-
Papir ubace u kade i kreće obrada.... ne sortiraju.... zato je i bitno paziti što se baca.... u početku je to filozofija, ali se poslije toliko navikneš da uopće ne razmišljaš o tome. Npr., kad mi stigne račun, izvadim iz koverte, račun spremim na mjesto, a kovertu automatski podijelim na dio koji ide u reciklažu i dio koji ide u smeće.
Staklena ambalaža za hranu i piće bi se trebala odvajati po boji, ali kod nas, dakako, za to nema uvijeta. Gledala sam na nekom dokumentarcu o reciklaži stakla. Daleko je veća iskoristivost sirovine kad se sve lijepo unaprijed razdvoji. I daleko se manje potroši energije u samom procesu ponovnog korištenja.
U nekim državama imaš firme koje kupe smeće, izbace ga na nekakvu pokretnu traku. Iznad prvog jednog dijela je jaki magnet koji odvaja željezo, a pokraj trake stoje ljudi koji izdvajaju staklo i plastiku i ostalo što misle da bi se moglo unovčiti. I baš su komentirali kako ogroman novac "leži" u smeću.
OT dok sam strogo mirolava u trudnoći, u zgradi je bila nekakva akcija 3 mj besplatno kabelske, pa sam se nagledala dokumentaraca
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma