Poznato je da se krumpir i špinat ne smiju podgrijavati zbog otpuštanja nekih štetnih sastojaka. Zašto onda na gotovoj kašici od krumpira i špinata piše da treba zagrijati?! Zar je moguće da proizvođači ne vode računa o takvim stvarima?
Poznato je da se krumpir i špinat ne smiju podgrijavati zbog otpuštanja nekih štetnih sastojaka. Zašto onda na gotovoj kašici od krumpira i špinata piše da treba zagrijati?! Zar je moguće da proizvođači ne vode računa o takvim stvarima?
Posljednje uređivanje od apricot : 24.11.2010. at 13:41 Razlog: zbog spominjanja imena proizvođača
poznato je i da se ne jede krumpir i špinat koji je dugo stajao, pa tko je toliko pametan da kupi taj hip
Oni vode računa samo o profitu. Svom.
ja mislim da to nije bed podgrijati
nije to vidjelo ni krumpir ni špinat
šalim se. možda ipak preći na kuhano doma.
Nigdje nisam rekla da ne kuham kašice!!!
Dapače, svega par puta u ovih 12 mj.sam bila PRIMORANA dati gotovu kašicu (kad smo se zadržale cijeli dan kod doktora ili kad smo stigli s puta).
Samo me začudilo ovo sa špinatom.
A kad smo već kod kuhanog, imam sreću što imam vrt, inače bih radije uzimala i neke kašice nego iz dućana ili placa povrće koje je uzgajano na Tajlandu i ima hrpetinu olova, besticida i tko zna čega sve ne. Kašice barem nemaju toga (naravno neki proizvođači).
Ako te brine špinat/krumpir možda da uzmeš neku drugu kombinaciju koju možeš podgrijati (ne predlažem što jer zbilja ne znam moja djeca su već velika).
A kašice imaju sve ono što i povrće na placu, pa uzgajano je na istoj Zemlji pod istim smogom i sa istim kemikalijama špricano.
ja vjerujem da ako je oznakla "bio", da se i radi o tome.
inače ne znam kako bi normalno i opušteno živjela, bez živciranja oko tako neke banalne stvari kao što je hrana.
preferiram domaće, iz maminog vrta.
a kad smo po cijele dane hodočastili doktorima, bolja opcija mi je bila kupovna "bio" kašica, nevažno kojeg proizvođača, bitno da je sastav koji piše (ono najsitnijim slovima) bio primjeren dobi djeteta. na brojeve gore istaknute (tj. mjesece za koje je kašica "prilagođena") se nikada nisam obazirala.
nije mi padalo na pamet pripremiti kašicu doma i onda ju nosati okolo cijeli dan i saftati na 30 stupnjeva celzijevih. dijete bi možda i otrovanje dobilo.
što se tiče podgrijavanja, kupovnu ionako nikada nisam podgrijavala. kao bi i gdje to obavljala u čekaonicama?
i to uopće nisam doživljavala kao neki problem, malac je jeo i hladno, bilo mu je svejedno.
a što se tiče tih štetnih tvari koje se oslobađaju grijanjem, negdje sam čitala, al nemojte sad to uzeti u obzir kao istinu jer je bilo u nekom časopisu, čini mi se da proizvođači krumpir, i špinat i ostalo povrće obrađuju na određeni način tako da toga štetnoga ne bi trebalo biti u kašicama u nekim većim količinama.
ako je to istina, uopće se ne želim zamarati načinom te obrade, čisto radi vlastitih živaca.
dajem djetetu najbolje što mogu u tom trenutku. glavno da mu ta nesretna kupovna kašica nije svakodnevno na meniu. a za ostalo, ne obazirem se.
zato sam mu bez problema davala i te kašice sa krumpirom i špinatom.
moje pitanje nije se toliko odnosilo na to je li bio kašica stvarno bio (iako se i to pitam), nego na ono što je mamita naglasila: sva ta hrana raste na istom planetu - koji je gadno zagađen, i na istom zraku - koji je gadno zagađen, i na istoj vodi - koja je gadno zagađena.
zato se ja uopće time ne opterećujem![]()
je, ali ona koja nije bio dodatno se zagađuje pesticidima i aditivima.
čini mi se da u hrani nema gorih tvari, znaju biti izrazito kancerogeni (pesticidi pogotovo) i što ih je manje u prehrani, to bolje, jer njihov učinak je kumulativan.
od malo toga ti neće biti ništa, ali ako jedan te isti pesticid jedeš svaki dan kroz 10 godina, garantirano njegova najgora svojstva dolaze do izražaja.
zato volim vjerovati u bio, i preferiram bio hranu barem za klinca, ako ju sebi ne mogu uvijek priuštiti.
Posljednje uređivanje od Vmama : 24.11.2010. at 14:00
Evo odgovora proizvođača:
Kasice se mogu "temperirati" u smislu da se vrlo malo ugriju kako dijete ne bi jelo kasicu koja je bila u frizideru ili na sobnoj temperaturi.
Posljednje uređivanje od apricot : 24.11.2010. at 16:47 Razlog: brisanje imena proizvođača
Molim vas da ne pišete imena proizvođača.
Dovoljno su agresivni u svojim reklamama, nema potrebe da dobivaju i ove besplatne.