Nadopunjavam se na gornji post: Uvođenje evidencije radnog vremena je samo stvaranje dodatnog posla posloprimcima (tj. osobi kojoj uvale taj posao), jer su na terenu već inspektori rada koji lupaju astronomske kazne (od 64-100.000 kn) i time pune proračun. Ne znam koliko je ova najava povezana uz ovo, mislim da nije uopće. Ovo mi više liči na dvije stvari: a) skretanje pažnje sa nekog većeg problema b) stvaranje osjećaja da Ministarstvo nešto radi, a to što radi je totalno van svake pameti i logike, glavno da se generiraju papiri, propisi i druga sr***.
Neka se nitko ne osjeti uvrijeđenim, no ne mogu ne reagirati na razmišljanja kako je lijepo posao odraditi doma nakon što u školi provede 5 ili 6 sati ili da će uvođenjem novog radnog vremena tražiti novi posao. Ne omaložavam ničiji posao, ali u većini privatnih firmi se radi 8 sati i opet se posao nosi doma i radi kad klinci zaspu, bez isplaćenih prekovremenih sati. Tako da, svaka čast svima,svatko zna koliko i što radi, ali su mi te izjave ishitrene kad se pogleda kako neki drugi rade ili ne rade uopće.