Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: koja sve hr rodilišta imaju 24-satni rooming in?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zanima me da li na SD posjete mogu doci u sobu, odnosno, tko cuva bebu za vrijeme posjeta? Naime, cula sam navodno da se cimerice u sobi moraju samo snalaziti i jedna drugoj cuvati bebu dok naizmjence izlaze u cekaonicu da vide muza ili starije dijete, pa me je to zaprepastilo - kako ostaviti bebu nekoj nepoznatoj osobi ?

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me da li na SD posjete mogu doci u sobu, odnosno, tko cuva bebu za vrijeme posjeta? Naime, cula sam navodno da se cimerice u sobi moraju samo snalaziti i jedna drugoj cuvati bebu dok naizmjence izlaze u cekaonicu da vide muza ili starije dijete, pa me je to zaprepastilo - kako ostaviti bebu nekoj nepoznatoj osobi ?

Na Sv. duhu nema posjeta u sobu, cimerice se same dogovaraju, dogovorite se kada će tko kome doći u posjetu, svakih 20 min, i onda jedna drugoj čuvate bebače, kod CR, prvi dan posjete mogu u sobu, eventualno drugi ako se ne osjećate najbolje, ali ne svi odjednom, isto po dogovoru.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Na Sv. duhu nema posjeta u sobu, cimerice se same dogovaraju, dogovorite se kada će tko kome doći u posjetu, svakih 20 min, i onda jedna drugoj čuvate bebače, kod CR, prvi dan posjete mogu u sobu, eventualno drugi ako se ne osjećate najbolje, ali ne svi odjednom, isto po dogovoru.
    Aha, znaci da drugi pacijenti rade posao za koji su placene sestre? Ne mogu zamisliti da bi bebu ostavila na cuvanje nepoznatoj osobi. Mislim, jednako tako mogu kad npr. dodjem doma i pozelim ici u ducan, ostaviti bebu prvom prolazniku. Katastrofa!!!! Zar nije bolnica odgovorna za bebe, mislim tko bi bio odgovoran ako se bebi nesto desi dok je cuva neka strana osoba (jer za mene je osoba koja se slucajno nasla u istoj sobi sa mnom, a koju ne poznajem, potpuni stranac, o kojem ne znam nista, to sto je rodila, ne znaci da je osoba kojoj bi ostavila svoje dijete na cuvanje)? Mislim da se ovakvom organizacijom posla mora netko pozabaviti - jos malo pa ce ispasti da ti na porodu asistira trudnica iz susjednog boksa. Lijepo su si to zamislili na SD, super da netko drugi radi tvoj posao. I tata bi sine...

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Aha, znaci da drugi pacijenti rade posao za koji su placene sestre? Ne mogu zamisliti da bi bebu ostavila na cuvanje nepoznatoj osobi. Mislim, jednako tako mogu kad npr. dodjem doma i pozelim ici u ducan, ostaviti bebu prvom prolazniku. Katastrofa!!!! Zar nije bolnica odgovorna za bebe, mislim tko bi bio odgovoran ako se bebi nesto desi dok je cuva neka strana osoba (jer za mene je osoba koja se slucajno nasla u istoj sobi sa mnom, a koju ne poznajem, potpuni stranac, o kojem ne znam nista, to sto je rodila, ne znaci da je osoba kojoj bi ostavila svoje dijete na cuvanje)? Mislim da se ovakvom organizacijom posla mora netko pozabaviti - jos malo pa ce ispasti da ti na porodu asistira trudnica iz susjednog boksa. Lijepo su si to zamislili na SD, super da netko drugi radi tvoj posao. I tata bi sine...
    Ali tebe nitko na to ne prisiljava, kako si onda ti zamišljaš 24 satni rooming in, pa trebalo bi onda biti 25 sestara na odjelu , da čuvaju 50-60 beba, dok su posjete, onda neka ti samo dođe muž, pokažeš mu bebu, i to je to.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali tebe nitko na to ne prisiljava, kako si onda ti zamišljaš 24 satni rooming in, pa trebalo bi onda biti 25 sestara na odjelu , da čuvaju 50-60 beba, dok su posjete, onda neka ti samo dođe muž, pokažeš mu bebu, i to je to.
    Tako je u Rijeci, može ti doći samo jedna osoba u sobu... i to mi je super, svi drugi bi mi bili previše.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je u Rijeci, može ti doći samo jedna osoba u sobu... i to mi je super, svi drugi bi mi bili previše.
    Naravno da mislim samo na muža i starije dijete, to sam i napisla, ako oni mogu u sobu, super! Ali, ako posjete traju 1h, onda rodilja ima pravo na 1h biti sa posjetama. A ako rodiliste ne moze organizirati rad tako da ga prilagodi rooming-inu, onda je to njihov problem. Ne možeš imati uslugu koju ne možeš pružiti. Dakle, ako ne mogu organizirati sestre da paze na bebe dok su posjete, onda nemaju uvjeta za rooming-in.

Jednostavno me zanima, ako je praksa da cimerice cuvaju tudje bebe, TKO je odgovoran ako se bebi nesto desi?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Deaedi, ja bi bebu ostavila u krevetiću i izašla vanka s posjetom jer posjete u sobama (na svu sreću) nisu dozvoljene.
    Maleni ionako skoro stalno spavaju, a cimerice su imale moj broj mobitela u slučaju da se beba probudi. Nazvale bi me i ja bi odmah došla. Meni to stvarno nije predstavljalo nikakav problem.
    Meni je to recimo problem - i ostaviti dijete samo i ostaviti ga s cimericom. Npr. sjecam se cimerica s prvog poroda, njima ne bi na 5 min ostavila ni psa, a kamoli dijete.
    Mene zanima sa pravne strane, odnosno sa aspekta odgovornosti bolnice za pacijente (a to su i mama i beba) kako je ovakva situacija u bolnicama moguća.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da mislim samo na muža i starije dijete, to sam i napisla, ako oni mogu u sobu, super!
    Mislila sam to još napisati pa sam zaboravila - starije dijete ne može u sobu, može samo do staklenih vrata u hodniku. Razumijem zašto je to tako, ali svejedno mi je tužno...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad sam zbunjena, kako misliš da te nitko ne prisiljava, na ostaviti dijete cimerici, ako nemaš izbora?
    Ili imaš, koja je onda opcija moguća za vrijeme posjeta:

1. Ostaviti dijete sestrama - to je prihvatljivo, one su educirane, odgovorne i plaćene za taj posao. Sestre se brinu za dijete na isti način na koji i ujutro - odnesu ga u zajedničku sobu, pa ih ne treba 25, nego 2-3.
    2. Posjeta dođe u sobu - to je isto prihvatljivo, ali pitam se koliko razumno da posjetitelji dolaze u sobu k tek rođenim bebicama.
    3. Ako neželiš rooming in, nisi ga prisiljen odabrati.

Molim te da mi pojasniš koji izbor je moguć - ako nije ni jedan od ovih, onda mi reci na koji način nisi prisiljen ostaviti dijete nepoznatoj osobi?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 26.10.2010. at 11:22

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sad sam zbunjena, kako misliš da te nitko ne prisiljava, na ostaviti dijete cimerici, ako nemaš izbora?
    Ili imaš, koja je onda opcija moguća za vrijeme posjeta:

1. Ostaviti dijete sestrama - to je prihvatljivo, one su educirane, odgovorne i plaćene za taj posao. Sestre se brinu za dijete na isti način na koji i ujutro - odnesu ga u zajedničku sobu, pa ih ne treba 25, nego 2-3.
    2. Posjeta dođe u sobu - to je isto prihvatljivo, ali pitam se koliko razumno da posjetitelji dolaze u sobu k tek rođenim bebicama.
    3. Ako neželiš rooming in, nisi ga prisiljen odabrati.

Molim te da mi pojasniš koji izbor je moguć - ako nije ni jedan od ovih, onda mi reci na koji način nisi prisiljen ostaviti dijete nepoznatoj osobi?
    Možeš zamoliti sestre da odnesu dijete kada budu posjete (ali pitanje je dali će to napraviti, trebaš im pokazati zube pa hoće).
    U sobu ne može nitko, osim kod CR.
    SD ima rooming in, i gore ga ne možeš birati hoćeš li ili nećeš.

A jedini način ako ne želiš ostaviti dijete cimericama je da te muž vidi na dvije min, dok mu pokazuješ dijete preko stakla na vratima, nažalost, ali to je trenutna realnost na SD.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •