-
-
pa da, sto god moze sama smije
a to sama nije da je ti potegnes za rucice i postavis u sjed
ja je nikako ne bih tako rano posjedala
stavi je na stomak
-
summer prvotno napisa
stavi je na stomak

uff,kada bi bar voljela biti na trbuhu....
-
A ona se diže iz ležečeg položaja ili onak položaj malo pod koso?
-
iz lezeceg a pod koso joj mrvica fali da sjedne dode skoro do kraja i onda se baci nazad...a tu pretrenem jer imam osjecaj da ce se potrgat dok se baci nazad pa ju vise u taj "kosi" polozaj ne stavljam...
ma sve mi je to tako cudno inace djeca (koliko mene pamcenje sluzi sa prvom curkom) sa boka uz pomoc rucica sjednu...
ali sto sada ta malena izvada ,rekla sam bit ce akrobat 100%
-
Kosi položaj je položaj u koji se dijete nije dovelo samo, znači samo ravni položaj i nema šanse da iz tog položaja
bilo što napravi, a a kamoli posjedne, već će istraživati ono što može. A to je što prvo ide, okretanje na bok....
-
Špirić je isto tako radio "trbušnjake" jako rano, i frustrirao se jer ne može sjediti. Pomogao je viper, u njemu bi bio u tom nekom položaju koji mu je pasao. Na kraju se krenuo posjedati sa nekih 4 mjeseca, ali iz položaja na sve četri, dakle nije uspio sam iz tog ležečeg. Provaj je stavljati u viper i onda je namještaj i nosi u njemu tako da bude stalno uključena u sve.
I da, sve što mogu sami, i smiju.
-
svakih par mjeseci iskoci ovakva tema bebice tri cetri mjeseca bi sjedile
nebi one sjedile nego vjezbaju i naprezu svoje misice pripremeju se za nove pokrete koje ce moci uskoro napravit
moji klinci kad im je dosadilo lezati i pokusavali se trbusnim misicima podic ja bi im pokazala kako se rotirati tj okretati s trbuha na leda i obrnuto
ili bi legla kraj njih pa i pokusvala animirati a kad bi vec sve dosadilo onda bi ih nosila
Jura se posjeo nakon puno pokusaja ali iz cetveronoznog polozaja posjeo se sa 5,5mjeseci sam i to je dosta rano curka se posjela sa 7ili 8 mj
u svakom slucaju nemoj posjedat djete nemoj ga podboltat jer to nije dobro za bebu jer onda nece sama nauciti sve ostale medu korake do posjedanja
-
Ella
-
Posljednje uređivanje od ella : 07.10.2010. at 23:18
Razlog: krivi smajlic
-
ne spada direktno pod ovu temu, ali...
blizanci mi imaju 7 mjeseci...ne sjede...ne forsam apsolutno ništa, vježbamo iz zabave ono što im je zanimljivo...kaže pedica da su u redu što se tiče samog motoričkog razvoja i da im treba malo progledati kroz prste jer su ranije rođeni...
od danas mi i jedan i drugi, kada ih držim u krilu, nalonjeni su meni na trbuh leđima i tako " sjede " guraju prema naprijed i savijaju se prema svojim nožicama odnosno toliko jako da se spuste ličekom među donji dio nogu i grizu si prste na nogama, totalno su savijeni...da li da im dozvoljavam da to rade...stalno uzdišu kao da im je teško, a bune se kada ih vraćam...znači dijete sjedi u krilu, naslonjeno na mene, prema naprijed gleda i savija se ful prema svojim nogama
-
-
Osoblje foruma
rade ovo što radi i tvoja beba u avataru, samo što oni ne leže, već sjede tebi u krilu?
da li stavljaju nožne prstiće u usta? u bilo kojem položaju, ne samo ovom tvom opisanom?
koliko sam ja upoznata, ništa im ne može biti od savijanja prema naprijed
-
položaj bebe u avataru je sasvim ok, ali bilo kakvo svijanje iz sijedećeg položaja, tj. preklapanje poput knjige, nepovoljan je motorički obrazac.
ZO, stavljaj ih što češće na pod, tako je najbolje za neometan razvoj motorike.
-
hvala djevojke
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma