..14mj. Imam još dva sina i oni su tu fazu prošli s oko 10 mj. Moje je iskustvo da osoba koja če boravit s djetetom već sad počne stvarati neke navike s njom npr. način uspavljivanja ,hranjenja ,igranja....Dok radim moju djecu je čuvala i još uvjek čuva baka i ona ima svoj sistem koji funkcionira samo kod njih....npr.kad ja uspavljujem obavezno se mazimo u kimbaču dok ne zaspi a baka ga zaljulja u kolicima par puta i on spava ko top ...moram napomenut da fora s kolicima kod mene ne pali ja mogu ljuljat do iznemoglosti ali on nebu zaspao.hoču ti reči da ništa ne brineš kad buš odlazila malo če vrištati ali čim zatvoriš vrata prestat če i prilagodit če se novoj situaciji ....mi mame teže prihvačamo odvajanje od djece

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

To sam prošla i sa Sarom, ali nisam imala drugih obaveza pa mi nije bio nikakav problem što je htjela samo kod mene. Baš me bilo briga ako ne stignem pospremit nešto ili me suđe čeka.. A sad me Sara stalno čeka pa mi je malo teško, a MM je rijetko doma jer puno radi.

Kad budem na praksi čuvat će ih MM, pa jedino da mu do tada sve više prepuštam Luciju da se navikavaju, koliko ide. Najgore je što, kad moram izać na sat dva ona bude super s njim, ne plače, ali ovo će trajati malo duže pa me strah.. I da, vjerojatno će bit teže meni nego njoj.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

klaudija kao da sam ja pisala, isto sve. moja Sara će za dva dana 9 mjeseci. mene hvata panika kad se sjetim da se uskoro vraćam na posao.
    molim te, javi mi kako je prošlo vaše višesatno odvajanje . sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

isti problem. ja se vraćam na posao za 3 tjedna i prije par par tjedana sam počela 'prilagodbu' na mm. mislim i prije su se družili, ali sad ih ostavim na sat, dva, tri same i ja negdje odem. i dečki su si sve bolje pa sam i ja sve opuštenija. on će ga čuvati kad se ja vratim raditi. moj kosta je zaljepljen za mene samo kad me vidi. kad me nema onda se zaljepi za tatu. ja mislim da se bebe brže prilagođavaju od nas i da će biti ok. ali ih nastoj sad puštati sve više same. i sretno

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ću napravit isto, otići ću sa Sarom u šetnju a ovi dvoje nek se počnu bolje upoznavat.. imam tri tjedna fore, valjda ćemo nešto uspjet napravit..

Cure, hvala vam!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

curke,a uspavljivanje? meni mrvica zaspi jedino na cici. mislila sam se vratit u 10 mj radit, al zao mi je nje. neki dan sam se izdojila da vidim dal ce htjet, al 0 bodova, nece vidit bocicu. ja radim i nocne pa me zbilja frka kak ce to navecer izgledat bez mene. slat cu vam pp da vidim kak vam ide ( da me hrabrite ).
    moze jedno pitanje ( anamix i klaudija ), jel vam hoce lezat na leđima klinci? sara je na leđima jedino kad spava, i dok ju prematam ( borba ), il sjedi, ustaje ili puze vojnicki, a leđa nema sanse - odma sjedne.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Isto, samo kod prematanja, jedva..i kad spava, stavim ju na bok, ali se zna sama okrenut na leđa.. Inače je stalno u pokretu. već je sto puta pala s kreveta. zaspi kraj mene i ujutro se probudi, ja još ne stignem oči otvorit a ona već na podu..
    Što se uspavljivanja tiče, stalno se borimo.. ili cica ili nosanje.. sama neće.. Bočicu smo probali dva ili tri puta, nije htjela.. Ali joj je zato super kad pije vodu iz čaše..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

haha, da i moja bubica voli vodu iz case. joj, meni je jednom pala dok sam ja spavala, uzas. hvala na odgovoru, bas sam se zapitala kaj joj tolko smeta na leđima. i ona zaspi na boku ( cica ) pa se okrene u snu, al budna i leđa aa.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

na leđima samo kad spava. kad ga krenem prematati prvih par sekundi na leđima, a onda sjedne i hvata mene da bi se bi digao na noge. pa ga nerijetko oblačim nastoječki ))
    što se tiče uspavljivanja, to ne znam kako ćemo. jer se po danu isto uspavljuje na sisi, a navečer sisa+nošenje (isključivo moje nošenje). iako ja blizu radim pa ću otići s posla na pol sata i doć njega uspavati ako baš nikako neće ići. ma ne znam...a opet si mislim da kad vidi da me nema da će pristat i na tatu

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

"a opet si mislim da kad vidi da me nema da će pristat i na tatu "

To se i ja nadam, jer dosad kad bi otišla negdje na sat dva, bila je ko bubica.. Tati obično zna zaspat u sjedalici, a meni isključivo na rukama.
    Super je ako ćeš moć s posla otić na kratko.. Meni je vrtić također blizu, ali ne znam koliko mi je pametno trčkarat doma, i hoću li uopće imati mogućnost za to.. Sva sreća praksa traje samo dva tjedna pa se nadam da ćemo izdržat svi skupa..

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a joj...mislila sam da je moja sad u fazi straha od odvajanja jer hoce samo meni ili tati i ne smijemo mrdnuti od nje, a po ovome ispada da prava zabava tek slijedi...i ja idem raditi kad ona napuni 9 mjeseci i sto je to blize to me vise frka kak ce je zakoniti uspjeti hendlat. jer ja ipak imam cicu kad zagusti i uobicajene metode ne pale. uf...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja mislim da ona ima i pravo na svoju mamu. A mi smo babe često vrlo nemirne u sebi kad znamo da moramo nešto napraviti, ić negdje, na te poslove i prakse - pa možda i nisu zubi, nego samo reflektira tvoju nervozu. Tu ti ne znam što napraviti - ali se s time suočiti, i naći mir, svoj. Ili u tome da ideš, ili u tome da ne ideš na nikakve prakse. U osnovi mame odluče ili jedno ili drugo, i kad su mirne oko svog izbora, mirna je i beba. Beba samo traži od tebe da joj daš sigurnost da znaš što radiš, i da će sve biti dobro. Jer hoće

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ifigenija,

nije baš tako jednostavno ili-ili.. Neke se stvari moraju napraviti.. ja moram obaviti praksu jer mi o tome ovisi godina na faksu, druge žene moraju ići raditi jer im vjerojatno o tome ovisi posao, samim time i egzistencija nažalost.. Ali i slažem se s tobom, vjerojatno osjeti moju nervozu i strah zbog ostavljanja uskoro pa je i ona nervoznija.. To reflektiranje nervoze najbolje primijetim kod uspavljivanja.. Kad ju hoću brzo uspavat jer moram nešto napravit po kući, to onda potraje satima, i strašno budem nervozna.. a kad se fino opustim, i uživam u uspavljivanju onda sve tri lijepo zaspimo i sve bude super. Nasreću, nervoznih uspavljivanja je vrlo malo..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danas je počelo pripremanje Lucije na ostajanje s tatom.. MM me blijedo pogledao kad sam rekla da Sara i ja idemo na kavu, Lucijin ručak je u frižideru pa je nahrani..
    Nije nas bilo nekih 2 i pol sata i bila super.. Jedino što se nije mogla odljepit od mene kad sam došla.. maza jedna mala..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 31.08.2010. at 23:42

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bit će to super Možda ipak više treba TM adaptacija

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Definitivno.. Nije ju premotao jer ne zna on s pletnenima niti misli učit..
    Hoće hoće

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drage moje, evo prve prijave višesatnog odvajanja:

u utorak su Lucija i MM ostali sami kod kuće, Sara i ja smo išli u rano jutro u bolnicu na magnetsku rezonancu.. Bilo im je supeeer!!! Lucija je dobila doručak i ručak, cijelo vrijeme se igrala s tatom i kad smo se nas dvije vratile lijepo je spavala.. Ostatak dana je samo dojila i mazila se.. sve u svemu, prošlo je odlično..

P.S. Jedino je MM imao problema s platnenima jer je Lucija nekoliko puta obavila veću nuždu, a njemu se to gadi ispirat (kao meni je gušt ispirat kakicu s pelena) pa će on kupit paket jednokratnih, jer njih samo baci..

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ne mora on platnenu ispirat. Nek samo preklopi i stavi u vrećicu pa ti isperi kad se vratiš ak mu je baš toooolika gadost i tlaka. Uostalom, kakica im je već skroz formirana pa se samo strese u wc. Ili kupi one papiriće (ima kod nas u Baruleku 200 kom cca 70 kn) pa sa papirićem kakicu baci u wc.
    http://www.kadulja.hr/Bambinomio/Mioliner.html

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jel ima tko kakvu ideju kako dijete skinut sa sise,molim vas pomagajte
    Posljednje uređivanje od kety i anči : 17.09.2010. at 12:49

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino je MM imao problema s platnenima jer je Lucija nekoliko puta obavila veću nuždu, a njemu se to gadi ispirat (kao meni je gušt ispirat kakicu s pelena) pa će on kupit paket jednokratnih, jer njih samo baci..
    I mm-u se to gadi, čak i sa papirićima pa sam mu rekla da stavi sa strane i ja isperem kad dodjem

Dobro ti Ifi kaže, kad ti nađeš mir, i beba nađe mir.

Moj mali priljepak čisto ok preživi bez mene, a kad me vidi, ne skida se sa mene.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kety i anči prvotno napisa Vidi poruku
    jel ima tko kakvu ideju kako dijete skinut sa sise,molim vas pomagajte
    Zašto bi ju skinula?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kety i anči, hajde otvori topik na pdf-dojenja, ondje vec sada imas puno topika koji se bave tom temom. Molim vas da ovdje nastavimo o temi zbog koje je i pokrenut topik.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo da se napokon javim ovdje!

Naša dva tjedna višesatne odvojenosti su prošla!!! Nasreću, prošla su super!

MM se super brinuo za cure, doručak i ručak su im bili na vrijeme, čak se i na PP naučio i bez papirića )
    Čak me i suđe dočekalo svaki dan, ali oprano!!
    Cure su bile super, Lucija je naravno jedva čekala da cika (a ne ja) dođe doma..

S druge strane, meni je bilo preteško jer mi se L znala probudit taman prije nego bih krenula ujutro u vrtić pa bih ju nahranila i ostavila u plaču MM. No brzo bi se umirila i zaspala.. a druga stvar, srce mi se kidalo kad bih se sjetila svoje djece koja me doma čekaju, a ja se s tuđom djecom igram..

No hvala Bogu, brzo je završilo i sad nastavljamo po starom!!

Anamix i ostale cure koje ste se vratile na posao, kakva su vaša iskustva? Kako funkcionira odvojenost?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

super! bas me tjese ovakve price. imam jos 23 dana do povratka....iako se veselim poslu, nekako me zeludac frce od pomisli na razdvajanje i na to kak ce ona bez mene. a i ja bez nje

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja radim sad već 3 tjedna. dečki su se super snašli već prvi dan. kosta nije radio nikakvu frku. čak ga je tata i uspavao bez problema (inače kad sam ja doma nema šanse da ga on uspava). kuži sve mala mudrica uglavnom emilu i bolje jede i bolje spava nego meni. bilo je par dana kad je, priča emil, puzao po stanu i kao tražio mene, ali nije bilo nekog posebnog plakanja niti drame. kad bi došla doma, zaljepio bi se za mene i jako bi mi se razveselio, ali sve smireno, bez plakanja. i da, i mene dočeka i oprano suđe i gotovo svaki dan skuhan ručak
    šta da vam kažem, kad sam ja bila solo s kostom stalno bi se vješao po meni, a emil ga uredno stavi u hranilicu i priča mu šta će kuhat, a ovaj mirno sjedi i sluša. to kod mene nema šanse. ja kad ga tako stavim to je smrtna uvreda
    ma, bila sam u strahu, a sad mi je super. čak se na poslu uspijem i malo opustit od svega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •