Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Povišeni kolesterol - ideje za prehranu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula sam jednu dosta zanimljivu teoriju, da je problem u današnje vrijeme što ljudi ne unose dovoljno kolesterola s hranom. Da ako ga ne unose hranom, tada ga tijelo kreće proizvoditi samo (što nije dobro).

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već par godina za redom mi je povišen i svaki puta kad pitam doktora šta da radim kaže - ništa.
    U smislu premladi ste za tablete, pazite na prehranu i bok.
    Prelijena sam pa to zaboravim čim izađem iz ordinacije, al nije mi jasno, zašto i kako?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Čula sam jednu dosta zanimljivu teoriju, da je problem u današnje vrijeme što ljudi ne unose dovoljno kolesterola s hranom. Da ako ga ne unose hranom, tada ga tijelo kreće proizvoditi samo (što nije dobro).
    Ovo je točno. Kolesterol je građom srodan hormonima, i organizam ga sam također stvara. Vrlo česta je situacija da čovjek ide na dijetu bez kolesterola, i nakon 3 mjeseca ima iste ili čak i više vrijednosti kolesterola, jer organizam nadoknađuje manjak iz hrane. U velikoj većini slučajeva koje sam pratila, dijeta kod povišenog kol. je bila beskorisna. Za razliku od triglicerida, koji se pravilnom ishranom mogu jako lijepo smanjiti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je točno. Kolesterol je građom srodan hormonima, i organizam ga sam također stvara. Vrlo česta je situacija da čovjek ide na dijetu bez kolesterola, i nakon 3 mjeseca ima iste ili čak i više vrijednosti kolesterola, jer organizam nadoknađuje manjak iz hrane. U velikoj većini slučajeva koje sam pratila, dijeta kod povišenog kol. je bila beskorisna. Za razliku od triglicerida, koji se pravilnom ishranom mogu jako lijepo smanjiti.
    Vidiš vidiš.. stvarno zanimljivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •