Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: bebica koluta okicama

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno bebica koluta okicama

Bebač ima 6 mjeseci,prije tri dana primjetila sam da koluta okicama, tj. izvrče šarenicu ih prema gore na mahove,vidim da ga to smeta jer trlja šakicama po očima,uglavnom to radi kad je umoran, i kada jede, mada je par puta to napravio nasumično. Ponašanje mu je uobičajeno.
    Užasno sam se prestrašila jer je izgleda zastrašujuće. Da li imate kakva iskustva?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otidji k pedijatrici i na eeg za svaki slucaj

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

također iz iskustva, u pedijatrice bi uzela uputnicu za neuropedijatra, pa dalje će vas uputiti na eeg. preporuka dr Kapitanović na Zelengaju, naručuje se na Goljaku. bar mislim da je još uvijek tako.
    ali ne brini, ne mora stvarno biti ništa, samo kad su tako mali bolje je i na hladno puhati.

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mallena prvotno napisa Vidi poruku
    također iz iskustva, u pedijatrice bi uzela uputnicu za neuropedijatra, pa dalje će vas uputiti na eeg. preporuka dr Kapitanović na Zelengaju, naručuje se na Goljaku. bar mislim da je još uvijek tako.
    ali ne brini, ne mora stvarno biti ništa, samo kad su tako mali bolje je i na hladno puhati.
    Možeš li mi reći kakvo je bilo tvoje iskustvo? Kako izgleda eeg. tj.koliko to dugo traje i šta rade bebici?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i obavezno kod oftalmologa, što prije. ne smije se zanemariti i mogućnost problema s vidom, a kod tako male djece zbog razvoja vida treba otići što prije.
    ne mora biti ništa, ali treba provjeriti.
    ovo što opisuješ, meni liči na rotatorni nistagmus.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mogući uzroci kolutanja očima su i slabovidnost (ambliopija) i škiljavost (strabizam). Moj stariji ima ambliopiju (slabovidan je na jedno oko).

Bježalo mu je jedno oko jako, drugo malo manje, još dok je bio beba (prije nego je počeo sjediti). Pedijatrica je rekla da je to normalno u toj dobi , pa smo iskamčili uputnicu i dospjeli na Rebro tek kad je navršio tri godine, a stvar se nije popravila. Danas je dobro (još hodamo na kontrole, a oko mu pobjegne u kut kad je umoran ili baš pri jelu). I danas mi je krivo što nismo krenuli s liječenjem koju godinu ranije, možda bi se dijete već riješilo naočala, iako njemu naočale nikad nisu bile ni smetnja ni problem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.10.2010. at 09:04

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sensei prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li mi reći kakvo je bilo tvoje iskustvo? Kako izgleda eeg. tj.koliko to dugo traje i šta rade bebici?
    moja mrvica je isto s nekoliko mjeseci starosti počela na trenutke izvrćati okice, po par sekundi, ali kako si i sama rekla, meni je to izgledalo . naručili smo se na eeg, pregled izgleda ovako: bebici na glavu stave kapicu s dosta žica, malo je nelagodno jer na glavicu stavljaju hladni gel, ali najvažnije da ništa ne boli. onda moraš uspavat bebu i ona spava neko vrijeme (u nas oko sat vremena). na očitavanje nalaza čekaš koji tjedan. svaki nalaz eeg-a nije bio savršen ali kako je rasla i sazrijevala, tako je i nalaz postao dobar.
    dalje, mojoj su s 8-9 mjeseci počele "bježat" okice, odvela je na Sveti duh u oftamologa, čisti promašaj jer je dr doslovno pogledala okice običnom lampom, cca 20 sekundi i zaključila da je sve u redu. ali meni nije bilo. naručili se u Klaićevu kod dr. Dawidovski, najbolja dr na svijetu, gdje smo proveli sat ipo vremena, detaljno je pregledala, malena ima dosta veliku dioptriju za svoju dob, strabizam i astigmatizam, nosi naočalice.
    ono što ti želim reći, slijedi svoj instinkt, ako misliš da nešto nije u redu, traži išljenje doktora, stvarno ne mora biti ništa, ali barem ćeš biti mirna. i još ako mi dozvoljavaš, nemoj da ti pedijatar postavlja dijagnoze za koje nije specijaliziran, opet iz iskustva. ovo mislim u smislu da kaže "to je normalno, događa se, prolazno je..."

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala vam cure na odgovorima, dobili smo uputnice za uzv mozga, eeg i za oftamologa, zadnjih par dana sve manje koluta tako da sam mirnija, e sad je problem što se nažalost dugo čeka za preglede.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne brini, brzo ćeš to dočekati. Bitno da se stvar pokrenula. Sretno!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i samo da dodam naše iskustvo-sve je dobro završilo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sensei prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure na odgovorima, dobili smo uputnice za uzv mozga, eeg i za oftamologa, zadnjih par dana sve manje koluta tako da sam mirnija, e sad je problem što se nažalost dugo čeka za preglede.
    namjerno nisam spomenula uzv mozga da bezveze ne radim dramu, mi smo ga radili još u bolnici (hvala brižnim doktorima jer inače djecu šalju uglavnm nakon šta se problem uoči nakon nekoliko mjeseci). moja je zbog hipoksije imala krvarenje u centru za vid i finu motoriku). s tim da je problem s vidom počeo bit vidljiv tek s 8 mjeseci. hoću ti reći, budući tvoj bebonja ima 6 mjeseci, možda se na uzv neće vidjeti ništa, AKO je uopće nešto i bilo.
    bitno da ćeš biti mirnija nakon pregleda, uvjerena sam ))

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo da vam javim, prošlo je tri mjeseca od kolutanja okica i hvala Bogu prestalo je, više ne koluta okicama. U međuvremenu dok je radio to sa okicama obavili preglede kod neuropedijatra, dva eeg -a i uzv, bili kod oftalmologa i na pregledima sa mozgićem i okicama je bilo sve u redu. Kažu doktori da eto dođe i prođe ta grozna pojava, najbitnije je da je sa mojim bebačem sve u redu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bravo, tako je i nama bilo i sad je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •