Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: AS Creatis fix -problem: bebina glava pada prema naprijed

first time mum avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno AS Creatis fix -problem: bebina glava pada prema naprijed

Imam AS Creatis fix i postavljena je na pripadajuću bazu/postolje u Hyundai Getz prema svim pravilima vezanja. Bebu od 2 mjeseca stavljam u AS tako da joj guza bude u pregibu sjedalicu. No u vožnji se događa da bebina glava nije naslonjena u sjedalici već pomalo pada prema naprijed. Čini se da je i AS nekako sama previše nagnuta prema naprijed kada se postavi na sjedalo auta. Možda je stvar u sjedalu Getza? Kada se AS stavi na pripadajuća kolica beba izgleda u lijepom kolijevka položaju. Da li netko zna nešto pametno savjetovati? Planiram otići i na Rodin pregled AS ovaj vikend.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pretpostavljam da je problem u nagibu. Kod novorođenčadi nagib naslona bi trebao biti 45 stupnjeva i on smije polako rasti kako dijete raste i kako mu jačaju vratni mišići. U slučajevima kad se željeni kut ne postiže samo montažom sjedalice, dozvoljeno je ispod sjedalice postaviti podlogu kako bi se postigao željeni kut naslona. Na pregledima u tu svrhu koristimo spužvaste crve (ukoliko ih imamo). Dođi u subotu pa ćemo provjeriti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I, kakva je dijagnoza za Creatis i sjedalo automobila? Ja imam istu dvojbu. Imam Creatis od prve bebe, i sad namjeravam kupiti i bazu za tu sjedalicu. Kad smo onomad bili koristili samo Creatis, bez baze, stavljali smo sfrkani ručnik ispod nje, upravo da korigiramo taj nagib sjedala, jer je bebi isto tako padala glavica prema naprijed. Pa me baš zanima.... Hvala unaprijed!

first time mum avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa Vidi poruku
    I, kakva je dijagnoza za Creatis i sjedalo automobila? Ja imam istu dvojbu. Imam Creatis od prve bebe, i sad namjeravam kupiti i bazu za tu sjedalicu. Kad smo onomad bili koristili samo Creatis, bez baze, stavljali smo sfrkani ručnik ispod nje, upravo da korigiramo taj nagib sjedala, jer je bebi isto tako padala glavica prema naprijed. Pa me baš zanima.... Hvala unaprijed!
    Evo već se devet mjeseci vozimo u Creatis sjedalici ispod koje su dva komada tzv. puževa (ona čvrsta spužva kolut za pomoć pri plivanju - ne znam kako bi ih drukčije opisala) - bio je to prijedlog dobiven na Rodinom pregledu AS kako bi se riješio neodogovarajući nagib zbog sjedala auta. Kada se vozimo u nekom drugom autu, sve premještamo zajedno, i puževe, i AS, i sve štima! Hvala Rodinim instruktorima za AS na pomoći!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Daddycool, daj nam pls meritorno objasni zakaj baš puževi, kaj je to i ima li alternativa puževima, ak ih nemamo? Thx!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nisu puževi nego spužvasti crvi
    ono što se koristi za plivanje
    uglavnom možeš se poslužiti i nečim drugim, ali mora biti dosta čvrsto, u smislu ne mekano.

Vidim u prvom postu da je problem u as montiranoj na bazu, baze su najbolje od cca 4 mj na dalje, baš zbog nagiba,
    a do tada ovako kako je daddy već napisao, 'podesiti' nagib naslona as na nekih 45 stupnjeva

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Thx!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da, ovako je kako je kahna napisala. crvi su dobar izbor jer su jeftini, lako popunjavaju i veću rupu ispod sjedalice (razrežeš ih na par manjih), ne stišću se previše (kao naprimjer deka) kad nalegneš na njih i nisu previše skliski kod bočnog pomicanja.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam obično pod AS stavljala dva komada velikih ručnika da smanjim nagib. Funkcioniralo je.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvrsto zarolani stari rucnici su isto OK.

Stavljaju se pod dio sjedalice koji je uz naslon sjedala.

Samo da napomenem da je ovo OK samo kod sjedalica za dojencad. Kod sjedalica koje se postavljaju u smjeru voznje nsita ne bi trebalo ici izmedu sjedalice i sjedala, osim ako je jako tanko, tipa stara krpa da pobire mrve i ostale ostatke hrane ako diete jede u autu i ne prlja sjedalo auta.

Imali smo nekad negdje sliku kako to izgleda al sad je nemrem nac.

Mozes vidjeti na slici u gornjem lijevom uglu na 12. strani u staroj Rodinoj ASUIBI brosuri (podaci u njoj o hrvatskom zakonu su zastarjeli, inace je OK) kako postolje, iz ugla iz kojeg je slikano, izgleda kao da ne prilijeze uz sjedalo vozila. To je zato sto je pod njega podmetnut ili rucnik ili "crv" (al se ne vidi jer je kod prijeloma sjedala vozila) da se sjedalica dovede do 45 stupnjeva. Brosura je tu: http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Autosjedalice/, zajedno s ostalim Rodinim brosurama na http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...ID=3&Show=2733.
    Posljednje uređivanje od Ancica : 27.10.2010. at 19:47

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Thx svima. Metoda starog ručnika je upravo ona koju smo koristili s prvim djetetom (tj. sa AS prvog djeteta ), a čini se da ćemo po tome nastaviti i sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •