Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Ona koja je odlučila roditi kod kuće, upućena je vjerojatno u puno više toga nego i ti i ova doktorica
    ne bi se, kao žena koja nikada nije rodila, htjela miješati u ovu raspravu, pogotovo jer je već stotinu puta sažvakana, samo sam se morala osvrnuti na ninčin post i dobro se nasmijati na boldani dio. dakle, žena koja se odluči na kućni porod automatski postaje stručnija od ginekologice koja se školovala 5-6 godina? bravo!

a kad već nabrajaš statistike, evo moje (za prababe i tetke ne znam):

moja prva baka rodila doma 10 dice, svi živi i zdravi
    moja druga baka rodila doma 6 dice, 4 umrlo pri porodu (jedan čak od banalne stvari - nitko mu nije pročistio usta, ugušio se
    moja majka mene rađala 2 dana, nisam htjela ni na vakuum, rođena na forceps, oživljavana pola sata
    moga brata rodila na vakuum
    baš me zanima kako bi nas dvoje prošli da je majka odlučila rađati ko svoja (baka broj 2)

svi imamo mogućnost izbora, ali govoriti da su žene koje odluče roditi doma automatski pametnije i obrazovanije i od liječnika su čisti apsurdi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    moja majka mene rađala 2 dana, nisam htjela ni na vakuum, rođena na forceps, oživljavana pola sata
    baš me zanima kako bi nas dvoje prošli da je majka odlučila rađati ko svoja (baka broj 2)
    O škbkbb je suvišno raspravljati, ali laički pretpostavljam da je tebe i brata trebalo vući na vakum jer je tvoja mama rađala ležeći u bolnici... možda bi čak i bolje prošla doma (ili u bolnici ali bez intervencija)? Ali tko to zna.
    Ja sam od onih koji su ovo već prežvakali, pa se ne bih puno upuštala, ali i meni se sviđa Felixin post.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi se, kao žena koja nikada nije rodila, htjela miješati u ovu raspravu, pogotovo jer je već stotinu puta sažvakana, samo sam se morala osvrnuti na ninčin post i dobro se nasmijati na boldani dio. dakle, žena koja se odluči na kućni porod automatski postaje stručnija od ginekologice koja se školovala 5-6 godina? bravo!

a kad već nabrajaš statistike, evo moje (za prababe i tetke ne znam):

moja prva baka rodila doma 10 dice, svi živi i zdravi
    moja druga baka rodila doma 6 dice, 4 umrlo pri porodu (jedan čak od banalne stvari - nitko mu nije pročistio usta, ugušio se

svi imamo mogućnost izbora, ali govoriti da su žene koje odluče roditi doma automatski pametnije i obrazovanije i od liječnika su čisti apsurdi.
    Drago mi je da te je moj post nasmijao. Pogotovo jer pišeš isključivo iz tuđeg iskustva. Vjerujem da bi pričala kao i ja da si doživjela iskustvo slično mojem, ali nisi.

Kao prvo, nisam napisala da su sve žene koje odluče roditi kod kuće upućenije u porod kod kuće nego dotična doktorica, ali većina ovih koje su na Rodi, vjerujem da jesu, a valjda je njima upućen Ifigenijin post.

Što se tiče statistika, Pomikaki je već napisala ono što sam ti ja htjela reći kad je o porodima tvoje mame riječ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •