Čula sam jednu dosta zanimljivu teoriju, da je problem u današnje vrijeme što ljudi ne unose dovoljno kolesterola s hranom. Da ako ga ne unose hranom, tada ga tijelo kreće proizvoditi samo (što nije dobro).
Čula sam jednu dosta zanimljivu teoriju, da je problem u današnje vrijeme što ljudi ne unose dovoljno kolesterola s hranom. Da ako ga ne unose hranom, tada ga tijelo kreće proizvoditi samo (što nije dobro).
Već par godina za redom mi je povišen i svaki puta kad pitam doktora šta da radim kaže - ništa.
U smislu premladi ste za tablete, pazite na prehranu i bok.
Prelijena sam pa to zaboravim čim izađem iz ordinacije, al nije mi jasno, zašto i kako?
Ovo je točno. Kolesterol je građom srodan hormonima, i organizam ga sam također stvara. Vrlo česta je situacija da čovjek ide na dijetu bez kolesterola, i nakon 3 mjeseca ima iste ili čak i više vrijednosti kolesterola, jer organizam nadoknađuje manjak iz hrane. U velikoj većini slučajeva koje sam pratila, dijeta kod povišenog kol. je bila beskorisna. Za razliku od triglicerida, koji se pravilnom ishranom mogu jako lijepo smanjiti.