Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Koju izdajalicu kupiti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace, u redu. Al to još uvijek ne znači da će pomoći drugoj ženi koja se nađe u toj situaciji, jel dopuštaš tu mogućnost?

Što ako njeno dijete zbog izdojenog na bočicu bude odbijalo dojku, jel to onda vrijedno toga? ili ako joj zbog toga što je izdajala izdajalicom previše izdojeno od te prepunjenosti i dođe do još veće prepunjenosti?

Ja bih rekla da je u tvom slučaju i bilo dosta sreće (i ja kad unatrag gledam svoje dojenje i početke, imala sam vraške sreće), ali to ne bih nikako preporučila drugima kao standard jer bez te sreće može biti katastrofa i kraj dojenja.

Nadam se da razumiješ
    Nisam izdajala previše, izdojila bih koliko je bilo potrebno samo da olakša prepunjenost.
    Moje prvo dijete je osam dana bilo u inkubatoru, od toga pet hranjeno isključivo na bočicu. Kad sam počela dojiti, prihvatila je bez ikakvih problema. Je li riječ o sreći ili o nečemu drugom, ne bih procjenjivala, jer sam i jedno i drugo dijete uspješno dojila gotovo dvije godine.
    S drugim djetetom sam u rodilištu izdojeno mlijeko bacala. Kasnije, kad bih bila odsutna, i jedno i drugo dijete je povremeno nahranjeno na bočicu s mojim izdojenim mlijekom. Da sam vidjela da im to stvara konfuziju, naravno da to ne bih radila.
    I da, dopuštam da moje iskustvo možda neće pomoći drugoj ženi, ali isto tako smatram da je moguće i suprotno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam izdajala previše, izdojila bih koliko je bilo potrebno samo da olakša prepunjenost.
    Moje prvo dijete je osam dana bilo u inkubatoru, od toga pet hranjeno isključivo na bočicu. Kad sam počela dojiti, prihvatila je bez ikakvih problema. Je li riječ o sreći ili o nečemu drugom, ne bih procjenjivala, jer sam i jedno i drugo dijete uspješno dojila gotovo dvije godine.
    S drugim djetetom sam u rodilištu izdojeno mlijeko bacala. Kasnije, kad bih bila odsutna, i jedno i drugo dijete je povremeno nahranjeno na bočicu s mojim izdojenim mlijekom. Da sam vidjela da im to stvara konfuziju, naravno da to ne bih radila.
    I da, dopuštam da moje iskustvo možda neće pomoći drugoj ženi, ali isto tako smatram da je moguće i suprotno.
    Ako je nešto dokazano da u većini slučajeva može štetiti, onda se ja (i druge savjetnice) moramo voditi tom većinom, ne smijemo niti možemo računati na to da mama ide za riskantnijom verzijom i računati da će se možda provući bez problema. To ne bi bilo ni ok ni fer prema njoj.

Kao što si rekla, tvoje dijete nije imalo problema s konfuzijom bradavice. Mnoga djeca koju ja znam jesu imala problema, odbijali su dojku zbog toga, i tada je stvarno pakao uspješno dojiti. A obzirom da se nikad ne zna koje dijete će uspjeti savladati obje tehnike, a koje neće, preporuka je da se bočica izbjegava u potpunosti barem prvih 6 tjedana (kao i duda).

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je nešto dokazano da u većini slučajeva može štetiti, onda se ja (i druge savjetnice) moramo voditi tom većinom, ne smijemo niti možemo računati na to da mama ide za riskantnijom verzijom i računati da će se možda provući bez problema. To ne bi bilo ni ok ni fer prema njoj.

Kao što si rekla, tvoje dijete nije imalo problema s konfuzijom bradavice. Mnoga djeca koju ja znam jesu imala problema, odbijali su dojku zbog toga, i tada je stvarno pakao uspješno dojiti. A obzirom da se nikad ne zna koje dijete će uspjeti savladati obje tehnike, a koje neće, preporuka je da se bočica izbjegava u potpunosti barem prvih 6 tjedana (kao i duda).
    Ok.
    Molim te, pojasni mi - osim u slučaju odvojenosti od djeteta, možeš li upotrebu izdajalice "opravdati" u slučajevima da majci pomaže olakšati bolove uslijed prepunjenosti (kao što je to bio slučaj kod mene), a da se dijete ne hrani na bočicu izdojenim mlijekom? Ponavljam, pokušavala sam s ručnim izdajanjem, nije mi pomoglo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •