u istom članku piše da je broj tragičnih ishoda u nizozemskoj isti kod bolničkih poroda i kod PKK.
mislim da višeplodne trudnoće ne spadaju pod PKK statistike. kao i onaj prvi i drugi odlomak. ostaje pušenje i druge etničke zajednice, kakav god da im je to razlog.

znaš što me zanima. jel imate možda postotak dojene djece u nizozemskoj? da ne guglam

Svaka od nas individualno odlucjuje sto je najbolja opcija za nju, i to odlucujemo na vrlo razlicite nacine, neki su racionalni, neki su iracionalni.
Netko nagasak stavi na rizike.
Netko naglasak stavi na prednosti itd...
Ali, ta ista zena moze svejedno izabrati porod kod kuce zbog nekog drugog (manje racionalnog ili potpuno iracionalnog razloga) zato jer zivi zivot na drugaciji nacin.
iako baš ne razumijem rečenicu o tome da su rizici individualni, s ovime se slažem. i mislim da je to - to. za mene, sasvim dovoljno da se asistirani PKK dozvoli kao opcija.

što se tiče položaja, mislila sam na ovu tužnu situaciju, neotkrivenog zadka, npr. ili općenito zadka, ili nekog još rjeđeg položaja bebe u maternici.
ali o tome stvarno ne bih htjela polemizirati jer se odnosilo na preglede u trudnoći. a ne pregledavanje u trudnoći kao i neasistirani kućni porod su za mene ludosti. i nikakav holistički pristup to ne može promijeniti.