Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 163

Tema: uskoro novo radno vrijeme u školama za djelatnike od 7.30 do 15.30 ?????

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto, sve smo napisale isto

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ha,ha pukle na istu stvar...ali držim da je stvar što radničkih prava u stvarnosti ima jako malo, malo tko je zadovoljan na poslu. Poštenja nestaje (kako radničkog tako i poslodavčevog). Pretpostavljam da bismo svi mi bili sretni da možemo odraditi svoj posao, pa čak i malo više sati ali da smo pošteno plaćeni tak da se od tih primanja može i pristojno živjeti, a ne računati sa svakom kunom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovakvo radno vrijeme već postoji u nekim školama, jučer smo na poslu baš razgovarali o tome.

Evidencija dolaska i odlaska na posao trenutno nam se svodi na upisivanje vremena u koje smo došli i ono u koje odlazimo doma.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakvo radno vrijeme već postoji u nekim školama, jučer smo na poslu baš razgovarali o tome.

Evidencija dolaska i odlaska na posao trenutno nam se svodi na upisivanje vremena u koje smo došli i ono u koje odlazimo doma.

Je l' se radi o osam sati, ili je klizno, ovisno o održanim satima?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o cemu ovisi opremljenost jedne skole (ne mislim da urede, to je vjerojatno određeno arhitekturom skole)? ja stvarno ne mogu vjerojavti da u danasnje doba u jednoj skoli postoji samo jedan kompjutor, to nije pistanje samo neimanja novaca vec i nezainteresiranosti najmanje samo ravnatelja.

Ravnatelj škole u koju ide moje dijete je u protekle dvije godine uveo klimu u sve ucionice, lakirao sve parkete u skoli, popravio sve wc-e, sredio vanjska igralista, kompjutor ima svaka učionica, svaki nastavnik ima sluzbeni mobitel. Onaj prije njega nije godinama nis napravio. ne vjerujem da to ovisi samo o ministarstvu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

vikki, u toj se školi treba biti od 7,00-14,00 sati (ajd, barem nije do 15,00), a radi se o područnoj školi. Znači od prvog do četvrtog razreda OŠ; sama nastava u principu završi nešto prije 12 sati, radi se u jednoj smjeni.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je li to od novog pravilnika unatrag par mjeseci ili već duže?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas mi je bilo prelijepo na nastavi, osmašima sam pripremila 3 razl aktivnosti ( od zabavnih zadataka, praktičnog rada ,kviza i sl ) i usput sam ispitivala.Oba sata ispunjena 100 posto. I ja sam sretna , ali sam nakon takva 2 bloka ispražnjena ......

A svima onima koji mi broje slobodne dane bacam rukavicu!

Dođite u 8a i odradite 2 sata onako kako ja radim. Letvica je visoko. I još sam odgojno djelovala !

Vrijeme je da mi učitelji kažemo jasno i glasno da nije isto 45 minuta u razredu i 45 min u kancelariji.

( p.s. bila sam blaga nisam vas zvala kod srednjoškolaca XP )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to od novog pravilnika unatrag par mjeseci ili već duže?
    Od ove školske godine.

maria71, kužimo se.
    Naravno da nije isto.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Valjda onda je u vezi s tim famoznim pravilnikom.

Slažem se s marijom, 45 min. u razredu i u kancelariji definitivno nije isto, bila sam u razredu, sad sam u "kancelariji", neusporedivo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. bila sam blaga nisam vas zvala kod srednjoškolaca XP

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A čuj mogla sam reći dođite u 4r -matematičke gimnazije i suočite se sa zahtjevnim i inteligentnim osamnaestogodišnjacima koji prate točno po katalogu državne mature što sam ispredavala

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj broj dana godišnjeg je isti kao što ima MM. Samo što on može svoj godišnji iskoristiti kad hoće, tijekom cijele godine, a ja moram svih 30 dana iskoristiti za vrijeme ljetnih praznika. O zimskim i proljetnim cure su već rekle, sjednice, seminari, inventure, pripreme...
    Ista stvar je s bolovanjem. Za mene bolovanja nema, jedino ako završim u bolnici.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zašto ovakvi topici uvijek dovode do toga da se trebamo opravdavati i dokazivati da ne radimo samo 4 sata na dan? Mislim...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zato što nas se općenito u društvu ne cijeni, a daje nam se na pola dana nešto što je deklarativno svima najvrijednije a to su djeca.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zašto ovakvi topici uvijek dovode do toga da se trebamo opravdavati i dokazivati da ne radimo samo 4 sata na dan? Mislim...
    Zato što nas se općenito u društvu ne cijeni, a daje nam se na pola dana nešto što je deklarativno svima najvrijednije a to su djeca.
    možda.
    mislim, mi volimo sve i svašta omalovažavati i ne cijeniti, od domaćica na dalje. oćemo mi to
    a možda i upravo zato što je riječ o roditeljskom forumu, ispada da se profesori/učitelji - najviše žale. jer se kao profesija, najviše i spominje na ovom forumu. što je logično. da smo na nekom drugom forumu, žalile bi se valjda medicinske sestre, doktorice, psiholozi, zaposlenici državne uprave...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni se čini da se danas u društvu nikoga ne cijeni, a ne samo učitelje! Radim u kancelariji, moj je slučaj da jedva odem na par dana godišnjeg jer nemam zamjenu, to što posao nosim kući teško mi ne pada jer na kraju krajeva kući nije onaj psihički presing ko na poslu. Subote i Nedilje su nešto najbolje što se može dogoditi (svaka druga subota), a što je s onima koji i to rade???? Tko njih cijeni??? Ta mi činjenica teško pada. Ok, s djecom je pretpostavljam vrlo zahtjevno raditi ali na kraju krajeva, svatko ima svoj izbor!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svatko ima svoj izbor, a moj izbor je izlazna strategija iz ove struke , jer mi se dosadilo opravdavati zbog G= i još ponekih razloga .

Jer ja sam ( za sada ) učiteljica 24 sata dnevno, jako dobro razmislim kako ću se ponašati na javnom mjestu, kako ću se obući, kako ću razgovarati sa ljudima itd

Na izletima i ekskurizijama se 24 sata brinem za učenike itako dalje i tako dalje ..... A moj muž kad zatvori svoju kancelariju do sutrašnjeg dana ne misli o poslu, a ja to ne mogu.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    o cemu ovisi opremljenost jedne skole (ne mislim da urede, to je vjerojatno određeno arhitekturom skole)? ja stvarno ne mogu vjerojavti da u danasnje doba u jednoj skoli postoji samo jedan kompjutor, to nije pistanje samo neimanja novaca vec i nezainteresiranosti najmanje samo ravnatelja.
    Moja škola ima 100-120 računala, ali lutrija je u smjeni u kojoj škola radi doći do ijednoga jer su u ili učionicama ili kancelarijama koje netko koristi (tajnica, psiholog,...). Nedostatak prostora u školi ne znači nužno nedostatak kabineta za profesore nego i nedostatak učionica u kojima se može održavati nastava, pa se učenici guraju i u neprimjerene prostore.
    A ravnatelju tvog djeteta svaka čast, to se zove raditi posao.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja znam, ona to ne bi smjela. Radila sam u 5 različitih škola i ni u jednoj se RS nije mogao održati u jutarnjim satima, ne mora se valjda ni objašnjavati zašto.
    Zašto ne bi smjela? Primjer jedne područne škole: roditelji većinom poljoprivrednici, u staju ulaze zimi već oko 4 sata popodne i ostaju ko zna do kad, ujutro imaju posla u istoj toj staji do 9 sati sigurno. Skoro sva djeca su putnici. Kad bi ti tu napravila roditeljski? Oko podneva je najbezbolnije rješenje za sve - roditelji dođu na roditeljski između dva posla i usput pokupe dijete (ako imaju auto, ako ne voze se školskim busom - i roditelji i dijete).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj noisita prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se danas u društvu nikoga ne cijeni, a ne samo učitelje! Radim u kancelariji, moj je slučaj da jedva odem na par dana godišnjeg jer nemam zamjenu, to što posao nosim kući teško mi ne pada jer na kraju krajeva kući nije onaj psihički presing ko na poslu. Subote i Nedilje su nešto najbolje što se može dogoditi (svaka druga subota), a što je s onima koji i to rade???? Tko njih cijeni??? Ta mi činjenica teško pada. Ok, s djecom je pretpostavljam vrlo zahtjevno raditi ali na kraju krajeva, svatko ima svoj izbor!
    Nitko nije napisao da ne cijeni one koji rade subote i nedjelje. Ovakvim načinom razmišljanja nitko se protiv ničega ne bi trebao buniti niti zahtjevati promijene. Jer svi imamo izbor.

Rad s djecom me ispunjava i uživam u njemu potpuno, ali to ne znači da ću šutjeti o tome kako si sve materijale moram sama kupiti, a od mene se traži kreativnost ili kako jednostavno ne znam što napraviti s djetetom kojem su očito prestale djelovati tablete pa me uopće ne doživljava i cijeli sat fućka, lupa vratima...a ja imam još 25ero djece s kojima trebam raditi.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko nije napisao da ne cijeni one koji rade subote i nedjelje. Ovakvim načinom razmišljanja nitko se protiv ničega ne bi trebao buniti niti zahtjevati promijene. Jer svi imamo izbor.

Rad s djecom me ispunjava i uživam u njemu potpuno, ali to ne znači da ću šutjeti o tome kako si sve materijale moram sama kupiti, a od mene se traži kreativnost ili kako jednostavno ne znam što napraviti s djetetom kojem su očito prestale djelovati tablete pa me uopće ne doživljava i cijeli sat fućka, lupa vratima...a ja imam još 25ero djece s kojima trebam raditi.
    Nisam rekla da je netko to napisao, to je moje razmišljanje općenito! Svi imaju pravo na svoje mišljenje, kako učitelji o "kancelarijašima", a nije neko bajno, tako i "kancelarijaši" o učiteljima! Valjda je to začarani krug!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    ili kako jednostavno ne znam što napraviti s djetetom kojem su očito prestale djelovati tablete
    ovo je malo tužno pročitati od jednog prosvjetnog radnika, zar nije?

s prvim dijelom posta od zeljke231 se slažem, zahtjevanje promjena u potpunosti podržavam, bez obzira na izbor.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ubijte me, ali moram

radila sam 2 godine u školi
    i to su mi od 10 radnih, najljepše godine u smislu slobodnog vremena
    jest, posao se nosi kući, da, ispravljaju se testovi do 3 u noći, sanjaš klinca kojem si, možda prestrogo, dao 1
    ali, uza sve sjednice, seminare, roditeljske, vijeća ova ona,
    slobodno lunjaš gradom tri dana prije Božića, dok sad na Badnjak sjedim do 3 kad nam milostivo dopuste otići kući

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ali, ofkors, da se učiteljski posao ne može svesti na 7.30 d0 15.30

no, pobogu, priznajmo jednom da nije ni tako loše imate 4 fiksna (lokacijski) sata radnog vremena
    a ostalo po volji
    i da li je zaista tako strašno imati sigurno slobodne dane za Božić, Uskrs i Veliku Gospu?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je malo tužno pročitati od jednog prosvjetnog radnika, zar nije?

s prvim dijelom posta od zeljke231 se slažem, zahtjevanje promjena u potpunosti podržavam, bez obzira na izbor.
    cvijeta73, ovo nije bilo ironično već je dijete stvarno na tabletama, prima terapiju. Raspoloženje mu užasno varira. Vjerojatno ovisi od toga smanjuju li mu terapiju, odgovara li mu ta terapija...ali, evo danas ja jednostavno nisam znala što učiniti. Ne želi crtati, ne želi bojati, ne želi pisati, ne želi razgovarati, ne želi se igrati, ne želi sjesti, ne želi ustati, samo vrišti, lupa druge, fućka, trči van iz razreda...ne pomaže ni lijepa ni gruba riječ...koliko god knjiga čitala, ja opet ne znam što učiniti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

izvini onda, zazvučalo mi je nekako bezveze...shvaćam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je prije 13 godina bilo super u prosvjeti, sad više nije .
    Velike su se promjene dogodile unazad 10 godina , a bogme zahuktavaju se još veće.

Kad iz prosvjete odu svi koji mogu što u penziju što na groblje što na drugi posao i kad vam djeci budu predavali ljudi bez kvalifikacije onda će valjda biti sve ok , od pola 8 do pola 4, po pravilima službe.

A znanje će se prodavati skupo negdje drugdje.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Marija,prije nego pročitam sve postove:

-o tome se priča već godinama kao i o svijetloj budućnosti prosvjetara

-jedna smjena će biti moguća kad nam broj djece u školama padne za 50% jer čisto sumnjam da će vlada sagraditi/nadograditi još toliki broj učionica,sportskih dvorana itd.

-kabinetska priprema za sat? U našoj školi svaki aktiv ilitiga stručno vijeće ima svoj kabinet od cca 10m2. Svaki kabinet se većinu dana koristi na direktnu nastavu s učenicima kad su manje grupe u pitanju(etika,dodatne,pripreme,brdo pojedinih stručnih predmeta ) jer nam fali prostora

- svaki prof. bi trebao imati svoj laptop pa bi se mogao u miru svog kabineta pripremati!?Aha... krepat ću od smijeha

Jučer mi je otišla lampica na grafoskopu, zovem domara i on me pita:"Jel imate lampicu?"
    Ja' je'l imam lampicu? U džepu? Daa, kak ne,nosim ih stalno...
    Škola nema novaca za lampice za grafoskore jer su jaaako skupe.
    Nema šanse da dobijem besplatno dovoljan broj crvenih kemijskih za ispravljanje zadaća i testova,a kamoli laptop...dajte...

-priča se i o licencama za nastavnike. Nemam ništa protiv. Nek uvedu to sjedenje po kabinetima i zbornici, nek nam zbrajaju i oduzimaju sate na seminarima.Nek uvedu sve to. Ali NE ZA 4800 kn.

Kada će ekipa s Olimpa konačno shvatiti da postoje ljudi koji bi radili i puno više,ali nek više financijski razdvoje neradnike i one koji žele raditi!?

I tako...uglavnom...za ispod 5 somova u 8 sunčanih sati mogu raditi i posao gdje mi je mozak na paši...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je prije 13 godina bilo super u prosvjeti, sad više nije .
    Velike su se promjene dogodile unazad 10 godina , a bogme zahuktavaju se još veće.

Kad iz prosvjete odu svi koji mogu što u penziju što na groblje što na drugi posao i kad vam djeci budu predavali ljudi bez kvalifikacije onda će valjda biti sve ok , od pola 8 do pola 4, po pravilima službe.

A znanje će se prodavati skupo negdje drugdje.
    E, to!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo se već događa, zar ne?

http://www.poduzetnistvo.org/news/en...iku-ekonomisti

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

( p.s. bila sam blaga nisam vas zvala kod srednjoškolaca XP )
    Evo,Marija nije,ja vas zovem na par sati kod srednjoškolaca!

Samo jedna rečenica,nadam se da me nitko neće krivo shvatiti, ja poštujem svačiji posao,ali 45 min nastave i 45 minuta posla administrativnog tipa gdje si sam u miru sa svojim papirima nema nikakve usporedbe. Nije da si želim do penzije takav posao,(mislim na uredski),
    ne daj Bože, nisam taj tip,ali nema usporedbe u razini potrošene energije.
    Posljednje uređivanje od rosa : 22.09.2010. at 20:42

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sviđa mi se ova razina komunikacije.
    Ima i roditelja koji svakako rade (zato je kod nas jedan tjedan primanje prije a drugi poslijepodne) i zasigurno nitko ne zaslužuje da se naziva ludim jer mu paše primanje u 14h.
    žao mi je da je ovo ovako interpretirano. nije bilo ciljano kao uvreda, pobogu, već kao očito, loš primjer pjesničke slobode s moje strane.

i nisam pričala o primanjima, već o roditeljskom sastanku.
    i da, ja radim u jednoj smjeni i imam primanja i ujutro i popodne.

my point je bio sljedeći:
    kako će roditelji, a kojih većina radi klasično od 8 do 16 uskladiti svoj posao s ovakvim radnim vremenom u školama.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo,Marija nije,ja vas zovem na par sati kod srednjoškolaca!

Samo jedna rečenica,nadam se da me nitko neće krivo shvatiti, ja poštujem svačiji posao,ali 45 min nastave i 45 minuta posla administrativnog tipa gdje si sam u miru sa svojim papirima nema nikakve usporedbe. Nije da si želim do penzije takav posao,(mislim na uredski),
    ne daj Bože, nisam taj tip,ali nema usporedbe u razini potrošene energije.
    skroz su mi se blesave ovakve usporedbe jer onda možemo i dublje nije ni svaki kancelarijski posao isti i jednako zahtjevan pa vjerovali ili ne postoje i oni zahtjevniji od 45 min.nastave, i poslovi u kancelarijama gdje se pošteno odradi 8 sati bez kava, bez adekvatne opreme(puno stvari ako ne i sve potrebne sam kupuješ) također, pa se još nosi doma i priprema za drugi dan i to sve isto za 5.000,00 kn i to eto npr.u pravosudnom tijelu...
    ja eto sam u jednoj takvoj zahtjevnoj, stresnoj i iscrpljujućoj branši ali koju volm i koju sam sama izabrala a da bi htjela da nam je svima u drž.bolje i da imamo bolje uvjete rada bi!pa tako i vama prosvjetarima...svako sebi bira i ako nisi zadovoljan-mijenjaj!

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pošto sam napisala da mi se sviđa ideja red je da i objasnim zašto. Ja sam mama drugašića a čini mi se da ni jedna od vas koja sudjeluje na ovoj raspravi nije učiteljica nižih razreda. Uglavnom njihova učiteljica ima točno 18 školskih sati u tjednu, najduže ostaje sa njima na nastavi do 12.30, sve testove većinom ispravi odmah na satu. Sigurna sam da nema nikakvih priprema kod kuće jer ima ohooooo godina staža i svo to gradivo zna napamet.Ali se brate drži ko da je najopterećenija osoba na kugli zemaljskoj koja radi sa samo 15 djece. Nema nimalo razumjevanja za djecu ni roditelje i sve sastanke i informacije prilagođava sebi. Zbog nje i sličnih takvih bi mi bilo drago da se uvede takvo radno vrijeme. Vama ostalim isprikama jer vidim da je vaš posao puno zahtjevniji i kompliciraniji, to sam uostalom i mogla pretpostaviti ali sam brzinski odgovorila misleći samo na jednu osobu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    skroz su mi se blesave ovakve usporedbe jer onda možemo i dublje nije ni svaki kancelarijski posao isti i jednako zahtjevan pa vjerovali ili ne postoje i oni zahtjevniji od 45 min.nastave, i poslovi u kancelarijama gdje se pošteno odradi 8 sati bez kava, bez adekvatne opreme(puno stvari ako ne i sve potrebne sam kupuješ) također, pa se još nosi doma i priprema za drugi dan i to sve isto za 5.000,00 kn i to eto npr.u pravosudnom tijelu...
    ja eto sam u jednoj takvoj zahtjevnoj, stresnoj i iscrpljujućoj branši ali koju volm i koju sam sama izabrala a da bi htjela da nam je svima u drž.bolje i da imamo bolje uvjete rada bi!pa tako i vama prosvjetarima...svako sebi bira i ako nisi zadovoljan-mijenjaj!
    Da

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pipi, jao, jao, jao! Ti stvarno misliš da se učiteljica razredne nastave, ma kako kvalitetna ili nekvalitetna bila, NE PRIPREMA za sutrašnji dan jer gradivo zna napamet? Misliš li da tek tako u jutarnjem tramvaju osmisli sadržaj 4 različita predmeta?
    Prilagođavanje informacija i sastanaka roditeljima drugi je par rukava.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 22.09.2010. at 23:25

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

KOliko god radim i s kom pričam, svatko, ama baš svatko, misli da može raditi moj posao.

Od čistačice u školi, pordavačice u dućanu, inžinjera , liječnika , konduktera i sl.

To je društveni problem, naša struka je izgubila dignitet.

No doći će vrijeme kad će se ili plaćati skupe privatne škole ili će djeca biti u pretrpanim razredima kao u američkim javnim školama i do 3 srednje neće naučiti tečno čitati i računati.

Ovo nas čeka .... uskoro

http://www.film.hr/vijest.php?tekst_id=889

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne bi smjela? Primjer jedne područne škole: roditelji većinom poljoprivrednici, u staju ulaze zimi već oko 4 sata popodne i ostaju ko zna do kad, ujutro imaju posla u istoj toj staji do 9 sati sigurno. Skoro sva djeca su putnici. Kad bi ti tu napravila roditeljski? Oko podneva je najbezbolnije rješenje za sve - roditelji dođu na roditeljski između dva posla i usput pokupe dijete (ako imaju auto, ako ne voze se školskim busom - i roditelji i dijete).
    Pa i sama si napisala - primjer jedne područne škole:roditelji većinom poljoprivrednici. Naravno da je u tom slučaju potpuno druga situacija. Moram naglasiti da su nas ravnatelji u dvije škole na sjednicama UV, dakle ticalo se i razredne i predmetne nastave, upozorili upravo na termine održavanja RS (isključivo popodne) uzimajući u obzir činjenicu kada većina roditelja radi. I mislim da je to nekakva vodilja svima, prilagoditi se većini, pa to vrijedi i za primjer područne škole koju si navela. Tamo bi stvarno bilo besmisleno staviti RS u 18.00.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

KOliko god radim i s kom pričam, svatko, ama baš svatko, misli da može raditi moj posao.

Od čistačice u školi, pordavačice u dućanu, inžinjera , liječnika , konduktera i sl.

S ovim se potpuno slažem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

No doći će vrijeme kad će se ili plaćati skupe privatne škole ili će djeca biti u pretrpanim razredima kao u američkim javnim školama i do 3 srednje neće naučiti tečno čitati i računati.

Ovo nas čeka .... uskoro

http://www.film.hr/vijest.php?tekst_id=889
    Čuj, ja mislim da se radi o tome da danas ljudi imaju puno više informacija nego prije 100 godina, kad su velečasni, učitelj i doktor bili glavne face u svakom selu.

Istina je da ljudi imaju krivu sliku kakav je to posao, ali s druge strane, sustav (infrastruktura) ima puno nedostataka. Svaki prosvjetar sa školskom djecom to zna.

Što se digniteta tiče - to je tako s većinom struka (vidi se i ovdje na forumu kad se ljudi mujici miješaju u posao, što se npr. ja ne bih nikada usudila) ali na prosvjeti je jako vidljivo. Nema veze... Nije problem što roditelji misle da mogu raditi taj posao, problem je u tome što vlast misli da je prosvjeta marginalna stvar, pa ne daju ni lovu ni status. Ali to misle i o gospodarstvu i mnogim drugim stvarima. I zato idemo tam kam idemo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali ne znaju što će s tim informacijama. No neću dalje.... otvorite link, pogledajte film, class iz 2008 i to je to ....

pozz

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    Zarrin, naravno. Ne znam jesi li čitala sve moje postove. Ja se zalažem da se napravi jasna distinkcija između onih koji u drž.službi rade i onih koji su se "uvalili u državne jasle".
    E,bojim se da se ovom novosti o radnom vremenu želi na neki način doskočiti ovima koji više ne rade, nego rade.
    I što će država dobiti time? Dok god ne uvede potrebne uvjete za pripremu za nastavnike,oni isti koji po cijele dane hvataju krivine sad će potošiti koju kunu više za kavice po kantinama,a oni koji rade će nakon što odsjede tih 8 sati otići kući i raditi dalje.

Nek se više podijele otkazi mulju i nek se financijski stimuliraju oni koji rade kvalitetno.Kad će to konačno nekome pasti na pamet??

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čokolada, jao ili ne jao ali mislim tako odnosno mislim da bi do 15.30 u školi to itekako stigla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja znam što bi meni značilo 8h radno vrijeme.... a što bi to značilo roditeljima?
    Imali bi osjećaj da radimo više nego što radimo?
    To bi promijenilo društvenu klimu?
    Što bi promijenilo?
    Ne pričam o jednosmjenskom radu (btw. još jedna zaboravljena priča) nego o tome da se nastavnik 8h mora provesti u školi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne da se provodi nego da provede...
    Iako ja nama u školi baš OK

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mislim da bi već jednom oni koji donose propise morali početi slušati struku.
    pa ako struka kaže da je to besmisleno - onda je besmisleno. jer imaju čvrstu argumentaciju za to. mislim da i ovu argumentaciju, iznešenu i na ovom forumu, niko ne može reći da nema smisla.
    i svakako bi trebali težiti fleksibilnosti u svakom poslu, a ne ovo što već funkcionira, stavljati u neke besmislene okvire.

to je jedno.
    druga stvar, plaće u prosvjeti su besramno male.

treća stvar koja mi nije jasna, a mislim da je upravo to razlog zašto dolazi do "sukoba" na ovakvim topicima je to da mi nije jasno zašto djelatnici u prosvjeti ne mogu reći - da, prednost ovog posla je godišnji odmor. da, prednost ovog posla je fleksibilno radno vrijeme. da, prednost ovog posla je kreativan rad, rad s djecom.
    a bome ima i mana.
    nego se tvrdi da nije prednost godišnji odmor.
    a je. i gotovo.
    prijateljica mi je na ljetovanju bila od 15.7. do kraja osmog mjeseca. muž mi radi u prodaji i nije imao dana godišnjeg.
    šta ja znam jel teže njemu 45 minuta ili mojoj prijateljici 45 minuta.
    ko da je to bitno.
    takva argumentacija jednostavno nema smisla.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Zarrin, naravno. Ne znam jesi li čitala sve moje postove. Ja se zalažem da se napravi jasna distinkcija između onih koji u drž.službi rade i onih koji su se "uvalili u državne jasle".
    E,bojim se da se ovom novosti o radnom vremenu želi na neki način doskočiti ovima koji više ne rade, nego rade.
    I što će država dobiti time? Dok god ne uvede potrebne uvjete za pripremu za nastavnike,oni isti koji po cijele dane hvataju krivine sad će potošiti koju kunu više za kavice po kantinama,a oni koji rade će nakon što odsjede tih 8 sati otići kući i raditi dalje.

Nek se više podijele otkazi mulju i nek se financijski stimuliraju oni koji rade kvalitetno.Kad će to konačno nekome pasti na pamet??
    meni kao roditelju čije će dijete za 5 godina u školu se ideja kao ideja čini dobra jer ja znam kako sam mrzila nastavu popodne, taj tjedan su me roditelji malo viđali jer dođeš iz škole u 6,7 i sl. no svjesna sam da je to u danim trnucima i uvjetima u državi čista utopija.možda jednog dana ali NIKAKO DOK VAMA NASTAVNICIMA NE OSIGURAJU UVJETE jer ja želim ostaviti svoje dijete u rukama zadovoljne osobe koja uživa u tome što radi.
    dobrobit kako za djecu i roditelje vaših učenika tako i za vas i za vaše obitelji bi bila nesporna ako se škola zatvara u pol 4. nadam se da me razumiješ što želim reći.
    no kada se to počne spuštati na razinu tko koliko radi, da li se cijeni i moj rad koji je kancelarijski ali ko pravnik radim sa svakakvim ljudima, slučajevima i nemam zapravo radno vrijeme jer se posao nosi doma, na godišnjem isto radim na laptopu koji sam sama kupila a pri tome na dr.strani imamo priču da netko tko radi u prosvjeti odradi 4 nastavna sata i ode u 12 ili 1 doma pa se onda možda i doma radi popodne i onda se omalovažava dr.rad tome zabolilo.

u vašoj borbi da se stvari konačno promjene u zemlji i da se odrede što su prioriteti kod raspodjele drž.novaca da bi i vi imali uvjete sam uvijek na vašoj strani!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

treća stvar koja mi nije jasna, a mislim da je upravo to razlog zašto dolazi do "sukoba" na ovakvim topicima je to da mi nije jasno zašto djelatnici u prosvjeti ne mogu reći - da, prednost ovog posla je godišnji odmor. da, prednost ovog posla je fleksibilno radno vrijeme. da, prednost ovog posla je kreativan rad, rad s djecom.
    a bome ima i mana.
    nego se tvrdi da nije prednost godišnji odmor.
    a je. i gotovo.
    .
    Evo, ja mogu reći: prednosti ovog posla su sve što si navela.
    Najveća prednost su ta naša djeca i mogućnost kreativnog rada s njima i to je ono što mene drži u školi.

Godišnji odmor je odličan.Ali nije dva mjeseca jer jednostavno nije.
    Ove godine od 13.07.-18.08.
    Moj muž ima još bolji,a radi u d.o.o. I sam si bira kad mu paše iskoristiti ga.

Dakle,u usporedbi s onima koji imaju dva tjedna godišnjeg nam je odlično,ali vlada neko opće mišljenje da su prosvjetari jedini s pet tjedana godišnjeg. Jednostavno nisu.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    je li vas, tj. kolektiv škole netko nešto pitao prije uvođenja takvog radnog vremena ili je to samovolja ravnatelja?
    u čemu je ustvari bit takvog radnog vremena, jer kvaliteta nastave definitivno time nije na dobitku?
    ovisi li rad vaše škole u jednoj smjeni o tome da ste svi na broju od 8 do 16?
    i ako mi možeš molim te reći koje vam je ravnatelj struke?

puno pitanja, znam, ali potpuno sam u šoku ovakvim pristupom nastavnom procesu, kao da se radi o običnom uredskom poslu.
    po meni rad profesora se može ocijeniti samo prema onome što pokaže u razredu, a ne prema tome gdje i koliko se dugo priprema za nastavu.
    Suncokret, ne stigoh se prije javiti...

radim u školi koja ne spada u javni sektor nego u državni - moš misliti velike razlike. Mi nismo javni nego državni službenici, plaće nam se računaju po plaćama državnih službenika, godišnji i radno vrijeme i kolektivni ugovor - sve po državnim službama.
    I nitko nas ne pita što mi mislimo, i mada smo glasni u nuđenju našega mišljenja, nitko ga ne sluša. Ni ravnatelja.
    Nastavnici uporno već godinama pomalo pritiskom pokušavaju dobiti da odrade nastavu i pripremaju se gdje žele, ali to ne ide, jer birokracija je prejaka.

I da apsurd bude još veći !!!! nas sada, što je vrlo slično generalnoj situaciji u društvu, uredski djelatnici gledaju kao nekoga tko radi samo 4 sata na dan, a ostalo do 4 sata planduje, pije kavu, i generalno NIŠTA NE RADI.
    I ne možeš se ti protiv toga boriti.

Onaj tko nije proveo ni jedan sat na nastavi u ulozi nastavnika, ne može nikako shvatiti koliko je zahtjevan ovaj posao.

A cijelo naše društvo je još na razini od prije 45 godina kada je moja mama počela predavati matematiku u jednoj seoskoj školici i kad joj je moj pradjeda rekao: Lako je tebi. Budi sretna što ne ideš kopati na polje. A ovako samo sjediš za stolom i pripovjedaš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •