Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kaširanje adventskog vijenca

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno kaširanje adventskog vijenca

Jel to uopće moguće?

Vidjela sam u jednoj knjižnici kaširane 3D likove, npr. Snjeguljica, krokodil i sl. Gospođa koja ih je izrađivala mi je objasnila ukratko tehniku, ali opet je ostalo puno upitnika.

Na ideju izrade kaširanog adventskog vijenca sam došla jutros, pa ne znam imam li dovoljno vremena (nikada nisam kaširala).

I zato pliiiiz pomoć oko ovoga, da mi ne bi četiri sirote svijeće same stajale na tanjuriću.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

naravno da možeš
    ali nisi objasnila što hoćeš
    kako je do nedjelje ostalo malo vremena , moraš uračunati sušenje

ak ideš na okrugli, najjednostavnije ti je uzeti neki vijenac onu bazu i na nju krenuti kaširanje (sa tom svojom idejom)... Tehniku koliko kužim znaš...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što god radila, moraš imati podlogu... Prsten/vijenac mora biti, a svejedno je da li je to vijenac od slame (ima na placu, povoljno) ili od stiropora (ima po hobby art dućanima). Ove prirodne vijence od slame i šiblja šteta je kaširati

Meni je Chemaco blizu, pa povremeno zabasam k njima. Evo kako oni to rade...
    http://www.hobbyart-chemaco.hr/defau...t=51&IDArt=110

A smjesa za kaširanje radi se od brašna i vode. Samo umiješaš brašno i vodu da bude onako, kao ljepilo (mora odstajati bar pol sata da škrob nabubri). Nikad nisam znala omjer, nego radila otprilike. Mora biti gusto kao tekući jogurt ili još bolje, bešamel.

Kaširati možeš salvetama, novinskim ili drugim papirom, čak i tkaninom, ali moraš imati tu prstenastu podlogu za vijenac. Kako god bilo - dobru zabavu! Moji klinci su obožavali kaširanje (iako sam to češće radila za Uskrs s ispuhanim jajima) ali sad su već veliki pa radimo neke druge stvari.

...

Inače, te kaširane stvari se dosta dugo suše ako je debeli sloj papira. Možeš proces ubrzati i dodavanjem ljepila u smjesu, ali ja to nikad nisam probala.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.11.2010. at 12:24

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj, nemojte s brašnom
    uzmi najobičniji drvofix i u omjeru 3 prema 1 trackaj po papirnatim ručnicima, wc papiru, salvetama , što podatniji papir neka bude

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da se razumijemo , brašno je super, ali za prvi put bolje je raditi s drvofixom...puno se brže osuši
    ali ajmo korak po korak
    uzmi nešto za bazu, armaturu, možeš recimo uzeti novinski papir i omotat ga žicom, špagom da bude čvrsto,pa oblikuješ oblik koji želiš , (svijeće u nizu, krug)
    ili još bolje tim kupljenim stvarima tipa prsten od stiropora... na to kreneš s velikim kistom mazati sloj po sloj papira do oblika, forme koju želiš... sva filozofija....
    bojaš bojama na kraju kad se osuši...
    možeš raditi i male figurice, oblike koje ćeš kasnije zalijepiti za osnovni oblik...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam napravila dva - jedan za vrata i jedan za stol. Kao podlogu sam koristila zgužvane novine, i vijenac nije ispao jako pravilan ali se meni sviđa. I koristila sam brašno i vodu. Trošak mi nije bio nikakav, a gotovi kaširanii vijenac sam još toliko ukrasila da se niti ne vidi ono što je ispod

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam napravila dva - jedan za vrata i jedan za stol. Kao podlogu sam koristila zgužvane novine, i vijenac nije ispao jako pravilan ali se meni sviđa. I koristila sam brašno i vodu. Trošak mi nije bio nikakav, a gotovi kaširanii vijenac sam još toliko ukrasila da se niti ne vidi ono što je ispod
    a da neku sliku nabaciš pa da mi bez ideja možemo kopirati

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajde cure koju fotku dajte, ovo mi je super ideja!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj uopće ne izgleda kao kaširani. Prvo sam napravila kostur od novina, onda sam po njemu nalijepila još par slojeva novina. Kada se osušio, omotala sam ga srebrnom alu folijom. Nju sam pak omotala nekakvom mrežom ( obično čuvam takve stavari kada dopbijem neki poklon), pa još nekom trakicom. I tu sam stala. Napravila sam buketiće sa smiljem (koje sam brala ovo ljeto), ali ih nisam pričvrstila jer nisam imala čime. A po svemu sudeći, taj vijenac ću držati na tanjuru, pa će svijeće biti u sredini.

Onaj za vrata je moja cura omotala crvenom trakom i onda smo po njemu stavljale ukrase.

Ako ga uspijem slikati, staviti ću slike

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam kao NanoiBeba mislila bez troška napraviti vijenac. Dakle da mi kostur budu novine. Samo kako se one gnječe a da se s njima može raditi, odnosno da ih mogu oblikovati u vijenac? Dalje kužim tehniku. Za finiš sam mislila dati Jani kist i tempere pa nek radi kaj hoće.

Jel vas ne bi bilo strah upaliti svijeće s papirom okolo njih? Već vidim kak me MM pita to pitanje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zgužvala (više onak sfrkala) po dva papira novina, po duljini. I onda sam od takve tri trake napravila vijenac spojila sam ga selotejpom.

Mene je na svakom vijencu frka ostaviti svijeće upaljene dok nas nema.

U offertissimi sam vidjela one držače za svijeće (4 komada za 10 kn). Mislim da bi se oni lako upiknuli u taj kaširanni vijenac, ali sam kupila predebele svijeće (u odnosu na vijenac) pa ću ih staviti unutar vijenca.

Trošak su bile jedino te svijeće i malo brašna

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E viš, viš, selotejp je dobra ideja. Nema sušenja. Ali na njega baš i ne ide tempera.

Nisam ja ni mislila ostavljati svijeće upaljene dok nas nema, ali MM je rođeni paničar pa ga već vidim...

Svijeće sam kupila u Lidlu kad su bile na akciji, 4 za cca 13 kn (s mirisom cimeta).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo još ideja kako napraviti vjenčić bez troška. Ovi od šiblja su manje zapaljivi.

http://kreativnobysanja.blogspot.com/

(Btw. mi adventski imamo, taj ne treba mijenjati svake godine, ali baš bih mogla isplesti neki ukras za vrata... )
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.11.2010. at 15:38

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo kaširanje je super.. ja sam radila dinosaurski otok i dvorac
    brašno i voda se zakuha i maži )
    bolje ispadne sa novinskim papirom nego sa wc papirom ili salvetama

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

još jedno fora i jeftino rješenje je vjenčić od kokica
    onih kokica za klopanje

napravi kostur od novina i selotejpa i onda na njega gusto naljepite kokice, svijeće, jedna mašnica i gotovo

igleda fakat fora i uopće se ne kuži od čega je u stvari napravljeno

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da to sam negdje vidjela i super izgleda, a uopće se ne kuži da su kokice

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje je kasiranje drvofixom razrjedjenim vodom. Brzo susi i savrseno ispada. Poslije se moze bojati cime god hocete.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naš je vjenčić gotov.

Oblijepila sam ga sa smeđim selotejpom (hvala NanoiBeba), kaširala s jednim slojem novina i jednim slojem bijelog papira.

Jana je htjela pobojati ga u crveno, onda sam iskombinirala sa zlatnom temperom, u sredini crvene svijeće i to je to (svijeće stoje na sušenim kriškama naranče). Niš spektakularno, ali važno mi je da ga je ona radila.

Napravit ću na istu foru vjenčić za vrata, ali svaku večer sam toliko umorna da nemam snage.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hoću reći, baza vijenca su bile namočene novine, sfrkane i oblikovane u vijenac.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •