Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1012

Tema: Dubrovačko rodilište (III dio)

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, ČESTITAM!!!

Baš mi je drago da ste zadovoljne i da je sve prošlo kako treba.

I obavijest:

Rodina Mala škola dojenja u Dubrovniku

U srijedu 11. kolovoza 2010. u prostorijama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preko puta Hitne pomoći, u Dubrovniku će se održati radionica o dojenju.

Radionicu vode Rodine savjetnice sa SOS telefona za pomoć pri dojenju, a pozvane su sve trudnice i njihovi partneri.

Početak radionice je u 18 sati, predviđeno trajanje dva sata. Radionica je besplatna!

Više informacija možete pronaći na www.roda.hr ili pozivom na broj 099 31 77 086
    Posljednje uređivanje od Indi : 05.08.2010. at 22:57

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima li još kakvo novije iskustvoiz Dubrovnika?? Taman sam ušla u 9mj trudnoće, pa ću laganini i ja put Dbr Također, pošto mi je ovo prvi porod, ne znam što je potrebno ponijeti za dijete u Dubrovačkom rodilištu? Pelene, kremica, antiseptik...? TnX

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Za bebu ti trebaju pelene, kremica i maramice. U ponedjeljak Dubrovnik here I come

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moja torba za Dubrovnik je spremna.Termin mi je 25.8. beba ide na zadak.U četvrtak idem na pregled pa me vjerovatno ostave dole.
    Vodi me dr. Bačić i zadovoljna sam sa njim.

Vidimo se cure...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

H20 - onda možda budemo i cimerice ))

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sretno!!!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nitko niš ne javlja.....Maja 270...i H2O je li prošlo, kako je prošlo.....jeste nosile plan porođaja? Mislim se da ipak "usmeno" izrazim svoje želje, bojim se da me neće baš obadavat donesem li šta napismeno...ma nisam sigurna drže li se oni baš takvih stvari.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Smajlich - rodila 23.08. Još uvijek puna dojmova...bez plana poroda, ali su svi bili divni i krasni. Kad uhvatim malo vremena napisati ću svoje iskustvo, a posebnu zahvalu sestri Zdravki - najboljoj ženi na svijetu

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

maja270..., čestitam!

Drago mi je da si tako zadovoljna.
    Uživaj s bebicom

Smajlich, možeš usmeno, možeš pismeno. Ja sam prvi put nosila pismeni plan poroda, drugi put su već znali što (ne)želim, sjećali su se od prvog puta.
    Oba puta mi je bilo odlično, bez ijedne zamjerke.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Majo, čestitam od ! Jako mi je drago da si zadovoljna i da je sve dobro prošlo...
    Pčelico, nadam se da će i mene (po)slušat~pismeno ILI usmeno~bitnije je da čuju! ps. a inače sam "grlata" pa ne brinem

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko niš ne javlja.....Maja 270...i H2O je li prošlo, kako je prošlo.....jeste nosile plan porođaja? Mislim se da ipak "usmeno" izrazim svoje želje, bojim se da me neće baš obadavat donesem li šta napismeno...ma nisam sigurna drže li se oni baš takvih stvari.
    Evo mene imala sam ja plan poroda u glavi,detaljno ga izradila.Ali...
    Rodila sam prije 4 tjedna na carski rez. Beba je išla na zadak a uz to po procjenama dr.nije napredovala zadnja dva tjedna.Procjenili je na 2 600-2.700. Još k tome sam IVF trudnica,dr. nije htio riskirati,pa sam zato išla na carski.Bebica je rođena sa 3.140 kg duga 49.Oporavila sam se extra brzo ali sam carski mi nije baš ostao u najljepšem sjećanju,ne znam,valjda se nisam psihički pripremila. Sve u svemu zadovoljna sam,moja mrvica je divna,doji od trećeg dana.
    A za doktore i posebno sestre u bolnici imam samo riječi hvale. One su mi stvarno olakšale te dane provedene dole,rodilja je bilo kao u priči a one su se za sve nas brinule i za našu dječicu.

Majo onda smo zajedno bile dole,ja sam tri dana prije tebe rodila.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam draga!
    Uživaj sa svojom dugo čekanom bebicom

LedaRi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

zna li netko kad pocinje sljedeci tecaj za trudnice i muzeve?mislim da sam negdje procitala da pocinje svake prve srijede u mj. ali nisam sigurna.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

tako je, prva srijeda u mjesecu.
    Potrebno se zakazati, telefonski.

LedaRi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovo je drugi put da zovem i da mi nitko ne zna reci o tom tecaju ni rijeci. Spajaju me s broja na broj, od centrale do rodilista, kancelarija, cak sam greskom i na psihijatriju spojena?!, medjutim svi daju neki drugi broj i kazu "Zovite sutra, zovite prekosutra, zovite ujutro, nema nikoga, o tome ne znam nista reci..."... A da o ljubaznosti svih tih osoba s kojima sam sad razgovarala ne trebam uopce ni govorit... "Molim, hvala, doviđenja" za njih su ocito nepoznati pojmovi, nego onako poklope slusalicu u pola recenice i jedva docekaju da te se rijese. Valjda sam zvala za vrijeme marende?!
    Ako se tecaj ponavlja iz mjeseca u mjesec i uvijek po istom programu, ne vidim problema u pruzanju osnovnih informacija (kada i gdje)
    Ah,, nasa posla..

LedaRi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj marilka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je drugi put da zovem i da mi nitko ne zna reci o tom tecaju ni rijeci. Spajaju me s broja na broj, od centrale do rodilista, kancelarija, cak sam greskom i na psihijatriju spojena?!, medjutim svi daju neki drugi broj i kazu "Zovite sutra, zovite prekosutra, zovite ujutro, nema nikoga, o tome ne znam nista reci..."... A da o ljubaznosti svih tih osoba s kojima sam sad razgovarala ne trebam uopce ni govorit... "Molim, hvala, doviđenja" za njih su ocito nepoznati pojmovi, nego onako poklope slusalicu u pola recenice i jedva docekaju da te se rijese. Valjda sam zvala za vrijeme marende?!
    Ako se tecaj ponavlja iz mjeseca u mjesec i uvijek po istom programu, ne vidim problema u pruzanju osnovnih informacija (kada i gdje)
    Ah,, nasa posla..
    a ja taman htjela pitat zna li netko br.na koji treba zvat?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, tečaj uvijek počinje prvu srijedu tekućega mjeseca.
    Održava se u plavome salonu, s ulaza desno niza skaline.
    Za upite zovite ginekološku ambulatnu.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sutra će mjesec dana da sam rodila, al nije bilo vremena da se prije javim...uglavnom sve je prošlo jako dobro, ušla u rađaonu oko 9ujutro, rodila deset do podne- bokun dripa, bez epi, nekoliko površinskih šavova,za prvi porod super, a malac-genijalac iako tjedan prije termina rođen s 3450g/50cm. Sve pohvale babicama Ani i Slavi, kao i doktorima Krajančiću i Bačiću. Za cjelokupno osoblje imam riječi hvale, općenito dojam za 5! Jedino što zamjeram je, što je sa mnom u rađaoni bila još jedna rodilja i čiji sam porod morala slušat i gledat Od njenog deranja, uhvatila me panika, ali i to sam svladala Uglavnom, u ovo se rodilište definitivno vraćam! ps.darovali smo matične stanice i hvala svima koji su nam to omogućili Pozz.............

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

smajlich
    baš mi je drago da si i ti imala dobro iskustvo s njima

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

telefon na koji se mozete zabiljeziti za trudnicki tecaj je 020 431 607 (zvati od 8h-10h).

P.S. Smajlch cestitam na super porodu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa dobro, jel ijednoj od vas DBK trudnica ikad zasmetalo sto ispred ginekološke ambulante u čekaoni NEMA stolica???
    Trudnice stoje satima i cekaju u redu... Da ne govorim o nama koje smo morale strogo mirovati. Kuci sam samo u horizontali bila, a kad odem na pregled moram stati i cekati na nogama... svaki put sam mislila da cu rodit u onom tmurnom hodniku

I to im je titula prijatelja djece!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa imaju stolice tamo ispred tog hodnika, na vrhu skala. Ima čak i televizija
    Ispred same ambulante nema stolica možda zbog toga jer se tuda često voze kolica, kreveti i sl. pa da bude čist prolaz.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

pa da, imaju stolice i u prizemlju u kaficu ako cemo tako.
    Tko sjedne na te stolice o kojima pricas obicno izgubi red ( govorim iz vlastitog iskustva). Skoro svi cekaju u redu u blizini vrata. Bilo bi super kad bi to zabranili i kad bi se red cekao ispred onih prvih vrata gdje ima par tih stolica.
    Ne znam kako je drugdje, ali i to mi je glupo, da kada rodis da te kroz svu tu guzvu vozikaju na odjel...

Ma malo sam razocarana dubrovackim rodilistem jer sam nedavno opet bila na ginekologiji... i prisjetila sam se tih stvari koje su me smetale...

Ima jos toga, samo nek malo ohladim da ne budem preljuta u pisanju

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma e, trebalo bi preurediti odjel ginekologije tako da se omogući nepristojnim ljudima koji ulaze preko reda da sjede tik ispred ambulante

Uz to, riječ je o ambulanti u sklopu odjela, za pacijentice koje leže na odjelu ili za žene koje liječnik iz primarne zdravstvene zaštite iz nekog razloga pošalje tamo na pregled, s uputnicom. Valjda zato i nije predviđena čekaonica odmah ispred vrata (do onih stolica ispred ima cca. 5 m).

Što znači da se uz malo više kulture ni rodilje ne bi trebale voziti kroz tu "gužvu".
    Ili opet, i to nekako organizirati da se ne ometaju oni koji se nacrtaju odmah uz vrata tako da mogu uletiti preko reda.

Ali, neću više. I ja ću te bezveze iznervirati

Ja, kad sam tamo išla, bi se javila sestri, rekla kojeg dr. čekam i zamolila da mi javi kad dođe. I sjedala ispred i gledala TV pa tu i tamo prošetala da ambulante (pratila situaciju ).

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se sjećam i perioda kad su stolice bile ispred ambulante
    Bilo ih je nedovoljno ionako, pa se zaista nije ni moglo prolaziti pored sjedećih i stajaćih trudnica
    A tek kad bi krevete gurali kroz takvu gužvu
    Stvarno nisu daleko te stolice u čekaonici ispred
    Ja nisam imala s tim problema
    Isto bih napravila kao Pčelica Maja, javim se sestri i nikad problema
    A i povremeno dok čekam bih se prošetala do vrata da te 'bezobrazne' vide da ih nemam namjeru pustiti

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala na čestitkama! Inače, i mene je živciralo to šta nema stolica, ali lipo bih se javila sestri i gledala TV u hodniku, nije bilo problema.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ok, razumijem da bi stolice tamo cinile problem, ali treba sve koji čekaju poslat ispred vrata, dakle u taj prvi hodnik.
    Da samo znate koja je guzva ponedjeljkom od 9-12 kad ordinira dr T.
    A ne primaju narudzbe po satu, vec kazu da se dode od 9-12h (premda sam cula kako nekima sestra govori da se dode u recimo 11 i 15 no dobro).

Sljedeca zamjerka: ovo ljeto u rodilistu su bebama davali da se napiju glukoze. Da bebe ne dehidriraju. Koliko ja znam, mislim da bebe na iskljucivo majcinom mlijeku ne mogu tek tako dehidrirati.
    (Mozda nisam dobro informirana i to se mozda inace radi u rodilistima prijatelja djece, al eto.. mene to zasmetalo)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prvi put čujem ovo za glukozu.
    Jesi li to čula ili su davali tvom djetetu? Baš glukozu (ne vodu, čaj ili sl.)?
    Čemu to?

Ja sam prvo dijete rodila na ljeto i pila je samo moje mlijeko.
    Drugo sam rodila zimi, bio je isključivo dojen unatoč dvodnevnom boravku na neonatologiji (zahvaljujući prije svega dobroj volji sestara s neonatologije kojima sam beskrajno zahvalna).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    (Mozda nisam dobro informirana i to se mozda inace radi u rodilistima prijatelja djece, al eto.. mene to zasmetalo)
    ne radi se
    imas li u otpusnom pismu navedeno da je dijete iskljucivo dojilo ili pise da je dodavana glukoza i s kojim razlogom?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kao obično, slažem se s PM .
    Ovo za glukozu mi zvuči nemoguće (i rekla-kazala). Bar prema mojim iskustvima u našem rodilištu.

Što se tiče stolica, problem je u nefunkcioniranju onih vrata na ulazu na Odjel. I da, i ja sam se povremeno prešetavala od stolica, preko vrata od ambulante do kraja hodnika i natrag.
    Dolazila sam u ambulantu i kao hitan slučaj nekoliko puta i samo mogu pohvaliti reakciju osoblja (iako je možda netko čekao red i protestirao).

Inače su mi na oba poroda probili vodenjak, prvi put dosta tri sata prije nego što sam rodila, drugi put pred sami izgon (što mi je žao jer duboko vjerujem da bih bila rodila "svemirca").

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moram dodati: prvo mi je dijete od drugog dana do odlaska bilo smješteno na neonatologiji. I bio je na mm. Bilo da sam ga dojila tamo, nosila izdojeno, a i sestra mi ga je donosila na krevet jer sam u donjim katovima bila prilično loše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo za glukozu mi zvuči nemoguće (i rekla-kazala).
    samo zato jer ne poznajes praksu nasih rodilista i koliko je jos uvijek mnogim zdravstvenim radnicima nejasno da nepotrebnim davanjem malo glukoze, mlijeka ili iceg ugrozavaju dojenje i smanjuju sanse djeteta da iskoristi sve prednosti koje iskljucivo dojenje (od prvog podoja) donosi

mene ne cudi da po rodilistima procjenjuju da su djeca hipoglikemicna i daju im glukozu (a daju) jer prvo, majke iscrpljuju na porodu, koliko majki je uopce dobro hidrirano u porodu i nakon poroda? zatim odvajaju djecu s kontakta k-n-k zbog kupanja, vaganja, mjerenja, pregleda i svega onog sto kod zdravog novorodenceta mozes i trebas obaviti kasnije, te negdje jos ne dovode djecu odmah s majkama u narucju u sobu nego ih prvo ostave u pedijatrijskoj sobi da cekaju pregled. bas je jucer neka mama opisala svoj slucaj kako je dijete dobila tek 5-6-7-8 sati, nisam izbrojala, nakon poroda.
    kad pitas te mame (a u ocjenjivanjima rodilista ih moras pitati) jel njihovo dijete jelo ista osim mm, reci ce ti da nije. onda ih pitas sto je jelo onih prvbih 5-6-7 sati sto su mozda bili odvojeni pa ce reci da ne zna - problem je da dosta rodilista jos uvijek vodi nepotpunu evidenciju i o odvajanju i o dohranjivanju i onda i ostaje ovakva mogucnost za rekla-kazala price

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije rekla-kazala. Napomenula bih da sam to cula od nekog drugog. Naime, ovo ljeto sam rodila bas kad je bilo vruce. Moj maleni se jedno popodne oznojio... sto je normalno jer je bas bilo vruce u sobi, svi smo crkavali od vrucine... i dosla je sestra i rekla da maleni mora popiti glukoze da ne dehidrira. Dala mu je da se napije iz neke casice/bocice (bez dude). Beba je to sve uskoro bljucnula (pametan mali ) Sestra je rekla da u hodinuku na pultu imam jos takvih bocica i nek se slobodno posluzim i da mu dam par puta dnevno. Naravno da to nisam ucinila, jer nije bilo potrebe. Imala sam dosta mlijeka i čvrst stav o iskljucivom dojenju do 6.mj.

Ivarica, na otpusnom pismu se uopće ne spominje nikakav podatak o bebinoj prehrani.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo me podsjeća na onu situaciju "pa, je li više vjeruješ meni ili vlastitim očima"

Ja tu glukozu niti sam kad vidjela niti sam od ikoga za nju čula, a u zadnjih par godina se u mojoj najbližoj okolini (prijateljice, kolegice, rodbina) rodilo najmanje 20-tak beba.

Tim mi je više čudno jer znam da u Du rodilištu već bar 3 godine nema bočica, a svaki obrok ad se naručuje. Pri tom se točno zna za koga se naručuje, nije da se spravi otprilike 10-tak bočica, pa poći će sve...
    Na onom (jednom jedinom) pultu uopće nema nikakvih bočica, čak su i košaru s telegramima makli otamo.
    Tako da...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sad ispada da izmisljam? Ja znam da sam vidjela svojim ocima i vjerujem svojim ocima, dioptrija mi je samo 0.5.
    Zasto bi govorila ili napominjala da mi je to zasmetalo ako toga nije bilo?

Ja ne kazem da je to stalna praksa u DBK rodilistu, ali onih dana kada sam bila tamo, to sam i vidjela.
    I ne, ne govorim o AD ili bilo kakvim oblicima nadohrane. Govorim o bocicama (bez dude) glukoze, prozirne tekucine koja je stala na pultu na sobnoj temperaturi. Pa nisam tako luda da je to bilo nesto drugo. I da je bila sam voda, nije u redu! Ali sigurna sam da je glukoza. Sestra mi je rekla. To je bilo kada je bilo dosta vruce, ne mora znaciti da je to praksa cijelo ljeto.

I moja namjera nije ocrnjavati rodiliste, nego eto, ako netko cita a rodit ce ljeti, da zna da bebi ta glukoza nije protrebna (ukoliko je sestre budu nudile, a bebe su u redu).

Da mislim ocrniti rodiliste pisala bi o zoharima i skakavcima koje sam ubijala po wc-u

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S2000, oprosti za ono "rekla-kazala", vidjela sam u potpisu da ti bebica stiže pa sam mislila da ti je netko rekao.
    I koliko god mi je nevjerojatno zvučalo, nakon ovog Ivaričinog posta su mi se malo oči otvorile. Zapravo, čula sam ponekad od nekih sestara komentare kojima izražavaju negodovanje odlukama pedijatara o nedavanju adaptiranog. I u privatnim situacijama stavove o dohrani koji, u najmanju ruku, nisu u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a ni dubrovačke pedijatrije... Bilo bi dobro reagirati.

Usput, žohari i skakavci mi ne smetaju, što ne znači da je u redu da ih netko drugi susretne.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    S2000, oprosti za ono "rekla-kazala", vidjela sam u potpisu da ti bebica stiže pa sam mislila da ti je netko rekao.
    Ma no problem , sve 5... diskutiramo
    a i potpis bi trebala promjeniti... jer je bebo stigao

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

S2000 je u pravu! Ja sam bila u sobi preko puta pulta na kojem stoje te malene bočice, glukoza pa čak i adaptirano! A sa mnom je u sobi bila rodilja čije dijete nije dva dana jelo (uvučene bradavice) i ona je molila da joj daju nešto. Dali su joj u dva navrata i to malo gl, malo mlijeka, ALI sestra je naglasila da to nije praksa i da to ne bi smjeli radit! Ali dijete je stalno plakalo i bilo gladno, iako su se i sestre i majka trudile s tim nesretim bradavicama. Treći dan je krenulo s dojenjem...Inače, prvo mlijeko u podoju je vodenasto, to bebama služi da utaže žeđ. Uglavnom, često mijenja svoju strukturu, ali bebama bi trebalo biti dovoljno. Možda je sestra mislila da kolostrum neće biti dovoljan pri takvoj vrućini...

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    S2000 je u pravu! Ja sam bila u sobi preko puta pulta na kojem stoje te malene bočice, glukoza pa čak i adaptirano! A sa mnom je u sobi bila rodilja čije dijete nije dva dana jelo (uvučene bradavice) i ona je molila da joj daju nešto. Dali su joj u dva navrata i to malo gl, malo mlijeka, ALI sestra je naglasila da to nije praksa i da to ne bi smjeli radit! Ali dijete je stalno plakalo i bilo gladno, iako su se i sestre i majka trudile s tim nesretim bradavicama.
    Moje je dijete dobilo glukozu, rodila sam, uvučene bradavice, nema mlijeka, upalile se dojke, drama. Tek treći ili četvrti dan mi je počelo dolaziti mlijeko, i to nakon bolnih masaža i cijelonoćnog izdajanja. Uglavnom, bebo je bio gladan, gladan, i znam da mu je davana glukoza. BTW zbog uvučenih bradavica nikad nismo uspjeli direktno dojiti, ali sam zato izdajala punh 9 mjeseci. I ovaj put planiram s izdajalicom u rodilište.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako stvarno postoji potreba da se djetetu mora dati nesto drugo osim majcina mlijeka, tada je to ok. Ali mislim da sestre nisu tu da bi donosile te odluke. Mislim da bi to trebalo biti iskljucivo ako to preporuci pedijatrica i utvrdi da je to neophodno.
    Ali tako olako nuditi koji guc gliukoze, tek tako...i drzati to na dostupnom mjestu... i nije nesto cime bi se trebalo ponositi rodiliste prijatelja djece.

Ma ja sam sigurna da je kolostrum dovoljan i po najvecim vrucinama za bebu. Ma kako vruce bilo, mislim da se majka priroda pobrinula da u majcinom mlijeku ili kolostrumu stvori sve sto je bebi potrebno

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo ja vodim trudnoću od početka u bolnici i putujem dva sata svaki 4 tjedna na pregled tako da sam baš i ja komentirala slućaj sa stolicama...znam da u hodniku bi smetale za prolaz al onaj hodnik u mraku odmah do koji se nikad ne koristi tu bi se moglo stavit bar 4,5, stolica,ionako je baš sastrane i uvučen pa nikome ne smeta...druga stvar, sad sam zabrinuta zbog toga što kažete da tjeraju majku na dojenje i da djete bude gladno po par dana dok ne dođe mljeko,a ja najvjerovatnje neću smjet dojit zbog anksiozno paničnog poremečaja u trudnoći,pijem Normabele i morat ću ih pit i nakon poroda dok mi se stanje ne stabilizira,ako se stabilizira,a ako se pogorša moram opet uzimat terapiju i stoga neću moći dojiti,ne želim trovat bebu i nakon poroda...šta da ja radim??,,,morat ću pitat sad na sljedećem pregledu svog ginekologa i dogovorit se sa njim,u protivnom nosim ja kuhalo i mljeko sa sobom pa ću pravit bebi bocu sama..nemojte me krivo shvatit ja bi bila najsretnija na svijetu da mogu dojit ali nažalost okolnosti su takve da neću moći ..neznam vjerujem da će ipak sve bit ok jer sa prvim porodom u Dubrovačkom rodilištu, osobljem i doktorima imam samo riječ hvale,stvarno nikakvih zamjerki...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

joj da, u taj hodnik, prema lijevoj stani, ja mislim da bi stalo 10 stolica To je tocno preko puta vrata od ambulante. Ma, ja znam da cu u drugoj trudnoci nosit tronozac sa sobom

Nemoj se bojati za bebu, pa nisu oni tako zli da ce je ostavit gladnu. Sve ces se s doktorom dogovoriti i vidjeti sto je najbolje za tebe i za bebu. Lijepo ces se informirati i drzati se toga. Bitno je da TI imas kontrolu i da ne dopustis da se neke stvari polovicno rade. I ja sam u jednom dijelu trudnoce pila normabele, mislila sam da cu imati uspavanu bebu, a maleni ne moze biti življi neg što je A sad kako ce tvoja moguća terapija poslije poroda utjecati na bebu, najbolje pitaj doktora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

more snova, nemoj se bojati prica o izgladnjivanju, puno su gore one o prejedanju razlicitim nadomjestcima pogotovo u tim prvim danima, ali sva sreca sve ih je manje

ako su lijekovi nekompatibilni s dojenjem, tvoj ginekolog ce napisati na trudnicki karton da ti zbog bolesti ne preporucuje dojenje i nitko u bolnici nece izgladjivati tvoje dijete, stovise, duzni su te educirati o hranjenju i pripravi mlijecnih formula
    svakako javi kako je proslo jer me jako zanima

ja bi ti savjetovala da u svakom slucaju inzistiras na kontaktu kozom na kozu jer je on vazan za dijete, ne samo zbog dojenja, te da dijete hranis u polozajima najslicnijim dojenju (sto vise okrenuta prema tebi, pogled oci u oci...)

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    more snova, nemoj se bojati prica o izgladnjivanju, puno su gore one o prejedanju razlicitim nadomjestcima pogotovo u tim prvim danima, ali sva sreca sve ih je manje

ako su lijekovi nekompatibilni s dojenjem, tvoj ginekolog ce napisati na trudnicki karton da ti zbog bolesti ne preporucuje dojenje i nitko u bolnici nece izgladjivati tvoje dijete, stovise, duzni su te educirati o hranjenju i pripravi mlijecnih formula
    svakako javi kako je proslo jer me jako zanima

ja bi ti savjetovala da u svakom slucaju inzistiras na kontaktu kozom na kozu jer je on vazan za dijete, ne samo zbog dojenja, te da dijete hranis u polozajima najslicnijim dojenju (sto vise okrenuta prema tebi, pogled oci u oci...)
    Ivarice hvala ti puno na odgovoru...javit ću svakako kako je prošlo na kraju..meni isto malo čudno da sad ti puste djete tri dana bez ijednog obroka a majka mljeka nema hmm, pa me baš šokiralo jer sam ja prvi put rodila prije 6 godina pa sad neznam jesu šta mjenjali ili ne ali onda to nije bio slućaj, dapaće čim su me doveli u sobu medicinska sestra je uzela bočicu nahranila malu i stavila je u krevetić do mene...to za kontakt kožom na kožu, to znam i prakticirala sam u prvoj trudnoći i stavljala bebu što bliže sebi,grudima, licu, i na srce tu joj uvjek pasalo pa bi je otkucaji umirivali, jer isto nisam dojila ali su mi dali mljeko zamjensko bez problema,mada sam se jako trudila i stalno malu stavljala na sisu al đabe, kažu zbog stresa mljeko se povuklo odnosno nije ni navrlo, zato sam se radovala da ću u drugoj moći dojiti a kad ono izgleda opet ništa od tog ...drugi vikend na kontrolu pa prvo javim šta će mi doktor na to reči a onda kada rodim javim što i kako je bilo )...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam stigla prije pisati, al evo informacija iz prve ruke vezano uz glukozu
    Istina je!

Kod mene je bila stvar da mlijeko nije došlo. Pri tom mislim na kolostrum jer znamo da prvo ide to pa poslije mlijeko
    Meni su uredno i ispred rađaone pomogli da malenog stavim na grudi i pokazali kako ide. Isto i poslije na odjelu, al mlijeka jednostavno nije bilo
    Par sestara i babica su gledale, masirale mi i one grudi i stiskale da vide, al jednostavno ničeg nije bilo u njima
    Onda su mi dali glukozu (jer kao ne daju AD nego kome pedijatrica kaže da se da) da mu dam po malo
    Ne mogu vam opisati kako sam žalosna bila jer sam ja bila 'sigurna' da ću dojiti. Nisam ni bočice htjela kupiti. Jednostavno sam to toliko željela i vjerovala u to da mi je ovo bilo prestrašno
    Naravno da sam malenog stalno stavljala na grudi da potakne proizvodnju mlijeka, pila čaj za dojilje, masirala se, čitala milionti put rodinu brošuru koju sam već ranije cijelu naučila... ma šta da vam govorim.
    Grozno mi je to bilo, plakala sam često. Maleni je treću noć tako plakao jer je bio gladan valjda
    Onda je u pola noći, kad ga nikako nismo mogli smiriti, sestra dala malo ad
    Nakon par gutljaja iz čepa (ne postoje dudice na bočicama), maleni mi je konačno zaspao i do dugo ujutro mirno spavao prvi put
    Sutradan su mu opet dali malo AD, i kad su me pustili kući, tu noć skužim da mi ide kolostrum. Plakala sam ko kišna godina od sreće
    Ja nisam znala jel to sve normalno ili ne, što se glukoze tiče, al sam vjerovala osoblju jer je ipak rodilište prijatelj djece pa se čovjek nada da rade kako treba

Znam samo da moj MAtej ne želi niti dudu varalicu niti onu od bočice. Sada ne znam kako bi reagirao da je veći pa da mu dajem čaj iz bočice, al varalicu ne želi ni primirisati. Čim mi je krenuo kolostrum, dojila sam na zahtjev i nikada otkad se rodio (osim nažalost to u rodilištu) on nije primio ništa osim mog mlijeka
    Bogu hvala na tome

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj More Snova prvotno napisa Vidi poruku
    meni isto malo čudno da sad ti puste djete tri dana bez ijednog obroka a majka mljeka nema hmm, pa me baš šokiralo jer sam ja prvi put rodila prije 6 godina pa sad neznam jesu šta mjenjali ili ne ali onda to nije bio slućaj, dapaće čim su me doveli u sobu medicinska sestra je uzela bočicu nahranila malu i stavila je u krevetić do mene...
    mijenjali su sasvim sigurno to da ti vise nece odmah po porodu uzeti dijete i bez ikakvog razloga ga nahraniti bocicom
    ali ne izgladnjuju djecu po tri dana, u to budi sigurna
    pa to bi se vidjelo po stanju djeteta, ne bi islo doma, islo bi na boninovo

ja bi na tvom mjestu nazvala kliniku za farmakologiju na rebru i posavjetovala se bas s farmakologom oko lijekova koje uzimas i mogucnosti dojenja
    u svakom slucaju, javi

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Potpisujem ivaricu.

Posavjetuj se i s farmakologom, kao i s liječnikom u bolnici koji ti vodi trudnoću tako da obavijesti osoblje odjela ukoliko bude potrebe za ad.

Kontakt kožom na kožu nakon poroda je inače praksa u rodilištu, ali ti za svaki slučaj napomeni da želiš odmah dobiti bebu.
    Inače, bebe se već neko vrijeme ne kupaju odmah u rađaoni, samo ih izvagaju, zamotaju u dekice i daju mami. S njima se poslije čeka odlazak na odjel.

Što se tiče hodnika i stolica mislim da je taj mračni hodnik kojeg spominjete (drugi) prolaz do neonatologije pa vjerujem da je zgodnije ako je prohodan.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Baš mi se svidjelo to u dubrovačkom rodilištu što ti bebicu odmah daju....meni su je prvo dali da je poljubim onda su je izmjerili, okupali i kad su me vodili u sobu stavili u ruke, u sobi mi ju je babica odmah nahranila i dala mi je u krevetić do mene...to mi je baš super stvar...evo baš prekjučer bratu žena rodila u Petrovoj dva mala blizanca i odmah su joj ih digli nije ih vidjela do sutra dan u podne i to samo na 15 minuta,tek danas kaže kao da bi joj ih donjeli da ih proba podojit, šta da vam kažem žena je u šoku već dva dana jer nemože biti sa bebicama i želi dojit a već dva dana ih nije vidjela nego samo 15 minuta..inaće porod je prošao uredu...također je bila na početku trudnoće 10 dana u dubrovačkoj bolnici zbog neke bakterije i kaže mi da je misla da je kod nas u bolnici hrana katastrofa ali da tek kad je stigla gore je vidjela da se mi hranimo kao u hotelu za razliku kakva je hrana u toj bolnici..znaći nije naša bolnica kad malo bolje pogledam tako ni loša kao što mi mislimo ))...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma naravno da bolnica nije tako losa... Ali uvijek ima mjesta za napredak i poboljsanja.

Kad sam ja rodila u rodilistu sam uzela dvije Rodine knjizice, a knjizica Dojenje je super. Danas sam isla u rodiliste da uzmem jos dvije tri za trudne prijateljice, da to procitaju unaprijed jer ja sam u toj knjizici nasla sve odgovore na pitanja i probleme s kojima sam se suocila na pocetku dojenja, i voljela bih da i moje prijateljice doje!

Ali nazalost, sestre su kopale po ormarima i zakljucili da nemaju vise knjizice ''Iz rodina kljuna'' i ''Dojenje''.

A bilo bi jako lijepo kad bi svaka majka to dobila u rodilistu. Jel se to moze nabaviti kako?

Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •