Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: varivo od leće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja kupujem smeđu leću u kesi ili rinfuzo i večer prije je namočim , na masl.ulju prodinstam kapulu, ubacim odmah 1 veći krumpir narezan na kockice, 1 kranjsku kobasicu narezanu na kolutiće i 1 nepunu šalicu od 2dcl prije namočene leće; dinstam to 5-6 min., dolijem 3-4 dcl vode, 1 žličicu konc. od rajčice, vegete, papra i malo petrusimena i još 1 ili 2 kobasice u komadu ( ovisno koliko nas je i da li je mm na ručku, njemu samo varivo nije dovoljno); to se kuha nekih 30-40 min; ako želiš možeš zgusnuti sa 1 žličicom brašna razmućenog u malo vode ili ostaviti tako kako je ( ako ti je za sutradan onda će već biti gusto)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupujem smeđu leću u kesi ili rinfuzo i večer prije je namočim , na masl.ulju prodinstam kapulu, ubacim odmah 1 veći krumpir narezan na kockice, 1 kranjsku kobasicu narezanu na kolutiće i 1 nepunu šalicu od 2dcl prije namočene leće; dinstam to 5-6 min., dolijem 3-4 dcl vode, 1 žličicu konc. od rajčice, vegete, papra i malo petrusimena i još 1 ili 2 kobasice u komadu ( ovisno koliko nas je i da li je mm na ručku, njemu samo varivo nije dovoljno); to se kuha nekih 30-40 min; ako želiš možeš zgusnuti sa 1 žličicom brašna razmućenog u malo vode ili ostaviti tako kako je ( ako ti je za sutradan onda će već biti gusto)
    ja radim slično
    umjesto kobasa stavim malo dimljene vratine
    krumpir stavim ako znam da ćemo jest na vrijeme baš kad je kuhano, inače ne jer ne volim podgrijavati krumpir
    dodam još i malo mrkvice, a zgusnem s pšeničnim klicama

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala cure na odgovorima i linku!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •