-
Osoblje foruma
uh...dobra tema..
mene je recimo, bilo dugo strah imati dijete, dok neke stvari nisam raščistila sama sa sobom. to bi značilo, dok nisam raskrstila sa nekim stvarima iz svog djetinjstva, dok nisam osjetila da sam spremna rasti uz vlastito dijete i mijenjati se zajedno s njim. kad kažeš tako nešto, misliš da je jednostavno. a primječujem zaista, da većina roditelja ne doživljava djecu na takav način. bilo je punooo odgojnih metoda koje sam smatrala izuzetno pozitivnima, po pitanju razvoja poslušnosti i discipline, uh što ne volim te riječi...prije nego sam rodila. sve su nekako s vrmenom pale u vodu. jer, te tzv "metode" zaista dolaze same od sebe ukoliko imaš vremena osluškivati svoje dijete svaki dan iznova. i činiti ono što je za njega dobro u ovom trenu i sada. ne radi toga što će to biti dobro za njega sutra. jer koliko se god trsili i brinuli oko tog sutra...ne znamo kakvo će biti.
ono što sam sama primjetila jest činjenica da se problemi zaista rješavaju kad se obje staranke preispituju...u ovom lučaju mislim na preispitivanje sebe kao roditelja i situacije iz pozicije samog djeteta. ja se recimo uvijek stavljam u poziciju djeteta i pokušavam dokučiti što može shvatiti, osjećati....i kako ono gleda na mene u trenutku kad ja želim sprovesti neku svoju volju..
moj muž ne. on ima ideju da ga dijete treba slušati jer je on tata. to bi trebao biti dovoljan razlog za poslušnost. pa se trenutno borim na dvije fronte
... nego..zaista kad preispitaš sve iz svakog kuta, shvatiš da je najčešće samo u tebi problem, pa kad ga riješiš, problem s djetetom riješi se sam od sebe....
kad smo već kod "razumne" dijece....ja sam jedno takvo...na žalost. i to me strašno smeta u životu. razum nameće odgovornost, a sve to zajedno oduzima djetinji duh.
ja sad ne komentiram Rozin post. samo mi se tema svidjela..i svašta ste lijepo napisale. i zaista bih se složila sa svime što su vertex i ifgenija napisale. ja sam onaj žustri zagovornik propitkivanja bilo kakvog ne...pa mi se ne bi svidjelo da moje dijete makar malo ne propitkuje.
baš mi vas je gušt čitati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma