Nacrtala sam na tlocrtu rasvjetu za cijeli stan (nakon pojedinih konzultacija sa stručnim ljudima), ali bih se prije konačne odluke htjela konzultirati s dizajnerom za rasvjetu. Možete li mi koga preporučiti?
Nacrtala sam na tlocrtu rasvjetu za cijeli stan (nakon pojedinih konzultacija sa stručnim ljudima), ali bih se prije konačne odluke htjela konzultirati s dizajnerom za rasvjetu. Možete li mi koga preporučiti?
što ti znači "dizajner za rasvjetu"?
tebi treba netko tko bi dizajnirao rasvjetna tijela ili netko tko bi ti rekao gdje i kakva bi trebalo postaviti?
"light designer" za mene osobno je vrlo misteriozna pojava.
možda da upitaš svog arhitekta da ti preporuči dobavljača rasvjetnih tijela koji ima osobu koja može napraviti svjetlotehnički proračun za svjetiljku koju si odabrala. nije to neka mudrost, unesu se dimenzije prostorije, boje zidova, poda i stropa, izaberu se svjetiljke koje želiš i vidi se koliko ćeš imati lux-a na kojem mjestu. mislim da je to za stabmeni prostor dovoljno.
i obavezno se raspitaš se o izvoru svjetla i obavezno ga pogledaš u salonu. npr. netko voli LED, a netko ne, netko voli halogene reflektorice isl. a dobro je znati što ti se sviđa prije nego pokupuješ lampe.
Ovo drugo - već sam se "brzinski" posavjetovala s nekim arhitektima (do kojih više ne mogu doći), nakupovala neke knjige preko Amazona, ali bih konačnu odluku htjela ipak proći s arhitektom.
Mamitzi, nemam "svojeg" arhitekta, iako sam koristila savjete pojedinih arhitekata, a svjetlotehnički proračun (koliko sam shvatila) izračunavaju u pojedinoj trgovini rasvjetnih tijela. Da, sad naveliko "ulazi" LED rasvjeta, i htjela bih dio rasvjete imati LED, iako je "dimmer" za njih jako skup pa ću ipak kombinirati (namjeravam dimmer za LED staviti za visilicu iznad blagovaonskog stola).
Molim prijedloge, savjete; na što pripaziti...
sve ti ovisi o atmosferi koju u određenoj prostoriji želiš postići
javim se kada prođe prosvjed
Mogu ti preporuciti firmu "Lumenart" iz Pule, rade u cijeloj Hrvatskoj, bave se samo time i vrhunski su strucnjaci u svom poslu.
Pogledaj malo na njihov web sto i kako rade...
pogledaj pod Dean skira
on ti je naš najfamous dizajner rasvjete
ovako, ako si već nacrtala tlocrt i razmještaj rasvjetnih tijela, onda ti neće biti tesko s neta downloadat besplatni porgram koji se zove DIALUX,
jako dobar program, inace ga koriste i firme koje se bave rasvjetom i svejtlotehničkim proračunima, a i sam sam radio u njemu.
između ostalog nudi katalog rasvjetnih tijela, mogućnost lakog crtanja u 3-d i masu drugih opcija.
danijele, hvala na informacijama, iako je Leelee stan uređivala prije više od godinu dana.
Ali, bome će nam ovo svima dobro doći.